Boekenplank:
Kies
 • Home
 • A
 • Kevin J. Anderson

Boeken van Kevin J. Anderson

Meer over Kevin J. Anderson

Genre: Fantasy / SF

Website: Kevin J. Anderson


Overzicht

 • Dean Koontz' Frankenstein: De verloren zoon - Dean Koontz' Frankenstein: Prodigal son
 • De weg naar Duin - The road to Dune
 • Jagers van Duin - Hunters of Dune

Legenden van Duin / Legends of Dune

 1. De Butlerse jihad - The Butlerian jihad
 2. De machine oorlog - The machine crusade
 3. De slag om Corrin - The battle of Corrin

Star Wars

 1. De droom van de Jedi - Jedi search
 2. In de greep van de duistere kant - Dark apprentice
 3. De triomf van de kracht - Champions of the force
 4. Het doemwapen - Darksaber

The X-files

 1. The X-files: Ruïnes - Ruins
 2. The X-files: Brandpunt - Ground Zero
 3. The X-files: Immuun - Antibodies

Voorspel tot Duin / Prelude to Dune

 1. Huis Atreides - House Atreides
 2. Huis Harkonnen - House Harkonnen
 3. Huis Corrino - House Corrino
Voorspel tot Duin / Prelude to Dune

gedetailleerd overzicht

OverzichtDean Koontz' Frankenstein: De verloren zoon
Je denkt vast dat je het verhaal al kent. Maar... bereid je voor op het mysterie, de mythe, de verschrikking en de magie van Dean Koontz' Frankenstein Trilogie. De verloren zoon is het eerste deel van Koontz' eigen versie van het klassieke Frankenstein verhaal, geplaatst tegen een nieuwe achtergrond, het New Orleans van vandaag de dag. Zijn naam is Deucalion, een getatoeëerde man van mysterieuze komaf die al zeer lang een verschrikkelijk geheim bewaart. Hij duikt op in New Orleans wanneer daar een seriemoordenaar de straten onveilig maakt. Rechercheur Caron O'Connor is een stoere, nuchtere vrouw, maar als ze begint te praten over eeuwenoude samenzweringen en bijna onsterfelijke wezens, denkt haar partner Michael Maddison dat ze gek aan het worden is. Maar al snel wordt duidelijk dat de twee rechercheurs met een zaak bezig zijn waarvan de waarheid even bizar als gruwelijk is. * Geschreven door Dean Koontz en Kevin J. Anderson.
Schrijver: Kevin J. Anderson
Oorspronkelijke titel: Dean Koontz' Frankenstein: Prodigal son
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-245-5736-4
Uitgever: Poema
De weg naar Duin
Duin is het sciencefiction epos van Frank Herbert dat in de loop van de jaren is uitgegroeid tot een absolute klassieker. De invloed van deze roman op de moderne sciencefiction is nauwelijks te overschatten. Na Frank Herberts dood vond zijn zoon Brian in een bijna vergeten kluis stapels materiaal van zijn vader over Duin, waaronder aantekeningen over vervolgdelen, notities, research, brieven en veel meer. Hieruit stelde hij een boek samen dat uniek, nooit eerder verschenen materiaal bevat, zoals de novelle Specieplaneet (de basis voor de latere roman Duin), geschrapte hoofdstukken, vier nieuwe verhalen, een alternatief einde van Duin Messias en brieven die een uniek inzicht geven in de totstandkoming van Duin. De weg naar Duin is een uniek boek over de totstandkoming van Duin dat nooit eerder gepubliceerd materiaal bevat. De weg naar Duin is geschreven door Kevin J. Anderson, Frank Herbert & Brian Herbert.
Schrijver: Kevin J. Anderson
Oorspronkelijke titel: The road to Dune
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-225-4667-5
Uitgever: Mynx
Jagers van Duin
Jagers van Duin is het langverwachte vervolg op Duin: Kapittel, Frank Herberts laatste Duin-roman. Aan het einde Kapittel ontsnapte Duncan Idaho met een aantal medestanders in een nulschip naar de onbekende gebieden van de ruimte, op de vlucht voor de monsterlijke Achtenswaarde Maters, de slechte tegenhangers van de Eerwaarde Moeders, die zelf op de vlucht zijn voor een mysterieuze en angstaanjagende Vijand. Ook Duncan wordt achtervolgd door deze onbekende Vijand. Om zich beter te kunnen verdedigen maakt hij gebruik gemaakt van genentechnologie van Scytale om een aantal legendarische personen uit de geschiedenis van Duin tot leven te wekken, waaronder Paul Muad’Dib, Chani, Vrouwe Jessica, Stilgar, de mentat Thufir Hawat en zelfs de verrader, dr. Wellington Yueh. Samen moeten ze de Vijand het hoofd bieden. Ze mogen niet falen – want behalve hun eigen leven staat ook het lot van het gehele menselijke ras op het spel... Jagers van Duin is geschreven door Kevin J. Anderson & Brian Herbert.
Schrijver: Kevin J. Anderson
Oorspronkelijke titel: Hunters of Dune
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-225-4668-3
Uitgever: Mynx

