Boekenplank:
Kies

Boeken van Laura Lippman

Laura Lippman heeft ruim 20 jaar als journaliste gewerkt voor onder meer The Baltimore Sun. Sinds haar doorbraak in 2007 staan al haar thrillers steevast bovenaan in de bestsellerlijsten. Lippman heeft elke grote prijs binnen het crimegenre gekregen voor haar inmiddels aanzienlijke oeuvre.

Meer over Laura Lippman

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1959

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Laura Lippman


Overzicht

 • Als ik aan je denk - Wilde Lake
 • Als ik weg ben - After I'm gone
 • De kunst van het verdwijnen - And when she was good
 • De vrouw in het meer - Lady in the lake
 • Gebroken vertrouwen - Dream girl
 • Levenslang - Life sentences
 • Schuld - Prom mom
 • Verloren tijd - I'd know you anywhere
 • Wat de doden weten - What the dead know
 • Wie er breekt - Sunburn

Tess Monaghan

 1. Het suikerhuis - The sugarhouse
 2. Nachtelijk ritueel - In a strange city
 3. De laatste kogel - The last place
 4. De draad van de spin - By a spider's thread
 5. Dadendrang - No good deeds
 6. De boekendief - The book thing

Dubbel uitgegeven titels

 • Perfectie - zie De laatste kogel
 • Verdwenen zusjes - zie Wat de doden weten
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls ik aan je denk
Luisa 'Lu' Brant is de pasverkozen - en eerste vrouwelijke - openbaar aanklager voor Howard County, Maryland, een baan die haar geliefde vader ook vervulde. Ze is intelligent en ambitieus en vestigt haar naam dankzij de veroordeling van een geestelijk gestoorde zwerver die wordt verdacht van het doodslaan van een vrouw in haar eigen huis.

Het proces rakelt nare herinneringen op voor Lu en haar familie, aan de nacht dat haar broer zijn beste vriend redde ten koste van het leven van iemand anders. Omdat hij pas achttien was werd hij vrijgesproken.
Nu vraagt Lu zich af of de gebeurtenissen in 1980 wel helemaal zo verliepen als zij zich herinnert. Welke details zijn er in haar jeugd voor haar verzwegen?
Schrijver: Laura Lippman
Oorspronkelijke titel: Wilde Lake
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022580776
Ebook: 9789402309003
Uitgever: Boekerij
Als ik weg ben
Als Bambi Gottschalk in 1959 de intrigerende Felix Brewer ontmoet, windt hij haar om zijn vinger met allerlei extravagante beloften. Ze trouwen en dankzij zijn lucratieve handeltjes komen Bambi en hun drie dochters niets tekort.

Tot de vader van het gezin in 1979 spoorloos verdwijnt. Bambi heeft geen idee waar hij - of zijn geld - is, maar ze vermoedt dat zijn minnares Julie het wel weet. Tot tien jaar later Julies lichaam gevonden wordt.

Na zesentwintig jaar wordt de moordzaak heropend. Een web van geheimen en leugens dat drie decennia omspant wordt ontrafeld. Alles wijst erop dat Felix de verbindende factor is. En Bambi en haar kinderen hebben geen idee wat er met hem is gebeurd.

Schrijver: Laura Lippman
Oorspronkelijke titel: After I'm gone
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022579909
Ebook: 9789402302646
Uitgever: Boekerij
De kunst van het verdwijnen
In de buitenwijk waar Heloise woont, wordt ze gezien als een doorsnee alleenstaande moeder met een goed hart en een matig cv. Maar in hotelkamers in de hele omgeving is ze de droom van elke man die zich haar uurtarief kan veroorloven.

Ruim tien jaar houdt Heloise haar dubbelleven angstvallig verborgen om zich te beschermen tegen de gevaren die het met zich meebrengt. Maar dan wordt het lijk van een andere zogenaamde 'randstad-madam' gevonden. Volgens de autoriteiten heeft de vrouw zelfmoord gepleegd, maar wat betekent het voor Heloise als dat niet zo is? Bovendien heeft Val, haar gewelddadige ex-vriend en ex-pooier, zijn gevangenisstraf bijna uitgezeten. Val weet niet dat hij een zoon heeft - en ook niet dat Heloise degene was die hem heeft verraden. Maar hoe lang kan Heloise de waarheid voor hem verbergen als hij eenmaal op vrije voeten is?

