Boekenplank:
Kies

Boeken van Maria Duenas

María Dueñas is professor Engelse taal en literatuur aan de Universiteit van Murcia.

Meer over Maria Duenas

Genre: Roman

Geboren: 1964

Geboorteland: Spanje

Website: Maria Duenas


Overzicht

  • De dochters van de kapitein - Las hijas del Capitán
  • De wereld vergeten - Misión Olvido
  • Het geluid van de nacht - El tiempo entre costuras
  • Het geluk van een wijngaard - La templanza

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe dochters van de kapitein

Drie Spaanse zussen emigreren begin twintigste eeuw naar de VS, waar ze het restaurant van hun overleden vader overnemen. Aanvankelijk verzetten ze zich tegen de manier van leven in New York, maar algauw beseffen ze dat ze alleen kunnen overleven als ze het restaurant ombouwen tot een variétéclub. Het krijgt de naam 'De dochters van de kapitein'. Ieder van de drie dochters beleeft daarbij haar eigen avonturen...

De dochters van de kapitein is het fascinerende verhaal van emigranten die willen terugkeren naar hun geboorteland, maar door omstandigheden gedwongen worden in het land van hun bestemming te blijven. Het is een verhaal van vallen en opstaan, van geluk en tegenspoed, van doorzetten en volhouden. En een verhaal van drie sterke vrouwen, ieder met haar eigen karakter, met samen één doel voor ogen: overleven in een bruisende stad vol vernieuwingen, en zelf opnieuw beginnen.

Schrijver: Maria Duenas
Oorspronkelijke titel: Las hijas del Capitán
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789028427907
Ebook: 9789028443327
Uitgever: Wereldbibliotheek
De wereld vergeten

Blanca Perea, docent taalkunde aan een universiteit in Madrid, is een vrouw van midden veertig. Ze is getrouwd, de kinderen zijn het huis uit en wanneer haar man haar verlaat voor een jongere vrouw, verliest ze alle grond onder de voeten.

Om tot zichzelf te komen vertrekt ze naar Californië. Hier werkt ze mee aan een tijdelijk project: het ordenen van de nalatenschap van professor Andrés Fontana. Deze man heeft een groot deel van zijn leven onderzoek verricht naar het bestaan van een vergeten missiepost langs de Camino Real, de historische route die de Spaanse missieposten in Californië omstreeks 1600 met elkaar verbond.

Ongewild wordt Blanca het middelpunt van een controverse tussen Luis Zárate, het sectiehoofd van haar afdeling, en Daniel Carter, een oud-student van Fontana. Niet alleen in hun academische loopbaan zijn deze twee koppige mannen lijnrecht tegenover elkaar komen te staan, ook hun belangstelling voor Blanca leidt tot onverwachte verwikkelingen.

In al deze strubbelingen wordt de strijd die Andrés Fontana moest leveren om zijn gelijk over de vergeten missiepost te bewijzen, meer en meer een spiegel voor de strijd die Blanca zelf moet voeren om met haar eigen verleden in het reine te komen. En met haar oude en nieuwe gevoelens.

Schrijver: Maria Duenas
Oorspronkelijke titel: Misión Olvido
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789028425408
Uitgever: Wereldbibliotheek
Het geluid van de nacht

Sira Quiroga werkt in een van de beste naaiateliers van het Madrid in de jaren dertig van de vorige eeuw. Ze is verloofd met een nette jongen en haar toekomst lijkt uitgestippeld.

Dan gooien twee mannen haar leven overhoop: een aantrekkelijke bon-vivant en haar vader, die ze nooit heeft gekend. Sira laat alles achter en vlucht met haar minnaar voor de naderende burgeroorlog naar Marokko, waar ze zorgeloos geniet van een leven vol feesten, vrijheid en luxe. Totdat ze in de steek wordt gelaten en berooid achterblijft.

Dankzij haar talent als naaister weet ze echter te overleven. Ze krijgt belangrijke klanten en via hen maakt ze kennis met een agent van de Engelse geheime dienst, die haar overhaalt te gaan spioneren voor de Britse overheid.

Schrijver: Maria Duenas
Oorspronkelijke titel: El tiempo entre costuras
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789028424555
Uitgever: Wereldbibliotheek
Het geluk van een wijngaard

De Mexicaanse mijnbouwexploitant Mauro Larrea is schatrijk geworden en heeft alles weer verloren. Bij het uitbreken van de Amerikaanse Burgeroorlog in 1861 zit hij diep in de schulden, maar het tij lijkt te keren als hij in Havana met een weddenschap een erfenis wint: een huis, een wijngaard en een bodega in Zuid-Spanje.

Hij reist meteen af naar Andalusië om de boel zo snel mogelijk te verkopen. Maar daar ontmoet hij Sol Claydon, de vrouw van een Londense wijnhandelaar. Zij leert Mauro dat het in het leven om meer gaat dan alleen rijkdom en aanzien.

Schrijver: Maria Duenas
Oorspronkelijke titel: La templanza
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789028426535
Uitgever: Wereldbibliotheek