Boekenplank:
Kies
 • Home
 • M
 • Mariette Middelbeek

Boeken van Mariette Middelbeek

Mariëtte Middelbeek studeerde ze journalistiek in Utrecht. Middelbeek is een veelschrijver; zo schrijft ze onder andere voor diverse tijdschriften, heeft ze jeugdthrillers, doktersromans, chicklits en een thriller uitgebracht én heeft ze een serie geschreven over mensen die hun werk doen in de frontlinie van de samenleving.

In 2022 maakte Mariëtte Middelbeek bekend dat zij de schrijfster is die schuil gaat achter het pseudoniem Linda van Rijn.

Meer over Mariette Middelbeek

Genres: Historisch, Non-Fictie, Roman

Pseudoniem (van): Sandrine Jolie, Linda van Rijn

Geboren: 1983

Geboorteland: Nederland

Website: Mariette Middelbeek


Overzicht

 • Crash
 • De brief van tante Rosy
 • De verrassing
 • Dior & dennenbomen
 • Flashback
 • Gestrand
 • Hex!
 • Lovalicious
 • Moederhart
 • Revanche
 • Revanche in New York
 • Single en sexy
 • Status OK
 • Sterrenstatus
 • Turbulentie
 • Twee is te veel

Vrouwen van Vechtlust

 1. Anna
 2. Julia

Young Adult

 • Boyzzz
 • Mazzel
 • Ooggetuige
 • Selfie
 • Strandwacht

Non-Fictie

 • De mensen van de ambulance
 • De weg terug
 • Redders langs de kust
 • Verhalen uit de ambulance
 • Verhalen uit de reddingsboot
 • Verhalen uit het kinderziekenhuis
 • Verhalen van de brandweer

Dubbel uitgegeven titels

 • Big deal - zie Revanche in New York & Sterrenstatus
Vrouwen van Vechtlust
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtCrash

Daphne Draaisma kan maar niet beseffen dat haar man Maarten ios overleden. Ze is verdrietig en boos vanwege zijn dood en blijft het liefst de hele dag in bed, met de deken ver over haar hoofd getrokken. Maar als ze de boerderij waar ze met Maarten woonde noodgedwongen moet verlaten, kiest ze voor een nieuw leven in Amsterdam.

Ze vindt woonruimte bij Judy, een 63-jarige energieke Amsterdamse, die haar pusht om van alles uit het leven te halen. Dat leven voelt voor Daphne nogal leeg omdat Maarten er niet meer is, maar toch zoekt en vindt ze werk en probeert ze langzaamaan de brokstukken van haar bestaan te lijmen. Dat gaat vrij aardig, ze ontdekt zelfs dat ze in staat is een klein huiskamerrestaurant tot een succes te maken.

Tot een onverwachte ontdekking datzelfde bestaan helemaal op z'n kop zet. Nu wordt Daphne geconfronteerd met wat echt belangrijk is in haar leven, en welke mensen het beste met haar voor hebben. Dat kan weleens iemand zijn, van wie ze het het minst verwacht...

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789460682575
Ebook: 9789460689680
Uitgever: Marmer
De brief van tante Rosy

Als Stefanie het boekwinkeltje van haar tante erft, wil ze er het liefst zo snel mogelijk weer vanaf. Maar dan wordt ze een bijzonder liefdesverhaal ingetrokken...

Als Stefanie hoort dat haar tante Rosy is overleden, weet ze nog niet dat haar leven op z’n kop zal komen te staan. Tante Rosy heeft haar niet alleen haar huis en een weiland met oude paarden nagelaten, maar ook haar boekwinkeltje midden in een, in Stefanies ogen, saai en stoffig dorp. Ze gaat erheen, om tot de conclusie te komen dat ze zo snel mogelijk van haar nieuwe bezittingen af moet, en met de oude, zieke buurman wil ze al helemaal zo min mogelijk te maken hebben. Maar alles verkopen blijkt niet zo eenvoudig en voorlopig houdt ze de boekwinkel open.

