Boekenplank:
Kies

Boeken van Nicci French

Meer over Nicci French

Website: http://www.niccifrench.nl

Overzicht
 • Bezeten van mij - Killing me softly
 • De bewoonde wereld - Land of the living
 • De mensen die weggingen - The people who went away
 • De rode kamer - The red room
 • De verborgen glimlach - Secret smile
 • Het geheugenspel - The memory game
 • Het veilige huis - The safe house
 • Medeplichtig - Complicit
 • Onderhuids - Beneath the skin
 • Tot het voorbij is - Until it's over
 • Vang me als ik val - Catch me when I fall
 • Verlies - Grief
 • Verloren - Losing you
 • Wat te doen als iemand sterft - What to do when someone dies
Frieda Klein
 1. Blauwe maandag - Blue Monday
 2. Dinsdag is voorbij - Tuesday's gone
 3. Wachten op woensdag - Waiting for wednesday
 4. Donderdagskinderen - Thursday's child
 5. Denken aan vrijdag - Friday on my mind
 6. Als het zaterdag wordt - Saturday requiem
 7. Zondagochtend breekt aan - Sundaymorning coming down
 8. De dag van de doden - The day of the dead

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Bezeten van mij
'Ik stapte de weg op. Van de andere kant stak een man over. Ik zag dat hij een zwarte spijkerbroek en een zwart leren jack aan had, en toen keek ik hem aan. Ik weet niet meer of hij eerst bleef staan of ik. Allebei stonden we midden op de weg naar elkaar te staren. Volgens mij heb ik een claxon horen loeien. Ik kon me niet verroeren.' Is er iets wat we niet zouden opgeven voor ware liefde? Alice Loudon is een ogenschijnlijk geslaagde, jonge vrouw: een hechte vriendenkring, een lieve vriend en een succesvolle carrière omgeven haar. Op een dag ontmoet ze een vreemdeling. Zonder een ogenblik na te denken geeft ze haar veilige, geordende bestaan op voor een hartstochtelijke liefdesrelatie met deze man. Het voert haar naar misleiding en verwaarlozing van haar vroegere leven, en naar een duistere verborgen ervaringswereld die haar aantrekt en tegelijkertijd verontrust. Stap voor stap, bijna met tegenzin, komen zij meer over elkaar te weten. Hij is Adam Tallis, een gevierd bergbeklimmer, de held van een recente, rampzalige Himalaya-expeditie. Wanneer Alice zich verdiept in Adams complexe en pijnlijke verleden, begeeft zij zich in zijn wereld vol risico en avontuur. Haar aanvankelijke nieuwsgierigheid wordt een obsessie die alles in gevaar brengt: haar huwelijk, haar veiligheid, haar gezondheid en ten slotte haar leven.
Killing Me Softly - 2002
Regisseur: Kaige Chen
Cast: Heather Graham, Joseph Fiennes, Natascha McElhone, e.a.
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Killing me softly
Eerste uitgave: 1999
ISBN: 90-414-0324-8
Uitgever: Anthos
De bewoonde wereld
'Moet ik een officiële verklaring afleggen?' 'Nog niet,' zei hij. 'Ik wil nu gewoon even met u praten.' Toen hij dichter bij mijn bed kwam, kon ik zijn gelaatstrekken onderscheiden, zijn korte bruine haar en donkere ogen. Hij was inspecteur Jack Cross. Hij was de man aan wie ik nu alles kon overlaten. Maar eerst moest ik het verhaal aan hem uitleggen. En dat was een heel verhaal.' Abbie Devereaux wacht in het donker. Ze is geblinddoekt en vastgebonden aan handen en voeten. Ze weet niet waar ze is en kan zich niet herinneren wat er is gebeurd. Ze hoort een stem in het donker. Een man die ze nooit ziet voert haar en praat tegen haar. Hij belooft haar in leven te houden, maar toch zal ze sterven, net zoals de anderen. Ze probeert te overleven. Ze telt de seconden als ze alleen is. Ze vertelt zichzelf verhalen, denkt terug aan gebeurtenissen uit haar verleden, maakt plannen, praat tegen haar gijzelnemer en neemt zich voor te ontsnappen. Terug naar het normale, alledaagse leven zonder zorgen, weg van angstige eenzaamheid en terug naar de bewoonde wereld.
