Boekenplank:
Kies

Boeken van Anne Perry

Meer over Anne Perry

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Juliet Hulme

Geboren: 1938 / Overleden: 2023

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Anne Perry


Overzicht

  • Het manuscript - The scroll
  • Zwarte graven - No graves as yet

William Monk

  1. De man zonder gezicht - The face of a stranger
  2. De treurende moordenaar - A dangerous mourning

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet manuscript
Monty Danforth vindt een blik verborgen onder een lading in leer gebonden boeken. In het blik zit een millennia oud manuscript verborgen, geschreven in een onbekende maar overduidelijk zeer oude taal. Hij probeert het te kopiëren en te fotograferen, maar het resultaat is steeds een verzameling blanco pagina's, alsof de inkt bestand is tegen moderne technologie.

Al snel duikt er een eigenaardige man op met zijn kleindochter die het manuscript wil kopen. Monty weigert, maar er zijn meer belangstellenden voor het manuscript en langzaam wordt hij meegezogen in het dodelijke mysterie van het manuscript...

* Het manuscript is een kort verhaal bestaande uit ca. 64 pagina's.
Schrijver: Anne Perry
Oorspronkelijke titel: The scroll
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789462320772
Uitgever: Link
Zwarte graven
'Vader belde me nog gisteravond laat. Hij zei dat iemand hem een document had gegeven waarin een samenzwering stond. Dat document zou de wereld veranderen en Engeland ruïneren en alles waar we voor staan, voor altijd...'

Cambridge, 1914. Voor Joseph Reavley wordt de mooie zomer hardhandig doorbroken als hij hoort dat zijn beide ouders om het leven zijn gekomen bij een auto-ongeluk. De broer van Joseph, Matthew, onthult dat zijn vader op weg was naar Londen om hem een mysterieus geheim document te overhandigen. Door Matthews werk bij de inlichtingendienst zou hij het geheimzinnige document kunnen begrijpen. Een document waarin naar verluidt een samenzwering uit de doeken wordt gedaan die Engeland voor altijd te schande maakt en de beschaafde wereld verwoest.

De broers vragen zich af hoe het in de handen van hun vader terechtgekomen is. En wanneer de broers op zoek gaan naar het document is het nergens vinden. Wanneer ze terugkomen van de begrafenis van hun ouders merken ze dat tijdens hun afwezigheid het huis van hun ouders is doorzocht. Is iemand anders ook op zoek naar het geheime document? Als hun wantrouwen stijgt, bezoeken ze de plaats van het ongeval en bekijken de zwaar gehavende auto van hun ouders. Daar vinden ze bewijs dat de dood van hun ouders wellicht geen ongeval is geweest.

Al snel wordt Joseph belast met nog een tragedie, de schokkende moord op zijn meest getalenteerde student die door iedereen geliefd en bewonderd werd. Zo lijkt het althans...
Schrijver: Anne Perry
Oorspronkelijke titel: No graves as yet
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044705324
Uitgever: Orega

William MonkDe man zonder gezicht
De Monk-detectives voeren ons mee naar het Victoriaanse Londen aan het einde van de negentiende eeuw. Achter de rigide normen en de respectabele façade van deze samenleving ging een hypocriete en onrechtvaardige realiteit schuil die aanleiding gaf tot een bloeiende criminaliteit. Dit Londen, dat beelden oproept van ratelende koetsen, schimmig gaslicht en dichte smog, is het werkterrein van William Monk, inspecteur bij de Londense politie.

Als de zwaar toegetakelde William Monk na een dubieus ongeval ontwaakt, is zijn geheugen volledig verdwenen. Vastbesloten om zijn vroegere positie als inspecteur weer in te nemen opent hij een onderzoek naar de moord op de aristocraat Joscelin Grey.

In een wereld waarin hij vriend noch vijand kan onderscheiden volgt Monk elk spoor dat naar zijn verleden en naar de identiteit van de moordenaar leidt. Elke nieuwe onthulling is voor hem de volgende afschuwelijke stap naar het antwoord dat hij zoekt, maar ook vreest.
Schrijver: Anne Perry
Oorspronkelijke titel: The face of a stranger
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789024381067
Uitgever: Orega
De treurende moordenaar
In een herenhuis in de chique Queen Anne Street wordt de dochter van Sir Basil Moidore dood in bed aangetroffen. Om de beschamende waarheid te verdoezelen wordt de moord in de schoenen geschoven van een lakei van de familie.

Er wacht Monk een lastig onderzoek, niet alleen door zijn geheugen dat hem nog steeds in de steek laat, maar ook door de tegenwerking van zijn superieuren. Maar met de hulp van de slimme Hester Latterly komt hij stap voor stap bij de verbijsterende conclusie die uiteindelijk naar de Krimoorlog en naar een duister familiegeheim zal leiden.
Schrijver: Anne Perry
Oorspronkelijke titel: A dangerous mourning
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789024381074
Uitgever: Orega