Boekenplank:
Kies

Boeken van Louise Penny

Louise Penny is voornamelijk bekend door haar serie rondom hoofdinspecteur Armand Gamache. Voor veel boeken uit deze serie heeft ze meerdere prestigieuze prijzen ontvangen. In Nederland zijn slechts 4 boeken van de 17-delige serie uitgegeven; vreemd genoeg de delen 1 en 2 én 8 en 9.

Meer over Louise Penny

Genre: Thriller / Spanning / Mysterie

Geboren: 1958

Canada

Website: http://www.louisepenny.com


Armand Gamache

  1. Stilleven - Still life
  2. IJskoud - Dead cold
  3. Een schitterend mysterie - The beautiful mystery
  4. Licht in de duisternis - How the light gets in

gedetailleerd overzicht

Armand GamacheStilleven
Terwijl de ochtendmist langzaam optrekt, komen alle huizen in Three Pines tot leven... op één na.

De ontdekking van een dode in het bos, in het weekend van Thanksgiving, brengt hoofdinspecteur Armand Gamache van de Sûreté du Quebec naar het afgelegen dorp, waar iedereen elkaar kent en waar niemand zijn deur op slot doet. Het dode lichaam is van Jane Neal, de aardige, ietwat excentrieke oud-onderwijzeres. Het lijkt onaannemelijk dat iemand haar heeft willen doden, en al helemaal niet één van de inwoners van Three Pines, een zo rustig dorp dat het niet eens een dorpsagent heeft.

En toch weet Gamache dat het kwaad zich ergens achter de keurige tuinhekjes verbergt. Als hij maar goed genoeg observeert zal Three Pines uiteindelijk zijn donkere geheim prijsgeven.
Schrijver: Louise Penny
Oorspronkelijke titel: Still life
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789026985218
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
IJskoud
Winter in Canada; het slaperige dorpje Three Pines is bedekt met een sneeuwtapijt. Terwijl kinderen op het ijs spelen, blijven verstandige mensen binnen. Het is een tijd van vrede en hartelijkheid. Totdat een schreeuw de bijtende kou doorklieft. Er is een moord gepleegd.

Een toeschouwer van de jaarlijkse curlingwedstrijd op de tweede kerstdag is geëlektrocuteerd. Ondanks de vele aanwezigen heeft niemand iets gezien en zijn er geen sporen of aanwijzingen. Toch weet hoofdinspecteur Armand Gamache van de Sûreté du Québec langzaam maar zeker het verleden van de dode vrouw te ontrafelen en hij ontdekt een geschiedenis van geheimen en vijanden.

Maar Gamache heeft zo zijn eigen vijanden. Hij is uit de hoogste top van de Sûreté gegooid en het is onduidelijk wie hij nog kan vertrouwen. Terwijl de ijskoude wind Three Pines geselt, wordt Gamache achtervolgd door iets veel ijzingwekkenders...
Schrijver: Louise Penny
Oorspronkelijke titel: Dead cold
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789047502197
Uitgever: Unieboek
Een schitterend mysterie
Er zijn nog nooit buitenstaanders toegelaten tot het klooster Saint-Gilbert-Entre-les-Loups. Diep in de wildernis van noord-Quebec leven ruim twintig broeders afgesloten van de wereld. Ze telen groenten, verzorgen kippen, maken chocolade. En ze zingen. Ironisch genoeg zijn de monniken ondanks hun stiltegelofte wereldberoemd geworden door hun glorieuze stemmen, met oeroude gezangen waarvan de hemelse uitwerking bekendstaat als 'het schitterend mysterie'.

Maar na de dood van de befaamde koorleider, wordt de massieve houten toegangspoort van het klooster ontsloten om toegang te verlenen aan hoofdinspecteur Armand Gamache en Jean-Guy Beauvoir. Zij ontdekken onrust achter de stilte, wanklanken in de ogenschijnlijke harmonie. Een van de broeders heeft een moord begaan. Om de moordenaar te vinden en de rust te herstellen, moet Armand eerst zicht krijgen op het hemelse, het menselijke en de kieren daartussenin.

Schrijver: Louise Penny
Oorspronkelijke titel: The beautiful mystery
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022568224
Ebook: 9789460239076
Uitgever: Boekerij
Licht in de duisternis
Quebec is in de greep van een meedogenloze winter en ook inspecteur Armand Gamache maakt ijzige tijden door. De beste agenten van de afdeling Moordzaken zijn vervangen, zijn vertrouwelingen werden overgeplaatst en vijanden werken aan zijn val.

Wanneer Gamache van een mysterieuze zaak in het dorp Three Pines hoort, raakt hij gefascineerd: een vrouw die ooit een van de beroemdste mensen ter wereld was, is verdwenen. Terwijl hij de vermissing onderzoekt, wordt Gamache tegelijkertijd in een web van moord, leugens en onvoorstelbare corruptie in het hart van Quebec getrokken. Deze zaak, zijn meest uitdagende en persoonlijke ooit, bedreigt de reputatie van de Sûreté en de levens van zijn geliefden en hemzelf.

Schrijver: Louise Penny
Oorspronkelijke titel: How the light gets in
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022569061
Ebook: 9789402305968
Uitgever: Boekerij