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Land of the living
Eerste uitgave: 2002
ISBN: 90-414-0645-X
Uitgever: Anthos
De mensen die weggingen
In De mensen die weggingen ontmoeten we Joey, een meisje van acht, die ons meeneemt in haar fantasierijke belevingswereld. Met haar onschuldige blik op de wereld laat ze ons kennismaken met haar familie en hun bezigheden: haar vader die veel tijd in zijn schuurtje doorbrengt, haar moeder die meestal ziek op bed ligt, haar oudere broer die er bijna nooit is, haar zus die stiekem rookt en zich vaak in haar slaapkamer terugtrekt en natuurlijk haar kat Pippin die haar de meeste tijd gezelschap houdt. Het begint erop te lijken dat steeds meer mensen uit Joey's omgeving weggaan zonder gedag te zeggen en op haar eigen kinderlijke wijze probeert ze daarmee om te gaan. Totdat op een dag zelfs haar zus verdwijnt zonder afscheid te nemen...
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: The people who went away
Eerste uitgave: 2003
ISBN: 90-414-0595-X
Uitgever: Anthos
De rode kamer
'Pas op voor prachtige dagen. Het gaat soms fout op prachtige dagen. Misschien komt dat doordat je onvoorzichtig wordt als het goed met je gaat. Pas op voor het hebben van een plan. Je bent op dat plan gericht en juist dan gebeuren dingen net buiten je gezichtsveld.' Kit Quin werkt met geesteszieke criminelen. Ze raakt gewond als ze een verdachte ondervraagt die door de politie wordt vastgehouden. Tijdens haar herstel roept de politie haar hulp in bij een eenvoudige zaak. Het lichaam van een voortvluchtige is aangetroffen bij een kanaal in Londen. De politie heeft een verdachte en een bekentenis - van dezelfde man die Kit heeft aangevallen. Maar de kwestie blijkt allerminst eenvoudig. Naarmate Kit zich er meer en meer in verdiept - in het verhoor van de politie, in de getroebleerde geest van de verdachte, in de eenzame wereld van het mysterieuze slachtoffer - wordt het geheel steeds complexer en duisterder. Als Kit nieuwe verbanden en misdaden ontdekt, raakt ze betrokken in een verbijsterende zaak, die haar dreigt te vernietigen.
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: The red room
Eerste uitgave: 2001
ISBN: 90-414-0555-0
Uitgever: Anthos
De verborgen glimlach
Hoe kan zoiets onschuldigs als een glimlach de aanleiding zijn voor moord? Als Miranda van haar werk thuiskomt treft ze haar nieuwe liefde Brendan lezend in haar dagboek aan op de bank. Ze is woest, ze verbreekt de relatie en zet hem de deur uit. Maar Brendan uit haar leven te bannen blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Twee weken later spreekt Miranda haar zusje Kerry, die er fantastisch uitziet en verliefd blijkt te zijn. Er is een nieuwe man in haar leven, hij heet Brendan... Dus Brendan is terug - vol wraak. Maar waarom? En wat wil hij van Miranda? Wat als een ongemakkelijke situatie begint, wordt al snel een kwelling - en uiteindelijk zelfs nog angstaanjagender dan haar ergste nachtmerrie...
Secret Smile - 2005
Regisseur: Christopher Menaul
Cast: Claire Goose, Kate Ashfield, David Tennant, e.a.
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Secret smile
Eerste uitgave: 2003
ISBN: 90-414-0745-6
Uitgever: Anthos
Het geheugenspel
'Ik doe mijn ogen dicht. Het zit daar allemaal, in mijn hersenpan. De nevel die de contouren van het grasveld volgt. De kou die plotseling in mijn neusvleugels bijt. Ik moet mijn best doen om me te herinneren wat er nog meer gebeurde, die dag dat we het lichaam vonden - haar lichaam.' Op een koude herfstmorgen wordt in de tuin van een landhuis in Shropshire, Engeland, het lichaam opgegraven van een zestien jaar oud meisje. Het stoffelijk overschot is dat van Natalie Martello, die in de gouden zomer van 1969 spoorloos verdween en al meer dan vijfentwintig jaar wordt vermist. Voor de familie maakt de vondst van Natalie Martello een einde aan vage dromen en sluimerende hoop en brengt tegelijkertijd een gruwelijk, lang verborgen misdaad aan het licht. Natalie blijkt te zijn vermoord. Maar wie zou zo'n mooi en briljant meisje hebben omgebracht? En hoe heeft die onvoorstelbare misdaad zich voltrokken?
