Boekenplank:
Kies

Boeken van Nicci French

Nicci French bestaat uit het Britse echtpaar Nicci Gerrard (1958) en Sean French (1959).

Meer over Nicci French

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Nicci French


Overzicht

 • Bezeten van mij - Killing me softly
 • De bewoonde wereld - Land of the living
 • De gunst - The favour
 • De mensen die weggingen - The people who went away
 • De rode kamer - The red room
 • De verborgen glimlach - Secret smile
 • Het geheugenspel - The memory game
 • Het veilige huis - The safe house
 • Huis vol leugens - The lying room
 • In hechtenis - House of correction
 • Medeplichtig - Complicit / The other side of the door
 • Onderhuids - Beneath the skin
 • Tot het voorbij is - Until it's over
 • Vang me als ik val - Catch me when I fall
 • Verlies - Grief
 • Verloren - Losing you
 • Wat te doen als iemand sterft - What to do when someone dies
 • Wie niet horen wil - The unheard

Frieda Klein

 1. Blauwe maandag - Blue Monday
 2. Dinsdag is voorbij - Tuesday's gone
 3. Wachten op woensdag - Waiting for wednesday
 4. Donderdagskinderen - Thursday's child
 5. Denken aan vrijdag - Friday on my mind
 6. Als het zaterdag wordt - Saturday requiem
 7. Zondagochtend breekt aan - Sundaymorning coming down
 8. De dag van de doden - The day of the dead

Maud O’Connor

 1. Heeft iemand Charlotte Salter gezien? - Has anyone seen Charlotte Salter?
 2. Stemmen in het duister - Voices in the dark

E-books

 • De vrienden van Matty & andere spannende verhalen - Diversen
 • Vijf spannende verhalen - Diversen

gedetailleerd overzicht

OverzichtBezeten van mij
'Ik stapte de weg op. Van de andere kant stak een man over. Ik zag dat hij een zwarte spijkerbroek en een zwart leren jack aan had, en toen keek ik hem aan. Ik weet niet meer of hij eerst bleef staan of ik. Allebei stonden we midden op de weg naar elkaar te staren. Volgens mij heb ik een claxon horen loeien. Ik kon me niet verroeren.'

Is er iets wat we niet zouden opgeven voor ware liefde?

Alice Loudon is een ogenschijnlijk geslaagde, jonge vrouw: een hechte vriendenkring, een lieve vriend en een succesvolle carrière omgeven haar. Op een dag ontmoet ze een vreemdeling. Zonder een ogenblik na te denken geeft ze haar veilige, geordende bestaan op voor een hartstochtelijke liefdesrelatie met deze man. Het voert haar naar misleiding en verwaarlozing van haar vroegere leven, en naar een duistere verborgen ervaringswereld die haar aantrekt en tegelijkertijd verontrust.

Stap voor stap, bijna met tegenzin, komen zij meer over elkaar te weten. Hij is Adam Tallis, een gevierd bergbeklimmer, de held van een recente, rampzalige Himalaya-expeditie. Wanneer Alice zich verdiept in Adams complexe en pijnlijke verleden, begeeft zij zich in zijn wereld vol risico en avontuur. Haar aanvankelijke nieuwsgierigheid wordt een obsessie die alles in gevaar brengt: haar huwelijk, haar veiligheid, haar gezondheid en ten slotte haar leven.
Killing Me Softly - 2002
Regisseur: Kaige Chen
Cast: Heather Graham, Joseph Fiennes, Natascha McElhone, e.a.
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Killing me softly
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789041417220
Ebook: 9789041419330
Uitgever: Ambo | Anthos
De bewoonde wereld
'Moet ik een officiële verklaring afleggen?' 'Nog niet,' zei hij. 'Ik wil nu gewoon even met u praten.' Toen hij dichter bij mijn bed kwam, kon ik zijn gelaatstrekken onderscheiden, zijn korte bruine haar en donkere ogen. Hij was inspecteur Jack Cross. Hij was de man aan wie ik nu alles kon overlaten. Maar eerst moest ik het verhaal aan hem uitleggen. En dat was een heel verhaal.'

