Boekenplank:
Kies

Boeken van Bill Clinton

Bill Clinton is geboren als William Jefferson Blythe III. Zijn vader stierf - drie maanden voor hij werd geboren - in een auto-ongeluk. Zijn moeder hertrouwde met Roger Clinton toen hij vier jaar was en Clinton nam de naam van zijn stiefvader aan. Clinton studeerde rechten en was vele jaren werkzaam in dit vak voor hij een politieke carriere nastreef. Clinton werd uiteindelijk van 1993 tot 2001 president van de Verenigde Staten. Na zijn presidentschap is Clinton over de hele wereld lezingen gaan geven, functioneert hij regelmatig als goodwillambassadeur voor de Verenigde Staten en is hij begonnen met schrijven.

Meer over Bill Clinton

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Non-Fictie

Geboren: 1946

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De dochter van de president - The president's daughter
  • President vermist - The President is missing

Non-Fictie

  • Aan het werk - Back to work
  • Geef - Giving
  • Mijn leven - My life

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe dochter van de president

Er is een nieuwe regering in het Witte Huis. Maar het is de vorige first family die boven aan de hitlijst staat van een internationale terroristische organisatie...

Matthew Keating is een voormalig Navy seal en de vorige president van de Verenigde Staten. Nadat een dappere maar noodlottige militaire missie hem zijn tweede ambtstermijn heeft gekost, verhuist hij naar het platteland van New Hampshire. Daar zou hij het liefst het leven van een 'gewone' burger willen leiden, maar een oud-president wordt nooit meer een gewone burger. En een oud-president heeft vijanden.

Wanneer zijn dochter ontvoerd wordt, zet hij de seal-training en alle connecties die hij als president heeft opgedaan in om haar te redden. Want het is maar de vraag of hij op zijn vrienden in het Witte Huis kan rekenen...

* Geschreven door Bill Clinton en James Patterson.

Schrijver: Bill Clinton
Oorspronkelijke titel: The president's daughter
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789046828540
Ebook: 9789046828557
Uitgever: Nieuw Amsterdam
President vermist

Het Witte Huis is de thuisbasis van de president van de Verenigde Staten, de best bewaakte persoon ter wereld. Hoe is het dan mogelijk dat de Amerikaanse president spoorloos verdwijnt?

President vermist is het adembenemende verhaal over macht waarin de lezer aan den lijve ondervindt hoe het is om de belangrijkste speler in the Oval Office te zijn. Over de duizelingwekkende druk, de hartverscheurende beslissingen, de onbegrensde mogelijkheden en onvoorstelbare macht.

* Geschreven door Bill Clinton en James Patterson.

Schrijver: Bill Clinton
Oorspronkelijke titel: The President is missing
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789046825471
Ebook: 9789046824108
Uitgever: Nieuw Amsterdam

Non-FictieAan het werk

'Ik heb dit boek geschreven omdat ik van mijn land houd en me zorgen maak over de toekomst. Werk betekent meer dan alleen levensonderhoud. Het is fundamenteel voor de menselijke waardigheid, voor ons gevoel van eigenwaarde als nuttige, onafhankelijke, vrije mensen.'

Nu de westerse wereld in zwaar weer verkeert en het eind van de crisis voorlopig niet in zicht lijkt, geeft oud-president Bill Clinton zijn visie op de uitdagingen waar wij op dit moment voor staan. Hoe kunnen we weer economische groei realiseren? En hoe doen we dit op een financieel verantwoorde manier? Waarom is een goede regering daarin zo belangrijk?

Clinton legt uit hoe we in de huidige crisis terecht zijn gekomen, en biedt specifieke aanbevelingen voor hoe we mensen aan het werk kunnen houden en krijgen, banken kunnen stimuleren leningen te blijven verstrekken, de export kunnen ondersteunen en nieuwe bedrijven kunnen creëren. Hij ondersteunt Obama's nadruk op groene technologie. Ook onderstreept hij dat we naast een goede overheid een sterke private sector nodig hebben, die met de politiek samenwerkt, want we're all in this together.

Met zijn hartstochtelijk pleidooi spreekt Bill Clinton niet alleen Amerika aan, maar ook Europa. De charismatische oud-president raakt in zijn nieuwe boek aan een aantal fundamentele problemen en schetst op overtuigende wijze een richting om die op te lossen.

Schrijver: Bill Clinton
Oorspronkelijke titel: Back to work
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789460034985
Ebook: 9789460035500
Uitgever: Balans
Geef

'Ieder van ons heeft het vermogen iets groots te doen.'

Geef is een inspirerende oproep aan ieder van ons om de wereld te veranderen. Bill Clinton beschrijft wat voor buitengewone en vernieuwende inspanningen door organisaties - en door individuen - worden geleverd om problemen op te lossen en levens te redden. Hij spoort ons aan te doen wat in ons vermogen ligt om mensen 'om de hoek of aan de andere kant van de wereld' te helpen.

Clinton laat de lezer delen in zijn eigen ervaringen en in die van andere gevers. Zo laat hij zien dat het geven van tijd, vaardigheden, dingen en ideeën minstens zo belangrijk en effectief is als het geven van geld. Van Bill Gates tot een zesjarig meisje dat een campagne opzette om het strand schoon te maken, van Andre Agassi tot een echtpaar dat lesmateriaal organiseert voor scholen in Zimbabwe, van de Postcode Loterij tot een hoogbejaarde wasvrouw die van haar spaargeld een studiebeurs opzette. Clinton schrijft over mannen en vrouwen die zich inzetten voor een betere wereld, en over de voldoening die ze ervaren door te geven.

Hij schrijft over klimaatbeheersing, ziektebestrijding, het bevorderen van onderwijs en behoorlijke arbeidsomstandigheden over de hele wereld. Hij laat zien hoe een van de belangrijkste manieren van geven de inspanning kan zijn om een overheid te veranderen, verbeteren of te ondersteunen. Hij schetst wat wij als individuen kunnen doen en waarom geven zo belangrijk is.

Bill Clintons eigen inspanningen in de jaren na zijn presidentschap hebben grote invloed gehad op miljoenen mensenlevens. `Mijn hoop is', schrijft hij, `dat de mensen en de verhalen in dit boek anderen bezielen, harten raken en duidelijk maken dat burgeractivisme een effectieve manier is om de wereld te veranderen.'

Een deel van de opbrengsten van dit boek wordt door Clinton gedoneerd aan organisaties die zich inzetten om de wereld te veranderen.

Schrijver: Bill Clinton
Oorspronkelijke titel: Giving
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789050188692
Uitgever: Balans
Mijn leven

William Jefferson Clinton (Arkansas, 1946) mocht zich acht jaar lang, van 1993 tot 2001, als president van de Verenigde Staten de belangrijkste man ter wereld noemen. In Mijn leven vertelt hij over de weg die hij heeft afgelegd tot hij dit ambt op zich nam. Van zijn moeilijke jeugd vol armoede, zijn jaren in de protestbeweging en aan de universiteit, zijn ontmoeting en huwelijk met Hillary, en het begin van zijn politieke carrière tot hij verkozen werd tot gouverneur van Arkansas.

Maar ook verhaalt hij over zijn jaren in het Witte Huis, de vele ontmoetingen die hij had met wereldleiders zoals Nelson Mandela, Kofi Annan en Yasser Arafat, de ingrijpende beslissingen die hij moest nemen, en de affaires die hem bijna tot aftreden dwongen: de Whitewater-affaire en natuurlijk zijn escapades met Paula Jones en Monica Lewinsky.

Mijn leven, in 2005 bekroond met een Grammy Award, is een indrukwekkend boek waarin Clinton op persoonlijke en openhartige wijze de lezer een kijkje achter de schermen van het Witte Huis biedt.

Schrijver: Bill Clinton
Oorspronkelijke titel: My life
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789050188876
Uitgever: Balans