Ondertussen gebeurt er meer dan Stefanie in het saaie dorp had verwacht. Zo vindt ze oude brieven die een fascinerend liefdesverhaal vertellen en kan ze er toch niet onderuit om de buurman te helpen. Maar dat betekent dat ze ook te maken krijgt met zijn vreselijk verwende kleinzoon én diens bloedmooie vriendin. En dan duikt er een knappe, Engelssprekende man op, met een vreemd contract uit de Tweede Wereldoorlog...

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789460686306
Ebook: 9789460687037
Uitgever: Marmer
De verrassing

Een kortgeleden gescheiden vrouw gaat schaatsen met haar dochtertje op een kunstijsbaan en ontmoet dan, juist als ze onelegant onderuit is gegleden, een vriendje van vroeger...

* De verrassing is een uitgave uit de reeks Literaire Juweeltjes. Literaire Juweeltjes is een reeks die wordt uitgegeven door Uitgeverij B for Books als leesbevorderingsproject. Het zijn kleine hardcover boekjes en bevatten ca. 60 bladzijden.

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789085164487
Uitgever: B for Books
Dior & dennenbomen

Suzanne van Wiligem van Kleiloo heeft het allemaal: een leuke man, een imposante naam en veel, heel veel designerkleren. Maar na een slippertje met haar huisbaas raakt ze dat allemaal in één klap kwijt.

Tot overmaat van ramp wordt ze op straat gezet. Omdat ze toch érgens moet slapen, gaat ze met haar vriendin Puck mee als leidster van een zomerkamp. Daar leert ze dat het leven meer is dan de P.C. Hooftstraat...

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789059772960
Ebook: 9789059778276
Uitgever: Z&K
Flashback

Vier vrouwen, drie moorden, één verleden...

De vriendschap van Ilona, Sanne, Bregje en Anouk die op de middelbare school zo hecht was, is in de loop der jaren verwaterd. Maar als in de duinen bij Bloemendaal het lichaam wordt gevonden van Céline Landgraaff - de vijfde vriendin uit het groepje, die net na het eind¬examen verdween - komt Bregje met het idee een reünie te organiseren.

Voor het zover is slaat het noodlot echter ongenadig toe. Want het verleden mag dan ver weg lijken, sinds de vondst van Céline blijkt het ineens dichterbij dan ooit.

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789460683916
Ebook: 9789460687754
Uitgever: Marmer


Gestrand

Een van de dingen waar Laura na haar scheiding het meest tegenop ziet, is om als single moeder op vakantie te gaan. Maar haar zoontjes Rick en Tim zien zo'n Turks allinclusive-resort wel zitten en Laura besluit te boeken.

Na een onverwachte tussenlanding met verplichte overnachting in Istanbul, komen ze aan in Antalya. Rick en Tim hebben het enorm naar hun zin en ook Laura begint langzamerhand te ontspannen. Dat verandert als een van de andere gasten avances maakt, Laura moet niets hebben van getrouwde mannen die hun vrouw bedriegen. Of doet ze zichzelf daarmee tekort?

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789460681752
Ebook: 9789460688478
Uitgever: Marmer
Hex!

Na een mislukte wereldreis van exact vijf weken en drie dagen, keert Daphne van Dam terug naar Nederland. Tijdens haar afwezigheid blijkt haar vriendje Julian de banden met zijn bloedmooie ex-vriendin Annette te hebben aangehaald en het is hoog tijd voor Daphne om orde op zaken te stellen. Maar hoe moet ze dat aanpakken als Annette niet alleen Julians collega is, maar ook nog eens deel uitmaakt van het damesvoetbalteam dat hij traint?

Het lijkt allemaal gelukt te zijn, tot ze na een feestje tegen haar afspraak met Julian in toch thuis komt slapen en eerst Annette moet verzoeken het bed te verlaten, voor ze er zelf in kan! Daphne is boos en ontroostbaar en vertrekt, om haar wereldreis toch af te maken, naar Zuid-Afrika, zo ver mogelijk weg van haar gebroken liefde. Daar is het gek genoeg toch Julian die haar de liefde van haar leven bezorgt!

