Boekenplank:
Kies

Boeken van Clare Clark

Clare Clark heeft meerdere fictieve romans geschreven. Undercover baseerde ze op de geruchtmakende zaak rondom Mark Kennedy, een Britse politieman die infiltreerde in milieubewegingen.

Meer over Clare Clark

Genre: Roman

Geboren: 1967

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Clare Clark


Overzicht

  • De geur van de rivier - The great stink
  • Eliza Tally en het huis van de apotheker - The nature of monsters
  • Undercover - Trespass

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe geur van de rivier
De geur van de rivier speelt zich bijna geheel af onder de grond, in de Londense riolen. William, getraumatiseerd door zijn ervaringen in de Krimoorlog, werkt aan de herziening van het falende tunnelsysteem dat het afval van de stad moet afvoeren.

Tom verdient de kost door het bezinksel van de stad uit te ziften op iets van waarde. Toms grote liefde is zijn hond Lady, die een kampioen rattenvanger blijkt te zijn in een tijd waarin hondengevechten illegaal zijn geworden en er enorme weddenschappen worden afgesloten op welke hond het meeste ongedierte kan doden.

Intussen vindt William slechts verlichting van zijn innerlijke demonen door in zijn eigen huid te snijden, en raakt zijn vrouw Polly er in toenemende mate van overtuigd dat hij zijn verstand aan het verliezen is. De twee verhalen raken met elkaar verweven wanneer er in het riool een moord wordt gepleegd, en William niet zeker weet of hij de moordenaar is...
Schrijver: Clare Clark
Oorspronkelijke titel: The great stink
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789025418861
Uitgever: Atlas Contact
Eliza Tally en het huis van de apotheker
Het is 1718, en in een klein dorpje bij Newcastle stort de eigenwijze, zestienjarige Eliza Tally zich in een affaire met de zoon van een rijke koopman. Als blijkt dat zij zwanger is, wil haar minnaar niks meer van haar weten.

Zijn ouders zorgen ervoor dat Eliza naar Londen wordt gestuurd, waar ze in huis komt bij een apotheker, Grayson Black. Eliza denkt dat Black haar, in ruil voor een jaar huishoudelijk werk, een abortus zal geven. Black heeft echter heel andere plannen met het zwangere meisje...
Schrijver: Clare Clark
Oorspronkelijke titel: The nature of monsters
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789025425296
Uitgever: Atlas Contact
Undercover

Tess is lid van een milieubeweging. Niet iedereen daar is wie hij zegt te zijn...

Tess valt als een blok voor een van de demonstranten van de groep milieuactivisten waartoe ze behoort. Ze is nog nooit zo gelukkig geweest. Maar wanneer hij plotseling verdwijnt en haar zwanger achterlaat, is ze gebroken. Langzaam bouwt ze een leven voor zichzelf en haar dochter Mia op.

Naarmate Mia’s dertiende verjaardag nadert, begint zij steeds meer vragen te stellen over activisme, over haar familie, over haar vader. Vragen die Tess niet kan beantwoorden. De vondst van een brief zorgt ervoor dat de schokkende waarheid boven water komt...

Schrijver: Clare Clark
Oorspronkelijke titel: Trespass
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026163784
Ebook: 9789026163791
Uitgever: De Fontein