Verdwijnen is geen probleem. Een nieuwe naam en een nieuwe woning zijn eenvoudig te regelen als je de juiste contacten hebt - mits je lang genoeg in leven blijft natuurlijk...
Schrijver: Laura Lippman
Oorspronkelijke titel: And when she was good
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022579626
Ebook: 9789402307542
Uitgever: Boekerij
De vrouw in het meer

Baltimore, 1966. De stad zindert van de geheimen die iedereen lijkt te kennen - iedereen behalve Maddie Schwartz. Een jaar geleden was ze nog een gelukkige vrouw die alles had wat haar hart begeerde. Nu heeft ze een punt gezet achter haar huwelijk van bijna twintig jaar, en is ze vastbesloten om alsnog haar jeugdige ambities waar te maken om een gepassioneerd, zinvol leven te leiden. Ze krijgt een baan bij een middagkrant en verdiept zich in de zaak van een vermoorde vrouw, wier lichaam werd gevonden in een park.

Cleo Sherwood was een jonge Afro-Amerikaanse vrouw en niemand lijkt er iets om te geven dat ze werd vermoord. Maddies onderzoek brengt haar in contact met mensen die ooit een rol in Cleo’s leven hebben gespeeld en zorgt zo voor heel wat opschudding in hun bestaan. Maar haar onvermogen om verder te kijken dan haar eigen blik op de wereld leidt tot een hoop ellende en onrust, ook voor de man met wie ze het bed deelt, een zwarte politieagent die meer van Maddie weet dan ze denkt.

Schrijver: Laura Lippman
Oorspronkelijke titel: Lady in the lake
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022589496
Ebook: 9789402314649
Uitgever: Boekerij
Gebroken vertrouwen

Na een zwaar ongeluk krijgt een schrijver telefoontjes van zijn eigen boekpersonage. Draait hij door, of was zijn ongeluk pas het begin?

Na een nare val van de trap is bestsellerauteur Gerry zes weken aan bed gekluisterd in zijn luxeappartement in Baltimore. De twee vrouwen die voor hem zorgen kent hij amper: zijn piepjonge nieuwe assistente en een nogal slome nachtverpleegster.

Dan krijgt hij op een avond een telefoontje van iemand die zich voordoet als Aubrey, de hoofdpersoon uit zijn bestverkochte boek Dream Girl. Maar zij bestaat alleen in Gerry’s verbeelding. Zou dit soms een gemene grap zijn van een van zijn drie exen? Is hij al aan het dementeren, zoals zijn moeder, of hallucineert hij door de pijnstillers die hij krijgt?

Aubrey blijft hem bellen, en haar toon wordt steeds dreigender. Nog nooit heeft Gerry zich zo bang en alleen gevoeld. Dan ontdekt hij op een ochtend dat er ooit een moord is gepleegd in zijn appartement. Vanaf dat moment weet hij zeker dat er iets veel duisterders aan de hand is dan hij dacht.

Schrijver: Laura Lippman
Oorspronkelijke titel: Dream girl
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022594292
Ebook: 9789402317640
Uitgever: Boekerij


Levenslang
Cassandra Fallows heeft veel succes met haar twee populaire autobiografieën, waarin ze met niets ontziende openhartigheid over haar vrienden, familie, minnaars en zichzelf vertelt. Na een mislukt uitstapje naar fictie, is ze vastbesloten haar comeback te maken - en ze weet al precies met welk verhaal.

Cassandra groeide op in een gemengde wijk in Baltimore, waar ze bevriend was met de verlegen Calliope Jenkins. Calliope werd jaren later beschuldigd van de moord op haar zoontje. Maar zijn lichaam werd nooit gevonden en Calliope zweeg net zo lang tot de politie haar wel moest laten gaan. Cassandra is ervan overtuigd dat dit verhaal haar volgende bestseller wordt.

