Boekenplank:
Kies

Boeken van Brad Meltzer

Meer over Brad Meltzer

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1970

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Brad Meltzer


Overzicht

  • De 10de rechter - The tenth justice
  • De eerste raadsman - The first counsel
  • De miljonairs - The millionaires
  • De wetgevers - The zero game
  • Fatum - The book of fate
  • Het boek der leugens - The book of lies
  • Moordzaak - Dead even

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe 10de rechter
Waar eindigt loyaliteit? Waar begint egoïsme? En wie kun je echt vertrouwen?

Ben Addison heeft het helemaal gemaakt. Net afgestudeerd als jurist, en nu al stagiair bij het hooggerechtshof in Washington. Kortom, Ben heeft een gouden toekomst voor zich.

Totdat Ben in een ondoordacht moment zijn mond voorbijpraat en zo medeplichtig wordt aan een voorkenniszaak. Eén moment van onoplettendheid en Bens carrière lijkt nu al naar de maan. Gelukkig heeft Ben vrienden die hem te hulp schieten. Hoewel?

Alles lijkt erop dat één van hen de tegenstander terzijde staat...
Schrijver: Brad Meltzer
Oorspronkelijke titel: The tenth justice
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789048003648
Ebook: 9789048812059
Uitgever: De Vliegende Hollander
De eerste raadsman
Michael Garrick is een jonge man met een droombaan. Als jurist van het Witte Huis heeft hij dagelijks te maken met de belangrijkste mensen van het land. Ook met Nora Hartson, de dochter van de president, die Michael graag mag. Nora maakt dat Michael zich 'de eerste raadsman' voelt.

Een date met Nora is moeilijk: ze zijn nooit alleen - altijd is de geheime dienst in de buurt. Nora is de eeuwige surveillance goed zat en op een keer weten zij en Michael hun schaduw af te schudden. Maar die avond zien ze iets dat ze niet hadden mogen zien.

En dan duikt er een lijk op en wordt Michael verdacht. Alleen Nora kan zijn alibi staven, maar zij is plotseling onbereikbaar. Staat Michael er alleen voor?
Schrijver: Brad Meltzer
Oorspronkelijke titel: The first counsel
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789024540792
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De miljonairs
Twee broers. Drie secret service-agenten. Drie miljoen dollar...

 Charlie en Oliver Caruso werken bij Greene & Greene, een zakenbank die zo exclusief is dat klanten minimaal twee miljoen dollar op hun rekening moeten hebben. Maar als het succes hun ontgaat, presenteert zich een gouden kans: drie miljoen niet-traceerbare dollars op een incourante rekening.

Als Charlie en Oliver het geld stelen, halen ze zich meer op de hals dan ze ooit hadden kunnen denken. Een vriend wordt dood aangetroffen. De secret service en een vrouwelijke detective zitten achter hen aan. Van wie was dat geld? Hoe brengen ze het er levend af?
Schrijver: Brad Meltzer
Oorspronkelijke titel: The millionaires
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789048003631
Ebook: 9789048812318
Uitgever: De Vliegende Hollander
De wetgevers
Matthew Mercer en Harris Sandler werken voor gerespecteerde congresleden. Maar na tien jaar in Washington zijn ze gedesillusioneerd en vervelen ze zich suf. Hun Zero Spel begint als een grap - een simpele weddenschap over het beïnvloeden van wetten.

Maar als een gok misloopt en er een dode valt, blijkt er meer aan de hand te zijn en moeten zij voor hun leven vrezen. Ze vluchten en wenden zich tot de enige die ze kunnen vertrouwen: een zeventienjarige page in de Senaat die zich vrij door het Capitool kan bewegen.
Schrijver: Brad Meltzer
Oorspronkelijke titel: The zero game
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789048003624
Ebook: 9789048812301
Uitgever: De Vliegende Hollander
Fatum
Vier juli is een dag die Wes Holloway nooit meer zal vergeten. Samen met Boyle, de beste vriend van de president, werd hij onder vuur genomen. Wes voelt zich nog dagelijks schuldig over de dood van Boyle.

Acht jaar later wordt Boyle, levend en wel, gesignaleerd in Maleisië. Terwijl Wes probeert te achterhalen wat er werkelijk is gebeurd, stuit hij op een raadselachtige presidentiële kruiswoordpuzzel, geheimen uit de vrijmetselarij en een tweehonderd jaar oude code die ooit bedacht is door Thomas Jefferson.

En dan is er nog het Boek van Fatum, dat ieders geheimen bevat, vooral de geheimen die je met je leven zou willen beschermen.
Schrijver: Brad Meltzer
Oorspronkelijke titel: The book of fate
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022547595
Uitgever: Boekerij


Het boek der leugens
In het vierde hoofdstuk van de Bijbel doodt Kaïn Abel. Het is de bekendste moord ter wereld. Maar de Bijbel zwijgt over het wapen waarmee Kaïn zijn broer doodde.

In 1932 werd Mitchell Siegel gedood door drie kogels in zijn borst. Tijdens het rouwproces droomde zijn zoon Jerry van een kogelvrije man en schiep de bekendste held ter wereld: Superman. En net als in het Bijbelverhaal werd het wapen waarmee deze onopgeloste moord begaan werd, nooit gevonden.

Vandaag staat Cal Harper oog in oog met zijn vermiste vader. Hij is neergeschoten door het wapen dat gebruikt werd bij de moord op Mitchell Siegel. Maar voordat Cal één vraag kan stellen, worden hij en zijn vader aangevallen door een meedogenloze moordenaar, getatoeëerd met het oeroude teken van Kaïn. Wat is het verband? Wat heeft Kaïn gemeen met Superman?
Schrijver: Brad Meltzer
Oorspronkelijke titel: The book of lies
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789049500108
Uitgever: De Vliegende Hollander
Moordzaak
Sara is een kersverse assistent-officier van justitie in Manhattan. Maar de grote zaak waarmee ze zich wil bewijzen, blijkt een mijnenveld te zijn. En alsof de aangekondigde reorganisatie niet genoeg kantoorintriges oplevert, wordt ze ook nog onder druk gezet door een crimineel: win deze zaak of je man sterft...

Jared, hard op weg om partner te worden bij een topfirma, heeft ook problemen. Zijn glanzende carrière loopt gevaar omdat hij geen nieuwe cliënten aan brengt. En de eerste klant die hem als verdediger wil, blijkt een psychopaat te zijn die hem bedreigt met: als je niet wint, gaat je vrouw eraan...

Het probleem is dat Jared en Sara Tate getrouwd zijn. Dat ze beiden aan dezelfde zaak werken. Dat hun ambtseed hen dwingt om erover te zwijgen. Dat niemand hun zwakke plekken en kwetsbaarheden zo goed kent als de ander. En dat ze alles zullen riskeren om de ander te redden...
Schrijver: Brad Meltzer
Oorspronkelijke titel: Dead even
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789024537112
Uitgever: Luitingh-Sijthoff