Abbie Devereaux wacht in het donker. Ze is geblinddoekt en vastgebonden aan handen en voeten. Ze weet niet waar ze is en kan zich niet herinneren wat er is gebeurd. Ze hoort een stem in het donker. Een man die ze nooit ziet voert haar en praat tegen haar. Hij belooft haar in leven te houden, maar toch zal ze sterven, net zoals de anderen.

Ze probeert te overleven. Ze telt de seconden als ze alleen is. Ze vertelt zichzelf verhalen, denkt terug aan gebeurtenissen uit haar verleden, maakt plannen, praat tegen haar gijzelnemer en neemt zich voor te ontsnappen. Terug naar het normale, alledaagse leven zonder zorgen, weg van angstige eenzaamheid en terug naar de bewoonde wereld.
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Land of the living
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789041412652
Ebook: 9789041419361
Uitgever: Ambo | Anthos
De gunst

Jude is een succesvol arts en is gelukkig met verloofde Nat. Vanuit het niets neemt haar eerste liefde, Liam, contact met haar op. Ze hebben elkaar niet meer gezien sinds hun relatie op dramatische wijze is geëindigd, jaren eerder. Liam vraagt haar om een bijzondere gunst: zou ze hem dat weekend - alsjeblieft? - willen ontmoeten? Weifelend stemt ze toe, en ze verzwijgt haar tripje voor Nat.

Bij de afgelegen cottage aangekomen blijkt Liam er niet te zijn. Even later krijgt ze een telefoontje van de politie: Liam is dood, vermoord. Daarmee staat Judes leven totaal op zijn kop. Ze probeert erachter te komen wat er precies met Liam is gebeurd, maar wordt steeds verder zijn wereld ingezogen. Zijn familie en vrienden lijken allemaal iets voor haar te verzwijgen. Ze moet dan ook alles op alles zetten om zich staande te houden - en het er levend van af te brengen.

Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: The favour
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026358647
Ebook: 9789026357695
Uitgever: Ambo | Anthos
De mensen die weggingen
In De mensen die weggingen ontmoeten we Joey, een meisje van acht, die ons meeneemt in haar fantasierijke belevingswereld. Met haar onschuldige blik op de wereld laat ze ons kennismaken met haar familie en hun bezigheden: haar vader die veel tijd in zijn schuurtje doorbrengt, haar moeder die meestal ziek op bed ligt, haar oudere broer die er bijna nooit is, haar zus die stiekem rookt en zich vaak in haar slaapkamer terugtrekt en natuurlijk haar kat Pippin die haar de meeste tijd gezelschap houdt.

Het begint erop te lijken dat steeds meer mensen uit Joey's omgeving weggaan zonder gedag te zeggen en op haar eigen kinderlijke wijze probeert ze daarmee om te gaan. Totdat op een dag zelfs haar zus verdwijnt zonder afscheid te nemen...
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: The people who went away
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789041407917
Ebook: 9789041419385
Uitgever: Ambo | Anthos
De rode kamer
'Pas op voor prachtige dagen. Het gaat soms fout op prachtige dagen. Misschien komt dat doordat je onvoorzichtig wordt als het goed met je gaat. Pas op voor het hebben van een plan. Je bent op dat plan gericht en juist dan gebeuren dingen net buiten je gezichtsveld.'

Kit Quin werkt met geesteszieke criminelen. Ze raakt gewond als ze een verdachte ondervraagt die door de politie wordt vastgehouden. Tijdens haar herstel roept de politie haar hulp in bij een eenvoudige zaak. Het lichaam van een voortvluchtige is aangetroffen bij een kanaal in Londen. De politie heeft een verdachte en een bekentenis - van dezelfde man die Kit heeft aangevallen.

Maar de kwestie blijkt allerminst eenvoudig. Naarmate Kit zich er meer en meer in verdiept - in het verhoor van de politie, in de getroebleerde geest van de verdachte, in de eenzame wereld van het mysterieuze slachtoffer - wordt het geheel steeds complexer en duisterder. Als Kit nieuwe verbanden en misdaden ontdekt, raakt ze betrokken in een verbijsterende zaak, die haar dreigt te vernietigen.
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: The red room
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789041412645
Ebook: 9789041419354
Uitgever: Ambo | Anthos


De verborgen glimlach
Hoe kan zoiets onschuldigs als een glimlach de aanleiding zijn voor moord?