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: The memory game
Eerste uitgave: 1997
ISBN: 90-414-0789-8
Uitgever: Anthos
Het veilige huis
'Het eerste was de deur. Die was open. De voordeur was nooit open, ook niet tijdens die heerlijke warme zomer van vorig jaar die haar zo aan haar eigen land had doen denken, maar daar zag je het: een voorzichtige kier, op een ochtend zo koud dat het vocht in de lucht pijn deed aan mevrouw Ferrers pokdalige wangen. Als test van het door haar ogen geleverde bewijs duwde ze met haar gehandschoende hand tegen het witgeverfde hout.' Een brute moordaanslag in een huis in een rustige, rijke buurt van een Engels provinciestadje resulteert in twee doden. Het derde slachtoffer, een tienermeisje, wordt in veiligheid gebracht in het huis van dr. Samantha Laschen, specialist in de behandeling van posttraumatische-stress-stoornissen. Wat begint als een gunst en een psychiatrisch experiment, eindigt voor Sam in een vlucht om haar eigen geestelijke gezondheid te bewaren, de waarheid boven tafel te krijgen en alles wat haar dierbaar is in leven te houden.
The Safe House - 2002
Regisseur: Simon Massey
Cast: Geraldine Somerville, Philip Davis, Kelly Reilly, e.a.
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: The safe house
Eerste uitgave: 1998
ISBN: 90-414-0790-1
Uitgever: Anthos
Medeplichtig
Stel je voor: een vrouw staat in haar appartement, ze kijkt om zich heen en jij kijkt mee door haar ogen. Je ziet meubels die zijn omvergegooid, spullen die zijn kapotgesmeten en dan draait het perspectief naar de grond. Je oog valt op het levenloze lichaam van een man die daar ligt. Maar de vrouw reageert helemaal niet zoals je zou verwachten: ze brengt orde in de chaos, haalt een paar van haar eigendommen weg uit het appartement en verwijdert de vingerafdrukken. Dan pakt ze de telefoon, ze toetst een nummer in en vraagt iemand om hulp bij het verbergen van het lichaam. Wat is er aan dit schokkende tafereel voorafgegaan? Wat heeft er in het appartement plaatsgevonden? En wat staat er nog te gebeuren?
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Complicit
Eerste uitgave: 2009
ISBN: 978-90-414-1550-9
Uitgever: Anthos
Onderhuids
'In de zomer trekken hun lichamen hitte aan. De hitte dringt via de poriën in hun naakte huid. Heet licht komt de duisternis binnen. Ik stel me voor hoe het binnen in hen rondgolft en hen opwindt. Donker glanzend vocht op de huid.' Drie vrouwen krijgen een anonieme brief met daarin de aankondiging van hun dood. Enige overeenkomst tussen de drie lijkt er niet te zijn: ze wonen niet in dezelfde buurt, zijn niet even oud, mooi of rijk. Ze kennen elkaar niet eens. Deze gebeurtenis zet de wereld van Zoë, Jennifer en Nadia volledig op zijn kop. De politie, op zoek naar aanwijzingen, keert het leven van de drie vrouwen binnenstebuiten. Zorgvuldig gekoesterde geheimen en diep weggestopte angsten worden openbaar, relaties komen in de knel of stranden. De afzender houdt de vrouwen dag en nacht in de gaten en wacht, zo blijkt uit de brieven die volgen, geduldig af tot het juiste ogenblik is aangebroken.
Beneath the Skin - 2005
Regisseur: Sarah Harding
Cast: Stephanie Leonidas, Emma Fielding, Rebecca R. Palmer, e.a.
