Boekenplank:
Kies

Boeken van John Barnes

Meer over John Barnes

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1957

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Een miljoen open deuren - A million open doors
  • Moeder der stormen - Mother of storms

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen miljoen open deuren
Springertechnologie heeft een miljoen spreekwoordelijke deuren tussen de honderden zelfstandige werelden in het bekende heelal geopend. De gevolgen zijn evenredig ingrijpend. Sociale en economische chaos dreigen.

Dat ervaart hij algauw, Girout, een avonturier die op een diplomatieke missie van Nou Occitan arriveert in Caledonië, een staat op de naburige wereld Nansen, ooit de kern van een reusachtige gasreus. Het doel van de missie: de ontworteling van de gesloten markteconomie van Caledonië tot een minimum te beperken.

In Caledonië heeft niets en niemand iets in eigendom, alles en iedereen wordt gehuurd. Toezicht is er in de vorm van een kunstmatige intelligentie die ingrijpt zodra van de norm wordt afgeweken...
Schrijver: John Barnes
Oorspronkelijke titel: A million open doors
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789029052306
Uitgever: Meulenhoff
Moeder der stormen
We schrijven 2028. Een militair ingrijpen van de VN wegens overtreding van artikel 14 van het Tweede Convenant leidt tot een wereldramp. Na een aanval met mini-kernbommen op illegale raketbases van het Siberisch Gemenebest dringen miljarden tonnen methaangas de dampkring binnen, het broeikaseffect neemt dramatisch toe. Tropische cyclonen en orkanen veroorzaken vloedgolven die complete eilanden en deltagebieden, waaronder ook Nederland, verzwelgen. De mondiale samenleving raakt in toenemende mate ontwricht.

De Amerikaanse president 'Oma' Brittany Lynn Hardshaw en haar informele adviseurs, de meteoroloog Diogenes Callere, computer-whiz Carla Tynan en haar echtgenoot, de astronaut Louie, weigeren zich neer te leggen bij de nieuwe werkelijkheid, bij het onvermijdelijk naderende eind van de wereld zoals zij die kennen en liefhebben.

Geleidelijk komen ze eensgezind tot de conclusie dat alleen een bezeten reddingspoging uitkomst kan bieden. Hoe? Dat is bekend. De oplossing ligt aan de grens van ons zonnestelsel. De vraag is alleen welke onverschrokken held bereid is zichzelf te offeren...
Schrijver: John Barnes
Oorspronkelijke titel: Mother of storms
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789029046930
Uitgever: Meulenhoff