Als Miranda van haar werk thuiskomt treft ze haar nieuwe liefde Brendan lezend in haar dagboek aan op de bank. Ze is woest, ze verbreekt de relatie en zet hem de deur uit.

Maar Brendan uit haar leven te bannen blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Twee weken later spreekt Miranda haar zusje Kerry, die er fantastisch uitziet en verliefd blijkt te zijn. Er is een nieuwe man in haar leven, hij heet Brendan...

Dus Brendan is terug - vol wraak. Maar waarom? En wat wil hij van Miranda?

Wat als een ongemakkelijke situatie begint, wordt al snel een kwelling - en uiteindelijk zelfs nog angstaanjagender dan haar ergste nachtmerrie...
Secret Smile - 2005
Regisseur: Christopher Menaul
Cast: Claire Goose, Kate Ashfield, David Tennant, e.a.
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Secret smile
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 789041412669
Ebook: 9789041419378
Uitgever: Ambo | Anthos
Het geheugenspel
'Ik doe mijn ogen dicht. Het zit daar allemaal, in mijn hersenpan. De nevel die de contouren van het grasveld volgt. De kou die plotseling in mijn neusvleugels bijt. Ik moet mijn best doen om me te herinneren wat er nog meer gebeurde, die dag dat we het lichaam vonden - haar lichaam.'

Op een koude herfstmorgen wordt in de tuin van een landhuis in Shropshire, Engeland, het lichaam opgegraven van een zestien jaar oud meisje. Het stoffelijk overschot is dat van Natalie Martello, die in de gouden zomer van 1969 spoorloos verdween en al meer dan vijfentwintig jaar wordt vermist.

Voor de familie maakt de vondst van Natalie Martello een einde aan vage dromen en sluimerende hoop en brengt tegelijkertijd een gruwelijk, lang verborgen misdaad aan het licht. Natalie blijkt te zijn vermoord. Maar wie zou zo'n mooi en briljant meisje hebben omgebracht? En hoe heeft die onvoorstelbare misdaad zich voltrokken?
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: The memory game
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789041407894
Ebook: 9789041419316
Uitgever: Ambo | Anthos
Het veilige huis
'Het eerste was de deur. Die was open. De voordeur was nooit open, ook niet tijdens die heerlijke warme zomer van vorig jaar die haar zo aan haar eigen land had doen denken, maar daar zag je het: een voorzichtige kier, op een ochtend zo koud dat het vocht in de lucht pijn deed aan mevrouw Ferrers pokdalige wangen. Als test van het door haar ogen geleverde bewijs duwde ze met haar gehandschoende hand tegen het witgeverfde hout.'

Een brute moordaanslag in een huis in een rustige, rijke buurt van een Engels provinciestadje resulteert in twee doden. Het derde slachtoffer, een tienermeisje, wordt in veiligheid gebracht in het huis van dr. Samantha Laschen, specialist in de behandeling van posttraumatische-stress-stoornissen.

Wat begint als een gunst en een psychiatrisch experiment, eindigt voor Sam in een vlucht om haar eigen geestelijke gezondheid te bewaren, de waarheid boven tafel te krijgen en alles wat haar dierbaar is in leven te houden.
The Safe House - 2002
Regisseur: Simon Massey
Cast: Geraldine Somerville, Philip Davis, Kelly Reilly, e.a.
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: The safe house
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789041412614
Ebook: 9789041419323
Uitgever: Ambo | Anthos
Huis vol leugens

De vijfenveertigjarige Neve leidt een ogenschijnlijk gelukkig leven, met haar echtgenoot en drie kinderen. Schijn bedriegt, want ze heeft een affaire met een getrouwde man. Ze spreken regelmatig af in zijn pied-à-terre in Londen. Op een dag krijgt Neve een berichtje dat ze naar het appartement moet komen en ze treft daar haar minnaar dood aan; zijn schedel is ingeslagen.

In paniek begaat ze een grote fout: ze maakt de plaats delict schoon, zodat het lijkt alsof ze er nooit geweest is. Ze wil niet dat haar affaire aan het licht komt. Maar daarna heeft ze geen keus: ze moet blijven liegen. Tegen haar gezin, haar collega’s en haar vrienden. En dan blijkt dat iedereen wel iets te verbergen heeft...

Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: The lying room
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026343315
Uitgever: Ambo | Anthos
In hechtenis

Tabitha zit vast in een huis van bewaring, beschuldigd van moord op buurman Stuart Rees. Van de bewuste dag kan ze zich echter haast niets herinneren, ze leed aan een depressie. Toch denkt ze dat ze onschuldig is. Wanneer ze merkt dat haar beoogde advocaat hieraan twijfelt, besluit ze zelf haar verdediging op zich te nemen. Maar dat blijkt lastig vanuit de cel.

Diverse kennissen uit het dorp en haar ex bezoeken haar in de gevangenis, waardoor ze erachter komt dat Stuart weinig vrienden had en dat zij zelf vanaf het moment dat ze weer in het dorp was komen wonen met argusogen wordt bekeken. Zou iemand haar de schuld in de schoenen proberen te schuiven of heeft ze het misschien toch zelf gedaan?

Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: House of correction
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026343339
Ebook: 9789026343346
Uitgever: Ambo | Anthos


Medeplichtig
Stel je voor: een vrouw staat in haar appartement, ze kijkt om zich heen en jij kijkt mee door haar ogen. Je ziet meubels die zijn omvergegooid, spullen die zijn kapotgesmeten en dan draait het perspectief naar de grond. Je oog valt op het levenloze lichaam van een man die daar ligt.

Maar de vrouw reageert helemaal niet zoals je zou verwachten: ze brengt orde in de chaos, haalt een paar van haar eigendommen weg uit het appartement en verwijdert de vingerafdrukken.

Dan pakt ze de telefoon, ze toetst een nummer in en vraagt iemand om hulp bij het verbergen van het lichaam. Wat is er aan dit schokkende tafereel voorafgegaan? Wat heeft er in het appartement plaatsgevonden? En wat staat er nog te gebeuren?
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Complicit / The other side of the door
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789041417695
Ebook: 9789041419446
Uitgever: Ambo | Anthos
Onderhuids
'In de zomer trekken hun lichamen hitte aan. De hitte dringt via de poriën in hun naakte huid. Heet licht komt de duisternis binnen. Ik stel me voor hoe het binnen in hen rondgolft en hen opwindt. Donker glanzend vocht op de huid.'

Drie vrouwen krijgen een anonieme brief met daarin de aankondiging van hun dood. Enige overeenkomst tussen de drie lijkt er niet te zijn: ze wonen niet in dezelfde buurt, zijn niet even oud, mooi of rijk. Ze kennen elkaar niet eens.

Deze gebeurtenis zet de wereld van Zoë, Jennifer en Nadia volledig op zijn kop. De politie, op zoek naar aanwijzingen, keert het leven van de drie vrouwen binnenstebuiten. Zorgvuldig gekoesterde geheimen en diep weggestopte angsten worden openbaar, relaties komen in de knel of stranden.

De afzender houdt de vrouwen dag en nacht in de gaten en wacht, zo blijkt uit de brieven die volgen, geduldig af tot het juiste ogenblik is aangebroken.
Beneath the Skin - 2005
Regisseur: Sarah Harding
Cast: Stephanie Leonidas, Emma Fielding, Rebecca R. Palmer, e.a.
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Beneath the skin
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789041412638
Ebook: 9789041419347
Uitgever: Ambo | Anthos
Tot het voorbij is
Astrid Bell is een jonge, sterke Londense fietskoerier die niet goed weet wat ze met haar leven wil. Ze woont samen met zes vrienden, maar langzamerhand valt de groep uiteen door geldproblemen, verraad, nieuwe liefdes en uiteenlopende toekomstplannen.

Dan sterven er twee vrouwen, en de enige overeenkomst tussen de twee moorden is de aanwezigheid van Astrid. Zodra de situatie grimmiger wordt en de huisgenoten verder uit elkaar groeien moet zij zich afvragen: is het mijn schuld, ben ik zelf in gevaar? Is er een moordenaar binnen de groep?

