Boekenplank:
Kies

Boeken van Jennifer Robson

Meer over Jennifer Robson

Genre: Roman

Geboren: 1970

Geboorteland: Canada

Website: Jennifer Robson


Overzicht

  • Aan de oever van de Seine - Moonlight over Paris
  • Een tijd om nooit te vergeten - The gown
  • Onze donkerste nacht - Our darkest night

gedetailleerd overzicht

OverzichtAan de oever van de Seine

De jonge lady Helen probeert te herstellen van een gebroken hart én een ernstige ziekte. Omdat ze niets liever wil dan breken met het milieu waarin ze is grootgebracht, besluit ze om een nieuw leven op te bouwen als kunstenaar. En waar kan dat beter dan in het bruisende Parijs van de jaren twintig?

Te midden van pittoreske straatjes en prachtige kunst ontmoet ze nieuwe mensen, die niets van haar verleden weten. Een van hen is de knappe Sam Howard, correspondent voor de Chicago Tribune en beschadigd door de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog. Net als Helen probeert ook Sam het verleden achter zich te laten.

Aan de oever van de Seine is het betoverende verhaal van een vrouw die zelf wil bepalen hoe ze haar leven leidt, in een tijd waarin dat niet vanzelfsprekend is.

Schrijver: Jennifer Robson
Oorspronkelijke titel: Moonlight over Paris
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789402701661
Uitgever: HarperCollins
Een tijd om nooit te vergeten

Een meeslepend verhaal over twee naaisters die de bruidsjapon van prinses Elisabeth maken, niet wetend dat dit hun levens voorgoed zal veranderen...

In de roerige tijden vlak na de Tweede Wereldoorlog worden borduursters Ann Hughes en Miriam Dassin uitgekozen voor een bijzondere opdracht: het maken van de bruidsjapon van prinses Elizabeth. Voor hen een kans om toe te werken naar een betere toekomst.

Meer dan een halve eeuw later stuit Anns kleindochter op een paar geborduurde bloemen in de spullen van haar overleden grootmoeder. Als ze ontdekt dat het dezelfde bloemen zijn als die op de bruidsjapon van koningin Elizabeth, gaat ze op onderzoek uit.

Jennifer Robson introduceert drie onvergetelijke heldinnen, die met elkaar verbonden zijn door gedeelde pijn, vriendschap en de reddende kracht van liefde.

Schrijver: Jennifer Robson
Oorspronkelijke titel: The gown
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789029730242
Ebook: 9789029730259
Uitgever: Kok
Onze donkerste nacht

1943. De Joodse Nina duikt onder bij de Italiaanse Nico door zich voor te doen als zijn kersverse verloofde, die samen met hem de familieboerderij komt runnen. Maar het boerenleven valt haar zwaar en sommige buren zijn achterdochtig. Vooral Zwerger, die voor de Duitsers werkt en nog een rekening te vereffenen heeft met Nico.

Terwijl Nina en Nico langzaam nader tot elkaar komen, doet Zwerger zijn uiterste best om hen juist uit elkaar te drijven.

Schrijver: Jennifer Robson
Oorspronkelijke titel: Our darkest night
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789029731812
Ebook: 9789029731829
Uitgever: Kok