Maar terwijl ze Calliopes geheimen aan het licht brengt, is Cassandra gedwongen om onder ogen te zien dat haar eigen herinneringen verder van de waarheid liggen dan ze ooit had durven vermoeden...
Schrijver: Laura Lippman
Oorspronkelijke titel: Life sentences
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022580141
Ebook: 9789402308822
Uitgever: Boekerij
Schuld

Hoever ben je bereid te gaan voor de liefde?

Amber probeert al haar hele volwassen leven zoveel mogelijk afstand te houden van Baltimore, de plek waar ze opgroeide. Ze staat daar bekend als de ‘gala-mama’ omdat ze haar baby zou hebben vermoord op de avond van het schoolgala, nadat haar date Joe Simpson haar in de steek had gelaten om achter een ander meisje aan te gaan. Maar wanneer Amber zich door omstandigheden gedwongen ziet terug te keren naar de stad, realiseert ze zich dat ze een tweede kans heeft - als ze maar uit de buurt van Joe blijft. Hij is nu een succesvolle vastgoedontwikkelaar en is getrouwd met plastisch chirurg Meredith.

Het probleem is dat Amber niet bij Joe uit de buurt kan blijven. En Joe vindt het steeds moeilijker Amber te negeren. Langzaam worden de twee onherroepelijk naar elkaar toe getrokken. Als Joe aan Amber vraagt hem te helpen met iets ondenkbaars, gaan ze uiteindelijk een grens over die ze al die tijd probeerden te vermijden.

Schrijver: Laura Lippman
Oorspronkelijke titel: Prom mom
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789022599457
Ebook: 9789402321524
Uitgever: Boekerij
Verloren tijd
Eliza Benedict is gelukkig getrouwd en heeft twee kinderen. Na zeven jaar in Engeland verhuist ze met haar gezin naar Amerika. Er is geen vuiltje aan de lucht, tot ze een brief krijgt die haar leven op zijn kop zet.

Vijfentwintig jaar geleden is Eliza ontvoerd en wekenlang vastgehouden door Walter Bowman. Hij is ter dood veroordeeld en zijn vonnis zal binnenkort worden voltrokken. En nu heeft hij Eliza geschreven - hij is ervan overtuigd dat zij informatie heeft die hem kan vrijspreken.

Eliza is geschokt. Ze heeft haar verleden zorgvuldig verborgen gehouden en wil niets meer met de zaak te maken hebben. Toch heeft ook zij vragen over de gebeurtenissen in haar jeugd. Kan ze de moed opbrengen om niet alleen Walter, maar ook haar eigen herinneringen onder ogen te zien?
Schrijver: Laura Lippman
Oorspronkelijke titel: I'd know you anywhere
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022577134
Ebook: 9789402307559
Uitgever: Boekerij
Wat de doden weten
Dertig jaar geleden verdwenen twee zusjes uit een druk winkelcentrum. Ze werden nooit meer gezien, hun lichamen werden nooit gevonden. Hoe kunnen twee meisjes worden gekidnapt op een zaterdagmiddag zonder dat iemand iets ziet of hoort?

Nu, tientallen jaren later, beweert een duidelijk verward slachtoffer van een auto-ongeluk dat ze Heather Bethany is, de jongste van de twee zusjes. Maar haar antwoorden op de vragen van de politie zaaien twijfel en leiden steeds naar een dood spoor - een stervende man, een gesloopt huis, een onvindbaar graf. Maar de vrouw noemt één detail over die dag in het winkelcentrum, één detail dat niemand anders kan weten...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Laura Lippman
Oorspronkelijke titel: What the dead know
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789047507222
Ebook: 9789047511069
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Wie er breekt

Polly en Adam ontmoeten elkaar in de lokale bar van het stadje Belleville. Polly is op weg naar het westen, Adam zegt ook op doorreis te zijn. Toch blijft ze en hij blijft ook - geïntrigeerd als hij is door deze mysterieuze en zwijgzame roodharige vrouw. Een zonnige, hete zomer lang verliezen Polly en Adam zich in een hartstochtelijke liefde.