Onder bizarre omstandigheden wordt uiteindelijk een verdachte opgepakt en een verklaring gevonden. Maar is deze persoon daadwerkelijk schuldig? Het ligt eraan hoe de lezer het interpreteert. Het verhaal is nog niet voorbij, het moet opnieuw worden verteld. En de tweede keer is het nog angstaanjagender…
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Until it's over
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789041410160
Ebook: 9789041419422
Uitgever: Ambo | Anthos
Vang me als ik val
Vang me als ik val vertelt het verhaal van Holly Krauss. Ze leidt een opwindend leven, is jong en succesvol, heeft privé alles goed voor elkaar en wordt aanbeden en bewonderd door iedereen die ze tegenkomt.

Maar dat is één kant van Holly. De andere Holly is losbandig en wild, zoekt regelmatig de verkeerde mensen op en belandt vaak in riskante situaties. Wanneer de roekeloze uitspattingen steeds sneller op elkaar volgen en haar wilde kant de overhand neemt, dreigt ze de controle over haar leven te verliezen.

Ze vermoedt dat ze gestalkt wordt, ze wordt bedreigd door iemand die eist dat ze haar schulden aflost - op elke hoek van de straat dreigt gevaar en het geduld van Holly's geliefde en vrienden begint op te raken. Is het Holly's eigen schuld? Is zij paranoïde of zijn haar angsten reëel? En als ze niet meer op haar eigen intuïtie kan vertrouwen, wie is er dan om haar op te vangen als ze valt?
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Catch me when I fall
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789041412676
Ebook: 9789041419408
Uitgever: Ambo | Anthos
Verlies
Verlies is het verhaal van een echtpaar dat hun vijfjarige zoon verliest bij een ongeluk. Moeder, vader en hun tienjarige zoon hebben ieder een eigen manier waarop zij hun verlies verwerken. Maar al gauw merkt de lezer dat er binnen het gezin over en weer verdenkingen zijn. Weet een van de gezinsleden meer van het ongeluk?

* Verlies is een uitgave van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek ter gelegenheid van de maand van het Spannende Boek 2002.
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Grief
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789074336710
Ebook: 9789041419392
Uitgever: Ambo | Anthos


Verloren
Nina Landry woont met haar twee kinderen op Sandling Island, een kleine gemeenschap die wordt omringd door troosteloze vlakten en de Noordzee. Nina viert haar veertigste verjaardag en haar tienerdochter, Charlie, heeft een surprise-party georganiseerd. Iedereen is aanwezig, behalve Charlie zelf. Niemand lijkt te weten waar zij is.

Nina gaat naar haar op zoek en bezorgdheid maakt al snel plaats voor de ergste nachtmerrie van elke ouder. Is Charlie weggelopen? Of is er iets rampzaligs gebeurd? En waarom neemt niemand haar verdwijning serieus?

Terwijl de seconden van deze decemberdag voorbij tikken, komt Nina in een wanhopige strijd terecht die haar in conflict brengt met vrienden, buren, de politie en zelfs met haar eigen gezond verstand. Tijdens deze angstaanjagende uren beseft Nina hoe weinig ze weet van haar dochters leven en moet ze haar eigen grenzen overschrijden om Charlie te vinden.
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Losing you
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789041412683
Ebook: 9789041419415
Uitgever: Ambo | Anthos
Wat te doen als iemand sterft
Wat is het je waard om de waarheid te kennen?

Ellies leven neemt een dramatische wending als haar grote liefde Greg omkomt bij een auto-ongeluk. Een vrouw die bij hem in de auto zat, heeft het ongeluk evenmin overleefd. Zij wordt geïdentificeerd als Milena Livingstone, maar voor Ellie en haar omgeving is zij een onbekende.

Alles wijst er echter op dat Greg en Milena een verhouding hadden. Hoe moet je verder als je erachter komt dat je de liefde van je leven niet echt blijkt te kennen? Als zelfs je intuïtie niet klopt? Ellie wil de waarheid weten - wie was Milena en wat is er op die noodlottige dag precies gebeurd?

