Boekenplank:
Kies

Boeken van Preston & Child

Douglas Preston (1956) studeerde aan het Pomona College in Claremont, California. Hij trad in dienst bij het American Museum of Natural History in New York, waar hij veel publicaties van het museum begeleidde. Daarnaast schreef hij acht jaar lang columns voor het tijdschrift Natural History. Preston woont met zijn gezin in Sarasota, Florida.

Lincoln Child (1957) studeerde Engels aan het Carleton College in Northfield, Minnesota. Na zijn studie ging hij werken als editeur bij St. Martin's Press en later als systeemanalist voor een verzekeringsmaatschappij. Child woont met zijn gezin in New Jersey.

Meer over Preston & Child

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Preston & Child


Overzicht

 • De verloren stad - Thunderhead
 • Dodelijk tij - Riptide
 • IJsgrens - The ice limit
 • Virus - Mount Dragon

Gideon Crew

 1. Gideons wraak - Gideon's sword
 2. Gideons strijd - Gideon's corpse
 3. Het verdwenen eiland - The lost island
 4. Voorbij de ijsgrens - Beyond the ice limit
 5. De Egyptische sleutel - The pharaoh key

Nora Kelly & Corrie Swanson

 1. Oude botten - Old bones
 2. Schorpioenenstaart - The scorpion's tail
 3. Het duivelsplateau - Diablo mesa
 4. Berg des doods - Dead mountain

Pendergast

 1. De vloek van het oerwoud - Relic
 2. De onderwereld - Reliquary
 3. De gruwelkamer - The cabinet of curiosities
 4. Kraaienvoer - Still life with crows
 5. Hellevuur - Brimstone
 6. Dans des doods - Dance of death
 7. Dodenboek - The book of the dead
 8. Het helse rad - The wheel of darkness
 9. Duel met de dood - Cemetery dance
 10. Koortsdroom - Fever dream
 11. Weerwraak - Cold vengeance
 12. Twee graven - Two graves
 13. Wit vuur - White fire
 14. Het blauwe labyrint - Blue labyrinth
 15. Scharlaken kust - Crimson shore
 16. De verborgen kamer - The obsidian chamber
 17. Stad van de eeuwige nacht - City of endless night
 18. Dichtregels voor de doden - Verses for the dead
 19. Gevaarlijke stroming - Crooked river
 20. Bloedeloos - Bloodless
 21. Het kabinet van dr. Leng - The cabinet of dr. Leng
 22. De wraakengel - Angel of vengeance

Dubbel uitgegeven titels

 • The Relic - zie De vloek van het oerwoud
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe verloren stad
Archeologe Nora Kelley is gefascineerd door de oude beschaving van de Anasazi-indianen in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Een beschaving waaraan duizend jaar geleden - op het hoogtepunt van haar bloei - plotseling een einde is gekomen. Nora's vader is jaren geleden verdwenen tijdens een zoektocht naar dezelfde beschaving.

Nu, zestien jaar later, krijgt ze een brief van hem. Nora stelt een expeditieteam samen en begint een trektocht door de onbarmhartige canyons. Want het kan niet anders of haar vader heeft het legendarische Quivira, de verloren Gouden Stad van de Anasazi-indianen, gevonden...
Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: Thunderhead
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789024534173
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Dodelijk tij
Nog nooit is het iemand gelukt om levend terug te komen uit de Put, het raadselachtige labyrint van met water gevulde schachten en tunnels diep onder een klein eiland voor de kust van Maine. De Put, waarin een enorme goudschat verborgen ligt.

Een opzienbarende ontdekking geeft mogelijk nieuwe kansen: de ontcijfering van het geheimschrift uit de zeventiende eeuw, waarin de bouw van de Put beschreven staat.

Kapitein Gerard Neidelman organiseert, met gebruikmaking van de modernste hightech-apparatuur, een nieuwe expeditie. Maar niet alleen Neidelman is geïnteresseerd in de schat aan goud - zo'n 2 miljard dollar - die ligt te wachten in de Put...
Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: Riptide
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789024509119
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
IJsgrens
Ten zuiden van Chili wordt een ongelooflijke ontdekking gedaan: de grootste meteoriet die ooit gevonden is.