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Beneath the skin
Eerste uitgave: 2000
ISBN: 90-414-0445-7
Uitgever: Anthos
Tot het voorbij is
Astrid Bell is een jonge, sterke Londense fietskoerier die niet goed weet wat ze met haar leven wil. Ze woont samen met zes vrienden, maar langzamerhand valt de groep uiteen door geldproblemen, verraad, nieuwe liefdes en uiteenlopende toekomstplannen. Dan sterven er twee vrouwen, en de enige overeenkomst tussen de twee moorden is de aanwezigheid van Astrid. Zodra de situatie grimmiger wordt en de huisgenoten verder uit elkaar groeien moet zij zich afvragen: is het mijn schuld, ben ik zelf in gevaar? Is er een moordenaar binnen de groep? Onder bizarre omstandigheden wordt uiteindelijk een verdachte opgepakt en een verklaring gevonden. Maar is deze persoon daadwerkelijk schuldig? Het ligt eraan hoe de lezer het interpreteert. Het verhaal is nog niet voorbij, het moet opnieuw worden verteld. En de tweede keer is het nog angstaanjagender…
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Until it's over
Eerste uitgave: 2007
ISBN: 978-90-414-1214-0
Uitgever: Anthos
Vang me als ik val
Vang me als ik val vertelt het verhaal van Holly Krauss. Ze leidt een opwindend leven, is jong en succesvol, heeft privé alles goed voor elkaar en wordt aanbeden en bewonderd door iedereen die ze tegenkomt. Maar dat is één kant van Holly. De andere Holly is losbandig en wild, zoekt regelmatig de verkeerde mensen op en belandt vaak in riskante situaties. Wanneer de roekeloze uitspattingen steeds sneller op elkaar volgen en haar wilde kant de overhand neemt, dreigt ze de controle over haar leven te verliezen. Ze vermoedt dat ze gestalkt wordt, ze wordt bedreigd door iemand die eist dat ze haar schulden aflost - op elke hoek van de straat dreigt gevaar en het geduld van Holly's geliefde en vrienden begint op te raken. Is het Holly's eigen schuld? Is zij paranoïde of zijn haar angsten reëel? En als ze niet meer op haar eigen intuïtie kan vertrouwen, wie is er dan om haar op te vangen als ze valt?
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Catch me when I fall
Eerste uitgave: 2005
ISBN: 90-414-0865-7
Uitgever: Anthos
Verlies
Verlies is het verhaal van een echtpaar dat hun vijfjarige zoon verliest bij een ongeluk. Moeder, vader en hun tienjarige zoon hebben ieder een eigen manier waarop zij hun verlies verwerken. Maar al gauw merkt de lezer dat er binnen het gezin over en weer verdenkingen zijn. Weet een van de gezinsleden meer van het ongeluk? Verlies is een uitgave van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek ter gelegenheid van de maand van het Spannende Boek 2002.
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Grief
Eerste uitgave: 2002
ISBN: 90-414-0727-8
Uitgever: Anthos
Verloren
Nina Landry woont met haar twee kinderen op Sandling Island, een kleine gemeenschap die wordt omringd door troosteloze vlakten en de Noordzee. Nina viert haar veertigste verjaardag en haar tienerdochter, Charlie, heeft een surprise-party georganiseerd. Iedereen is aanwezig, behalve Charlie zelf. Niemand lijkt te weten waar zij is. Nina gaat naar haar op zoek en bezorgdheid maakt al snel plaats voor de ergste nachtmerrie van elke ouder. Is Charlie weggelopen? Of is er iets rampzaligs gebeurd? En waarom neemt niemand haar verdwijning serieus? Terwijl de seconden van deze decemberdag voorbijtikken, komt Nina in een wanhopige strijd terecht die haar in conflict brengt met vrienden, buren, de politie en zelfs met haar eigen gezond verstand. Tijdens deze angstaanjagende uren beseft Nina hoe weinig ze weet van haar dochters leven en moet ze haar eigen grenzen overschrijden om Charlie te vinden.