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789059774032
Ebook: 9789401900324
Uitgever: Z&K
Lovalicious

Saskia Jongeman heeft een trendy leven, waarbij ze in contact komt met leuke mannen, die graag met haar flirten. Maar ze heeft ook een andere kant, die totaal niet past bij haar status als rijzende ster van een reclamebureau: ze is gek op rommelmarkten. Als ze in Antwerpen op een markt een oude bestekset ziet, is ze verkocht. Thuisgekomen vindt ze onder de lade een foto en twee oude brieven en Saskia gaat op zoek naar het verhaal achter haar vondst.

Ze ontmoet Björn, de achterkleinzoon van de brievenschrijfster. Hij blijkt een eigenwijs en erg zelfingenomen type. Dan treffen ze elkaar opnieuw als Saskia een belangrijke presentatie geeft voor een nieuwe klant: Björn! Ze is nog lang niet van hem af...

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789059778245
Ebook: 9789059778252
Uitgever: Z&K
Moederhart

Anna is net negen weken zwanger als ze samen met haar man Luca het blije nieuws aan haar moeder gaat vertellen, haar vader is kort daarvoor overleden. Anna zit vol met vragen over de zwangerschap van haar moeder en haar eigen bevalling. Maar als haar moeder haar uitlegt dat ze nooit zwanger is geweest, komt het leven van Anna op zijn kop te staan: de twee mensen tegen wie ze al haar hele leven papa en mama zegt, zijn niet haar biologische ouders.

Anna heeft tegengestelde gevoelens, ze houdt veel van haar moeder en mist haar vader, maar ze is ook boos en verdrietig en voelt zich ontworteld. Ineens klopt niks meer. Waar komt ze vandaan? Wie is ze eigenlijk? En kan ze wel een goede moeder zijn, als ze afstamt van iemand die haar zomaar kon weggeven? Alleen een ontmoeting met haar biologische moeder kan antwoorden geven op haar vragen, en Anne begint aan een zoektocht waarvan ze niet weet wat die haar zal brengen.

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789460682568
Ebook: 9789460689154
Uitgever: Marmer
Revanche

Lena en Robbert hebben het goed: een mooi huis, allebei een leuke baan en twee heerlijke kinderen. Aan dat geluk komt plotseling een einde als hun driejarige dochter Bibi wordt ontvoerd. De politie werkt met man en macht aan de zaak, maar tast in het duister over de daders. Hoewel Lena en Robbert niet extreem rijk zijn, hebben Lena's ouders wel een kapitaal opgebouwd. Is dat het geld waar de ontvoerders op uit zijn?

Lena heeft er, net als Robbert, alles voor over om Bibi terug te krijgen. Maar net wanneer ze daar dichtbij lijken te zijn, loopt niets meer zoals gepland. Onvermijdelijk dringt zich de vraag op wie Lena eigenlijk echt kan vertrouwen.

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789460684159
Ebook: 9789460687136
Uitgever: Marmer


Revanche in New York

Als de 27-jarige Isabelle van Brunswijk naar New York vertrekt voor een werktripje, is ze een enigszins losbandige dame, die volop van het leven geniet. Als ze terugkomt, is ze praktisch getrouwd. Ze heeft nog nét geen ja gezegd, maar is hevig verliefd op een knappe Nederlander, Richard.

Terug in Nederland mist ze hem enorm en ze wil geen zes weken wachten om hem te zien. Ze vertrekt opnieuw naar The Big Apple om Rich te verrassen. Die gebeurtenis loopt uit op een complete ramp. Thuisgekomen en uitgehuild zint ze samen met haar vriendinnen op wraak... En wie wordt er nu verrast..?!

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789059771888
Ebook: 9789059776784
Uitgever: Z&K
Single en sexy

Charlotte van Rhijn ziet als een berg op tegen haar 29ste verjaardag. Niet alleen heeft haar grote liefde Kars haar zojuist verlaten, maar iemand blijkt ook al haar bank- en spaarrekeningen te hebben geplunderd. Met haar baan als kleuterjuf kan Charlotte haar rekeningen niet betalen, en al snel krijgt ze vaker bezoek van de deurwaarder dan van haar vriendinnen Eva en Natasja. Ze kan niet meer shoppen, ze kan niet meer stappen en zelfs wasmiddel kan ze zich eigenlijk niet meer veroorloven.

