Boekenplank:
Kies

Boeken van Colin Cotterill

Meer over Colin Cotterill

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Colin Cotterill


Dr. Siri Paiboun

  1. De doden van dokter Siri - The coroner's lunch
  2. Drieëndertig tanden - Thirty-three teeth

gedetailleerd overzicht

Dr. Siri PaibounDe doden van dokter Siri
Laos 1976, de koninklijke familie is afgezet, de elite is gevlucht en de communisten hebben de macht overgenomen. Ondanks een totaal gebrek aan training, een volstrekt gemis aan ervaring en een compleet afwezige roeping is de 72-jarige Dr. Siri Paiboun benoemd tot staatslijkschouwer van de Volksrepubliek Laos, omdat de enige medicus met autopsie-ervaring in grote haast vertrokken was.
Als de vrouw van een partijbons het mortuarium wordt binnengereden en er gemartelde lichamen van Vietnamese soldaten opduiken, richten alle ogen zich op de nieuwe lijkschouwer. Dr. Siri krijgt te maken met doofpotaffaires en een diplomatieke crisis, en moet zijn toevlucht nemen tot oude vrienden, inheemse
sjamanen, een volstrekt verouderd forensisch handboek, spirituele wijsheid en ouderwets speurwerk.
Schrijver: Colin Cotterill
Oorspronkelijke titel: The coroner's lunch
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 978-90-495-0018-4
Uitgever: De Vliegende Hollander
Drieëndertig tanden
Zomer, 1977. Dr. Siri Paiboun - onvrijwillig lijkschouwer, verward medium en ontgoocheld communist - wordt ontboden naar de voormalige koninklijke hoofdstad, waar hij twee verkoolde lijken vol schotwonden moet onderzoeken. Al snel raakt hij verzeild in een complot om het land te verlossen van de koninklijke familie en al haar vooroudergeesten!
Ondertussen stapelen zich in het mortuarium verminkte lijken op. Wie heeft dit op z'n geweten? Is het de ontsnapte zwarte beer van het hotel, of zou het een weertijger zijn? Wat voor wezen, zo het al bestaat, heeft drieëndertig tanden?
Bij afwezigheid van dr. Siri gaat zijn assistente, zuster Dtui, op onderzoek uit...
Schrijver: Colin Cotterill
Oorspronkelijke titel: Thirty-three teeth
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-495-0019-1
Uitgever: De Vliegende Hollander