Miljardair Palmer Lloyd wil de steen het middelpunt van zijn nieuwe museum maken. En Palmer is bereid daarvoor elke prijs - in dollars en in levens - te betalen.

Een team met onder meer de laconieke ingenieur Eli Glenn, de briljante meteorietenexpert Sam McFarlane en de natuurkundige Rachel Amira vertrekt in het diepste geheim richting Zuidpool.

En daar, in de ijzige hel, worden de avonturiers geconfronteerd met een angstwekkend raadsel rond de oorsprong van de meteoriet. Een raadsel dat zij moeten oplossen, willen ze het er levend afbrengen...
Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: The ice limit
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789024538966
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Virus
Zijn oog. Dat was ook zoiets: ze hadden allemaal bloeddoorlopen ogen gehad.

In de afgelegen woestijn van New Mexico doet een groep briljante genetici in het diepste geheim experimenten met het meest voorkomende virus ter wereld: het griepvirus.

Het farmaceutische concern GeneDyne denkt enorme winsten te behalen met een middel om griep te voorkomen. De remedie: manipulatie van het menselijk DNA.

Guy Carson, een jonge, ambitieuze wetenschapper ontdekt echter dat genetische manipulatie niet zonder risico's is: de kans is groot dat het griepvirus verandert in een killervirus. Verbeten probeert Carson zijn collega's ervan te overtuigen dat ze verkeerd bezig zijn. Slechts een paar willen luisteren...
Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: Mount Dragon
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789024524945
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gideon CrewGideons wraak
Als Gideon nog klein is, wordt zijn vader voor zijn ogen vermoord. Pas veel later vertelt zijn moeder hem op haar sterfbed waarom zijn vader moest sterven: hij werd gebruikt als zondebok, verraden door de inlichtingendienst waarvoor hij werkte. Gideon Crew, scherpschutter, hacker en inbreker wordt een man met een missie: wraak.

Gideon neemt de tijd. Zijn plan is nauwgezet, spectaculair... en het werkt. Waar hij echter niet op voorbereid is, is dat zijn bijzondere talenten hem onder de aandacht brengen van een duistere organisatie die een man met Gideons talenten maar al te goed kan gebruiken.

Gideon peinst er niet over. Hij heeft zijn eergevoel. Maar zijn nieuwe werkgever weet iets van hem waardoor hij niet zal kunnen weigeren...
Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: Gideon's sword
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789024533114
Ebook: 9789024539178
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Gideons strijd
Gideon Crew. Scherpschutter, hacker en inbreker. Een man met een missie. En nog maar kort te leven.

Als er een verhoogde radioactieve straling boven New York wordt gemeten, wijst alles op een dreigende nucleaire aanval. Het ondenkbare staat te gebeuren: binnen tien dagen zal een grote Amerikaanse stad in rook opgaan door een terroristische aanslag.

Gideon Crew krijgt opdracht de mysterieuze terroristische cel op te sporen. Gideon heeft tien dagen om de ramp te voorkomen, maar tegen wie is de dreiging eigenlijk gericht?
Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: Gideon's corpse
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789024549412
Ebook: 9789024549542
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het verdwenen eiland
In Het verdwenen eiland krijgt Gideon Crew een onmogelijke opdracht: een pagina stelen uit het Book of Kells, een zwaar beveiligd, geïllumineerd manuscript van onschatbare waarde. Onder de kostbare versieringen blijkt een oude zeekaart schuil te gaan die dateert uit de tijd van de oude Grieken. De kaart wijst de weg naar de vindplaats van een mysterieus 'remedium', materie die de wereld kan veranderen en die misschien Gideons leven kan redden.