Dan bedenkt ze een geweldig plan: via Marktplaats verhuurt ze zichzelf als date. 'Lot', zoals ze zich tijdens deze betaalde afspraakjes laat noemen, is binnen de kortste keren de populairste date van de stad. Ze heeft de tijd van haar leven en denkt zelfs in een van haar klanten de liefde van haar leven gevonden te hebben. Maar dan begint ze griezelige sms'jes te ontvangen. Hebben al haar gezellige en goedbetalende dates wel het beste met haar voor?

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789460682636
Ebook: 9789460689994
Uitgever: Marmer
Status OK

Femke van Wetering weet het zeker: arts worden is haar missie. Ze staat aan het begin van haar tweede jaar co-schappen en vindt zichzelf al behoorlijk ervaren, maar op de harde werkvloer van het ziekenhuis komt ze erachter dat ze nog heel veel te leren heeft. Ze moet dealen met jaloerse medeco-assistenten, onbetrouwbare specialisten en verpleegkundigen from hell. En wat te denken van ruzie op de operatiekamer, bevallende BN’ers en avances van zeer aantrekkelijke collega-artsen.

Femke werkt dag en nacht om haar doel te bereiken: de beste arts worden. Maar dan zet een onverwachte gebeurtenis haar hele leven op z’n kop. Ze wordt gedwongen in te zien dat een ziekenhuis niet alleen een plek is waar je carrière kunt maken, maar dat het ook een plaats is waar de emoties over leven en dood heel dicht bij elkaar liggen.

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789460681950
Ebook: 9789460689864
Uitgever: Marmer
Sterrenstatus

Voice recorder, check, agenda, check, routebeschrijving, check. Rode lippenstift... ah, check. Autosleutels. Autosleutels?! Oh, nee!! Ze kan nog net een deel van de sleutelhanger uit de bek van Bram, haar hond, redden.

Te laat en gestrest begint Cécile Brugman, sterredacteur bij het glossy tijdschrift Ins & Outs, aan het interview met zanger Steven van den Boogaard. De artiest gedraagt zich al na één simpel hitje onuitstaanbaar. Het wordt een nachtmerrie en de ramp is compleet als de ongekuiste versie in het blad verschijnt.

Iedereen is laaiend. maar haar redding komt uit onverwachte hoek: Steven belt haar voor een afspraak! Daarna is ze verloren, want Steven blijkt de leukste man op aarde en al snel verschijnen foto's van Céline en Steven in 'de bladen.' Haar vriendinnen zijn stikjaloers, maar zoals vaker in showbizzland, kan het zo gedaan zijn met de sterrenstatus!

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789059772410
Ebook: 9789401900331
Uitgever: Z&K
Turbulentie

Sara Doesburg geniet met volle teugen van haar leven vol glamour. Als stewardess vliegt ze de hele wereld over en waakt ze met harde hand over haar maat 36. De mannen heeft ze voor het uitzoeken. Een baan van 9 tot 5? Een degelijk leven? Sara moet er niet aan denken! Ze heeft geen enkele behoefte om ook maar iets aan haar leven te veranderen.

Maar dan wordt er bij haar zus Anouk borstkanker geconstateerd. Ineens is alles anders. Sara is de enige binnen de familie die haar vierjarige neefje Max onder haar hoede kan nemen. Weg vrijheid, weg luxe leventje! Ze zit niet te wachten op de verantwoordelijkheid voor een kind en verzet zich er dan ook met hand en tand tegen, maar je doodzieke zus kun je toch niet in de steek laten?

Terwijl Anouk vecht tegen de kanker, probeert Sara met vallen en opstaan te wennen aan het kind dat haar leven op z'n kop zet. En dringt zich de vraag op wat echt belangrijk is in het leven.

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789460682643
Ebook: 9789460689970
Uitgever: Marmer


Twee is te veel

Tessa is de enige van haar uit drie personen bestaande vriendinnengroepje die niet elke week een andere man heeft. Sterker nog, eigenlijk heeft ze elke week geen man. Als ze hoort van een workshop 'flirten', trekt ze de stoute schoenen aan en geeft ze zich op. Die actie heeft direct gevolgen en de ontmoetingen laten dan ook niet lang op zich wachten.

