Boekenplank:
Kies

Boeken van Tod Goldberg

Meer over Tod Goldberg

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Tod Goldberg


Gangsterland

  1. Gangsterland - Gangsterland
  2. Gangsterstaat - Gangster nation

gedetailleerd overzicht

GangsterlandGangsterland
Sal Cupertine is een beruchte maffiamoordenaar in Chicago. De politie weet nooit ook maar bij hem in de buurt te komen. Totdat hij zichzelf een keer verliest en drie undercover FBI-agenten vermoordt. Sal stemt in met een wild plan om zijn huid te redden.

Wat plastische chirurgie en een flinke studie later bestaat Sal Cupertine bestaat niet meer. Hij is rabbijn David Cohen geworden, voorganger van een grote synagoge in Las Vegas. Hij geniet van zijn nieuwe rol en citeert naar hartenlust uit de Thora, al slipt er wel eens een tekst van Bruce Springsteen tussendoor. Maar de maffia van Las Vegas heeft grote plannen met de rabbijn. En de FBI-agent die op eigen houtje achter hem aan zit, lijkt evenmin van plan Sal met rust te laten…

Schrijver: Tod Goldberg
Oorspronkelijke titel: Gangsterland
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789021400501
Uitgever: Q
Gangsterstaat
In Gangsterland dook huurmoordenaar Sal Cupertine uit Chicago onder in Las Vegas en nam daar de identiteit aan van rabbijn David Cohen. De zaken die hij daar beheert voor de maffia gaan uitstekend en het geld stroomt binnen. Sal/David zint desondanks op een manier om zijn gezin op te halen in Chicago en naar het buitenland te vluchten.
FBI-agent Matthew Drew is ervan overtuigd dat Sal nog leeft. Plots vindt hij een spoor dat weleens naar de huurmoordenaar zou kunnen leiden. Zijn jacht op Sal veroorzaakt een kettingreactie. Rabbijn David Cohen moet zien te overleven in Las Vegas terwijl iedereen naar hem op zoek is.
Schrijver: Tod Goldberg
Oorspronkelijke titel: Gangster nation
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789021407845
Uitgever: Q