Boekenplank:
Kies

Boeken van Elia Barceló

Meer over Elia Barceló

Genres: Roman, Young Adult

Geboren: 1957

Geboorteland: Spanje


Overzicht

  • Bal masqué - Disfraces terribles
  • De eeuwige terugkeer van de liefde - El secreto del orfebre
  • De kleur van stilte - El color del silencio
  • Donker geheim - Las largas sombras
  • Laura - Laura
  • Stemmen uit het verleden - El vuelo del hipogrifo
  • Tangohart - Corazón de tango

Young Adult

  • Cordeluna - Cordeluna
  • Anima mundi; Kinderen van de rode clan - Anima Mundi

gedetailleerd overzicht

OverzichtBal masqué
Parijs, 1991. Jaren nadat de Argentijnse schrijver Raúl de la Torre zich in de Franse hoofdstad van het leven beroofde, besluit de jonge criticus Ariel Lenormand een boek over hem te schrijven. Maar al na korte tijd blijkt dat zijn onderzoek een levensgevaarlijke onderneming is.

Want welk duister geheim ligt er verborgen in Raúls literaire werk? Was de dood van zijn tweede vrouw daadwerkelijk een ongeluk? En wat bracht de schrijver tot zelfmoord? Ariel raakt verstrikt in een labyrint van leugens en verdachtmakingen.
Schrijver: Elia Barceló
Oorspronkelijke titel: Disfraces terribles
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789021407111
Ebook: 9789021435619
Uitgever: Querido
De eeuwige terugkeer van de liefde
Is tijd sterker dan de liefde?
Blijft schoonheid bestaan?
Kan verlangen de werkelijkheid veranderen?


Een 45-jarige New Yorkse goudsmid keert terug naar zijn Spaanse geboortedorp. Daar beleefde hij als 19-jarige een heftige romance met een oudere vrouw, die hij nooit heeft kunnen vergeten. Het wordt een ware tijdreis, waarin liefde wordt beleefd en herbeleefd. Bestaat de eeuwige terugkeer van de liefde werkelijk?
Schrijver: Elia Barceló
Oorspronkelijke titel: El secreto del orfebre
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789056721428
Uitgever: Signatuur
De kleur van stilte
Helena Guerrero is een internationaal succesvolle schilder. Haar werken zijn hyperrealistisch en staan bekend om de schaduwen die op het doek bepaalde mysterieuze episodes uit haar verleden lijken te weerspiegelen.

Na vele jaren van vervreemding zorgen een bruiloft en een e-mail dat er weer wat contact komt in de familie. Helena krijgt een doos die haar moeder voor haar dood heeft gevuld met foto's en documenten over allerlei gevoelige onderwerpen, zoals de moord op haar zus Alicia in 1969.

Samen met haar partner, Carlos, reist Helena naar Rabat. De prachtige tuin bij het oude huis herbergt schaduwen van het verleden en de verschrikkelijke antwoorden op vragen die haar hele leven hebben beheerst.
Schrijver: Elia Barceló
Oorspronkelijke titel: El color del silencio
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789021406626
Ebook: 9789021406633
Uitgever: Querido
Donker geheim
Ooit waren ze een vriendinnengroep - en samenzweerders. Maar een moord uit het verleden en een zelfmoord in het heden zullen hun levens drastisch veranderen.

Filmregisseur Rita krijgt een verzoek van haar beste vriendin Lena om haar in Spanje te ontmoeten. Als Rita in Lena's appartement komt, blijkt deze dood te zijn. Lena heeft een briefje achtergelaten waarin zij direct naar het verleden verwijst, een verleden dat Rita als geen ander kent. Ze beseft dat het onderzoek van de politie grote gevolgen voor haar en haar vroegere vriendinnen zal hebben: de onthulling van de leugens waarop zij allen hun leven hebben gebouwd.
Schrijver: Elia Barceló
Oorspronkelijke titel: Las largas sombras
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789021438313
Ebook: 9789021438719
Uitgever: Querido
Laura
Miguel staat aan het ziekenhuisbed van zijn vader in Innsbruck, die door een ongeluk in coma is geraakt. Hij weet dat zijn vader vanuit Argentinië terug naar Oostenrijk is gekomen om na al die tijd diens eerste vrouw en Miguels halfzus Laura te ontmoeten. Miguel is aangeslagen en gaat op zoek naar hen. Hij vindt een vriendin van zijn halfzus, die hem vertelt dat beiden al zijn overleden: de moeder stierf een natuurlijke dood, Laura heeft zelfmoord gepleegd.