Josh is een leuke, knappe man die grote indruk op haar maakt. Een tijdschrift wil een artikel schrijven over haar flirtcursus-ervaringen en als dit met een grote foto verschijnt, geeft dat aanleiding voor de nodige verwikkelingen. Is Josh wel de man die ze in eerste instantie ontmoette? Is hij echt de ware? Haar vriendinnen hebben er zo hun eigen gedachten over!

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789059771499
Uitgever: Z&K

Vrouwen van VechtlustAnna

Een grote ontdekking zet Anna's zorgeloze leven volledig op z'n kop...

Het is 1819. Anna, dochter van graaf en gravin van Thoringen, is als jongste van vier kinderen opgegroeid op het prachtige landgoed Vechtlust, dat al sinds jaar en dag in de familie is. Nu ze achttien jaar is, is ze klaar om te trouwen en er heeft zich zelfs al een gegadigde gemeld. De zeer vermogende Simon graaf Bentinck is geïnteresseerd in Anna, maar zelf gruwelt ze van het idee haar leven te moeten delen met deze zelfingenomen en arrogante man.

Dan breekt brand uit in een vleugel van het landhuis waar Anna met haar ouders, broer en grootmoeder woont. Hoewel het vuur gelukkig snel wordt ontdekt, kan grote schade niet worden voorkomen. Daags na de brand loopt Anna verdrietig rond op de plek des onheils en er valt haar een trap op die ze nooit eerder heeft gezien. Via een deur komt ze terecht in een kelder waar oude spullen zijn opgeslagen. Daar doet ze een ontdekking die haar hele bestaan doet wankelen.

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789460684753
Ebook: 9789460687341
Uitgever: Marmer
Julia

Wanneer het noodlot toeslaat op Vechtlust zal Julia alle zeilen moeten bijzetten om het landgoed te behouden...

Het is 1839 en de achttienjarige Julia Bentinck van Thoringen heeft haar debuut gemaakt in het sociale leven van de adel. Dat betekent dat ze klaar is om te trouwen en haar moeder Anna en vader Simon hebben al diverse geïnteresseerde jongemannen verwelkomd op hun landgoed Vechtlust. De perfecte huwelijkskandidaat zit er nog niet tussen, maar Julia maakt zich geen zorgen. Een echtgenoot zal vanzelf wel komen en tot die tijd vermaakt ze zich met schilderen, paardrijden en haar vele vriendinnen.

Maar dan slaat het noodlot toe: volkomen onverwacht overlijdt Simon. Julia is intens verdrietig, maar veel tijd om te rouwen is er niet omdat ze nu samen met haar moeder het landgoed moet besturen. Julia’s dagen worden gevuld met handelscontracten en de boekhouding, en niet meer met huwelijkskandidaten. Als een nieuwe crisis zich aandient, arriveert een bijzondere gast op Vechtlust. Deze vrouw lijkt met goed advies uitkomst te bieden, maar heeft zij wel echt het beste voor met het geliefde familiebezit?

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789460686054
Ebook: 9789460687242
Uitgever: Marmer

Young AdultBoyzzz

Susanne (14) - Suuz op internet - is de oprichtster en beheerster van het blog Boyzzz. Ze blogt fanatiek over jongens en hoe daarmee om te gaan. Haar blog is enorm populair onder meisjes en heeft in het afgelopen jaar het aantal volgers tot enkele duizenden zien groeien. Door haar succes (en haar knappe uiterlijk) is zij populair onder de jongens.

Maar als er rare reacties en ook nog eens vreemde berichten op haar blog verschijnen lijkt erop alsof er een hacker actief is. Susanne verwijdert alle berichten, maar als ze vervolgens wordt bedreigd, wordt ze echt bang. Iemand wil haar iets aandoen en ze durft niet goed meer alleen naar school of naar tennis te fietsen. Ze overweegt met haar blog te stoppen, maar dat lijkt al te laat...

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789460683350
Ebook: 9789460688539
Uitgever: Marmer
Mazzel

De dertienjarige Saar heeft één grote droom: actrice worden. Toneelspelen, zingen en dansen vindt ze het leukste wat er is en het liefst zou ze helemaal geen aandacht aan school besteden. Als ze wordt gebeld door het castingbureau waar ze staat ingeschreven, is ze helemaal opgewonden. Ze mag auditie doen voor de hoofdrol van een groot, regionaal toneelstuk. Ze moet tekst instuderen en een scène spelen met Bruce, die de knapste jongen blijkt te zijn die ze ooit heeft gezien. Saar krijgt de rol en is superblij.