Samen met zijn partner Amy volgt Gideon een raadselachtig spoor naar een onbekend eiland in de Caribische Zee. Daar vinden ze het bewijs dat de Griekse koning Odysseus tijdens zijn omzwervingen de Nieuwe Wereld al had bereikt. Het besef dat ze in de voetsporen treden van de Odyssee is verbijsterend, maar wordt gevolgd door een nog grotere ontdekking voor de mensheid - die echter eerst Gideon en Amy een wisse dood in zal jagen...
Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: The lost island
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789024564880
Ebook: 9789024564897
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Voorbij de ijsgrens
In Voorbij de ijsgrens blijkt een mysterieuze meteoriet een gevaar voor de toekomst van de aarde. Lukt het Gideon Crew om deze allesvernietigende buitenaardse steen tegen te houden?
Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: Beyond the ice limit
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024577651
Ebook: 9789024577668
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De Egyptische sleutel

Gideon Crew – de briljante wetenschapper, meesterdief en onverschrokken avonturier – is geschokt als hij hoort dat zijn voormalige werkgever, Eli Glinn, spoorloos is verdwenen en diens hightech lab plotseling wordt gesloten. En dat terwijl Glinns laboratorium juist bezig was met een onderzoek naar de schijf van Phaistos, de eeuwenlang onvertaald gebleven stenen tablet van een voorheen onontdekte beschaving. Crew is gefascineerd, maar krijgt ondertussen ook grimmig nieuws over zichzelf. Met nog slechts enkele maanden te leven begint Gideon aan wellicht zijn laatste, wereldwijde avontuur – de zoektocht naar een mythische schat.

Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: The pharaoh key
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789024582877
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Nora Kelly & Corrie SwansonOude botten

Nora Kelly, een jonge curator bij het Santa Fe Instituut voor Archeologie, wordt benaderd om een expeditie te leiden naar het zogeheten ‘verloren kamp’ van de Donner Party: een groep pioniers die in 1847 ingesneeuwd raakte in de Californische bergen en overging tot kannibalisme om te overleven. Wanneer het lang verloren kampement wordt gevonden en de botten worden blootgelegd, blijkt dat kannibalisme destijds nog maar het begin was.

Ondertussen onderzoekt junior FBI-agent Corrie Swanson nieuwe moorden en verdwijningen die met deze Donner Party te maken hebben. Maar het lijkt er al snel op dat Swansons eerste onderzoek zo maar eens haar laatste zou kunnen zijn.

Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: Old bones
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789024588824
Ebook: 9789024588848
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Schorpioenenstaart

Wanneer in een afgelegen spookstad in New Mexico een gemummificeerd lijk wordt gevonden, moet FBI-agent Corrie Swanson op onderzoek uit. Ze neemt archeoloog Nora Kelly mee om het lichaam bloot te leggen. Maar wat ze uiteindelijk aantreffen is even onverwacht als schokkend: de overledene is klaarblijkelijk in hevige pijn gestorven, in foetushouding met loslatende huid en een grimas van pure doodsangst op het gezicht.

Op het lijk ontdekken ze een 16e-eeuws Spaans gouden kruis van onschatbare waarde. Wanneer ze eindelijk het lijk identificeren - en de bizarre doodsoorzaak achterhalen - openen Corrie en Nora een deur naar een angstaanjagende, geheime wereld vol oude schatten en moderne obsessies: een wereld die draait om een van de bepalendste, angstaanjagendste en transformerende momenten uit de geschiedenis van Amerika.

Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: The scorpion's tail
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789024594641
Ebook: 9789024594658
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het duivelsplateau

Archeoloog Nora Kelly en FBI-agent Corrie Swanson ontdekken twee lijken op de plaats van een neergestorte ufo...

Lucas Tappan, een rijke en excentrieke miljardair, en oprichter van Icarus Space Systems, benadert het archeologisch instituut van Santa Fe met een voorstel voor een opgraving - en een flinke donatie. Om de broodnodige publiciteit te regelen voor de geprivatiseerde ruimtereisindustrie wil hij een wetenschappelijke archeologische opgraving van het Roswellincident in 1947 financieren. Het instituut gaat akkoord en Nora Kelly krijgt, tegen haar zin in, de opdracht toegewezen.

