Boekenplank:
Kies
  • Home
  • F
  • Alan Dean Foster

Boeken van Alan Dean Foster

Meer over Alan Dean Foster

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1946

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Alan Dean Foster


Overzicht

  • Alien - Alien
  • Bloedhype - Bloodhype
  • Slag der titanen - Clash of the titans

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlien
Waar was de Aarde? Ze waren niet meer in het bekende Melkwegstelsel. Een vreemde zon verlichtte de hemel met oranje stralen... In hun lange slaap hadden zeven astronauten hun eigen heelal verlaten, en op hun monitor verscheen een planeet die onder hen wentelde... en iemand daar zond noodsignalen uit. Ze kwamen te hulp, maar namen hun wapens mee. Want wie kon voorzien welk wezen hen riep, of waarom? Het enige dat ze wisten was, dat het een buitenaards wezen moest zijn!
Alien - 1979
Regisseur: Ridley Scott
Cast: Sigourney Weaver, Tom Skerritt, John Hurt, e.a.
Schrijver: Alan Dean Foster
Oorspronkelijke titel: Alien
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 90-229-7525-8
Uitgever: Bruna
Bloedhype
Een 'ding' vernietigd alle levensvormen die het tegenkomt. Is het ding te stoppen? Pogingen tot contact bleven vruchteloos. Het ding vernietigde alle leven dat het ontmoette. Het begon met de hogere levensvormen op een planeet en ging dan over naar de lagere, tot het zelfs de microscopische wezentjes had geëlimineerd. Een planeet leeggevreten door de Vom was even degelijk gesteriliseerd alsof ze door een zon gegaan was. Conventionele wapens bleken nutteloos. Nieuwe machines werden getest en boden enige hoop, maar het ding was te snugger om in de val te lopen. Verschillende keren leken we het vernietigd te hebben. Steeds ontsnapte het door een gevecht te vermijden, liever dan het uit te lokken, tot het een manier had gevonden om elke nieuwe ontwikkeling die we erop afstuurden, te kunnen bestrijden. Deze voorzichtigheid overtuigde ons van zijn sterfelijkheid, zodat we tenminste wisten dat hij kòn worden vernietigd...
Schrijver: Alan Dean Foster
Oorspronkelijke titel: Bloodhype
Eerste uitgave: 1973
ISBN/EAN: 90-631-9141-3
Uitgever: Alexander Jonckx
Slag der titanen
De tweekoppige wolf, mensenetende heksen, de gedrochtelijke tiran Calibos, een reusachige gier - dit zijn de tegenstanders van de jeugdige held Perseus bij zijn pogingen de schone Andromeda te redden van een gruwelijke dood. De godinnen Hera, Aphrodite en Pallas Athene geven hem een zwaard dat nooit bot wordt, een schild dat alle slagen afweert en een helm die onzichtbaar maakt. Maar wanneer Perseus ook nog het vliegende paard Pegasus weet te temmen is hij klaar voor het duel met zijn gevaarlijkste tegenstander: de Kraken, het afzichtelijke oermonster uit de diepste diepten van de zee.
Clash of the Titans - 1981
Regisseur: Desmond Davis
Cast: Laurence Olivier, Ursula Andress, Harry Hamlin, e.a.
Schrijver: Alan Dean Foster
Oorspronkelijke titel: Clash of the titans
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 90-10-03910-2
Uitgever: Elsevier