Maar dan gebeuren er vreemde dingen. Kennelijk is er iemand die niet wil dat ze de hoofdrol speelt. Als Saar echt bedreigd wordt, lijkt het onmogelijk om nog mee te doen in het toneelstuk...

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789460682476
Ebook: 9789460688416
Uitgever: Marmer
Ooggetuige

Iris, Maaike, Becky en Floor zijn al jarenlang vriendinnen. Alle vier hebben ze een eigen pony, en ze zien elkaar vooral op de manege. In de herfstvakantie gaan de meiden op ponykamp naar Terschelling, waar ze vijf dagen niks anders doen dan lekker paardrijden - en dan natuurlijk vooral over het strand - kletsen en lol maken. Als ze worden uitgenodigd voor het kampvuurfeest bij buurjongen Jorrit, kan de week helemaal niet meer stuk.

Maar de volgende ochtend komt aan het plezier abrupt een einde. Een van de vier is spoorloos verdwenen. Iedereen is in rep en roer en niet alleen de politie, maar ook de drie vriendinnen met hun pony’s gaan zoeken in de bossen van Terschelling. Is hun vriendin verdwaald? Of gevallen en gewond? En waarom is ze in het holst van de nacht vertrokken?

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789460683343
Ebook: 9789460688799
Uitgever: Marmer
Selfie

Dolgelukkig is Britt (13) als ze eindelijk een iPhone krijgt. Ze maakt meteen een Instagram- en Snapchat-account aan, en als ze van haar ouders ook op Facebook mag, is de lol helemaal compleet. Ze plaatst berichten en foto's, vooral van haar zelfgemaakte tekeningen, en appt er lustig op los met haar vriendinnen. Al snel heeft ze veel volgers op social media.

Britt vindt de wereld op internet veel leuker dan de echte wereld, waarin haar net gescheiden ouders elkaar het leven zuur maken. In het begin is het ook allemaal geweldig en spannend, maar dan ontvangt Britt bewerkte selfies van ene dark_love_xxx. Kennelijk heeft niet iedereen die haar foto liket zelf ook goede bedoelingen...

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789460683138
Ebook: 9789460687884
Uitgever: Marmer
Strandwacht

Anne en Emma zijn met hun ouders op vakantie op een Zuid-Franse camping. Hoewel ze een tweeling zijn en qua uiterlijk erg op elkaar lijken, is dat vanbinnen helemaal niet zo. Emma is de vlotste van de twee, maakt makkelijk contact en heeft al snel een vriendje. Anne heeft zich voorgenomen ook te zoenen deze vakantie, maar verder dan de praatgrage en irritante Pascal komt ze niet.

Anne en Emma sluiten zich aan bij het animatieteam en doen mee met allerlei leuke activiteiten. Als ze Simone, een van de begeleiders, willen verrassen met een blind date, lijkt dat een perfect idee. Maar op de avond van de date gaat er iets gruwelijk mis.

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789460682377
Ebook: 9789460688850
Uitgever: Marmer

Non-FictieDe mensen van de ambulance

Thijs en ik komen binnen via de openstaande voordeur. Beneden is de paniek groot, ik zie de huilende ouders. 'Naar boven!' roepen ze. Daar treffen we onze collega's en twee politieagenten in een kleine kinderkamer. Op de commode ligt een klein meisje, bleek en bewegingloos...

De mensen van de ambulance en de meldkamer staan 24 uur per dag 7 dagen per week klaar om hulp te verlenen. In dit boek delen ze hun verhalen: van zware ongevallen tot aangrijpende 112-gesprekken en van heftige reanimaties tot hartverwarmende patiënten. Tijdens hun werk worden ambulancehulpverleners en meldkamercentralisten geconfronteerd met lief en leed, hoogoplopende emoties, paniek en soms bizarre situaties, maar vooral met mensen en hun verhalen.

