Boekenplank:
Kies

Boeken van Sana Krasikov

Sana Krasikov groeide op in Georgië en emigreerde op haar negende met haar ouders naar de Verenigde Staten. Na een korte loopbaan als advocate volgde ze een studie creative writing aan de Universiteit van Iowa. Haar verhalen verschenen in tijdschriften als The New Yorker en The Atlantic, en werden gebundeld in haar debuut Nog een jaar waarmee ze de O. Henry Award won.

Meer over Sana Krasikov

Genre: Roman

Geboren: 1979

Geboorteland: Oekraïne


Overzicht

  • De terugkeer van Florence - The patriots
  • Nog een jaar - One more year

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe terugkeer van Florence

Florence Fein doet er in de jaren dertig alles aan om haar kleingeestige familie in Brooklyn te ontvluchten. Als ze de kans krijgt naar Moskou te emigreren, bedenkt ze zich geen moment. Jaren later maakt haar zoon Julian eenzelfde reis. Terwijl hij bezig is met een internationale oliedeal duikt hij in het verleden van zijn moeder. Hij komt er niet alleen achter wie zij werkelijk was, maar ontdekt ook het verhaal van een hele generatie Amerikanen die door hun land in de steek gelaten werd.

De terugkeer van Florence is zowel een verhaal over moeder en zoon als een relaas over twee landen die elkaar in een wurggreep houden.

Schrijver: Sana Krasikov
Oorspronkelijke titel: The patriots
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789044514933
Uitgever: De Geus
Nog een jaar

Nog een jaar is een verzameling van acht langere verhalen, die gaan over de levens van mensen afkomstig uit de voormalige Sovjet Unie - veelal uit Georgië en Oekraïne. Sommigen van hen zijn geëmigreerd naar de Verenigde Staten, anderen leven nog steeds in of zijn inmiddels teruggekeerd naar Rusland.

Een aantrekkelijke emigrante die inwoont bij een bejaarde man, een werkende weduwe die vanuit Amerika de banden met haar in Georgië achtergebleven zoon probeert aan te halen, een familiebezoek dat alles te maken heeft met geld en niets met familie, een man die Wall Street en zijn vrouw verlaat om zijn geluk op de Russische aandelenmarkt te beproeven: Sana Krasikov weet de onderhuidse drijfveren en spanningen van deze mensen tussen verschillende culturen zeer treffend weer te geven. Ze is een fijngevoelige en empathische vertelster, die dankzij haar oog voor detail de universele kant van deze unieke verhalen weet te belichten.

Schrijver: Sana Krasikov
Oorspronkelijke titel: One more year
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044514926
Uitgever: De Geus