In plaats van bewijs van een neergestorte ufo vindt Nora meteen twee onbekende lijken begraven op de locatie. Omdat het gebied onder de jurisdictie van de FBI valt, wordt agent Corrie Swanson ook op de zaak gezet. De ontdekking opent uiteindelijk een doos van Pandora: mysteries, atoomspionage en een bedreiging die ieders leven op het spel zet.

Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: Diablo mesa
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789021031064
Ebook: 9789021031071
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Berg des doods

Een team van hoogbegaafde ingenieurs onderneemt een ambitieuze langlauftocht in Colorado bij de Cheyenne Mountains met hun recent uitgevonden outdooruitrusting. De groep jonge mensen beleeft het avontuur van hun leven: skiën, lachen en overvallen plegen voor de camera. Aan het einde van de tocht komt er echter niet één thuis.

Nora Kelly’s onderzoeksvaardigheden en Corrie Swansons forensische talenten worden op de proef gesteld wanneer ze proberen te achterhalen wat er is gebeurd met de veelbelovende ingenieurs op deze koude geïsoleerde berg. Hoe meer speculaties en theorieën naar boven komen, hoe meer ze vrezen dat dit hun moeilijkste zaak tot nu toe zal worden.

Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: Dead mountain
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789021031101
Ebook: 9789021031118
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

PendergastDe vloek van het oerwoud
In Amazonië, de laatste witte vlek op de wereldkaart, vindt een antropologische expeditie een gruwelijk einde. Enig overblijfsel: een kist, geadresseerd aan het Natural History Museum.

Jaren later moet een grote tentoonstelling de sluiting van het museum voorkomen. Maar een week voor de gala-opening worden in het museum enkele kinderen gevonden. Vermoord. Gruwelijk vermoord.

Er sluipt iets door de stoffige gangen en galmende zalen. Zijn de fossiele dinosaurusbotten tot leven gekomen? Zijn de geruchten over een monster waar? Zijn de kinderen de laatste slachtoffers? Of de eerste?

Margo Green ontdekt een verband tussen de moorden, de mislukte Amazone-expeditie en een vreemd afgodsbeeld. Het zwarte hart van het oerwoud vergeet niet. Niets.
The Relic - 1997
Regisseur: Peter Hyams
Cast: Penelope Ann Miller, Tom Sizemore, Clayton Rohner, e.a.
Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: Relic
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789024574469
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De onderwereld
Ogenschijnlijk hebben de zaken niets met elkaar te maken: twee gevonden skeletten in de modder van de Hudson, een knappe, jonge vrouw die spoorloos is verdwenen en tientallen zwervers die wreed zijn vermoord.

Inspecteur Vincent D'Agosta start een onderzoek. Bijgestaan door FBI-agent Pendergast én de twee briljante wetenschappers Dr. Frock en Margo Green van het Natural History Museum.

Hun onderzoek voert hen naar de kilometerslange tunnels onder New York. Niet alleen domein van verschoppelingen van de Amerikaanse maatschappij, maar ook van...
Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: Reliquary
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789024577453
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De gruwelkamer
In Manhattan wordt een gruwelijke ontdekking gedaan: een ondergronds knekelhuis met de botten van tientallen slachtoffers. De moorden blijken rond 1880 gepleegd te zijn door één persoon. Deze seriemoordenaar had een obsessie met het verlengen van zijn eigen levensduur.

Als na een krantenartikel over de oude moorden vrijwel identieke nieuwe moorden worden gepleegd, breekt er paniek uit in New York.

FBI-agent Pendergast, journalist Bill Smithback en archeologe Nora Kelly proberen de identiteit van de moordenaar te achterhalen... voordat zij de volgende slachtoffers worden.
Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: The cabinet of curiosities
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789024544042
Ebook: 9789024562084
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Kraaienvoer
Special Agent Pendergast haast zich naar een geïsoleerde gemeenschap in Kansas, waar in een graancirkel een bizar tafereel is aangetroffen rondom een ernstig verminkt lijk.