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789460682797
Ebook: 9789460688140
Uitgever: Marmer
De weg terug

Als professionele terugkeerorganisatie voert de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) het terugkeerbeleid uit. De DT&V regisseert het vertrek van vreemdelingen die geen recht hebben op verblijf in Nederland. Samen met andere overheidsdiensten en maatschappelijke organisaties streeft de DT&V ernaar dat vreemdelingen zo veel als mogelijk zelfstandig en met perspectief terugkeren.

Medewerkers van de DT&V handelen zorgvuldig en met respect voor de waardigheid van de vreemdeling. Uitgangspunt is dat de vreemdeling de kans heeft om zelfstandig te vertrekken, met of zonder hulp van de DT&V en andere maatschappelijke en sociale organisaties.. Zo levert de DT&V een bijdrage aan de veiligheid, het maatschappelijk evenwicht en aan het draagvlak voor het Nederlandse toelatingsbeleid.

In De weg terug vertellen medewerkers van de DT&V over wat zij dagelijks meemaken bij de uitvoering van hun werk, van ingewikkelde zaken met kinderen tot mensen met een onbekende nationaliteit en van criminele vreemdelingen tot gesprekken op ambassades om terugkeer te realiseren. Dit boek biedt een kijkje in de wereld van de Dienst Terugkeer en Vertrek en leert ons niet alleen over de complexiteit van het werk, maar ook over de leuke kant ervan.

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789460683725
Ebook: 9789460687839
Uitgever: Marmer
Redders langs de kust

De Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij (KNRM) en de Reddingsbrigade voeren reddingsacties uit op zee en de binnenlandse wateren.

Mensen redden is de kerntaak van de KNRM. Zeelieden, vissers, binnenschippers of watersporters die in de problemen komen, kunnen rekenen op een van de 1.000 professionele vrijwilligers van de KNRM. De KNRM is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat en garandeert directe hulp aan iedereen die daarom vraagt. Jaarlijks komen er zo'n 1.600 meldingen binnen. Deze variëren van vaartuig met motorpech tot aan zeilboot zonder bemanning.

De Reddingsbrigade spant zich in voor het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood in Nederland. Bij de Reddingsbrigade (Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen) werken zon 5.000 reddingsbrigadevrijwilligers als actieve hulpverleners. Als strandwacht helpen zij bijvoorbeeld zwemmers en watersporters in nood, bezorgen zij een verdwaald kind terug bij de ouders of verlenen zij Eerste Hulp.

In Redders langs de kust leest u hun verhalen en ontdekt u wat reddend werk op het water inhoudt. Reddingwerkers vertellen zelf hun verhalen en maken u deelgenoot van hun ervaringen, gevoelens, twijfels en keuzes. Spannende, meeslepende, trieste maar ook humorvolle verhalen die boeien van begin tot eind.

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789460680199
Uitgever: Marmer
Verhalen uit de ambulance

De Ambulancedienst is naast Brandweer en Politie de derde spoedeisende dienst in Nederland. Nergens ter wereld mag een verpleegkundige zo zelfstandig handelen als de ambulanceverpleegkundige in Nederland. Ze staan in veel gevallen voor cruciale keuzes, niet zelden gaat het over blijven leven of sterven.

Dagelijks rijden de chauffeur en verpleegkundige hun ritten. Soms met loeiende sirenes, maar lang niet altijd. Want de ambulance wordt ook ingezet voor bestelde ritten en om stand-by te staan bij evenementen of op de ambulancepost. Meer dan 3500 ambulancemedewerkers in Nederland zetten zich met hart en ziel in om hulp te verlenen aan wie dat nodig heeft. Vooraan in de frontlinie worden ze geconfronteerd met lief en leed, hoogoplopende emoties, paniek, levensbedreigende situaties, maar vooral met mensen en hun verhalen.

In Verhalen uit de ambulance leest u hoe het is om op de ambulance te werken, alsof u er zelf bij aanwezig bent. Ambulancemedewerkers vertellen zelf hun verhalen en ze maken u deelgenoot van hun ervaringen, gevoelens, twijfels en keuzes. U ontdekt wat zich op de ambulance en in het hoofd van de verpleegkundigen en chauffeurs afspeelt. En hoe zij omgaan met alles wat ze meemaken.

