Boekenplank:
Kies

Boeken van Dolores Redondo

Dolores Redondo won in 2016 de grootste Spaanse literaire prijs, de Premio Planeta, voor Dit alles zal ik je geven.

Meer over Dolores Redondo

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1969

Geboorteland: Spanje

Website: Dolores Redondo


Overzicht

  • Dit alles zal ik je geven - Todo esto te daré

Baztan Trilogie / la Trilogía del Baztán

  1. Het kille hart - La cara norte del corazón
  2. De beschermengel - El guardián invisible
  3. Erfenis van de botten - Legado en los huesos
Baztan Trilogie / la Trilogía del Baztán

gedetailleerd overzicht

OverzichtDit alles zal ik je geven

In de steile wijngaarden van het Spaanse Ribeira Sacra komt Alvaro om bij een auto-ongeluk. Zijn partner Manuel reist zo snel hij kan van Madrid naar Galicië, maar tevergeefs: het politieonderzoek is al gesloten. Zijn adellijke, invloedrijke schoonfamilie ziet hem bovendien liever meteen weer vertrekken. Als Manuel op het punt staat de regio te verlaten, staat gepensioneerde politiecommandant Nogueira ineens voor zijn neus, die beweert dat de dood van Alvaro geen ongeluk was...

Manuel, Nogueira en priester Lucas, jeugdvriend van Alvaro, beginnen aan een onheilspellende tocht op zoek naar de waarheid. Gaandeweg raken ze meer en meer verstrikt in een web van leugens, bedrog en familiegeheimen.

Schrijver: Dolores Redondo
Oorspronkelijke titel: Todo esto te daré
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789401607407
Uitgever: Xander

Baztan Trilogie / la Trilogía del BaztánHet kille hart

Een bloedstollende klopjacht op een seriemoordenaar die toeslaat tijdens natuurrampen...

De 25-jarige Spaanse Amaia Salazar doet mee aan een uitwisselingsprogramma van de FBI Academy. Door haar scherpe observaties valt ze al snel op, en wordt ze onderdeel van een speciaal onderzoeksteam met maar één taak: de seriemoordenaar met de bijnaam ‘De Componist’ opsporen, voor hij nog meer slachtoffers kan maken.

Deze meedogenloze beul slaat toe tijdens natuurrampen in de Verenigde Staten, van New Jersey tot Oklahoma tot Texas. Hij vermoordt hele families, en laat ze achter in het puin. Aan de vooravond van Katrina, de ergste orkaan die New Orleans ooit zal kennen, moet Amaia al haar talenten inzetten om hem steeds één stap voor te zijn. Dan duikt er ook nog een geheim uit haar verleden op...

Schrijver: Dolores Redondo
Oorspronkelijke titel: La cara norte del corazón
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401622325
Ebook: 9789401622332
Uitgever: Xander
De beschermengel

Aan de oevers van de rivier de Baztan, op een van de meest magische plekken in het Spaanse Baskenland, wordt het naakte lichaam van een meisje gevonden. Binnen de kortste keren wordt er een verband gelegd met de moord van een maand eerder op een ander meisje. Inspecteur Amaia Salazar wordt belast met het onderzoek. Het brengt haar terug naar haar geboortestreek, waar ze eigenlijk ver vandaan had willen blijven.

De moordenaar gebruikt veel symboliek en elementen uit de Baskische mythologie, waardoor al snel het gerucht gaat dat de basajaun, een mythisch wezen, de moorden heeft gepleegd. Intussen moet Amaia Salazar jaloerse collega's de mond snoeren en onder ogen komen waarvoor ze ooit uit haar geboorteplaats wegvluchtte.

Schrijver: Dolores Redondo
Oorspronkelijke titel: El guardián invisible
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789023480495
Uitgever: Cargo
Erfenis van de botten

Wanneer de briljante, koppige inspecteur Amaia Salazar de heiligschennis van de kerk in haar geboorteplaats Elizondo onderzoekt, moet de man die ze een jaar eerder voor moord gearresteerd heeft voor de rechter verschijnen. Maar dan pleegt hij zelfmoord in de toiletten van het gerechtsgebouw. Het enige dat hij achterlaat, is een cryptisch briefje met maar één woord: 'Tartallo'.

Tot Amaia's grote verbijstering is dit niet de enige zaak waarin een agressieve man zijn partner vermoordt, daarna zichzelf en dezelfde mythologische boodschap achterlaat. Doen zij dit in opdracht van iemand? Amaia en haar team storten zich in het onderzoek tijdens de mistige, donkere winter en eindeloze regens van de Baztan-vallei.

Maar dan raakt Amaia emotioneel betrokken bij de duistere zelfmoorden en wordt haar werk een persoonlijke last die al haar grenzen overschrijdt. Naarmate ze de waarheid ontrafelt, komt degene die het dichtst bij haar staat in levensgevaar...

Schrijver: Dolores Redondo
Oorspronkelijke titel: Legado en los huesos
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789401607841
Ebook: 9789401608190
Uitgever: Xander