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Losing you
Eerste uitgave: 2006
ISBN: 90-414-0866-5
Uitgever: Anthos
Wat te doen als iemand sterft
Wat is het je waard om de waarheid te kennen? Ellies leven neemt een dramatische wending als haar grote liefde Greg omkomt bij een auto-ongeluk. Een vrouw die bij hem in de auto zat, heeft het ongeluk evenmin overleefd. Zij wordt geïdentificeerd als Milena Livingstone, maar voor Ellie en haar omgeving is zij een onbekende. Alles wijst er echter op dat Greg en Milena een verhouding hadden. Hoe moet je verder als je erachter komt dat je de liefde van je leven niet echt blijkt te kennen? Als zelfs je intuïtie niet klopt? Ellie wil de waarheid weten - wie was Milena en wat is er op die noodlottige dag precies gebeurd? Haar zoektocht wordt een obsessie en hoe dichter Ellie bij de schokkende feiten komt, hoe minder mensen haar geloven, en hoe dringender de vraag wordt wat het waard is de waarheid te kennen.
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: What to do when someone dies
Eerste uitgave: 2008
ISBN: 978-90-414-1350-5
Uitgever: Anthos

Frieda Klein

Blauwe maandag
Frieda Klein is psychoanalytica. Ze leeft een strak georganiseerd leven, dat vooral gericht is op het helpen van anderen. Niet alleen haar patiënten, maar ook haar familie en vrienden kunnen altijd op haar rekenen. 's Avonds trekt ze zich terug in haar huis, waar ze maar weinig mensen binnenlaat. De onrust in haar hoofd probeert ze te verdrijven met lange nachtelijke wandelingen door haar geliefde Londen. Frieda is ervan overtuigd dat wat zich in het hoofd van haar patiënten afspeelt controleerbaar is. Maar als een van haar patiënten vertelt dat hij ervan droomt een kind te hebben, met rood haar en sproeten, en kort daarna een jongetje verdwijnt dat aan die omschrijving voldoet, wordt Frieda geconfronteerd met de onbeheersbare werkelijkheid die zij altijd angstvallig buiten de deur heeft weten te houden. Kan Frieda's kennis van de menselijke geest de recherche helpen bij het opsporen en ontmaskeren van de dader? Wat is het verband met een ontvoeringszaak van tweeëntwintig jaar eerder? En zal het jongetje levend worden teruggevonden?
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Blue Monday
Eerste uitgave: 2011
ISBN: 978-90-414-1765-7
Uitgever: Anthos
Dinsdag is voorbij
In een vervallen huis in het oosten van Londen wordt het opgezwollen, door vliegen bedekte lijk van een man aangetroffen, rechtop in een leunstoel. Het huis is van Michelle Doyce, een kwetsbare vrouw met ernstige psychische problemen. Onderzoek toont aan dat de man pas na zijn dood naar het huis is overgebracht. De enige informant is Michelle, maar haar uitspraken stellen de recherche voor raadsels. Inspecteur Karlsson roept Frieda Klein te hulp en weer raakt zij verstrikt in de duistere kanten van het leven. Zij komt erachter dat het slachtoffer geen onschuldige was, maar een gewiekste zwendelaar die profiteerde van de angsten en noden van anderen. Wanneer Frieda meer te weten komt over diens verleden en ook zijn slachtoffers leert kennen, blijkt ze in groot gevaar te verkeren en meer vijanden te hebben dan ze dacht...
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Tuesday's gone
Eerste uitgave: 2013
ISBN: 9789041426505
Uitgever: Anthos
Wachten op woensdag
Wanneer de ogenschijnlijk doodgewone huisvrouw Ruth Lennox wordt vermoord, brengt het politieonderzoek haar geheime leven aan het licht. De hulp van Frieda Klein wordt ingeschakeld. Zij is ondertussen zelf via een patiënt een seriemoordenaar op het spoor. Zal het Frieda lukken deze zaak op te lossen voordat ze er zelf door verzwolgen wordt?
