Boekenplank:
Kies

Boeken van Linda Barnes

Meer over Linda Barnes

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1949

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Linda Barnes


Carlotta Carlyle

  1. Coyote - Coyote
  2. Steel Guitar - Steel Guitar
  3. Kiekjes - Snapshot
  4. Hardware - Hardware

gedetailleerd overzicht

Carlotta CarlyleCoyote
Een geheimzinnige vrouw brengt een bezoek aan Carlotta, de roodharige, één meter tachtig lange, taxi rijdende privédetective. Ze roept haar hulp in bij het terugvinden van haar zeer waardevolle immigratiepapieren. Daarna verdwijnt de vrouw, terwijl er een onbekend lijk opduikt met de papieren in kwestie.

Carlotta bevindt zich vanaf dat moment in de gevaarlijke wereld van de illegaal verblijvende gastarbeiders en de bloeddorstige 'coyotes' die op ze jagen.
Schrijver: Linda Barnes
Oorspronkelijke titel: Coyote
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789024523726
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Steel Guitar
Toen Carlotta Carlyle en Dee Willis ooit samen in een band speelden, werd Carlotta altijd betoverd door de speciale manier waarop Dee de blues zong. Zelfs toen Dee er met de man van Carlotta vandoor ging.

Jaren later verschijnt Dee weer in haar leven. Dee wil dat Carlotta de man opspoort die beweert drie tophits voor haar geschreven te hebben. Wanneer ook nog de huidige basspeelster vermoord in Dees hotelkamer wordt aangetroffen, gaat Carlotta op onderzoek uit en raakt verstrikt in een web van corruptie.

Ze ontdekt dat er meer op het spel staat dan alleen de rechten van songteksten.
Schrijver: Linda Barnes
Oorspronkelijke titel: Steel Guitar
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789025404291
Uitgever: Atlas Contact
Kiekjes
Carlotta Carlyle gooit het kiekje van de pasgeboren baby dat ze in haar brievenbus vindt niet weg, hoewel er geen brief bij zit en het poststempel haar niets zegt.

Na de eerste foto volgen er nog vijf - allemaal van hetzelfde meisje, maar kennelijk steeds een jaar later genomen.

Na de zesde foto krijgt Carlotta een telefoontje van een psychiater: een van zijn patiënten, de moeder van een zesjarig kind, is plotseling overleden aan een ziekte waar praktisch nooit iemand aan sterft. Een treurende moeder, die een onderzoek wilde instellen naar een van de meest prestigieuze ziekenhuizen in Boston...
Schrijver: Linda Barnes
Oorspronkelijke titel: Snapshot
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789025412517
Uitgever: Atlas Contact
Hardware
Privédetective Carlotta Carlyle heeft na de aanschaf van een nieuwe computer eindelijk toegang tot het internet. Als gebruikster van de elektronische snelweg blijkt ze zowaar gebruikers van de normale snelweg te kunnen helpen.

Ze ontdekt dat de recente aanslagen op taxichauffeurs zijn verbonden met een merkwaardige vriend van haar partner Sam. Terwijl de informatie die zowel elektronisch als persoonlijk op haar afkomt, zich opstapelt, zal Carlotta meer over haar privéleven ontdekken dan haar lief is.
Schrijver: Linda Barnes
Oorspronkelijke titel: Hardware
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789025409289
Uitgever: Atlas Contact