Het leidt tot vette krantenkoppen en angst in het dorp. De plaatselijke sheriff houdt vol dat het een incident was, maar Pendergast denkt aan een lokale seriemoordenaar en begint een eigen onderzoek.

De FBI-man krijgt gelijk: er vallen meer doden, schijnbaar zonder patroon. Pendergast doet alles om inzicht te krijgen in de onvoorspelbare schepper van de graancirkels.

Maar de sheriff wil niet meer luisteren. Koppigheid en gekwetste trots leiden tot een tragedie...
Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: Still life with crows
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789024533770
Ebook: 9789024533787
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Hellevuur
Het lijk van criticus Jeremy Grove wordt gevonden in een gebarricadeerde kamer. Zijn gezicht vertoont een grimas van doodsangst en zijn lichaamstemperatuur is onmogelijk hoog. De kamer stinkt naar zwavel en op de muur bevindt zich een brandplek - de afdruk van een hoef...

Wanneer er nog een slachtoffer valt - met als enig verband een identieke doodsoorzaak - ontstaat er een mediacircus en barsten de onheilsprofeten los. Veel mensen vragen zich af of de duivel los is.

FBI-agent Pendergast en sergeant Vincent D'Agosta geloven niet in een onnatuurlijke oorzaak. Hun onderzoek voert hen van de landhuizen van Long Island via een kerkhof in Yonkers naar een eeuwenoud kasteel op het Italiaanse platteland.

En daar ontmoet Pendergast opnieuw de gevaarlijkste tegenstander die hij ooit heeft gehad...
Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: Brimstone
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789024557660
Ebook: 9789024533978
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Dans des doods
FBI-agent Pendergast is een van de meest ontwapenende personages in de misdaadliteratuur. Maar hij heeft een gedreven, dodelijke vijand, die hem al zijn hele leven achtervolgt: zijn levensgevaarlijke, maar geniale broer Diogenes.

En Diogenes acht de tijd rijp om de wapens op te nemen. Eén voor één sterven Pendergasts dierbaren een unieke, afgrijselijke dood.

Pendergast wordt van de moorden verdacht, en hij probeert wanhopig uit handen van de federale overheid te blijven. Tegelijkertijd moet hij, geholpen door zijn trouwe vriend Vincent D'Agosta, zijn broer tegenhouden.

Maar hoe kan Pendergast iemand stoppen die minstens zo intelligent is als hijzelf? Iemand die twintig jaar de tijd heeft gehad om de gruwelijkste misdaad ooit voor te bereiden?
Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: Dance of death
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789024556830
Ebook: 9789024560059
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Dodenboek
FBI-agent Pendergast is een van de meest ontwapenende personages in de misdaadliteratuur. Maar hij heeft een gedreven, dodelijke vijand, die hem al zijn hele leven achtervolgt: zijn levensgevaarlijke, maar geniale broer Diogenes.

Diogenes stuurt het New Yorkse Museum of Natural History haar gestolen juwelencollectie terug... tot stof vermalen. 

Om de PR-nachtmerrie te bezweren, besluit het museum de Tombe van Senef te heropenen, een populair artefact tot zijn verzegeling in de jaren dertig van de twintigste eeuw.

De catastrofale gala-opening legt de grondslag voor een even onvermijdelijke als epische eindstrijd tussen de gebroeders Pendergast...
Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: The book of the dead
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789024558988
Ebook: 9789021018607
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het helse rad
Even dachten we dat we de enigmatische en briljante FBI-agent Aloysius Pendergast niet meer terug zouden zien na de titanenstrijd met zijn boosaardige tweelingbroer Diogenes in Dodenboek. Maar...

Pendergast en zijn beschermelinge Constance bezoeken het Tibetaanse klooster waar hij in de boeddhistische leer is ingewijd, op zoek naar zielenrust voor haar. Daar blijkt een ongekend gevaarlijk kunstvoorwerp gestolen te zijn, dat de monniken generaties lang met hun leven hebben verdedigd. Ze zijn wanhopig.

Pendergast besluit het op te sporen, al weet hij er maar bitter weinig van. Ook de monniken kunnen hem niet wijzer maken: ze hebben er nooit een blik op geworpen, want alleen al ernaar kijken zou de ongekende krachten ervan ontketenen.

De speurtocht brengt Pendergast en Constance naar de Britannia, 's werelds grootste en meest luxueuze oceaanstomer ooit - en leidt tot een Atlantische oversteek die strak staat van spanning en onverwacht gevaar. En... is Pendergasts tweelingbroer en aartsvijand nu echt dood?
Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: The wheel of darkness
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789024526673
Ebook: 9789024529230
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Duel met de dood
New York Times verslaggever William Smithback en zijn vrouw Nora Kelly, archeoloog verbonden aan het Museum of National History, worden in hun appartement aan de Upper West Side aangevallen. Ooggetuigen beweren dat zij werden aangevallen door hun vreemde, sinistere buurman - een man die 10 dagen geleden overleden is...

Laura Hayward leidt het onderzoek maar Pendergast en D'Agosta ondernemen hun eigen onorthodoxe queeste naar de waarheid. Zij ontdekken een enclave in Manhattan die zij zich niet konden voorstellen: een geheime, besloten gemeenschap die een voodoocultus bezigt die geen buitenstaander ooit heeft overleefd.
Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: Cemetery dance
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789024530663
Ebook: 9789024532612
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Koortsdroom
De licht geheimzinnige, schok- en kreukvrije, altijd zeer beleefde maar daarom niet minder dodelijke agent Aloysius Pendergast is diep getroffen wanneer de dood van zijn vrouw Helen twaalf jaar geleden geen ongeluk blijkt. Helen is vermoord.

Pendergast en zijn vriend Vincent D'Agosta vinden uit dat Helen fanatiek op zoek was naar een geheimzinnige neurologische vogelgriepvariant waarbij de geïnfecteerde eerst briljant creatief wordt... en kort daarna zijn verstand verliest. Hebben haar bevindingen tot haar moord geleid?
Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: Fever dream
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789024532704
Ebook: 9789024568673
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Weerwraak
Pendergast en zijn zwager Judson Esterhazy zijn op jacht in de ruige Schotse hooglanden als het tot een gewelddadige botsing tussen hen komt.

Tijdens die ruzie komt Pendergast tot zijn verbijstering te weten dat zijn vrouw Helen helemaal niet bij een jachtincident is omgekomen maar nog leeft! Esterhazy verslaat hem en laat hem voor dood achter in het moeras.

Kan de zwaargewonde Pendergast levend uit het moeras komen en op zoek gaan naar zijn doodgewaande vrouw?
Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: Cold vengeance
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789024562213
Ebook: 9789024533763
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Twee graven
Twaalf jaar lang dacht FBI-agent Aloysius Pendergast dat zijn vrouw was verongelukt. Toen werd hem verteld dat ze was vermoord. En nu ontdekt hij dat Helen nog leeft... maar dan wordt ze, recht voor zijn ogen, ontvoerd.

Dit is echter pas het begin van een nog gruwelijker verhaal, waarbij een seriemoordenaar paniek zaait in New York. Pendergast is de enige die de moordenaar kan vinden.

De jacht brengt hem tot diep in de ondoordringbare bossen van Zuid-Amerika, een plek waar hij herinnerd wordt aan het oude gezegde: Wie uit is op wraak, doet er wijs aan twee graven te delven.
Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: Two graves
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789024559350
Ebook: 9789024559367
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Wit vuur
De excentrieke FBI-agent Pendergast arriveert in een exclusief skioord op het moment dat brute brandstichtingen de toeristen afschrikken. Pendergast ontdekt een onwaarschijnlijk geheim uit de dorpsgeschiedenis dat samen lijkt te hangen met een legendarisch, verloren gewaand Sherlock Holmes-verhaal.