Haar zoektocht wordt een obsessie en hoe dichter Ellie bij de schokkende feiten komt, hoe minder mensen haar geloven, en hoe dringender de vraag wordt wat het waard is de waarheid te kennen.
Without You - 2011 - miniserie
Regisseur: Tim Fywell
Cast: Anna Friel, Liam McMahon, Paul Ritter, e.a.
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: What to do when someone dies
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789041415516
Ebook: 9789041419439
Uitgever: Ambo | Anthos
Wie niet horen wil

Wie niet horen wil gaat over Tess, die net haar leven weer op orde heeft. Jason en zij zijn een jaar geleden vriendschappelijk uit elkaar gegaan en delen de voogdij over hun dochtertje Poppy. Ze moet nog wennen aan haar nieuwe situatie, maar is blij met de hulp die ze krijgt van haar vrienden. Dat Jason inmiddels is getrouwd, daar probeert ze te zich overheen te zetten. Zelf is ze ook weer aan het daten en ze is best gelukkig, houdt ze zich voor.

Totdat haar dochtertje Poppy vreemde taal begint uit te slaan en een tekening maakt met zwart wascokrijt. Een tekening waarop een figuur te zien is die van een toren valt. Tess raakt ervan overtuigd dat Poppy getuige is geweest van een misdrijf. Ze stapt naar de politie, maar daar wordt ze niet geloofd. Dan besluit ze zelf op onderzoek te gaan...

Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: The unheard
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026352126
Ebook: 9789026352133
Uitgever: Ambo | Anthos

Frieda KleinBlauwe maandag
Frieda Klein is psychoanalytica. Ze leeft een strak georganiseerd leven, dat vooral gericht is op het helpen van anderen. Niet alleen haar patiënten, maar ook haar familie en vrienden kunnen altijd op haar rekenen. 's Avonds trekt ze zich terug in haar huis, waar ze maar weinig mensen binnenlaat. De onrust in haar hoofd probeert ze te verdrijven met lange nachtelijke wandelingen door haar geliefde Londen.

Frieda is ervan overtuigd dat wat zich in het hoofd van haar patiënten afspeelt controleerbaar is. Maar als een van haar patiënten vertelt dat hij ervan droomt een kind te hebben, met rood haar en sproeten, en kort daarna een jongetje verdwijnt dat aan die omschrijving voldoet, wordt Frieda geconfronteerd met de onbeheersbare werkelijkheid die zij altijd angstvallig buiten de deur heeft weten te houden.

Kan Frieda's kennis van de menselijke geest de recherche helpen bij het opsporen en ontmaskeren van de dader? Wat is het verband met een ontvoeringszaak van tweeëntwintig jaar eerder? En zal het jongetje levend worden teruggevonden?
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Blue Monday
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789041417657
Ebook: 9789041419309
Uitgever: Ambo | Anthos
Dinsdag is voorbij
In een vervallen huis in het oosten van Londen wordt het opgezwollen, door vliegen bedekte lijk van een man aangetroffen, rechtop in een leunstoel. Het huis is van Michelle Doyce, een kwetsbare vrouw met ernstige psychische problemen. Onderzoek toont aan dat de man pas na zijn dood naar het huis is overgebracht. De enige informant is Michelle, maar haar uitspraken stellen de recherche voor raadsels.

Inspecteur Karlsson roept Frieda Klein te hulp en weer raakt zij verstrikt in de duistere kanten van het leven. Zij komt erachter dat het slachtoffer geen onschuldige was, maar een gewiekste zwendelaar die profiteerde van de angsten en noden van anderen. Wanneer Frieda meer te weten komt over diens verleden en ook zijn slachtoffers leert kennen, blijkt ze in groot gevaar te verkeren en meer vijanden te hebben dan ze dacht...
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Tuesday's gone
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789041426505
Ebook: 9789041422392
Uitgever: Ambo | Anthos
Wachten op woensdag
Wanneer de ogenschijnlijk doodgewone huisvrouw Ruth Lennox wordt vermoord, brengt het politieonderzoek haar geheime leven aan het licht. De hulp van Frieda Klein wordt ingeschakeld. Zij is ondertussen zelf via een patiënt een seriemoordenaar op het spoor.

Zal het Frieda lukken deze zaak op te lossen voordat ze er zelf door verzwolgen wordt?
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Waiting for wednesday
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789026328466
Ebook: 9789041423566
Uitgever: Ambo | Anthos
Donderdagskinderen
Wanneer een vroegere schoolvriendin bij Frieda aanklopt omdat de problemen met haar onhandelbare dochter Becky haar boven het hoofd groeien, besluit Frieda met de dochter te gaan praten. Becky vertelt Frieda dat ze is aangevallen, wat bij Frieda sterke herinneringen oproept aan een aanval op haarzelf, jaren eerder. Langzamerhand raakt Frieda ervan overtuigd dat zij beiden slachtoffer zijn van dezelfde dader.

