Boekenplank:
Kies

Boeken van Kate Quinn

Kate Quinn studeerde in Boston. De liefde voor geschiedenis heeft ze van haar moeder, een historica die haar dochter 'verhaaltjes voor het slapen gaan' vertelde over Julius Ceasar en Alexander de Grote. Quinn woont met haar gezin in San Diego.

Meer over Kate Quinn

Genre: Roman

Geboren: 1981

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Kate Quinn


Overzicht

  • De jaagster - The huntress
  • De vrouw met de rode ster - The diamond eye
  • De vrouwen van Bletchley Park - The Rose code
  • Het Alice netwerk - The Alice network

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe jaagster

Vlak na de Tweede Wereldoorlog jaagt een Britse journalist verbeten op de vrouwelijke nazi die bekend staat als Die Jägerin...

Het is 1946. De Britse oorlogscorrespondent Ian Graham is erop gebrand de vrouw te pakken te krijgen die bekendstaat als Die Jägerin - De Jaagster. Ze heeft gruwelijke misdaden gepleegd, maar Ian wordt ook door een heel persoonlijke reden gedreven. Het lijkt een onmogelijke opgave, tot hij Nina Markova ontmoet, een Russische pilote die tijdens de oorlog in vijandelijke handen viel maar wist te ontsnappen. Zij is de enige die ooit oog in oog heeft gestaan met De Jaagster en het heeft overleefd.

Ondertussen maakt de zeventienjarige Jordan in Amerika kennis met de nieuwe verloofde van haar vader, een vrouw met een licht Duits accent en een verleden waarover ze niet wil praten...

Schrijver: Kate Quinn
Oorspronkelijke titel: The huntress
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789402703429
Ebook: 9789402758344
Uitgever: HarperCollins
De vrouw met de rode ster

De vrouw met de rode ster is een spannende roman over een sterke vrouw die de loop van de Tweede Wereldoorlog veranderde...

Kiev, 1937. De jonge studente Mila Pavlitsjenko is gefocust op haar studie en op haar zoon. Maar na Hitlers invasie van de Sovjet-Unie vier jaar later sluit ze zich aan bij het Rode Leger. Als sluipschutter vecht ze niet alleen tegen de nazi’s, maar ook tegen de vooroordelen van haar medesoldaten.

Tot iemand de pr-mogelijkheden van een succesvolle vrouw in het leger herkent, en ze in 1942 naar Amerika wordt gestuurd voor een goodwill-tour. Daar vindt ze een onverwachte bondgenote in first lady Eleanor Roosevelt.

Maar als iemand uit Mila’s verleden de krachten bundelt met een vijand dicht bij President Roosevelt, moeten de twee vrouwen samenwerken om Amerika’s oorlogspresident te beschermen.

De vrouw met de rode ster is gebaseerd op het leven van de echte Mila Pavlitsjenko, de jonge Oekraïense studente en moeder die als sluipschutter aan het front vocht tegen de nazi’s.

Schrijver: Kate Quinn
Oorspronkelijke titel: The diamond eye
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026170898
Ebook: 9789026170904
Uitgever: De Fontein
De vrouwen van Bletchley Park

Engeland, 1940. Verraad, geheimen en een code die tegen elke prijs gekraakt moet worden...

Engeland, 1940. Drie heel verschillende vrouwen melden zich bij Bletchley Park, waar de knapste koppen in Groot-Brittannië werken om Duitse militaire codes te breken. Socialite Osla, de Londense Mab en plattelandsmeisje Beth worden de beste vriendinnen - tot een onvergeeflijke ruzie een einde maakt aan hun vriendschap...

Engeland, 1947. Drie vrouwen die ooit elkaars beste vriendinnen waren worden samengebracht door een mysterieuze gecodeerde brief. Osla, Mab en Beth moeten elkaar vergeven en samen nog een laatste code kraken om de verrader te vinden die hun naar het leven staat. Maar elke stap dichter bij het breken van de code brengt het gevaar dichterbij...

Schrijver: Kate Quinn
Oorspronkelijke titel: The Rose code
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026161292
Ebook: 9789026161308
Uitgever: De Fontein
Het Alice netwerk

Londen, 1947. Charlotte ‘Charlie’ St. Clair is ongetrouwd en zwanger. Haar moeder neemt haar mee naar Europa om dit ‘probleempje’ te verhelpen. In plaats van haar zwangerschap te laten beëindigen zoals de bedoeling was, besluit ze haar nicht Rose te gaan zoeken, die tijdens de oorlog in het door de nazi’s bezette Frankrijk is verdwenen. De enige die zou kunnen weten waar ze is, is de mysterieuze Eve Gardiner.

Maar Eve, die tijdens de Eerste Wereldoorlog als spion deel uitmaakte van het Alice-netwerk, heeft zo haar eigen geheimen. Zij en de andere vrouwen van het netwerk zijn destijds verraden, en nog steeds wordt ze verteerd door woede. Wanneer Charlie bij haar aanklopt en een naam noemt die ze al heel lang niet meer heeft gehoord, ziet Eve eindelijk een kans om de waarheid te achterhalen.

Schrijver: Kate Quinn
Oorspronkelijke titel: The Alice network
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789402700831
Uitgever: HarperCollins