Boekenplank:
Kies

Boeken van Timothy Zahn

Meer over Timothy Zahn

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1951

Geboorteland: Verenigde Staten


Star Wars: Een nieuw begin

  1. Erfgenaam van het Rijk - Heir to the empire
  2. De macht van de duistere kant - Dark force rising
  3. Het laatste bevel - The last command

gedetailleerd overzicht

Star Wars: Een nieuw beginErfgenaam van het Rijk
Vijf jaar na de beslissende slag waarmee Return of the Jedi werd besloten, zijn prinses Leia en Han Solo getrouwd. Hun aandacht wordt echter vooral opgeëist door de zware taken die meekomen met de formering van de regering van de Nieuwe Republiek.

Elders manifesteert Luke Skywalker zich als de eerste van een nieuwe generatie Jedi's van wie de vrede in het heelal afhangt. Want tot duizenden lichtjaren verderop vinden nog steeds heftige schermutselingen plaats.

De enige overlevende Dark Lord, grootadmiraal Thrawn, heeft het bevel over de Keizerlijke Vloot op zich genomen. Met zijn vlaggenschip Chimaera koerst hij naar de planeet Jomark om daar op zoek te gaan naar machtige, lang geleden door de keizer verborgen wapens.

Gaandeweg doet Thrawn twee ontdekkingen die, op de juiste wijze toegepast, wel eens het einde zouden kunnen betekenen van de wankele Nieuwe Republiek waarvoor het Rebellenverbond met zoveel kostbare levens duur betaalde. Eén voor één, stap voor stap en uiterst voorzichtig, zet de Dark Lord zijn valstrikken uit...
Schrijver: Timothy Zahn
Oorspronkelijke titel: Heir to the empire
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789029053143
Uitgever: *M=sfX
De macht van de duistere kant
Op de planeet Honoghr ontdekt Leia Organa Solo dat het Rijk zich al jarenlang van lage methoden bedient om het trotse Noghrivolk - de privécommando's van de Dark Lord, grootadmiraal Thrawn - aan zich te binden. De Noghri zullen nu moeten beslissen of ze zich van het Rijk afkeren en zich eventueel aansluiten bij de Nieuwe Republiek.

Intussen komt Han Solo op de planeet New Cov op het spoor van iemand die de locatie kent van de vijftig jaar eerder verdwenen, uit tweehonderd Dreadnaughtkruisers bestaande Katanavloot - de Zwarte Macht - ooit de trots van de Oude Republiek.

Gaandeweg geraakt Luke Skywalker op de planeet Jomark diep in de problemen door de macht van de Duistere Kant, gepersonifieerd door Jedi-Meester C'baoth, die overduidelijk krankzinnig is.

Overleven wordt voor alledrie, Leia, Han en Luke, een noodzaak, vooral om te voorkomen dat grootadmiraal Thrawn het bevel over de Dreadnaughtvloot op zich neemt en zodoende een ernstige bedreiging zal vormen voor het voortbestaan van de Nieuwe Republiek.
Schrijver: Timothy Zahn
Oorspronkelijke titel: Dark force rising
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789029053150
Uitgever: *M=sfX
Het laatste bevel
De Nieuwe Republiek wankelt onder de aanvallen van het Rijk, dat nog steeds onder leiding staat van grootadmiraal Thrawn. De Dark Lord maakt daarbij uiterst slim gebruik van de ultieme wapens die hij heeft gevonden in de geheime opslagplaats op de planeet Wayland: een onbeperkt leger van kloonsoldaten om voor de neus van de Nieuwe Republiek weggekaapte Katana-vloot mee te bemannen.

Maar binnen de gelederen van het Rijk rommelt het ook. De krankzinnige Jedi-Meester C'baoth, aanvankelijk door Thrawn gerekruteerd om diens complexe aanvallen op de Nieuwe Republiek te coördineren - heeft besloten dat alleen hij de werkelijke erfgenaam van het Rijk is.

Terwijl grootadmiraal Thrawn zich opmaakt om de beslissende slag te beginnen, doet Luke Skywalker een laatste poging een leger smokkelaars voor de Nieuwe Republiek te winnen en bereidt Leia zich voor op de geboorte van haar tweeling.

Intussen geeft de van haar verwondingen herstellende Mara Jade een belangrijk geheim prijs. Als gevolg daarvan vertrekt ze halsoverkop met Luke Skywalker - de man die ze moet doden - en Han Solo naar de planeet Wayland. Daar, na een levensgevaarlijke jungletocht en een heftige strijd in de berg Tantiss, nemen de gebeurtenissen een onverwachte, hoogst spectaculaire wending...
Schrijver: Timothy Zahn
Oorspronkelijke titel: The last command
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789029053167
Uitgever: *M=sfX