Miguel probeert meer te weten te komen over hun levens. In het huis waar Laura en haar moeder woonden, en dat vol hangt met foto's van zijn vader, vindt hij een doos met foto's en brieven van Laura aan hun vader, en ook aan zichzelf. Steeds dieper duikt Miguel het verleden in - zonder te weten wat hij daarmee overhoop haalt.
Schrijver: Elia Barceló
Oorspronkelijke titel: Laura
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789021439303
Uitgever: Querido


Stemmen uit het verleden
Als Katia Steiner in Rome de nalatenschap van de beroemde wetenschapper José María Valcárcel helpt inventariseren, stuit zij op enkele raadselachtige documenten. Het blijken aantekeningen van de gestorven geleerde zelf, waarin ze leest over een geheim genootschap, de Club van Dertien, en over schilderijen die de sleutel zijn tot een mysterie.

Katia raakt steeds meer gefascineerd, maar ze is niet de enige: er zijn mensen die bereid zijn tot het uiterste te gaan om Valcárcels notities in handen te krijgen. Katia begint aan een gevaarlijke reis die haar naar een duistere wereld voert. Ze verliest er haar hart - en vindt haar eigen identiteit.
Schrijver: Elia Barceló
Oorspronkelijke titel: El vuelo del hipogrifo
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789021435503
Ebook: 9789021439105
Uitgever: Querido
Tangohart
Tangohart is het verhaal van een fatale liefde. De belangrijkste ingrediënten zijn een danssalon, een Spaanse immigrante, een jonge Italiaan die zijn geluk beproeft, een Duitse zeeman - en de ijskoude schittering van een lemmet.

Als de Spaanse immigrante plotseling verdwijnt, voert Elia Barceló haar lezers mee terug in de tijd, naar het Buenos Aires van rond 1920, toen de tango het leven op de straat bepaalde. Langzaam ontvouwt ze de geheime verlangens die tot misdaad kunnen leiden.
Schrijver: Elia Barceló
Oorspronkelijke titel: Corazón de tango
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789021433929
Ebook: 9789021439075
Uitgever: Querido

Young AdultCordeluna
Gloria is samen met vijf andere jongeren geselecteerd om mee te spelen in een theaterstuk in de stijl van El Cid, een Spaans ridderverhaal. Om zich in te leven in de middeleeuwen brengen de acteurs de zomer door in een oud Spaans klooster.

De hoofdrolspelers Gloria en Sergio vallen als een blok voor elkaar. Zodra hun blikken elkaar voor de eerste keer kruisen zijn hoofdrolspelers Gloria en Sergio hopeloos verliefd. Hun gevoelens zijn zo heftig dat ze ervan overtuigd raken bezeten te zijn door de geest van iemand die duizend jaar geleden in het klooster leefde.

Dan begint voor de zes jongeren de uitdaging om de vloek die rust op de verboden liefde tussen Sancho, de vazal van El Cid, en zijn geliefde Guiomar, te verbreken.
Schrijver: Elia Barceló
Oorspronkelijke titel: Cordeluna
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789021442365
Ebook: 9789021446165
Uitgever: Querido
Anima mundi; Kinderen van de rode clan
De kinderen van de clans zijn mutanten. Al honderden jaren leven ze onder de mensen zonder opgemerkt te worden. Maar nu ze met uitsterven bedreigd worden, moeten ze hun voorzichtigheid laten varen: ze hebben mensen nodig om hun voortbestaan veilig te stellen.

De achttienjarige vriendinnen Lena en Clara ontdekken al snel dat het levensgevaarlijk is om in het gezelschap van de Kinderen van de clan te verkeren. Terwijl Clara zich in een explosieve liefdesaffaire met een mutant stort en zwanger raakt, wordt Lena ontvoerd door een kwaadaardig wezen. De ontvoering markeert het begin van een reeks mysterieuze gebeurtenissen die Lena steeds verder terugwerpen op zichzelf.
Schrijver: Elia Barceló
Oorspronkelijke titel: Anima Mundi
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789021449685
Ebook: 9789021449692
Uitgever: Querido