Toch weerhoudt iets ze ervan zich compleet aan elkaar te geven. Gevaarlijke, zelfs dodelijke, geheimen staan tussen hen in. Dan valt er een dode. Was het een ongeluk of onderdeel van een plan? Inmiddels zijn Adam en Polly zo verweven in elkaars levens en leugens, dat ze geen van beiden weten hoe ze elkaar de rug toe kunnen keren - en of ze dat wel willen. Wie zal als eerste breken?

Schrijver: Laura Lippman
Oorspronkelijke titel: Sunburn
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022584200
Uitgever: Boekerij

Tess MonaghanHet suikerhuis
Maak kennis met Tess Monaghan, vroeger journalist bij de Baltimore Sun, nu privé-detective, nieuwsgierig, eigenzinnig, clever en voor de duivel niet bang. Tess is uitdagend en tegendraads, sexy en sympathiek en heeft zo haar eigen tekortkomingen.

Tess wordt door haar vader gevraagd om Ruthie, een oude bekende van hem, te helpen. Een jaar geleden is haar lijmsnuivende broer in de gevangenis doodgestoken, nadat hij bekend had een meisje gedood te hebben. De identiteit van het meisje is nooit achterhaald en Ruthie wil nu dat Tess alsnog uitzoekt wie het meisje was, overtuigd als zij ervan is dat beide moorden met elkaar te maken hebben.

Tess begint met niet meer dan een paar aanwijzingen en volgt een spannend spoor via Baltimores chique Inner Harbor naar de meest louche buurten van de stad. Hoe meer Tess aan de weet komt, des te meer vragen ze heeft, niet in de laatste plaats over haar vaders betrokkenheid bij het mysterie van de vermoorde tiener.

Terwijl ze wordt geholpen door haar sprankelende en steenrijke boezemvriendin Whitney, komt ze tot schokkende ontdekkingen en staan er levens op het spel, ook dat van Tess.
Schrijver: Laura Lippman
Oorspronkelijke titel: The sugarhouse
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789026983467
Ebook: 9789000326815
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Nachtelijk ritueel
Zonderlingen die een nachtelijk bezoek brengen aan het graf van Edgar Allan Poe... Dat kan alleen in Baltimore, de stad van Tess Monaghan.

Het is een traditie: elk jaar legt een vreemdeling een geschenk, rozen en cognac, bij het graf van de schrijver Edgar Allan Poe. Wanneer Tess ook een kijkje gaat nemen bij het ritueel, verschijnen er plotseling niet een, maar twee vreemdelingen. De een wordt doodgeschoten, waarna de ander vlucht.

Tess raakt tegen haar wil betrokken bij deze mysterieuze zaak wanneer iemand ook voor haar rozen en cognac achterlaat, samen met cryptische aanwijzingen...
Schrijver: Laura Lippman
Oorspronkelijke titel: In a strange city
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789026983474
Ebook: 9789000326822
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De laatste kogel
Tess Monaghan, de eigenzinnige privé-detective, is impulsief, gevoelig, en voor de duivel niet bang. Maar nu heeft ze het wel heel bont gemaakt door een internet-dater met een ongezonde voorkeur voor jonge meisjes zodanig af te straffen dat hij een aanklacht tegen haar indient. Om even in de luwte te blijven doet ze onderzoek in het archief, want daar kan ze toch geen kwaad?

Binnen no time is Tess echter een onverklaarbaar patroon op het spoor in een reeks onopgeloste moorden die in de afgelopen zes jaar gepleegd zijn en die, behalve dat het om huiselijk geweld gaat, niets met elkaar te maken lijken te hebben.