Legenden van Duin / Legends of DuneDe Butlerse jihad
Een nieuw begin voor de meest veelomvattende heelalsaga aller tijden – de never ending story van de legendarische zandplaneet... Duin. Na de trilogie Voorspel tot Duin, die het vervolg is op de oorspronkelijke Duin-sage van Frank Herbert, wordt de Duin-saga wederom uitgebreid met een nieuwe trilogie: Legenden van Duin. Ditmaal hebben Brian Herbert en Kevin J. Anderson gekozen voor een periode die zich in Duins verre verleden bevindt. Het verhaal speelt zich af tienduizend jaar voor de gebeurtenissen in Duin. Het keizerrijk maakt een gouden tijdperk door. Na de ontdekkingen van de grote wetenschapper Holzmann is de ruimte in hoog tempo gekoloniseerd en is onmiddellijke communicatie met elk willekeurig punt in de ruimte mogelijk. Maar het blijft niet lang rustig. De grote leiders van het imperium zijn onsterfelijk gemaakt nadat hun brein is overgezet in een cyborglijf. Planeet na planeet wordt onder hun controle gebracht en aangesloten op een reusachtig, planetenoverkoepelend computersysteem. Totdat het systeem zelf bewustzijn krijgt en het tijdperk van machineoverheersing zijn hoogtepunt heeft bereikt. Toch is niet alles verloren. Op een aantal planeten wordt nog verzet geboden door een aantal dappere families – waaronder ook de verre voorvader van het later zo roemruchte geslacht Atreides. Jihad is het eerste deel van een trilogie over een meedogenloze oorlog tussen mens en machine, een verhaal vol tragedie, menselijk drama, verraad en complotten, een strijd om het voortbestaan van de mens tegen de adembenemend gedetailleerde achtergrond van Frank Herberts Duin-universum. Aan de orde komt het ontstaan van talloze facetten van Herberts wereld die de oorspronkelijke trilogie tot de beroemdste en bestverkochte SF-klassieker aller tijden hebben gemaakt. Zo maakt u kennis met de voorvaderen van de Vrijmans en hun vlucht naar de planeet Arrakis; het begin van de vete tussen de Grote Geslachten Harkonnen en Atreides; het ontstaan van de beroemde scholen van Ginaz, de Mentats, de Bene Gesserit en de Suk dokters; het aan de macht komen van het Geslacht Corrino; en nog veel, heel veel meer. De Butlerse jihad is geschreven door Kevin J. Anderson & Brian Herbert.
Schrijver: Kevin J. Anderson
Oorspronkelijke titel: The Butlerian jihad
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-225-3150-3
Uitgever: Uitgeverij M
De machine oorlog
Een groot deel van het universum staat onder controle van de onsterfelijke cyborgs en hun allesomvattende intelligente computersystemen. Het tijdperk van machineoverheersing is een feit: voor mensen is er geen plaats meer. Maar de voorvaderen van het later zo roemruchte geslacht Atreides bieden weerstand en zien zich daardoor nu al – duizenden jaren voor de gebeurtenissen in Duin – tegenover hun aartsvijand: de Harkonnens... De machine oorlog is geschreven door Kevin J. Anderson & Brian Herbert.
Schrijver: Kevin J. Anderson
Oorspronkelijke titel: The machine crusade
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-225-3600-9
Uitgever: Uitgeverij M
De slag om Corrin
Het Keizerrijk maakt een gouden tijdperk door, tot de Butlerse Jihad uitbreekt: een strijd tussen de mens en onsterfelijke cyborgs met hun intelligente computersysteem. Nadat een epidemisch retrovirus de mensheid op een haar na heeft uitgeroeid, lijkt de strijd bijna beslecht. Maar door een list van de sluwe Vorian Atreides – inmiddels honderdvijftig jaar oud – is het tij gekeerd en heerst Omnius alleen nog op de planeet Corrin. Zijn vloot ligt daar nu al twintig jaar opgesloten. Intussen begint het Verbond aan een grootschalige wederopbouw, maar het laat na om Corrin definitief te veroveren, ondanks alle wijze waarschuwingen van Vorian Atreides. Met rampzalige gevolgen... De slag om Corrin is geschreven door Kevin J. Anderson & Brian Herbert.
Schrijver: Kevin J. Anderson
Oorspronkelijke titel: The battle of Corrin
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-225-4063-4
Uitgever: Uitgeverij M

