Boekenplank:
Kies

Boeken van Jennifer Robson

Meer over Jennifer Robson

Genre: Roman

Geboren: 1970

Canada

Website: http://www.jennifer-robson.com/


Overzicht

  • Aan de oever van de Seine - Moonlight over Paris
  • Een tijd om nooit te vergeten - The gown

gedetailleerd overzicht

OverzichtAan de oever van de Seine

De jonge lady Helen probeert te herstellen van een gebroken hart én een ernstige ziekte. Omdat ze niets liever wil dan breken met het milieu waarin ze is grootgebracht, besluit ze om een nieuw leven op te bouwen als kunstenaar. En waar kan dat beter dan in het bruisende Parijs van de jaren twintig?

Te midden van pittoreske straatjes en prachtige kunst ontmoet ze nieuwe mensen, die niets van haar verleden weten. Een van hen is de knappe Sam Howard, correspondent voor de Chicago Tribune en beschadigd door de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog. Net als Helen probeert ook Sam het verleden achter zich te laten.

Aan de oever van de Seine is het betoverende verhaal van een vrouw die zelf wil bepalen hoe ze haar leven leidt, in een tijd waarin dat niet vanzelfsprekend is.

Schrijver: Jennifer Robson
Oorspronkelijke titel: Moonlight over Paris
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789402701661
Uitgever: HarperCollins
Een tijd om nooit te vergeten

Een meeslepend verhaal over twee naaisters die de bruidsjapon van prinses Elisabeth maken, niet wetend dat dit hun levens voorgoed zal veranderen...

In de roerige tijden vlak na de Tweede Wereldoorlog worden borduursters Ann Hughes en Miriam Dassin uitgekozen voor een bijzondere opdracht: het maken van de bruidsjapon van prinses Elizabeth. Voor hen een kans om toe te werken naar een betere toekomst.

Meer dan een halve eeuw later stuit Anns kleindochter op een paar geborduurde bloemen in de spullen van haar overleden grootmoeder. Als ze ontdekt dat het dezelfde bloemen zijn als die op de bruidsjapon van koningin Elizabeth, gaat ze op onderzoek uit.

Jennifer Robson introduceert drie onvergetelijke heldinnen, die met elkaar verbonden zijn door gedeelde pijn, vriendschap en de reddende kracht van liefde.

Schrijver: Jennifer Robson
Oorspronkelijke titel: The gown
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789029730242
Ebook: 9789029730259
Uitgever: Kok