Boekenplank:
Kies

Boeken van A.G. Riddle

A.G. Riddle studeerde aan de University of North Carolina. Hij leidde jarenlang internetstart-ups voordat hij zich richtte op zijn grote passie: schrijven.

Meer over A.G. Riddle

Genre: Fantasy / SF

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: A.G. Riddle


De Atlantis Trilogie / The Origin Mystery

  1. De oorsprong - The Atlantis gene
  2. Het virus - The Atlantis plague
  3. De wereld - The Atlantis world

De Lange Winter / The Long Winter

  1. Winterwereld - Winter world
  2. De strijd om de zon - The solar war
  3. De verdwenen kolonie - The lost colony
De Atlantis Trilogie / The Origin Mystery

gedetailleerd overzicht

De Atlantis Trilogie / The Origin MysteryDe oorsprong

70.000 jaar geleden stierf de mensheid bijna uit. De mens overleefde, maar niemand weet hoe. Tot nu toe...

Vlak bij de kust van Antarctica wordt een mysterieus bouwwerk ontdekt in een ijsberg. Erfelijkheidswetenschapper Kate Warner denkt een ongelofelijke doorbraak in haar onderzoek te hebben bereikt. Maar haar ontdekking is veel gevaarlijker, voor haar en voor het hele menselijke ras. Haar werk zou de sleutel kunnen zijn tot de volgende fase in de menselijke evolutie - in verkeerde handen zou het het einde van de mensheid kunnen betekenen.

Als geheim agent David Vale een levensgevaarlijke gecodeerde boodschap weet te ontcijferen, riskeert hij alles om in contact te komen met de enige persoon die hem kan helpen: Kate Warner. Samen moeten ze een wereldwijde samenzwering ontrafelen, en zo de waarheid achterhalen over de oorsprong van Atlantis - en de mensheid. Het doel van hun tegenstanders is de mens uit te roeien. Het doel van Kate en David is dat te voorkomen. Als ze elkaar kunnen vertrouwen. Als ze in leven blijven...

Schrijver: A.G. Riddle
Oorspronkelijke titel: The Atlantis gene
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022572603
Ebook: 9789402306613
Uitgever: Boekerij
Het virus

De mensheid staat op uitsterven...

Dokter Kate Warner komt in Marbella tot de gruwelijke conclusie dat de mensheid op het punt van uitsterven staat. Een virus slaat ongekend hard om zich heen. Bijna een miljard mensen zijn er al aan overleden. De laatste hoop is gevestigd op een geneesmiddel. Alleen Kate heeft de sleutel om dit virus het hoofd te bieden.

Op Malta wordt een stenen sarcofaag ontdekt uit een prehistorische tijd. Deze schat van Atlantis kan de mensheid redden. Of de ondergang betekenen...

Schrijver: A.G. Riddle
Oorspronkelijke titel: The Atlantis plague
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022572597
Ebook: 9789402307597
Uitgever: Boekerij
De wereld

Noord-Marokko. Dokter Kate Warner wist het virus te verslaan dat onvoorstelbaar veel mensenlevens had kunnen kosten, en dacht ook zichzelf te hebben genezen. Dan blijkt dat ze zelf nog steeds gevaar loopt - en dat de Atlantis-samenzwering nog veel groter is dan ze vermoedde.

De tijd begint te dringen, zowel voor haarzelf als voor de mensheid. Net als alle hoop verloren lijkt, komt er een signaal vanuit een wel zeer onverwachte hoek...

Schrijver: A.G. Riddle
Oorspronkelijke titel: The Atlantis world
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022572610
Ebook: 9789402307832
Uitgever: Boekerij

De Lange Winter / The Long WinterWinterwereld

In de nabije toekomst is er een nieuwe ijstijd aangebroken. Sneeuw valt in de zomer. Gletsjers verpletteren complete steden in Noord-Amerika, Europa en Azië. Wereldwijd verlaten mensen hun huizen en trekken naar gebieden waar ze nog wel kunnen overleven. Landen sluiten bondgenootschappen en bereiden zich voor om de laatste bewoonbare zones van de wereld in handen te krijgen. De mensheid balanceert op het randje van de afgrond.

Wetenschappers, wanhopig op zoek naar antwoorden, sturen sondes het zonnestelsel in om metingen te doen. Nabij Mars ontdekken ze een mysterieus object dat naar de zon onderweg lijkt. Is dit de oorzaak van de ijstijd? Kan het een overblijfsel zijn van een lang uitgestorven beschaving?

De anarchie op de aarde neemt ondertussen toe en een internationaal consortium begint aan een missie om contact te maken. Maar het loopt niet zoals gepland: in de duistere ruimte doet het team een ontdekking die de loop van de menselijke geschiedenis zal veranderen - en mogelijkerwijs zal beëindigen.

Schrijver: A.G. Riddle
Oorspronkelijke titel: Winter world
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789083073101
Uitgever: Iceberg Books
De strijd om de zon

Na alle gebeurtenissen in Winterwereld hebben Emma en James zich in Kamp Zeven gevestigd en pakken de draad van het leven weer op. Als NASA ontdekt dat verschillende asteroïden uit de Kuipergordel zijn weggebroken en op weg zijn naar de aarde, realiseert James zich meteen de waarheid: het Raster is terug en dat zal niet stoppen voordat de mensheid is uitgeroeid.

Terwijl zijn team en hij zich voorbereiden op de laatste strijd van de mensheid in de ruimte en de aarde zelf, doet Emma een ontdekking dichter bij huis, een ontdekking die het leven voor haar en James opnieuw zal veranderen.

Het Raster is aan de winnende hand, maar de laatste overlevenden van de mensheid gaan het gevecht met ongelijke kansen toch aan. In hun donkerste uur is er opeens nieuwe hoop op overleving, maar tegen een ultieme prijs en met gevolgen die alles zullen veranderen.

Schrijver: A.G. Riddle
Oorspronkelijke titel: The solar war
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789083073118
Uitgever: Iceberg Books
De verdwenen kolonie

De laatste overlevenden van de lange winter zijn ontsnapt van de verwoeste aarde. Hun nieuwe thuiswereld - Eos - leek aanvankelijk perfect. Warm. Gastvrij. Veilig voor het Raster. Maar niet alles is wat het lijkt.

De kolonisten van het eerste schip, de Carthage, zijn verdwenen. Hun nederzetting is er nog, maar iedereen is weg. Terwijl James zich verdiept in dit mysterie, ontdekt hij een reeks bollen verspreid over Eos. Zijn ze de sleutel om de verdwenen kolonisten te vinden? Of zijn ze verantwoordelijk voor hun dood?

Als de stad Jericho door een storm overvallen wordt, duikt midden in de chaos een nieuw gevaar op - een bedreiging die niemand zag aankomen. Nu de tijd dringt om de kolonisten te redden, staan James en Emma voor hun moeilijkste keuze tot nu toe.

Schrijver: A.G. Riddle
Oorspronkelijke titel: The lost colony
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789083073125
Uitgever: Iceberg Books