Samen met de ouwe politierot Carl Dewitt, die destijds het hoofd van een van de slachtoffers vond, volgt Tess langzaam maar zeker het spoor dat haar uiteindelijk naar de dader moet leiden. Of is het de dader die haar steeds dichterbij lokt...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Laura Lippman
Oorspronkelijke titel: The last place
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789047501824
Ebook: 9789000326839
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De draad van de spin
...De kofferbak was groter dan Isaäk had verwacht, en hij was ook niet zo bang als hij had gedacht. Het was erg jammer dat het zo’n oude auto was. Een nieuwere, zoals die van zijn vader, zou misschien een lampje hebben, of zelfs een manier om de klep van binnenuit open te maken...

Uit ervaring weet privé-detective Tess Monaghan dat haar klanten niet zelden oneerlijk of onbetrouwbaar zijn. Wanneer modelvader Mark Rubin haar hulp inschakelt bij de plotselinge verdwijning van zijn vrouw Natalie en hun drie jonge kinderen komt Tess dan ook voor een dilemma te staan.

Moet ze Rubin op zijn woord geloven wanneer hij haar vertelt dat hun leven op alle vlakken perfect en smetteloos was? Waarom verliet Natalie dan van het ene op het andere moment haar prachtige huis en vertrouwde omgeving?

Tess komt erachter dat Natalie kriskras het land doorreist met een onbekende en gewelddadige man. Een nieuw mysterie vraagt om haar eigenzinnige aanpak...
Schrijver: Laura Lippman
Oorspronkelijke titel: By a spider's thread
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789026985225
Ebook: 9789000326846
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Dadendrang
De onopgeloste moord op een belangrijke officier van justitie in de Amerikaanse stad Baltimore is voor privédetective Tess Monaghan weinig meer dan een praktijkvoorbeeld voor haar saaie, maar goed betaalde consultancyklus.

Dan neemt haar vriend, Crow, een straatjongen mee naar huis voor een maaltijd en raakt Tess ineens persoonlijk bij de zaak betrokken: de doodsbange straatjongen blijkt de sleutel tot de moord te zijn.

Tess belooft de naam van de jongen geheim te houden. Nadat een van zijn vrienden wordt vermoord, vlucht hij met hulp van Crow de stad uit. Als de politie en de FBI de druk opvoeren om de identiteit van de jongen te achterhalen, merkt Tess hoe ver de autoriteiten kunnen gaan om hun zin te krijgen.
Schrijver: Laura Lippman
Oorspronkelijke titel: No good deeds
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022581087
Ebook: 9789402307535
Uitgever: Boekerij


De boekendief
Tess Monaghan wil heel graag de Kinderboekenwinkel leuk vinden. Het is een mooie winkel, helder verlicht en gezellig, volgepakt met boeken waarvan ze graag zou willen dat haar dochter er verliefd op zou worden. Maar ze heeft een probleem met de eigenaar: wat voor soort persoon heeft een kinderboekenwinkel maar haat kinderen?

Octavia, de chagrijnige eigenaar, heeft last van meer dan alleen de druk van het leiden van een kleine zaak. Elke zaterdag worden haar mooiste en meest waardevolle kinderboeken gestolen, waardoor ze bijna failliet is. Gelukkig is Tess meer dan alleen een liefhebber van boeken. Ze is ook een privé-detective die haar diensten graag gratis aanbiedt aan Octavia en verbeten op jacht gaat naar de dief...

* De boekendief is een kort verhaal en bevat 48 pagina's.
Schrijver: Laura Lippman
Oorspronkelijke titel: The book thing
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789462320659
Ebook: 9789462320666
Uitgever: Link

Dubbel uitgegeven titelsPerfectie
Zie voor de beschrijving van dit boek: De laatste kogel.
Schrijver: Laura Lippman
Oorspronkelijke titel: zie De laatste kogel
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022578728
Ebook: 9789402308860
Uitgever: Boekerij
Verdwenen zusjes
Zie voor de beschrijving van dit boek: Wat de doden weten.
Schrijver: Laura Lippman
Oorspronkelijke titel: zie Wat de doden weten
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022573259
Ebook: 9789402303384
Uitgever: Boekerij