Frieda gaat in Donderdagskinderen terug naar het verleden dat ze dacht achter zich te hebben gelaten; ze ontmoet oude bekenden en is ervan overtuigd dat de dader zich onder hen bevindt...
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Thursday's child
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789026330414
Ebook: 9789041425522
Uitgever: Ambo | Anthos
Denken aan vrijdag
Uit de Thames wordt het lijk van een man met doorgesneden keel gevist. Hij is onherkenbaar, want hij heeft al een tijd in het water gelegen. Het enige aanknopingspunt is een ziekenhuisbandje om zijn pols met daarop de naam Frieda Klein.

Algauw blijkt dat psychotherapeute Frieda Klein een wel erg persoonlijke band met het slachtoffer had en wordt ze als de belangrijkste verdachte van het misdrijf gezien. Frieda heeft vanwege haar verleden weinig goodwill bij het politiekorps, maar gelukkig heeft ze vrienden die bereid zijn om tot het uiterste voor haar te gaan...
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Friday on my mind
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026330698
Ebook: 9789026330711
Uitgever: Ambo | Anthos


Als het zaterdag wordt
De 32-jarige Hannah zit opgesloten in een psychiatrische inrichting nadat ze jaren geleden is veroordeeld voor de moord op haar moeder, stiefvader en jongere broertje. De moorden waren spraakmakend en domineerden de kranten vanwege het gewelddadige karakter ervan.

Psychotherapeute Frieda Klein staat bij de mysterieuze Walter Levin in het krijt: een jaar geleden heeft hij ervoor gezorgd dat inspecteur Karlsson zijn baan kon houden in ruil voor een gunst van Frieda. En nu moet Frieda Klein haar schuld inlossen: Walter wil dat ze Hannah bezoekt om te beoordelen of ze daadwerkelijk gestoord is. Maar wanneer Frieda bij de inrichting komt, ontdekt ze dat er toch meer aan de hand is dan in eerste instantie leek...
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Saturday requiem
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026328442
Ebook: 9789026333842
Uitgever: Ambo | Anthos
Zondagochtend breekt aan
Het begint met een lijk onder de vloer. Frieda deed deze gruwelijke vondst in haar eigen huis - een vondst die haar tot in de kern raakt. Nu is er wél spijkerhard bewijs dat Dean Reeve nog leeft - iets wat Frieda al jarenlang beweert - en nog altijd geobsedeerd is door Frieda.

Zal commissaris Crawford eindelijk naar haar luisteren en het onderzoek heropenen? De pers is inmiddels op het verhaal gedoken, waardoor Frieda wordt gedwongen te doen waar ze een enorme hekel aan heeft: in de openbaarheid treden... Dat heeft verregaande consequenties voor Frieda en haar omgeving.
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Sundaymorning coming down
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026338199
Ebook: 9789026338212
Uitgever: Ambo | Anthos
De dag van de doden
De bladeren vallen van de bomen en in Londen waart een seriemoordenaar rond. In een winkelstraat in het noorden van de stad crasht een op hol geslagen auto, de man achter het stuur blijkt al een week eerder te zijn vermoord. Op Hampstead Heath brandt een vuurstapel, in de vlammen ligt het volgende slachtoffer.
Het aantal doden neemt snel toe, maar het politieonderzoek loopt vast: het is duidelijk dat de dader een spel speelt.

Voor deze onconventionele moordenaar dient elk lijk slechts als boodschap aan één vrouw. Psychoanalytica Frieda Klein is namelijk ondergedoken, en iemand is naar haar op zoek. Wanneer het duel tussen Frieda en haar aartsvijand Dean Reeve uiteindelijk zijn climax bereikt, kan slechts één van hen het overleven...

Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: The day of the dead
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026339592
Ebook: 9789026339615
Uitgever: Ambo | Anthos

Maud O’ConnorHeeft iemand Charlotte Salter gezien?