Terwijl het dorp letterlijk onder vuur ligt en het leven van Pendergasts protegee Corrie Swanson ernstig gevaar loopt, moet Pendergast het raadsel uit het verleden zien op te lossen voordat alles in vlammen opgaat...
Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: White fire
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024563326
Ebook: 9789024563357
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het blauwe labyrint
FBI-agent Aloysius Pendergast treft één van zijn vijanden dood aan voor zijn deur. Alles wijst op een perfecte moord. De enige aanwijzing is een stukje turkoois in de maag van het slachtoffer. Het steentje leidt Pendergast naar een verlaten mijn en een uitgestorven resort aan de Californische kust.

Het voert hem tevens op een ontdekkingsreis diep door de sinistere geschiedenis van zijn eigen familie. Pendergast wordt slachtoffer van een onbekende kwade genius, die zint op wraak vanwege een gebeurtenis uit het verleden. Hij wordt het doelwit van een gruwelijk slim complot dat uiteindelijk maar op één manier kan eindigen: met zijn dood.
Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: Blue labyrinth
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789024566914
Ebook: 9789024566921
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Scharlaken kust
Pendergast accepteert een privéopdracht in Exmouth, Massachusetts om de diefstal van een waardevolle wijnkelder te onderzoeken. Samen met zijn pupil Constance Greene reist hij af naar de badplaats, waar ze al snel iets sinisters ontdekken: een dichtgemetselde nis in de wijnkelder die de resten van een man bevat, gemarteld en vervolgens levend begraven, 150 jaar geleden. Maar waarom?

De puzzel wordt bemoeilijkt wanneer ze nog een lijk ontdekken - bedekt met mysterieuze symbolen - in de zoutmijnen achter Exmouth. De plaats waar, zo wil de legende, de echte heksen van Salem hun toevlucht zochten na de heksenjachten van 1692...
Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: Crimson shore
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789024570140
Ebook: 9789024570157
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


De verborgen kamer
Pendergast is vermist - en het lijkt alsof hij na zijn laatste onderzoek is verdronken aan de kust van Massachusetts. Pendergasts pupil, Constance, is geschokt door zijn vermissing en trekt zich terug in haar kamer diep onder hun herenhuis aan Riverside Drive.

Constance en Pendergasts huisbediende, Proctor, zijn alleen in het huis als Pendergasts geduchte broer Diogenes - die iedereen voor dood hield - opeens opdaagt. Proctor wordt bewusteloos geslagen en wanneer hij later bijkomt, ontdekt hij dat Diogenes Constance heeft ontvoerd.

Proctor komt meteen in actie en gaat op zoek. Maar wanneer hij eindelijk Constance gevonden denkt te hebben, doet hij een gruwelijke ontdekking: waar Constance had moeten zijn, staat alleen een gekoelde doodskist...
Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: The obsidian chamber
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024575831
Ebook: 9789024575848
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Stad van de eeuwige nacht
Het begint met een klopjacht op Grace Ozmian, de vermiste dochter van een tech-miljardair. Eerst vermoedt de NYPD dat de mooie en roekeloze Grace, die geregeld in de tabloids staat, simpelweg weer in een wild avontuur verzeild is geraakt. Maar de zaak draait 180 graden als het lichaam van de jonge vrouw wordt gevonden in een verlaten pakhuis in Queens, en haar hoofd nergens te bekennen is.

Luitenant Vincent D'Agosta en special agent Pendergast worden op de zaak gezet en al snel raken ze in het vizier van een tegenstander die het hart van de stad bedreigt. Pendergast zal alles op alles moeten zetten om deze gevaarlijke vijand te ontmaskeren – laat staan om het te overleven...
Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: City of endless night
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789024580262
Ebook: 9789024580279
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Dichtregels voor de doden

Na een machtswissel binnen de top van de FBI in New York, wordt A.X.L. Pendergast geconfronteerd met een onmogelijke voorwaarde om zijn baan te kunnen behouden: de fameuze einzelgänger moet gaan samenwerken met een partner.