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789460682780
Ebook: 9789460689765
Uitgever: Marmer
Verhalen uit de reddingsboot

‘Reanimatie van een drenkeling’, geeft het KWC door als mijn twee collega’s en ik in de Richel zitten, de snelle rubberboot. Ik noteer de coördinaten en zet direct koers in de juiste richting. ‘Nadere informatie bekend?’ vraag ik ondertussen. ‘Alleen dat het een gehuurd zeiljacht is met een aantal jonge mensen. Ze zijn gaan zwemmen en daar is het misgegaan. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk, maar een van de jongens is onder de boot terechtgekomen.’ Ik geef vol gas. Bij een melding als deze telt elke nanoseconde.

In 2015 voerden de KNRM en de Reddingsbrigades gezamenlijk meer dan 9.000 acties uit.

In Verhalen uit de reddingsboot vertellen reddingswerkers zelf over wat ze hebben meegemaakt tijdens acties en delen hun ervaringen en gevoelens. Aangrijpende verhalen, zoals over de zoektocht naar een op het strand vermist kind. Is het jongetje verdwaald of toch verdronken? Spannende verhalen over het uitvaren voor schepen in nood. Lukt het om de opvarenden bij huizenhoge golven over te zetten op de reddingsboot? Meeslepende verhalen, sommige met een goede afloop en sommige met een minder goede afloop, maar allemaal boeiend van begin tot eind.

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789460683183
Uitgever: Marmer
Verhalen uit het kinderziekenhuis

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis viert in 2013 zijn 125-jarig bestaan. Meer dan 1.000 medewerkers zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week met hart en ziel bezig om zieke kinderen te behandelen en te verplegen. Wat zij meemaken in hun beroep vertellen ze in deze verzameling verhalen uit het kinderziekenhuis.

‘Op onze afdeling is een baby opgenomen, Bas. Hij heeft een ernstige darmaandoening. Hij verdraagt helemaal geen voedsel. Vijf maanden is hij, en heel ziek. Hoelang Bas moet blijven, weten we nog niet. Maar dat hij niet volgende week weer naar huis gaat, is wel duidelijk.’

Het is de nachtmerrie van elke ouder: je kind wordt ziek of krijgt een ongeluk. Iedereen ziet zijn of haar kind het allerliefste gezond, maar helaas loopt het soms anders. En dan wil je maar één ding: de allerbeste zorg voor je zoon of dochter. In het kinderziekenhuis wordt die zorg geboden, elke dag opnieuw.

In dit boek lees je de verhalen uit het kinderziekenhuis, van traumachirurg tot schoonmaker en van verpleegkundige tot kok. Wat maken zij mee in de dagelijkse praktijk van het kinderziekenhuis? Van ontroerende gebeurtenissen tot heftige situaties, in deze verhalen staan de unieke en bijzondere patiëntjes centraal.

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789460683336
Ebook: 9789460689222
Uitgever: Marmer
Verhalen van de brandweer

Het blussen van grote en kleine branden, assisteren bij ernstige ongevallen, redden van mensen en dieren in nood - dag en nacht staan 27.000 brandweermannen en -vrouwen klaar om hulp te verlenen waar dat nodig is. In dit boek delen ze hun heftige, bizarre, ontroerende en soms ook komische verhalen. Van een bijna niet te blussen brand in een bandengroothandel tot een weggelopen konijntje en van zoekacties te water tot een zeer onverwachte situatie op een heel gewone zolder: dit boek staat garant voor urenlang lezen en meebeleven.

'Binnenbrand in een portiekflat' is de melding die ik via de pager krijg. Aan de stem van de centralist die de memo heeft ingesproken, is de ernst al te horen. 'In de woning is nog een kind aanwezig.'

Schrijver: Mariette Middelbeek
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789460683244
Ebook: 9789460687976
Uitgever: Marmer

Dubbel uitgegeven titels

Big deal

Big deal bevat de boeken:

 1. Revanche in New York
 2. Sterrenstatus

Schrijver: Mariette Middelbeek
Oorspronkelijke titel: zie Revanche in New York & Sterrenstatus
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789059775718
Uitgever: Z&K