Star WarsDe droom van de Jedi
Terwijl de strijd tussen de Nieuwe Republiek en de uiteengeslagen onderdelen van het Rijk voortduurt, onderneemt Luke Skywalker de eerste stappen die moeten leiden tot de oprichting van een Jedi Academie. Zo wil hij een nieuwe orde van Jedi-Ridders oefenen in het gebruik van de Kracht. In de tussentijd worden Han Solo en Chewbacca gevangen genomen op de planeet Kessel en daar gedwongen zich af te beulen in de peilloze diepten van een spijsmijn. Als Han en Chewbacca weten te onvluchten, zoeken ze noodgedwongen hun toevlucht in een geheim keizerlijk researchlaboratorium dat wordt omringd door een cluster van zwarte gaten. Maar daar dreigt een nog groter gevaar. Luke Skywalker, die op Kessel het spoor van zijn vrienden oppikt, komt onverwacht oog in oog te stan met een verschrikkelijk vernietigingswapen dat hele zonnestelsels kan wegvagen. Deze zogeheten Sun Crusher, ontworpen door een gehersenspoeld genie, wordt eigenaardig genoeg bestuurd door niemand anders dan Han Solo! En prinses Leia en haar Jedi-tweeling? Zij worden geconfronteerd met problemen van geheel andere aard...
Schrijver: Kevin J. Anderson
Oorspronkelijke titel: Jedi search
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-290-5587-1
Uitgever: *M=sfX
In de greep van de duistere kant
Terwijl in de gelederen van de Nieuwe Republiek druk wordt beraadslaagd wat te doen met de Sun Crusher - een nieuw doomsday-wapen dat door Han Solo werd gestolen van het Rijk - zet de wrede admiraal Daala haar vloot van Star Destroyers in tegen vredelievende planeten. Ze bedreigt zelfs de waterwereld van admiraal Ackbar. Elders dient gaandeweg deze strijd een nog grotere bedreiging zich aan. Aan Luke Skywalkers Jedi Academie laat een veelbelovende leerling zich op onverantwoordelijke wijze in met de duistere kant van de Kracht. Zodoende brengt hij de geest tot leven van een eeuwenoude meester die ooit lid was van de orde die niemand minder dan Darth Vader bekeerde tot het kwaad. Als leerling en meester erin slagen de krachten te bundelen, zal er een machtsconcentratie ontstaan waartegen zelfs een volwassen Jedi-meester machteloos staat. En dat moet tot elke prijs worden voorkomen...
Schrijver: Kevin J. Anderson
Oorspronkelijke titel: Dark apprentice
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-290-5588-X
Uitgever: *M=sfX
De triomf van de kracht
Balancerend op de grens tussen leven en dood, ligt Luke Skywalker in coma in zijn Jedi Academie. Wat niemand weet, is dat hij geestelijk in een andere sfeer een wanhopig gevecht levert en daarbij probeert de Jedi-tweeling te bereiken. Tegelijk begint prinses Leia aan een missie die van levensbelang is: een race tegen de tijd, een wedloop met als tegenstander de agenten van het Rijk die het hebben voorzien op een derde Jedi-kind, Anakin, de baby van Han en Leia, die verstopt is op de planeer Anoth. Inmiddels is de voormalige beschermeling van Luke, de Jedi Kyp Durron, met de verschrikkelijke Doomsday-machine, de Sun Crusher, begonnen aan een apocalyptische missie, die, zonder tegenwerking, tot massavernietiging zal leiden. Han Solo zet de achtervolging in met de bedoeling de overloper Durron op andere gedachten te brengen, en om te voorkomen dat Durron voorgoed voor de duistere kant zal kiezen. Zullen Luke Skywalker, prinses Leia en Han Solo overwinnen? Eén ding is zeker: met betrekking tot de afloop staat niets vast...
Schrijver: Kevin J. Anderson
Oorspronkelijke titel: Champions of the force
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-290-5589-8
Uitgever: *M=sfX
Het doemwapen
Het staatshoofd van de Nieuwe Republiek, Leia Organa Solo, krijgt bezoek van Durga de Hutt, die Jabba heeft opgevolgd als hoofd van het misdaadimperium van de Hutten. Durga wil af van alle oude vetes en wil samenwerken met de Nieuwe Republiek. Als teken van goede wil heeft hij zelfs de prijs op het hoofd van Han Solo ingetrokken. Leia en Han vertrouwen Durga echter niet. En als Luke Skywalker samen met Han terugkeert naar zijn thuisplaneet Tatooine, krijgen ze verontrustend nieuws. De Hutten zijn in het geheim bezig met de reconstructie van de superlaser van de Death Star, een wapen dat hele planeten kan opblazen en dat daarom de naam Darksaber kreeg. Ondertussen is in een afgelegen deel van het melkwegstelsel de doodgewaande admiraal Daala bezig de uiteengevallen resten van het Rijk weer bijeen te brengen. Ze heeft maar één doel: zo veel mogelijk schade toebrengen aan de Nieuwe Republiek...
Schrijver: Kevin J. Anderson
Oorspronkelijke titel: Darksaber
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-290-6787-X
Uitgever: *M=sfX

