Boekenplank:
Kies
  • Home
  • C
  • Armando Lucas Correa

Boeken van Armando Lucas Correa

Meer over Armando Lucas Correa

Genre: Roman

Geboren: 1959

Cuba

Website: http://www.armandolucascorrea.com


Overzicht

  • De verloren dochter - The daughter's tale
  • Het Duitse meisje - The German girl

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe verloren dochter

Berlijn, 1939. Na het overlijden van haar man vlucht Amanda Stenberg met haar twee dochters naar Frankrijk. Maar ze komt slechts met één van hen op de plaats van bestemming aan. En zelfs dan is hun vrijheid niet van lange duur.

New York, 2015. Toen de Française Elise Duval na de Tweede Wereldoorlog in New York aankwam, liet ze haar verleden achter zich. Inmiddels is ze tachtig en heeft ze al jaren niet meer aan de oorlog of haar geboorteland Frankrijk gedacht.

Dan staat er een vrouw op de stoep met een stapel brieven van Elises moeder, geschreven tijdens de oorlog. Na zeventig jaar blijkt welke gruwelijke keuzes iedereen moest maken om de oorlog te overleven, en hoe die keuzes nog decennialang hun schaduw werpen.

Schrijver: Armando Lucas Correa
Oorspronkelijke titel: The daughter's tale
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022587300
Ebook: 9789402313260
Uitgever: Boekerij
Het Duitse meisje
Voordat alles veranderde had de Joodse Hannah Rosenthal een heerlijk leventje. Maar nu, in 1939, zijn de straten behangen met rood-wit-zwarte vlaggen; de bezittingen van haar familie zijn ingenomen en ze zijn niet langer welkom op plekken die vroeger aanvoelden als een tweede huis.

Dan dient zich een uitweg aan: de SS St. Louis, een oceaanstomer die Joden een veilige overtocht vanuit Duitsland biedt. Het lukt de Rosenthals een plaats te bemachtigen en ze vertrekken op het luxe schip richting Havana. Maar al snel zorgen onheilspellende geruchten ervoor dat de voorzichtige hoop van de passagiers plaatsmaakt voor angst. Het schip dat hun redding leek te zijn, wordt hun noodlot.

Zeventig jaar later, in New York, ontvangt Anna Rosen voor haar twaalfde verjaardag een raar pakketje van haar oudtante Hannah. De inhoud van het pakketje zorgt ervoor dat Anna en haar moeder naar Havana reizen om de waarheid te achterhalen over het mysterieuze en tragische verleden van hun familie.

Schrijver: Armando Lucas Correa
Oorspronkelijke titel: The German girl
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022581483
Uitgever: Boekerij