Boekenplank:
Kies
  • Home
  • A
  • Guillermo Arriaga

Boeken van Guillermo Arriaga

Meer over Guillermo Arriaga

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1958

Geboorteland: Mexico


Overzicht

  • De ontembare - El salvaje
  • De zoete geur van de dood - Un dulce olor a muerte
  • Nachtbuffel - El búfalo de la noche

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe ontembare

Juan Guillermo's rauwe leven speelt zich af op de daken van Mexico-Stad. De dood van zijn oudere broer is een enorme klap voor hem. Vier jaar later zijn ook zijn ouders en grootmoeder dood. Hij wil wraak voor de moord op zijn familie door een club fanatiek religieuze jongens uit zijn wijk.

De achtergrond van het verhaal is er een van repressie, politiecorruptie en -geweld, en kerkelijke inmenging waar die niet hoort. Duizenden kilometers verderop jaagt een Inuit geobsedeerd, en met gevaar voor eigen leven, op een beruchte grijze wolf in het hoge noorden van Canada. Zon, stof en lawaai wisselen zich af met sneeuw, ijs en oorverdovende stilte. Voor beiden is het een rite de passage, episch en intiem tegelijk.

Schrijver: Guillermo Arriaga
Oorspronkelijke titel: El salvaje
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789025450953
Uitgever: Atlas Contact
De zoete geur van de dood
Op een vroege ochtend ontdekt Ramon in een korenveld vlak bij zijn dorp het lijk van Adela. Hij had haar maar een paar keer eerder gezien, maar stamelt haar naam wanneer hij haar ontblote lichaam ziet. Beschaamd dekt hij het toe met zijn overhemd. Vanaf dat moment gaat het gerucht dat het dode meisje Ramons vriendin was. De tongen van de mensen zijn sneller dan de waarheid en de gebeurtenissen volgen elkaar onomkeerbaar op.

Opgezweept door de dorpsroddel ziet Ramon zich genoodzaakt Adela's dood te wreken en hij bereidt zijn actie samen met enkele dorpelingen zorgvuldig voor. Hoewel er mensen zijn die weten hoe de vork werkelijk in de steel steekt, kijkt het hele dorp afwachtend toe en doet niets wanneer het zover is...
Schrijver: Guillermo Arriaga
Oorspronkelijke titel: Un dulce olor a muerte
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-261-1876-7
Uitgever: De Fontein
Nachtbuffel
Manuel, een student aan de universiteit van Mexico City, is in de rouw vanwege de zelfmoord van zijn beste vriend Gregorio, met wiens vriendin hij al twee jaar lang in het geheim een relatie heeft. De charismatische maar instabiele Gregorio laat hem na zijn dood een doos met papieren na 'doordrenkt van wraak' en kwelt Manuel verder door postuum een vriend uit de inrichting waarin Gregorio verbleef op hem af te sturen.

Op een of andere wijze heeft Gregorio blijkbaar geweten dat hij verraden werd door de twee mensen van wie hij het meeste hield. Terwijl Manuel wordt opgejaagd door Gregorio's 'erfenis', verliest hij zichzelf in een wereld vol lust en woede, passie en verraad en het schemergevecht met de realiteit.
Schrijver: Guillermo Arriaga
Oorspronkelijke titel: El búfalo de la noche
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 978-90-499-5047-7
Uitgever: Rothschild & Bach

Gerelateerde schrijvers