Boekenplank:
Kies

Boeken van Douglas Preston

Meer over Douglas Preston

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1956

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Douglas Preston


Wyman Ford en/of Tom Broadbent

  1. De codex - The codex
  2. Dinosaurus Canyon - Tyrannosaur Canyon
  3. Goddeloos - Blasphemy
  4. Krater - Impact

Non-Fictie

  • De verdwenen stad - The lost city of the monkey god
  • Het monster van Florence - The monster of Florence
  • Jennie - Jennie

gedetailleerd overzicht

Wyman Ford en/of Tom BroadbentDe codex
Een duizelingwekkende nalatenschap staat op het spel...

'De groeten vanuit het graf!' galmt de schatzoeker en grafrover Maxwell Broadbent vanaf een videoband naar zijn drie zonen.

Maxwell weet al langer dat hij binnenkort zal sterven en heeft zich als een Egyptische farao met al zijn vergaarde rijkdommen teruggetrokken in een tombe, ergens in de jungle van Midden-Amerika. Als zijn zonen hun miljoenen willen, zo zegt hij op de videoband, zullen ze hem en de tombe moeten vinden.

De rivaliserende broers gaan ieder voor zich op zoek naar hun stervende vader en zijn fortuin. Maar ze zijn niet de enigen...

Een van Maxwells bezittingen is de Codex - een oeroude Maya-tekst over de helende werking van oerwoudplanten. De Codex kan een farmaceutische revolutie ontketenen en is miljarden waard. Sommigen schuwen dan ook geen enkel middel om de Codex in handen te krijgen...
Schrijver: Douglas Preston
Oorspronkelijke titel: The codex
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789024555499
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Dinosaurus Canyon
Een dertig jaar lang vermiste maansteen...
Met bloed doordrenkt zand in een ravijn in New Mexico...
Een wetenschapper met tomeloze ambities...
Een monnik die de wereld redt...
Een organisatie met een dodelijke missie...

De eenzame maar fanatieke geoloog Stem Weathers doet in de woestijn van New-Mexico de ontdekking van zijn leven. Maar voor hij de vondst bekend kan maken, wordt hij neergeschoten door een onbekende.

Tom Broadbent is toevallig in de buurt en arriveert als eerste bij de stervende Weathers. Deze drukt een notitieboekje in zijn handen, waarin de precieze locatie van de vondst is vastgelegd. Tom belooft deze erfenis bij Weathers' dochter te bezorgen.

Maar als Tom en zijn vrouw Sally vervolgens zelf het doelwit worden van aanslagen, beseft Tom dat er mensen zijn die voor niets terugdeinzen om het boekje in handen te krijgen...
Schrijver: Douglas Preston
Oorspronkelijke titel: Tyrannosaur Canyon
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789024555048
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Goddeloos
Het aftellen is begonnen...

Wyman Ford, ex-CIA, wordt erop uitgestuurd om te infiltreren in de groep van wetenschappers die de grootste deeltjesversneller ooit aansturen. De geldverslindende installatie moet inzicht geven in de Big Bang, het ontstaan van het universum, maar levert maar geen resultaten. Washington is bezorgd.

Ford ontdekt in een race tegen de klok dat de twaalf wetenschappers onder leiding van de charismatische dr. Hazelius een geheim verbergen dat een wereldschokkende impact zal hebben. Deus ex machina letterlijk!
Schrijver: Douglas Preston
Oorspronkelijke titel: Blasphemy
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789024528103
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Krater
Een meteoriet... Een inslag... Een speling van de natuur?

CIA-agent Wyman Ford wordt erop uitgestuurd om een inslagkrater van een meteoriet te onderzoeken. Al snel komt hij erachter dat het object recht door de Aarde heen is geschoten, en het lijkt geen speling van de natuur... 

