Boekenplank:
Kies
  • Home
  • F
  • Sebastian Faulks

Boeken van Sebastian Faulks

Meer over Sebastian Faulks

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1953

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Sebastian Faulks


Overzicht

  • Charlotte Gray - Charlotte Gray
  • De tijd van haar leven - On Green Dolphin Street
  • Devil may care - Devil may care
  • Een week in december - A week in December
  • Engleby - Engleby
  • Het lied van de loopgraven - Birdsong
  • Waar mijn hart ooit klopte - Where my heart used to beat

gedetailleerd overzicht

OverzichtCharlotte Gray
Het is in 1942. Vanuit Edinburgh reist Charlotte Gray, een jonge Schotse vrouw, naar Londen, waar zij hartstochtelijk verliefd wordt op een Engelse piloot, Peter Gregory. Wanneer zijn vliegtuig boven Frankrijk vermist raakt, begint Charlotte een lange speurtocht op zoek naar haar geliefde.

Als koerierster voor de Britse geheime dienst laat ze zich uitzenden naar het zuiden van Frankrijk, waar ze na vele omzwervingen terechtkomt in Lavaurette, een stadje tussen Bordeaux en Clairmond-Ferrand. Na voltooiing van haar opdracht besluit ze er te blijven, omdat ze zo in staat is contact met de Franse ondergrondse te onderhouden en eventueel nieuws van en over Gregory op te vangen.

Tijdens haar verblijf wordt ook het zuiden door de Duitsers bezet, met alle verschrikkelijke gevolgen van dien. Charlotte Gray moet alles op alles zetten om haar eigen huid te redden.
Charlotte Gray - 2001
Regisseur: Gillian Armstrong
Cast: Cate Blanchett, Rupert Penry-Jones, James Fleet, e.a.
Schrijver: Sebastian Faulks
Oorspronkelijke titel: Charlotte Gray
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789029516211
Uitgever: Archipel
De tijd van haar leven
Amerika, 1959. De Britse Mary van der Linden is een echt zondagskind: ze heeft een liefhebbende echtgenoot met een topbaan bij de Britse ambassade in Washington, twee heerlijke kinderen, en de meest fantastische ouders die iemand zich maar kan wensen.

Het leven is voor Mary één bruisend feest, vol liefde en... jazz. Maar de stabiele jaren onder Eisenhouwer lopen ten einde en een nieuw tijdperk dient zich aan.
Schrijver: Sebastian Faulks
Oorspronkelijke titel: On Green Dolphin Street
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789063050030
Uitgever: Archipel
Devil may care
'Ik heb je hulp nodig, 007. De details zijn nogal vaag op dit moment, maar ik denk dat het een grote zaak gaat worden. Heel groot zelfs. Heb je weleens gehoord van dr. Julius Gorner?'

Het is een naam die James Bond nooit meer zal vergeten. De naam van een man die geen andere meester kent dan zijn eigen op macht beluste ego. Wiens rijkdom slechts wordt overtroffen door zijn hebzucht. Die zich door niets en niemand laat tegenhouden in zijn poging het Groot-Brittannië van de jaren zestig vol in het hart te treffen.

Een brute executie in een troosteloze buitenwijk van Parijs brengt een reeks gebeurtenissen op gang die tot een wereldwijde ramp moeten leiden. Een vloedgolf van dodelijke drugs dreigt Groot-Brittannië te overspoelen, een Brits passagiersvliegtuig wordt vermist in Irak en de dreigende donderwolken van een oorlog pakken zich samen boven het Midden-Oosten...

Bond vindt een gewaagde medestander in de betoverende Parisienne Scarlett Papava. Hij kan haar hulp meer dan goed gebruiken in een gevecht op leven en dood met zijn gevaarlijkste tegenstander ooit: een man die voor de duivel en zijn ouwe moer nog niet bang is. Bond is terug. En hoe...
Schrijver: Sebastian Faulks
Oorspronkelijke titel: Devil may care
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022994160
Uitgever: Bruna
Een week in december
In Een week in december beschrijft Sebastian Faulks een aantal personages in een week aan het einde van het jaar 2007. Op het eerste gezicht hebben ze niets met elkaar gemeen. De antiheld John Veals is een duistere, succesvolle man die in miljoenen handelt. Andere personages zijn een tienermoslimfanaat, een Poolse voetballer, een vrouwelijke metromachinist, een sociaal werker en een literair criticus.

In een zinderende en soms bijzonder geestige stijl weet Faulks de levenslopen van zijn helden met elkaar te verbinden. Naarmate de climax dichterbij komt, zijn de ideeën van de lezer over familie, geld, religie en de manier waarop wij vandaag de dag met elkaar leven, voorgoed veranderd.
Schrijver: Sebastian Faulks
Oorspronkelijke titel: A week in December
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044615142
Uitgever: Prometheus
Engleby
Mike Engleby is met zijn uitstekende observatievermogen en vlijmscherpe meningen een typische Angelsaksische romanfiguur die de lezer niet snel meer vergeet. Niet gehinderd door scrupules of zelfmedelijden werkt Engleby zich omhoog in het Engeland onder Thatcher en vindt hij zijn weg in het landschap van New Labour.

Hij lijkt de typische, succesvolle, intelligente Engelsman van de moderne tijd, maar als een van zijn tijdgenoten plotseling verdwijnt, begint de lezer zich ongemakkelijk af te vragen of Engleby wel de waarheid vertelt.
Schrijver: Sebastian Faulks
Oorspronkelijke titel: Engleby
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044610321
Uitgever: Prometheus


Het lied van de loopgraven
In 1910 arriveert Stephen in Amiens, Frankrijk, waar hij verliefd wordt op de vrouw van zijn huisbaas, Isabelle. Hun relatie is hartstochtelijk maar van zeer korte duur. Isabelle raakt zwanger en keert terug naar haar man.

Jaren later komt Stephen weer in Frankrijk, maar dan als soldaat aan het westelijk front. De gevaarlijke en beangstigende omstandigheden maken van Stephen een vervreemde, bittere man. Toch heeft hij een onverklaarbare drang om te overleven, zeker wanneer hij toevallig Isabelles zuster Jeanne tegen het lijf loopt.

Zestig jaar na het einde van de oorlog vindt Elisabeth de dagboeken van haar grootouders op zolder terug en besluit af te reizen naar Frankrijk. Daar vervult zij alsnog haar grootvaders belofte aan een stervende man.
Birdsong - 2012 - mini-serie
Regisseur: Philip Martin
Cast: Eddie Redmayne, Clémence Poésy, Matthew Goode, e.a.
Schrijver: Sebastian Faulks
Oorspronkelijke titel: Birdsong
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789044611151
Uitgever: Prometheus
Waar mijn hart ooit klopte
Waar mijn hart ooit klopte is het ontroerende verhaal van een hartstochtelijke maar schijnbaar onmogelijke liefde, tegen de achtergrond van het Italië van de Tweede Wereldoorlog tot aan de idealistische nadagen van de jaren zestig.

Op een klein eiland voor de Franse Rivièra overdenkt Robert Hendricks, een Engelse arts, de triomfen en verschrikkingen van de twintigste eeuw, die hij ten volle heeft meegemaakt. Hendricks logeert bij Alexander Pereira, een man die niet lang meer te leven heeft, maar die meer over hem lijkt te weten dan Robert zelf.
Schrijver: Sebastian Faulks
Oorspronkelijke titel: Where my heart used to beat
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044630169
Ebook: 9789044630176
Uitgever: Prometheus