Charlotte Salter komt niet opdagen op het grote feest voor de verjaardag van haar man, Alec. Hij blijft onverstoord, maar hun dochter Etty raakt er naarmate de avond vordert steeds meer van overtuigd dat haar moeder iets vreselijks is overkomen. De politie wordt ingeschakeld, maar er zijn geen aanknopingspunten. Dan wordt het lichaam van een dorpsgenoot gevonden. Houdt dit verband met de verdwijning?

Jaren later komen Etty en haar broers bijeen om het ouderlijk huis leeg te ruimen omdat Alec naar een verpleeghuis moet. Het hele gezin is getekend door de gebeurtenissen van al die jaren daarvoor. Weer wordt er een misdrijf gepleegd in het dorp.

Rechercheur Maud O’Connor wordt op de zaak gezet. Aan haar de taak om een onwillige politiemacht mee te krijgen oud zeer op te rakelen om niet alleen dit misdrijf maar ook de twee zaken uit het verleden op te lossen. Want niemand heeft Charlotte Salter ooit nog gezien...

Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Has anyone seen Charlotte Salter?
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789026357701
Ebook: 9789026357718
Uitgever: Ambo | Anthos
Stemmen in het duister

Waanbeelden of werkelijkheid?

Nancy North en haar vriend Felix zijn net ingetrokken in een nieuwe, goedkopere, flat, die Felix heeft gevonden terwijl zij ziek was. Nancy heeft kort geleden een acute psychose gehad. Nu is ze er weer bovenop, maar ze voelt zich nog breekbaar. Hier kan ze verder herstellen. Ook al is het wat vervallen en aan de verkeerde kant van de stad voor Nancy, het flatje is een nieuwe start voor hen beiden.

Maar al vanaf de eerste dag heeft ze geen goed gevoel over de nieuwe plek en merkt ze dat het weer slechter met haar gaat. Als ze tegen buurvrouw Kira opbotst, die in hetzelfde pand woont, valt haar direct op dat Kira erg angstig is. De volgende dag wordt het lichaam van Kira in haar flat gevonden, Nancy is er daardoor van overtuigd dat het huis geheimen herbergt. De andere bewoners, de politie weigeren dat te erkennen. Kan rechercheur Maud O’Connor deze zaak oplossen?

Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Voices in the dark
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789026361630
Ebook: 9789026361647
Uitgever: Ambo | Anthos

E-books

De vrienden van Matty & andere spannende verhalen

Nicci French en Camilla Läckberg, de twee absolute topschrijvers van het thrillergenre, zijn nu voor het eerst samengebracht in een verhalenbundel De vrienden van Matty. Lees over een fatale zeiltocht, over een verhuizing met dramatische gevolgen en over hoe één telefoontje een huwelijk op de klippen doet lopen. Zes verhalen vol onderhuidse spanning: een mooie aanvulling in de boekenkast van iedere thrillerliefhebber.

Nicci French

 1. Het laatste avondmaal - Last supper
 2. De vrienden van Matty - Matty's friends
 3. Midden in de winternacht - Christmas story

Camilla Läckberg

 1. De droom over Elisabeth - Drömmen om Elisabet
 2. De lunchroom van de weduwen - Änkornas Café
 3. Een echte rotdag - En riktigt jävlig dag

Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Diversen
Eerste uitgave: 2016
Ebook: 9789026336317
Uitgever: Ambo | Anthos
Vijf spannende verhalen

Nicci French, waarachter het Britse echtpaar Nicci Gerard en Sean French schuilgaat, is een absolute topschrijver van het thrillergenre. Het duo heeft ook verhalen geschreven, waarvan er nu vijf zijn bijeengebracht in een spannende bundel.

Lees over een verhuizing met dramatische gevolgen, over hoe één telefoontje een huwelijk op de klippen doet lopen en over een schoolreünie. Vijf korte verhalen vol onderhuidse spanning: een mooie aanvulling voor iedere Nicci French-liefhebber.

Vijf spannende verhalen bevat de volgende verhalen:

 1. Het laatste avondmaal - Last supper
 2. Zuiver en puur, als lelies in het veld - Straight and true like the lilies of the field
 3. De vrienden van Matty - Matty's friends
 4. Short story - 500 Word story
 5. Midden in de winternacht - Christmas story

Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Diversen
Eerste uitgave: 2016
Ebook: 9789026342868
Uitgever: Ambo | Anthos