Boekenplank:
Kies

Boeken van Rennie Airth

Meer over Rennie Airth

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Rennie Airth


Overzicht

  • Een wieg vol narigheid - Snatch!

John Madden

  1. Het zwarte water - River of darkness
  2. De bloeddoorlopen dageraad - The blood-dimmed tide
  3. Winterdood - The dead of winter

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen wieg vol narigheid
Al driemaal is Harry Brighton's veelbelovende carrière in de misdaad abrupt onderbroken door Morland, een soort Jonas van de onderwereld, wiens grote plannen om in één slag rijk te worden altijd weer op een ramp uitlopen. Wanneer die aasgier Morland dus weer met een waterdicht plan in Geneve opduikt, probeert Harry, die een aardige duit verdient met een handeltje in vervalste paspoorten, snel de benen te nemen.
Maar een beetje chantage - en een lokaas van tweehonderdvijftigduizend dollar - is voldoende om hem van gedachte te doen veranderen. Deze keer heeft Morland een kidnap op het oog, de kidnap van het zoontje van de miljonair Yoesoef Rifai, financieel genie en vriend van koningen (en volgens Harry ook Prins der Pooiers). Na de kidnap moet de baby in de schoot van een gelukkig gezin onderduiken, zodat ze op het losgeld kunnen wachten zonder in de gaten te lopen.
En nu Harry's aandeel. Samen met Paula, roodharig, fraaie benen, niet makkelijk klein te krijgen, en Alberto (een baby die ze voor veel geld gehuurd hebben) moet hij dat gelukkige gezinnetje spelen in een achterbuurtstraat in Rome, de Via dello Scorpione. Een poosje ziet het ernaar uit dat het plan zal slagen. Maar dan nemen de gebeurtenissen een onaangename wending en Harry komt tot de ontdekking dat hij opgescheept zit met een wieg vol narigheid.
Schrijver: Rennie Airth
Oorspronkelijke titel: Snatch!
Eerste uitgave: 1969
Uitgever: Elsevier

John MaddenHet zwarte water
Het is 1921 wanneer de jonge Billy Styles op het punt staat aan den lijve te ondervinden hoe weerzinwekkend het leven van een politieagent kan zijn: kolonel Fletcher, zijn echtgenote en hun twee personeelsleden worden vermoord aangetroffen in hun landhuis.
Het plaatselijke politiekorps is ervan overtuigd dat het om een roofoverval gaat, maar Billy’s chef, John Madden, heeft een andere kijk op de zaak: hij is ervan overtuigd dat deze misdaad is gepleegd door een psychopaat die nogmaals zal toeslaan – en snel ook.
Schrijver: Rennie Airth
Oorspronkelijke titel: River of darkness
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-414-1001-5
Uitgever: Ambo | Anthos
De bloeddoorlopen dageraad
Het is 1932. Scotland Yard-inspecteur John Madden heeft zijn beroep vaarwel gezegd en leeft als boer op het vredige platteland van Surrey.
Vredig, totdat hij een verminkt lijk van een jong meisje ontdekt in het bos. Madden gaat zelf op onderzoek uit, ervan overtuigd dat de dader al eerder heeft toegeslagen, en bang dat de politie niet de juiste sporen zal volgen.
Wanneer een tweede lijk ontdekt wordt, blijkt Maddens gevoel juist te zijn – hier is een slimme seriemoordenaar aan het werk die zijn sporen al jarenlang weet uit te wissen. Maddens onderzoek leidt hem naar het Duitsland dat aan het begin staat van het nazi-tijdperk.
Schrijver: Rennie Airth
Oorspronkelijke titel: The blood-dimmed tide
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-414-0904-1
Uitgever: Ambo | Anthos
Winterdood
Londen, 1944. Op een ijskoude winteravond wordt een Pools meisje, Rosa Nowak, op brute wijze vermoord. Voor de politie, die het al druk genoeg heeft met de bloeiende zwarte markt in oorlogstijd, is dit een schokkende maar schijnbaar willekeurige misdaad. Waarom zou iemand een onschuldige vluchtelinge vermoorden?
Maar bij de voormalige politie-inspecteur John Madden komt het misdrijf extra hard aan. Rosa werkte op zijn boerderij en het gaat Madden aan het hart dat hij haar niet voldoende bescherming heeft geboden. Zijn oud-collega's van Scotland Yard buigen zich over de zaak maar komen nauwelijks verder met de weinige aanwijzingen die ze hebben. Hun enige aanknopingspunt wijst naar het vasteland van Europa. Maar aangezien er oorlog woedt op het gehele continent, is het zeer de vraag of ze de moordenaar in de kraag kunnen vatten voordat hij opnieuw toeslaat.
Schrijver: Rennie Airth
Oorspronkelijke titel: The dead of winter
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-414-1406-9
Uitgever: Ambo | Anthos