Boekenplank:
Kies
  • Home
  • C
  • Lorenzo Carcaterra

Boeken van Lorenzo Carcaterra

Meer over Lorenzo Carcaterra

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Lorenzo Carcaterra


Overzicht

  • Een veilige plek - A safe place
  • Gangster - Gangster
  • Gangsterparadijs - Paradise city
  • Hell's kitchen - Sleepers
  • Straatvechters - Street boys

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen veilige plek
Lorenzo Carcaterra groeit op in de jaren '50 en '60 in Hell's Kitchen, een immigrantenwijk aan de westkant van Manhattan. Het leven is er hard, maar vertrouwd. Buitenstaanders zijn niet welkom en een vechtpartij is de gebruikelijke manier om een conflict op te lossen. Hoewel zijn vader hem en zijn moeder mishandelt, heeft Lorenzo toch respect voor hem. Dit respect slaat echter om in haat wanneer zijn moeder hem vertelt dat haar echtgenoot zijn vorige vrouw heeft vermoord. Tientallen jaren later, als zijn vader is gestorven, begint Lorenzo een zoektocht naar zijn vader... en naar zichzelf.
Schrijver: Lorenzo Carcaterra
Oorspronkelijke titel: A safe place
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-245-2574-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Gangster
Angelo Vestieri wordt in 1906 geboren op een schip vol Italiaanse immigranten op weg naar Amerika. Zijn vader is gevlucht voor de maffia en hoopt op een beter leven. Angelo vindt zijn vader maar zwak en besluit het anders te gaan doen: samen met zijn vriend Pugsy laat hij zich inwijden in de onderwereld. Tijdens zijn bloedige carrière als gangster leert hij verraad en wraak kennen, maar ook loyaliteit en vriendschap. Maar elke gangster maakt ooit één fout die hem meer kost dan hem lief is.
Schrijver: Lorenzo Carcaterra
Oorspronkelijke titel: Gangster
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-245-4157-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Gangsterparadijs
Als gangsters in New York de vader van Giancarlo Lo Manto vermoorden, is de jongen ontroostbaar. Bij de kist van zijn vader zweert hij wraak op de moordenaar van zijn vader en op de Camorra. Kort daarop keren Giancarlo en zijn moeder New York de rug toe en verhuizen ze terug naar Napels. Drieëntwintig jaar later is Lo Manto inspecteur bij de zwaarste politieafdeling van Europa: de Napolitaanse moordbrigade. Hij is een uiterst fanatieke en meedogenloze bestrijder van de Camorra in Napels, en dat blijft zelfs in de onderwereld van New York niet onopgemerkt.
Schrijver: Lorenzo Carcaterra
Oorspronkelijke titel: Paradise city
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-245-5047-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Hell's kitchen
Lorenzo Carcaterra groeit in de jaren ’60 op in de Hell’s Kitchen, een beruchte achterbuurt van New York. Met zijn drie boezemvrienden geniet hij een tamelijk zorgeloze jeugd tot een onschuldig bedoelde grap volledig uit de hand loopt. De vier worden veroordeeld tot een jaar opsluiting in een jeugdgevangenis. Dat jaar in het Wilkinson Home for Boys zal hun leven voor altijd veranderen. Ze worden door de bewakers getreiterd, mishandeld en verkracht. Jaren later is een van hen advocaat en een ander journalist. De overige twee zijn professionele huurmoordenaars. Maar alle vier zullen ze de rauwe realiteit van de angst, pijn en mishandeling in Wilkinson nooit meer vergeten... * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Sleepers.
Sleepers - 1996
Regisseur: Barry Levinson
Cast: Kevin Bacon, Robert De Niro, Brad Pitt, e.a.
Schrijver: Lorenzo Carcaterra
Oorspronkelijke titel: Sleepers
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-245-2394-X
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Straatvechters
Napels, Italië, 1943 - De oorlog in Europa is in volle gang. De enige mensen die nog in deze platgebombardeerde stad leven, zijn een paar ouderloze kinderen die maar één doel hebben: overleven. De ouders van deze kinderen zijn door de Duitsers geëvacueerd en naar werkkampen en vernietigingskampen gestuurd. Nu is het Duitse leger op weg naar Napels om het laatste verzet te breken. Sommige kinderen waren verborgen door hun ouders, andere hebben niemand meer. Maar ze zijn vastbesloten de Duitsers het hoofd te bieden. De kinderen hebben niet veel meer dan wat pistolen, niet-geëxplodeerde bommen en hun eigen vindingrijkheid. Ze willen de stad met hand en tand verdedigen of sterven in de strijd. Gelukkig staan ze niet helemaal alleen; een aantal volwassenen helpt hen: de dronkenlap Maldini en zijn dochter, en de Amerikaanse korporaal Steve Connors, die in een hinderlaag zijn maten verloor. Straatvechters is het waargebeurde verhaal van de kinderen van Napels, die in 1943 vier dagen lang de Duitsers moedig tegenstand boden. Het is een ode aan de underdog in ons allen en een verhaal over moedig verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Schrijver: Lorenzo Carcaterra
Oorspronkelijke titel: Street boys
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-245-4860-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff