Boekenplank:
Kies

Boeken van Ian Caldwell

Meer over Ian Caldwell

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1976

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Een Venetiaans geheim - The rule of four
  • Het vijfde evangelie - The fifth gospel

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen Venetiaans geheim
De universiteit van Princeton, Goede Vrijdag 1999. Door wie ze bedreigd worden weten ze niet. Waarom ze bedreigd worden ook niet. Maar één ding is zeker: het heeft te maken met hun onderzoek naar een oud Venetiaans manuscript uit 1499.

Aan de vooravond van hun afstuderen staan twee goede vrienden, Paul Harris en Tom Sullivan, op het punt het mysterie van de codex Hypnerotomachia Poliphili te ontrafelen. Deze tekst van Francesco Colonna, die wetenschappers al eeuwenlang voor raadselen plaatst, beschrijft op zeer wonderbaarlijke wijze een liefdesgeschiedenis. Paul en Tom vermoeden dat er een verborgen boodschap achter schuilgaat.

Maar terwijl de Renaissance voor Paul en Tom en hun vrienden Charlie en Gil weer tot leven komt, worden er bedreigingen aan hun adres geuit. Deze worden steeds grimmiger. Zelfs voor moord deinzen hun tegenstanders niet terug.

Als het viertal ontdekt dat het geheim met de beeldenstorm en verborgen kunstschatten te maken heeft, blijkt het echt onderzoek nog te moeten beginnen.

* Geschreven door Ian Caldwell & Dustin Thomason.
Schrijver: Ian Caldwell
Oorspronkelijke titel: The rule of four
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789056720636
Uitgever: Signatuur
Het vijfde evangelie
In 2004 zit Johannes Paulus II op de pauselijke troon, als in de Vaticaanse Musea de tentoonstelling van een mysterieus object wordt voorbereid. Een week voor de opening wordt curator Ugolino Nogara vermoord en diezelfde nacht wordt in het Vaticaan ingebroken bij de Grieks-katholieke priester Alex Andreou. Andreou was niet alleen Nogara's goede vriend, maar hielp hem ook bij zijn onderzoek naar een uniek document dat de christelijke wereld op zijn grondvesten zal doen schudden: het Diatessaron.

Als de politie van Vaticaanstad in beide zaken de dader niet kan identificeren, gaat Andreou zelf op onderzoek uit. Hij krijgt hulp van zijn broer, die een belangrijke functie binnen het Vaticaan bekleedt. Om de moordenaar te vinden, moeten zij het geheim dat Nogara meenam in zijn graf reconstrueren - wat de vier evangeliën en het Diatessaron onthullen over het meest controversiële relikwie uit de geschiedenis van de Kerk: de Lijkwade van Turijn. Langzaam maar zeker komt Andreou erachter waarom zijn vriend moest sterven...
Schrijver: Ian Caldwell
Oorspronkelijke titel: The fifth gospel
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789400502680
Ebook: 9789044969719
Uitgever: Bruna