The X-filesThe X-files: Ruïnes
Maak kennis met Fox Mulder en zijn partner Dana Scully. Hij de individualist en zij de agente die de opdracht heeft hem op het rechte pad te houden. Ze zijn specialisten van de FBI, die zich bezighouden met zaken die aan het bovennatuurlijke grenzen. Zaken die het Bureau zonder ophef, maar wel heel snel, behandeld wil zien, voordat het publiek het idee opvat dat er iets heel vreemds gaande is. Deze zaken staan gearchiveerd onder de letter X. Een groep Amerikaanse archeologen, onder leiding van de bekende archeologe Cassandra Rubicon, doet onderzoek bij de ruïnes van een Mexicaans tempelcomplex. Plotseling is het hele team van de aardbodem verdwenen. De FBI vliegt over om deze mysterieuze verdwijning op te lossen. Maar er moet toch iets vreemds aan de hand zijn. Fox Mulder en Dana Scully, de agenten die zich bezighouden met X-files, zoeken in de verzengende hitte van de jungle naar het vermiste team.
Schrijver: Kevin J. Anderson
Oorspronkelijke titel: Ruins
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-215-9246-0
Uitgever: Kosmos-Z&K
The X-files: Brandpunt
Maak kennis met Fox Mulder en zijn partner Dana Scully. Hij de individualist en zij de agente die de opdracht heeft hem op het rechte pad te houden. Ze zijn specialisten van de FBI, die zich bezighouden met zaken die aan het bovennatuurlijke grenzen. Zaken die het Bureau zonder ophef, maar wel heel snel, behandeld wil zien, voordat het publiek het idee opvat dat er iets heel vreemds gaande is. Deze zaken staan gearchiveerd onder de letter X. Dr. Emil Gregory is een vooraanstaand wapenonderzoeker in een van de grootste nucleaire ontwerplaboratoria van Amerika. Hij doet onderzoek naar gesimuleerde kernproeven van een volstrekt nieuw soort kernkoppen. Binnenkort zal een eerste echte proef plaatsvinden. Maar dan wordt dr. Gregory vermoord. Er lijkt een brandbom in zijn kamer te zijn ontploft. Maar als Dana Scully autopsie uitvoert op het verkoolde lichaam ontdekt ze dat er iets gruwelijk mis is. Samen met Fox Mulder onderzoekt ze deze bizarre, extreme dood.
Schrijver: Kevin J. Anderson
Oorspronkelijke titel: Ground Zero
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-215-9247-9
Uitgever: Kosmos-Z&K
The X-files: Immuun
Maak kennis met Fox Mulder en zijn partner Dana Scully. Hij de individualist en zij de agente die de opdracht heeft hem op het rechte pad te houden. Ze zijn specialisten van de FBI, die zich bezighouden met zaken die aan het bovennatuurlijke grenzen. Zaken die het Bureau zonder ophef, maar wel heel snel, behandeld wil zien, voordat het publiek het idee opvat dat er iets heel vreemds gaande is. Deze zaken staan gearchiveerd onder de letter X. Via wetenschappelijk onderzoek heeft men de ontdekking van de eeuw gedaan. Een antilichaam dat alle ziekten kan genezen. Dit antilichaam is zo krachtig dat het alle vormen van kanker en zelfs Aids vernietigd en ons daardoor onsterfelijk maakt. Dat kan natuurlijk alleen als de patiënt de behandeling overleeft... Mulder en Scully moeten het opnemen tegen een geheime FBI-afdeling en worden meegezogen in een grote overheidssamenzwering.
Schrijver: Kevin J. Anderson
Oorspronkelijke titel: Antibodies
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-215-9495-1
Uitgever: Kosmos-Z&K

