Boekenplank:
Kies

Boeken van Dustin Thomason

Meer over Dustin Thomason

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1976

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • 21-12 - 21-12
  • Een Venetiaans geheim - The rule of four

gedetailleerd overzicht

Overzicht21-12

Wanneer antropologe Chel Manu een oude Mayacodex in handen krijgt waarvan het bestaan onbekend was, kan zij haar geluk niet op. Maar korte tijd later sterft de man van wie zij de tekst kreeg een gruwelijke dood.

Niet ver daarvandaan krijgt viroloog Gabriel Stanton een patiënt te zien met verschijnselen van Fatale familiale insomnie. Deze zeer zeldzame slaapziekte is genetisch bepaald, maar vreemd genoeg lijkt deze man de ziekte plotseling te hebben opgedaan. De ziekte ontwikkelt zich ook veel sneller dan zou moeten en binnen enkele dagen sterft de man. Wanneer kort achter elkaar meerdere patiënten met dezelfde verschijnselen worden opgenomen, blijkt dat het om een dodelijk virus gaat. Een virus waartegen geen genezing mogelijk is.

Stanton krijgt de leiding over een team dat een geneesmiddel moet ontwikkelen voordat eerst Los Angeles, maar daarna wellicht het hele land en de rest van de wereld, ten onder zullen gaan aan deze epidemie. Intussen vordert Chel langzaam met de vertaling van de Mayatekst en komt ze erachter wat zich in het verleden heeft afgespeeld. Ligt hierin de sleutel die Stanton nodig heeft voor het afwenden van het einde van de wereld?

Schrijver: Dustin Thomason
Oorspronkelijke titel: 21-12
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789400501492
Ebook: 9789044968446
Uitgever: Bruna
Een Venetiaans geheim
De universiteit van Princeton, Goede Vrijdag 1999. Door wie ze bedreigd worden weten ze niet. Waarom ze bedreigd worden ook niet. Maar één ding is zeker: het heeft te maken met hun onderzoek naar een oud Venetiaans manuscript uit 1499.

Aan de vooravond van hun afstuderen staan twee goede vrienden, Paul Harris en Tom Sullivan, op het punt het mysterie van de codex Hypnerotomachia Poliphili te ontrafelen. Deze tekst van Francesco Colonna, die wetenschappers al eeuwenlang voor raadselen plaatst, beschrijft op zeer wonderbaarlijke wijze een liefdesgeschiedenis. Paul en Tom vermoeden dat er een verborgen boodschap achter schuilgaat.

Maar terwijl de Renaissance voor Paul en Tom en hun vrienden Charlie en Gil weer tot leven komt, worden er bedreigingen aan hun adres geuit. Deze worden steeds grimmiger. Zelfs voor moord deinzen hun tegenstanders niet terug.

Als het viertal ontdekt dat het geheim met de beeldenstorm en verborgen kunstschatten te maken heeft, blijkt het echt onderzoek nog te moeten beginnen.

* Geschreven door Dustin Thomason & Ian Caldwell.
Schrijver: Dustin Thomason
Oorspronkelijke titel: The rule of four
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789056720636
Uitgever: Signatuur

Gerelateerde schrijvers