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Waiting for wednesday
Eerste uitgave: 2013
ISBN: 9789026328466
Uitgever: Anthos
Donderdagskinderen
Wanneer een vroegere schoolvriendin bij Frieda aanklopt omdat de problemen met haar onhandelbare dochter Becky haar boven het hoofd groeien, besluit Frieda met de dochter te gaan praten. Becky vertelt Frieda dat ze is aangevallen, wat bij Frieda sterke herinneringen oproept aan een aanval op haarzelf, jaren eerder. Langzamerhand raakt Frieda ervan overtuigd dat zij beiden slachtoffer zijn van dezelfde dader. Frieda gaat in Donderdagskinderen terug naar het verleden dat ze dacht achter zich te hebben gelaten; ze ontmoet oude bekenden en is ervan overtuigd dat de dader zich onder hen bevindt...
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Thursday's child
Eerste uitgave: 2014
ISBN: 9789026330414
Uitgever: Anthos
Denken aan vrijdag
Uit de Thames wordt het lijk van een man met doorgesneden keel gevist. Hij is onherkenbaar, want hij heeft al een tijd in het water gelegen. Het enige aanknopingspunt is een ziekenhuisbandje om zijn pols met daarop de naam Frieda Klein. Algauw blijkt dat psychotherapeute Frieda Klein een wel erg persoonlijke band met het slachtoffer had en wordt ze als de belangrijkste verdachte van het misdrijf gezien. Frieda heeft vanwege haar verleden weinig goodwill bij het politiekorps, maar gelukkig heeft ze vrienden die bereid zijn om tot het uiterste voor haar te gaan...
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Friday on my mind
Eerste uitgave: 2015
ISBN: 9789026330698
Uitgever: Anthos
Als het zaterdag wordt
De 32-jarige Hannah zit opgesloten in een psychiatrische inrichting nadat ze jaren geleden is veroordeeld voor de moord op haar moeder, stiefvader en jongere broertje. De moorden waren spraakmakend en domineerden de kranten vanwege het gewelddadige karakter ervan. Psychotherapeute Frieda Klein staat bij de mysterieuze Walter Levin in het krijt: een jaar geleden heeft hij ervoor gezorgd dat inspecteur Karlsson zijn baan kon houden in ruil voor een gunst van Frieda. En nu moet Frieda Klein haar schuld inlossen: Walter wil dat ze Hannah bezoekt om te beoordelen of ze daadwerkelijk gestoord is. Maar wanneer Frieda bij de inrichting komt, ontdekt ze dat er toch meer aan de hand is dan in eerste instantie leek...
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Saturday requiem
Eerste uitgave: 2016
ISBN: 9789026328442
Uitgever: Anthos
Zondagochtend breekt aan
Het begint met een lijk onder de vloer. Frieda deed deze gruwelijke vondst in haar eigen huis - een vondst die haar tot in de kern raakt. Nu is er wél spijkerhard bewijs dat Dean Reeve nog leeft - iets wat Frieda al jarenlang beweert - en nog altijd geobsedeerd is door Frieda. Zal commissaris Crawford eindelijk naar haar luisteren en het onderzoek heropenen? De pers is inmiddels op het verhaal gedoken, waardoor Frieda wordt gedwongen te doen waar ze een enorme hekel aan heeft: in de openbaarheid treden... Dat heeft verregaande consequenties voor Frieda en haar omgeving.
Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: Sundaymorning coming down
Eerste uitgave: 2017
ISBN: 9789026338199
Uitgever: Anthos
De dag van de doden
De bladeren vallen van de bomen en in Londen waart een seriemoordenaar rond. In een winkelstraat in het noorden van de stad crasht een op hol geslagen auto, de man achter het stuur blijkt al een week eerder te zijn vermoord. Op Hampstead Heath brandt een vuurstapel, in de vlammen ligt het volgende slachtoffer.
Het aantal doden neemt snel toe, maar het politieonderzoek loopt vast: het is duidelijk dat de dader een spel speelt.

Voor deze onconventionele moordenaar dient elk lijk slechts als boodschap aan één vrouw. Psychoanalytica Frieda Klein is namelijk ondergedoken, en iemand is naar haar op zoek. Wanneer het duel tussen Frieda en haar aartsvijand Dean Reeve uiteindelijk zijn climax bereikt, kan slechts één van hen het overleven...

Schrijver: Nicci French
Oorspronkelijke titel: The day of the dead
Eerste uitgave: 2018
ISBN: 9789026339592
Uitgever: Ambo/Anthos