Boekenplank:
Kies

Boeken van Lincoln Child

Lincoln Child studeerde Engels aan het Carleton College in Northfield, Minnesota. Na zijn studie ging hij werken als editeur bij St. Martin's Press en later als systeemanalist voor een verzekeringsmaatschappij. Child woont met zijn gezin in New Jersey.

Meer over Lincoln Child

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1957

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Lincoln Child


Overzicht

  • Het datingbureau - Death match
  • Utopia - Utopia

Jeremy Logan

  1. Deep Storm - Deep Storm
  2. Sterfkou - Terminal freeze
  3. De vloek - The third gate

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet datingbureau
Het jonge echtpaar Thorpe was het visitekaartje van Eden, het meest succesvolle datingbureau in New York. Hun score was hoog genoeg om hen een onbezorgde toekomst in het vooruitzicht te kunnen stellen. Ze waren een perfecte match.

Als het koppel onder mysterieuze omstandigheden de dood vindt, komt de goede naam van het gerenommeerde datingbureau in het geding. Kwade opzet wordt vermoed en Dr. Christopher Lash, een gezinspsycholoog met een aimabel karakter, wordt verzocht de zaak tot op de bodem uit te zoeken.

Lash is nauwelijks aan zijn onderzoek begonnen als het tweede door Eden samengebrachte ideale ‘superechtpaar’ op raadselachtige wijze om het leven komt. Lash volgt tijdens het onderzoek steeds meer zijn eigen weg en ontdekt zodoende een aantal gevaarlijke sporen, wat zijn opdrachtgevers hem niet bepaald in dank afnemen...
Schrijver: Lincoln Child
Oorspronkelijke titel: Death match
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022540510
Uitgever: Uitgeverij M
Utopia
Ondanks de afgelegen locatie in de woestijn van Nevada trekt het technologische themapark Utopia dagelijks 65.000 bezoekers. De geavanceerde robots en futuristische hologrammen zijn een wereldwijde sensatie.

Maar dan beginnen er merkwaardige ongelukjes te gebeuren, zodat de beheerders van het park in het geheim dr. Andrew Warne laten komen, de briljante wetenschapper die de robots geschapen heeft.

Maar dan dringen criminelen het complex binnen die zich meester maken van het computernetwerk en het hele park in gijzeling nemen. Als er niet aan hun eisen tegemoet wordt gekomen, zullen duizenden onschuldige bezoekers sterven.

Terwijl de klok onverbiddelijk verder tikt, is het aan dr. Warne om een oplossing te vinden...
Schrijver: Lincoln Child
Oorspronkelijke titel: Utopia
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022541821
Uitgever: Uitgeverij M

Jeremy LoganDeep Storm
Op de bodem van de oceaan werken wetenschappers aan een opgraving... Maar is het de grootste archeologische vondst ooit, of de angstaanjagendste?

Het is het spectaculairste onderzoeksstation ooit ontworpen, op een plek waar nog nooit eerder iets werd gebouwd: ónder de bodem van de Atlantische Oceaan ligt Deep Storm. Een jaar geleden werd hier tijdens het boren naar olie een verbluffende ontdekking gedaan. In de oceaanbodem vond men de overblijfselen van een eeuwenoude beschaving. Maar nu de opgraving in volle gang is, doen zich mysterieuze ziektegevallen voor.

Oud-marinearts Peter Crane wordt in het diepste geheim naar het station gehaald om de medische klachten te onderzoeken. Als Crane eenmaal is afgedaald, merkt hij dat er veel meer speelt dan iedereen vermoedt. En hoe dieper hij graaft, hoe vreemder - en alarmerender - de waarheid blijkt te zijn.
Schrijver: Lincoln Child
Oorspronkelijke titel: Deep Storm
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022558942
Uitgever: Boekerij
Sterfkou
Driehonderd kilometer ten noorden van de poolcirkel ligt Alaska's Nationale Wildpark, een van de meest afgelegen plaatsen op de wereld. Een groep wetenschappers bivakkeert in de ijzige kou om in het ijs de effecten van de opwarming van de aarde te bestuderen.

Dan doen ze een onverwachte ontdekking die het afgelegen onderzoeksstation verandert in een doodskist. Een ontsnapping lijkt niet mogelijk...
Schrijver: Lincoln Child
Oorspronkelijke titel: Terminal freeze
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789089681430
Uitgever: Mynx
De vloek
Porter Stone is de beroemdste schatgraver ter wereld. Archeologen spreken er schande van, maar kunnen zijn geweldige vondsten niet ontkennen. Nu is Stone in het geheim begonnen aan zijn grootste project ooit. Hij meent dat het graf van de eerste Egyptische farao zich in een immens moeras in noord-Soedan bevindt.

De hi-tech opgraving wordt geplaagd door angstaanjagende ongelukken en de medewerkers beginnen te fluisteren over een eeuwenoude vloek. Stone haalt professor Jeremy Logan erbij om het mysterie te ontrafelen. Maar Logan vindt alleen maar meer mysteries, van een dodelijk alarmerend soort...
Schrijver: Lincoln Child
Oorspronkelijke titel: The third gate
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022566176
Ebook: 9789460237911
Uitgever: Boekerij