Met de Rode Khmer die een radioactieve mijn op de Thais-Cambodjaanse grens exploiteert, aanwijzingen voor een doofpotaffaire in het NASA-hoofdkwartier en een wereldomspannende aanval die dreigt vanuit een wel heel onverwachte hoek, realiseert Ford zich dat hij dit niet alleen af kan.
Schrijver: Douglas Preston
Oorspronkelijke titel: Impact
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789024532117
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Non-FictieDe verdwenen stad
Douglas Preston maakte deel uit van de belangrijkste ontdekkingsexpeditie van de 21e eeuw.

Al vijfhonderd jaar lang hebben ontdekkingsreizigers gezocht naar de 'Verdwenen Stad', diep in het regenwoud van Honduras. Douglas Preston zat aan boord van het vliegtuig waarmee een expeditie uiteindelijk het gebied van een onontgonnen vallei, omringd door ondoordringbaar oerwoud en bergen, in kaart bracht, met behulp van ruimtevaarttechniek. Ze vonden niet alleen een oude stad, maar ook een verdwenen beschaving.

Preston en een team (avonturier Steve Elkins, archeologen, ex-SAS-mariniers) onderzochten de ruïnes in 2015, strijdend tegen stortregens, dodelijke slangen en de dichtste jungle op aarde. Ze deden verbijsterende ontdekkingen, waaronder een opslagplaats van beelden opgestapeld aan de voet van een piramide. En toen kreeg het verhaal een dramatische wending, want Preston en de meesten van de groep liepen een gruwelijke en schijnbaar ongeneeslijke ziekte op.

De verdwenen stad is Prestons ooggetuigenverslag van de ontdekking van de eeuw - een verhaal over oude vervloekingen, moderne technologie, een verdwenen cultuur en een dodelijk medisch mysterie.
Schrijver: Douglas Preston
Oorspronkelijke titel: The lost city of the monkey god
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024574117
Ebook: 9789024574131
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het monster van Florence
De jacht op de seriemoordenaar die Thomas Harris inspireerde tot Hannibal Lecter.

Tussen 1974 en 1985 werden in de heuvels rond Florence zeven paren vermoord. De politie arresteerde in de loop der jaren meer dan tien mogelijke daders. Vele levens werden verwoest door valse geruchten. Maar het Monster van Florence bleef onvindbaar.

In 2000 ontmoette Douglas Preston de journalist Mario Spezi. Ze besloten samen een poging te doen het Monster te ontmaskeren. Hun controversiële onderzoek viel niet in de smaak van de Italiaanse autoriteiten; de auteurs werden zelfs aangehouden.

* Geschreven door Douglas Preston en Mario Spezi.
Schrijver: Douglas Preston
Oorspronkelijke titel: The monster of Florence
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789024509157
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Jennie
Als professor Hugo Archibald in Kameroen een door haar ouders verlaten chimpansee vindt, is het voor hem de gewoonste zaak van de wereld dat hij haar mee naar Boston neemt waar ze bij zijn vrouw en kinderen kan opgroeien.

De chimpansee Jennie gedraagt zich al gauw als een kleuter. Ze fietst op haar eigen driewieler, speelt 's winters met de slee, en ze kibbelt met haar menselijke leeftijdgenootjes. Als ze wat ouder wordt leert ze zelfs drinken, vloeken en roken.

Hugo Archibald is ervan overtuigd dat Jennie iets te vertellen heeft - mits ze daarvoor een taal aanleert. Ze doet mee aan een onderzoek en leert gebarentaal. Op dat moment beginnen de grenzen tussen het dierlijke en het menselijke te vervagen. Er is zelfs een geestelijke die vindt dat Jennie tot het christendom bekeert moet worden.

Maar Jennie is en blijft een aap en de familie komt voor een hartverscheurend dilemma te staan.
The Jennie Project - 2001
Regisseur: Gary Nadeau
Cast: Lance Guest, Sheila Kelley, Alex D. Linz, e.a.
Schrijver: Douglas Preston
Oorspronkelijke titel: Jennie
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789055015412
Uitgever: BZZTôH