Voorspel tot Duin / Prelude to DuneHuis Atreides
Huis Atreides opent op een voor de Duin-lezer vertrouwde wereld, Caladan, de voorouderlijke planeet van het geslacht Atreides, waar Leto Atreides wordt voorbereid om op een goede dag zijn vader Paulus als hertog op te volgen. Ver weg, op de woestijnplaneet Arrakis, beter bekend als Duin, broedt baron Vladimir Harkonnen op een plan om de totale ondergang van zijn aartsvijanden, de leden van het geslacht Atreides, voor eens en altijd te bewerkstelligen. Onder deze bedreigende omstandigheden stuurt Paulus de jonge Leto naar de machineplaneet Ix, om daar de broodnodige levenservaring op te doen. Intussen lijkt de Bene Gesserit, de zusterschap die al generaties achtereen poogt via een genetisch kweekprogramma de komst van een nieuwe Messias, de Kwisatz Haderach, af te dwingen, haar doel te naderen met de geboorte van Jessica, dochter van de Eerwaarde Moeder Gaius Helen Mohiam... Huis Atreides is geschreven door Kevin J. Anderson & Brian Herbert.
Schrijver: Kevin J. Anderson
Oorspronkelijke titel: House Atreides
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-290-6585-0
Uitgever: Meulenhoff
Huis Harkonnen
Hertog Leto Atreides is na zijn eerste confrontatie met baron Vladimir Harkonnen, de eerzuchtige leider van Huis Harkonnen, als overwinnaar uit de strijd gekomen. Jong en onervaren als hij is, heeft deze overwinning hem veel invloed opgeleverd in de Landsraad, die samen met de keizer regeert over het bekende uinversum. Dit tot ongenoegen van baron Vladimir, die nieuwe plannen smeedt om zijn aartsvijand, Huis Atreides, ten val te brengen. Als heerser over Arrakis - beter bekend als de woestijnplaneet Duin - weet hij zich daarbij verzekerd van onmetelijke rijkdommen. Duin is de enige planeet waar specie geoogst wordt, de zeldzame stof die onder meer ruimtevaart mogelijk maakt. De Vrijmans, de oorspronkelijke bewoners van Duin, nu geleid door de planetoloog Pardot Kynes en zijn zoon Liet, zorgen echter voor meer problemen dan hem lief zijn. Zijn toekomst als heerser over het bekende universum hangt aan een zijden draadje zolang hij geen mannelijke nakomeling weet voort te brengen. Tot dusver heeft zijn vrouw hem drie dochters gebaard - en zij behoort tot de Bene Gesserit, de mysterieuze zusterschap die zo hun eigen plannen hebben met de keizer... Huis Harkonnen is geschreven door Kevin J. Anderson & Brian Herbert.
Schrijver: Kevin J. Anderson
Oorspronkelijke titel: House Harkonnen
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-290-6807-8
Uitgever: Meulenhoff
Huis Corrino
Gaandeweg de Voorspel tot Duin-trilogie zijn de achtergronden van vele gebeurtenissen uit Frank Herberts oorspronkelijke Duin-serie geleidelijk aan duidelijk geworden: de oorsprong van de rivaliteit tussen Hertog Leto Atreides en baron Vladimir Harkonnen; de heldendaden die van Duncan Idaho en Gurney Halleck hertog Leto's meest beruchte medestrijders maakten; de gebeurtenissen rond de geboorte van Leto's zoon, Paul Atreides, en de rol van de mysterieuze zusterschap van de Bene Gesserit, wier genetisch kweekprogramma na vele millennia eindelijk de langverwachte Messias lijkt voort te brengen. In Huis Corrino worden de plotlijnen van Huis Atreides en Huis Harkonnen samengevoegd. De grote spelers in het spel van de Landsraad, onder wie hertog Leto Atreides, baron Vladimir Harkonnen en keizer Shaddam IV, lijken op een beslissende confrontatie af te stevenen - waarbij Shaddam, van het Huis Corrino, een beslissing neemt die hem tot de meest verachte en gehate tiran in de geschiedenis van het bekende universum maakt... Huis Corrino is geschreven door Kevin J. Anderson & Brian Herbert.
Schrijver: Kevin J. Anderson
Oorspronkelijke titel: House Corrino
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-290-6998-8
Uitgever: Meulenhoff