Boekenplank:
Kies
  • Home
  • W
  • Jacqueline Winspear

Boeken van Jacqueline Winspear

Meer over Jacqueline Winspear

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1955

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Jacqueline Winspear


Maisie Dobbs

  1. De witte veer - Birds of a feather
  2. De halve waarheid - Pardonable lies

gedetailleerd overzicht

Maisie DobbsDe witte veer
Londen 1927. Maisie Dobbs is een bijzonder innemende en intelligente vrouw, die met haar assistent een detectivebureau runt. Ze krijgt een opdracht van de rijke industrieel Joseph Waite om zijn 32-jarige, nog thuis wonende dochter Charlotte op te sporen. Charlotte is wel vaker verdwenen, maar nu voor het eerst zonder een adres achter te laten.

Terwijl Maisie de gangen van Charlotte Waite probeert te reconstrueren, wordt ze door Scotland Yard benaderd in verband met de moord op een vriendin van de vermiste Charlotte. Als weer een andere vriendin zelfmoord pleegt, twijfelt Maisie er niet langer aan dat er een verband is. Maar welk? En welke rol spelen witte veren hierin?

Het antwoord daarop ligt in het verleden en heeft alles te maken met de Eerste Wereldoorlog.
Schrijver: Jacqueline Winspear
Oorspronkelijke titel: Birds of a feather
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789026122064
Uitgever: De Fontein
De halve waarheid
Maisie Dobbs onderzoekt de dood van twee oorlogsslachtoffers. Sir Cecil Lawton heeft zijn zoon verloren, maar is er niet zeker van dat hij dood is en Maisies vriendin Priscilla wil weten waar haar broer gesneuveld is om hem de laatste eer te kunnen bewijzen.

Tegelijkertijd staat Maisie de politie bij in een moordzaak. Het onderzoek voert haar terug naar Frankrijk, naar de linie waar ze zelf als verpleegster heeft gewerkt.

Vlak voor haar vertrek overkomen haar vreemde dingen en in Frankrijk heeft ze het gevoel dat ze geschaduwd wordt. Wie heeft het op haar voorzien? En houdt dit verband met een van de zaken die ze onder haar hoede heeft?
Schrijver: Jacqueline Winspear
Oorspronkelijke titel: Pardonable lies
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789026122422
Uitgever: De Fontein