Pendergast en zijn nieuwe collega, junior agent Coldmoon, worden aangesteld om een reeks moorden in Miami Beach te onderzoeken. Een bloeddorstige psychopaat snijdt het hart van zijn slachtoffers uit, om het vervolgens met een cryptische, handgeschreven boodschap achter te laten op lokale grafstenen. Er is totaal geen relatie te vinden tussen de graven, op één bizar detail na: elk graf behoort toe aan een vrouw die zelfmoord heeft gepleegd.

Maar dat is al snel het laatste waar Pendergast zich zorgen over maakt. Want hoe dieper hij graaft, hoe meer hij erachter komt dat de gewelddadige moorden nog maar het topje van de ijsberg zijn. Het lijkt alles weg te hebben van een samenzwering die misschien wel decennia teruggaat.

Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: Verses for the dead
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789024585632
Ebook: 9789024585649
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Gevaarlijke stroming

Pendergast en junior agent Coldmoon raken verzeild in een race tegen de klok als tientallen identieke groene sneakers met daarin een afgehakte menselijke voet aanspoelen op een eiland voor de kust van Florida.

Pendergast begint met tegenzin aan de zaak, maar voelt zich algauw aangetrokken tot dit absurde mysterie. Tot overmaat van ramp blijven er tijdens het onderzoek alsmaar meer voeten aanspoelen. Pendergast en Coldmoon komen tegenover een tegenstander te staan die krachtiger en dodelijker is dan ze ooit zijn tegengekomen.

Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: Crooked river
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789024590018
Ebook: 9789024590025
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Bloedeloos

In Savannah, Georgia, worden leeggezogen lichamen gevonden. Paniek breekt uit in de stad en de legende van de Savannah Vampier wordt meteen nieuw leven ingeblazen. Het is aan Pendergast en zijn partner, agent Coldmoon, om deze bizarre moordzaak op te lossen.

Maar wat hebben de moorden te maken met een mysterieuze vliegtuigkaping van vijftig jaar geleden?

Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: Bloodless
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789024597413
Ebook: 9789024597420
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het kabinet van dr. Leng

Tegen alle verwachtingen in heeft Constance een manier gevonden om terug te reizen naar haar geboorteplek: New York City in de late negentiende eeuw. Ze begint aan een missie om de dood van haar broer en zus te voorkomen, en om de beruchte seriemoordenaar, dr. Enoch Leng, te stoppen voordat zijn snode experimenten zich ontplooien.

Ondertussen, in het huidige New York, zoekt FBI-agent Pendergast wanhopig naar een manier om zich te herenigen met Constance... Lukt het hem om een manier te vinden, voordat het te laat is?

Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: The cabinet of dr. Leng
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789021031088
Ebook: 9789021031095
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De wraakengel

Constance Green confronteert Manhattans gevaarlijkste seriemoordenaar, Enoch Leng, om het leven van haar zus te redden - maar ze wordt verraden, en gaat met lege handen naar huis, witheet van woede.

Zonder dat Leng het weet, verschijnt Pendergasts broer, Diogenes, om mysterieuze redenen op het toneel om hulp te bieden. Vermomd als geestelijke vestigt hij zich in New Yorks beruchte Five Points-sloppenwijk, en manipuleert hij de boel als een schaakmeester. Vastbesloten toe te slaan zodra de kans zich voordoet.

Terwijl Pendergast probeert de onstabiele Constance te redden van haar wraakzuchtige missie, trekt ze er zelf op uit om haar zus te behoeden voor een tragisch einde. Maar het wordt al snel duidelijk dat dr. Leng hen al deze tijd een stap voor was, en hij heeft een grote verrassing voor hun klaarstaan...

Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: Angel of vengeance
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789021049106
Ebook: 9789021049113
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Dubbel uitgegeven titels

The Relic

Zie voor de beschrijving van dit boek: De vloek van het oerwoud.

Schrijver: Preston & Child
Oorspronkelijke titel: zie De vloek van het oerwoud
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789024525508
Uitgever: Luitingh-Sijthoff