Boekenplank:
Kies

Boeken van John Burdett

Meer over John Burdett

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1951

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De laatste zes miljoen seconden - The last six million seconds
  • Het verleden van Thirst - A personal history of Thirst

Sonchai Jitpleecheep

  1. Bangkok 8 - Bangkok 8
  2. Bangkok tattoo - Bangkok tattoo
  3. Geheime kamers - Bangkok haunts

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe laatste zes miljoen seconden
Lente 1997. Over minder dan drie maanden zal de kroonkolonie Hongkong overgedragen worden aan de Volksrepubliek China. Na een tip vist hoofdinspecteur Chan van de Hongkongse politie een plastic zak op uit de zee vlak bij het Chinese vasteland. In de zak zitten de hoofden van drie onbekende personen. Een hoofd is van een blanke vrouw, de andere twee behoren toe aan oosterse mannen.

Tijdens zijn onderzoek komt Chan erachter dat de vraag 'wie heeft het gedaan' wordt overschaduwd door nog onheilspellender zaken. Waarom toont zowel de Britse als de Chinese regering ineens zoveel interesse? Waarom probeert de politieke adviseur van Hongkong het onderzoek van Chan te blokkeren, nota bene op hetzelfde moment dat de Chinese gezagsdragers hem dringend verzoeken om door te gaan? En waarom is deze zaak zo belangrijk voor de commissaris van de New Yorkse politie, Mario Coletti, dat hij persoonlijk naar Zuidoost-Azië reist?

Chan heeft nog maar zes miljoen seconden om de antwoorden te vinden... voordat de Britten Hongkong overdragen aan China.
Schrijver: John Burdett
Oorspronkelijke titel: The last six million seconds
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789055013807
Uitgever: BZZTôH
Het verleden van Thirst
Rechercheur George Holmes bezoekt de alom gerespecteerde advocaat James Knight in zijn woonhuis in Londen om de moord op zijn voormalige cliënt Oliver Thirst te bespreken. Hij reageert verbaasd en geschokt wanneer James onmiddellijk de misdaad bekent.

Thirst verscheen in het leven van James, toen hij hem succesvol verdedigde tegen een aanklacht wegens autodiefstal. Daisy, de charismatische en excentrieke vriendin van James, haalde hem over Thirst financieel te ondersteunen zodat hij zijn leven kon beteren door middel van een universitaire studie. Tussen James, Daisy en Thirst ontstaat een driehoeksverhouding die leidt tot een relatie tussen Thirst en Daisy en eindigt met de moord.

Tijdens de rechtszaak die volgt komen tenslotte alle feiten aan het licht. In duizelingwekkende vaart, vol verrassende wendingen en onverwachte ontwikkelingen wordt de levensgeschiedenis van Thirst uit de doeken gedaan. En dan blijkt niets te kloppen van wat ogenschijnlijk logisch lijkt...
Schrijver: John Burdett
Oorspronkelijke titel: A personal history of Thirst
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789055012695
Uitgever: BZZTôH

Sonchai JitpleecheepBangkok 8
In een geblindeerde Mercedes wordt een zwarte Amerikaanse marinier op gruwelijke wijze gedood door een python en een nest cobra's. Twee politieagenten - de enige twee in Bangkok die zich niet laten omkopen - arriveren te laat.

Enkele minuten daarna is er nog maar één in leven: Sonchai Jitpleecheep - blond, een vurig boeddhist, voortdurend pendelend tussen het profane en het heilige, zoon van een gesneuvelde Amerikaanse soldaat uit de Vietnamoorlog en een Thais barmeisje.

Nu zijn partner zo plotseling om het leven is gekomen voelt Sonchai zich dubbel verplicht op zoek te gaan naar de moordenaar. Hij begeeft zich in een wereld die hij maar al te goed kent, die van drugs, prostitutie en buitensporige corruptie.

Zo komt hij in aanraking met de door geld gedreven onderbuik van Bangkok. In die sinistere wereld komt Sonchai op het spoor van de moordenaar - en op dat van een nog veel gevaarlijker roofdier...
Schrijver: John Burdett
Oorspronkelijke titel: Bangkok 8
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044307535
Uitgever: The House of Books
Bangkok tattoo
In District 8 - de onderbuik van Bangkok - wordt een gruwelijk verminkte dode man gevonden. Pech: hij was van de CIA. Erger nog: de dader schijnt Chanya, een beeldschoon animeermeisje, te zijn.

Chanya werkt voor The Old Man's Club, die gezamenlijk wordt gerund door de moeder van Sonchai Jitpleecheep en zijn baas, kolonel Vikorn. Vikorn verzint een dekmantel die betrokkenheid suggereert van Al Qaida. Het komt goed uit dat de CIA sinds de aanslag van 11 september operaties uitvoert in Thailand.

Maar de waarheid ligt gecompliceerder. Terwijl Sonchai een delicaat evenwicht tracht te vinden tussen zijn ambitie en zijn boeddhistische principes, zet hij de jacht in op een scala van drugsdealers, prostitués en corrupte politieagenten. Maar zelfs Sonchai is niet voorbereid op wat hij ontdekt aan het eind van zijn onderzoek...
Schrijver: John Burdett
Oorspronkelijke titel: Bangkok tattoo
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044316636
Uitgever: The House of Books
Geheime kamers
Sonchai heeft op zijn ronde in Bangkoks District 8 zowat alles wel gezien en meegemaakt. Maar de video die hem anoniem is toegezonden slaat alles. Waar hij naar kijkt is een snuff movie, en de persoon die hij op het scherm ziet sterven is Damrong, een vrouw van wie hij ooit heeft gehouden.

Sonchais onderzoek is een duizelingwekkende tocht van zijn eigen appartement - waar hij naast zijn zwangere vrouw ligt terwijl hij alleen nog aan Damrong kan denken - via het kantoor van zijn corrupte baas, kolonel Vikorn, naar de achterbuurten van Phnom Penh, waar straatbendes heer en meester zijn.
Schrijver: John Burdett
Oorspronkelijke titel: Bangkok haunts
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044322200
Uitgever: The House of Books