Boekenplank:
Kies

Boeken van Eliot Pattison

Meer over Eliot Pattison

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1951

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Eliot Pattison


Inspector Shan

  1. Dodenmantra - The skull mantra
  2. Water en steen - Water touching stone

gedetailleerd overzicht

Inspector ShanDodenmantra
Tibet. Boeddhistische monniken zwoegen in werkkampen onder de Chinese bezetting. In kamp 404 zit Shan, een bij de Partij in ongenade gevallen inspecteur uit Beijing.

Wanneer de dwangarbeiders een lijk zonder hoofd vinden, wordt Shan gedwongen de moord te onderzoeken. Kunnen de bejaarde monniken uit de werkkampen de daders zijn? Of is het de angstaanjagende demon, die vlak voor de moord op de berg gezien is?

Er volgt een fascinerende zoektocht door het geheimzinnige Tibet, die vragen oproept over de diepe kloof tussen oost en west en tussen een leven gericht op macht en bezit en een leven gericht op verlichting. Een samenspel van actie, Tibetaanse levenswijsheid, boeddhisme en een diep inzicht in menselijk lijden vormen uiteindelijk de sleutel tot een verrassende ontknoping...
Schrijver: Eliot Pattison
Oorspronkelijke titel: The skull mantra
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789027467805
Uitgever: Spectrum
Water en steen
Na jarenlange gevangenschap in een strafkamp komt Shan Tao Yun, Chinees ex-inspecteur, eindelijk vrij. Hij blijft in Tibet, waar hij in geheime boeddhistische kloosters verlichting zoekt bij de wijsheid van zijn leermeesters.

Als kort na elkaar een aantal weeskinderen wordt vermoord, rekruteren de monniken Shan om te achterhalen wie de moordenaar is. Voor de tweede maal moet Shan een onderzoek uitvoeren in het geheimzinnige Tibet.
Schrijver: Eliot Pattison
Oorspronkelijke titel: Water touching stone
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789027468611
Uitgever: Spectrum

Gerelateerde schrijvers