Boekenplank:
Kies
  • Home
  • C
  • Hillary Rodham Clinton

Boeken van Hillary Rodham Clinton

Hillary Rodham Clinton studeerde politieke wetenschappen aan het Wellesley College en rechten aan de Yale Law School. Tijdens haar rechtenstudie leerde ze Bill Clinton kennen met wie ze in 1975 trouwde. Clinton is actief op zowel het gebied van politiek als advocatuur. In 1993 werd ze First Lady van de Verenigde Staten toen haar echtgenoot tot president werd verkozen. Van 2009 tot 2013 was ze minister van Buitenlandse Zaken. Clinton was in 2016 kandidaat voor het presidentschap, maar verloor op het nippertje van Donald Trump.

Meer over Hillary Rodham Clinton

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Non-Fictie

Geboren: 1947

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Staat van terreur - State of terror

Non-Fictie

  • Cruciale keuzes - Hard choices
  • Mijn verhaal - Living history
  • Mijn visie - It takes a village
  • What happened - What happened

gedetailleerd overzicht

Overzicht



Staat van terreur

De nieuwe minister van Buitenlandse Zaken, Ellen Adams, wordt geconfronteerd met terroristische dreigingen en een verzwakte natie, na vier jaar leiderschap van een president die de positie van Amerika op het politieke wereldtoneel ernstige schade toebracht.

De aanslagen zorgen voor wereldwijde chaos en verwarring, en de minister en haar team moeten erachter komen wie er achter de dodelijke samenzwering zit, die zorgvuldig lijkt ontworpen om te profiteren van een Amerikaanse regering die er internationaal zwakker voor staat dan ooit.

* Geschreven door Hillary Rodham Clinton & Louise Penny.

Schrijver: Hillary Rodham Clinton
Oorspronkelijke titel: State of terror
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789400514263
Ebook: 9789044933376
Uitgever: Bruna

Non-Fictie



Cruciale keuzes

Hillary Rodham Clinton doet van binnenuit verslag over de crises, keuzes en catastrofes die ze heeft meegemaakt in de vier jaar waarin ze minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten is geweest en beschrijft hoe haar kijk op de toekomst daardoor is beïnvloed. Een onthullende kijk achter de schermen van de internationale diplomatie.


Schrijver: Hillary Rodham Clinton
Oorspronkelijke titel: Hard choices
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789460037405
Uitgever: Balans
Mijn verhaal

Hillary Clinton schrijft openhartig over haar leven, van jong schoolmeisje tot zelfbewuste vrouw die haar weg vindt in de politiek. Ze vertelt hoe ze Bill ontmoet, hoe ze begint aan een eigen advocatencarrière, en hoe ze uiteindelijk als First Lady in het Witte Huis terechtkomt. Hillary Clinton is een geëmancipeerde vrouw, senator van New York, maar ook de bedrogen echtgenote van een charismatisch man en de moeder van een opgroeiende dochter.

Schrijver: Hillary Rodham Clinton
Oorspronkelijke titel: Living history
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789056174828
Uitgever: Balans
Mijn visie

Wie is Hillary Rodham Clinton? Wat drijft haar? Wat zijn haar politieke en persoonlijke opvattingen? En wat kunnen we van haar verwachten?

Al sinds 1992, toen haar man de tweeënveertigste president van Amerika werd, speelt Hillary Clinton een hoofdrol op het internationale politieke toneel. Maar het welzijn van kinderen houdt Hillary Clinton al vijfendertig jaar bezig. Haar werk als advocaat, first lady en senator heeft haar ervan overtuigd dat de hele samenleving verantwoordelijk is voor het opvoeden van kinderen. Zoals een Afrikaans spreekwoord zegt: een kind opvoeden doe je met het hele dorp.

Mijn visie, dat niet eerder in het Nederlands werd vertaald, was tien jaar geleden een grote bestseller in Amerika. In deze uitgebreide editie, met een actueel voorwoord van de auteur, vertelt Hillary Clinton hoe onze maatschappij de afgelopen tien jaar is veranderd. Over wat ten goede is veranderd, maar ook wat er in haar visie nog beter kan.

Schrijver: Hillary Rodham Clinton
Oorspronkelijke titel: It takes a village
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789069749082
Uitgever: Arena
What happened

Hillary Clinton over de meest onvoorspelbare presidentsverkiezingen uit de geschiedenis...

In What happened vertelt Hillary Clinton het ware verhaal over de onvoorspelbare en dramatische presidentsverkiezingsstrijd met Donald Trump in 2016. In deze Nederlandstalige uitgave schrijft de eerste vrouwelijke kandidate voor het Witte Huis wat de campagne, Russische inmenging, een tegenstander waarvoor regels niet lijken te bestaan en het onverwachte verlies met haar deden.

In het verleden had ik vaak het gevoel dat ik voorzichtig moest zijn in het openbaar. Alsof ik moest koorddansen zonder vangnet. Dat gevoel laat ik nu compleet varen. Ik zal alles vertellen.' - Hillary Rodham Clinton.

Bevrijd van alle beperkingen in politiek opzicht schrijft Hillary Clinton in What happened over door haar gemaakte fouten, de kritiek, de negatieve afloop en hoe ze uiteindelijk weer sterker uit de strijd is gekomen; een interessant boek voor iedereen die wil begrijpen wat er in 2016 écht is gebeurd.

Schrijver: Hillary Rodham Clinton
Oorspronkelijke titel: What happened
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789021567730
Ebook: 9789021567747
Uitgever: Kosmos