Boekenplank:
Kies

Boeken van Dennis Lehane

Meer over Dennis Lehane

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1965

Website: Dennis Lehane


Overzicht

 • De vrouw in de spiegel - Since we fell
 • Gesloten kamer - Shutter Island
 • Het loket - The drop
 • Vuile handen - Mystic River

Coughlin

 1. De infiltrant - The given day
 2. Nachtleven - Live by night
 3. Verloren wereld - World gone by

Kenzie & Gennaro

 1. Slapende honden - A drink before the war
 2. Duister als de nacht - Darkness, take my hand
 3. Verloren dochter - Sacred
 4. Over mijn lijk - Gone, baby, gone
 5. Tenger en blond - Prayers for rain
 6. Het verleden spreekt - Moonlight mile

Dubbel uitgegeven titels

 • Gone baby gone - zie Over mijn lijk
 • Mystic River - zie Vuile handen
 • Shutter Island - zie Gesloten kamer

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe vrouw in de spiegel
Rachel Childs was ooit een succesvolle journaliste, tot ze live op tv een inzinking kreeg. Sindsdien komt ze haar huis niet meer uit. Thuis heeft ze gelukkig een comfortabel leven met een ideale echtgenoot. Tot ze door een toevallige ontmoeting gedwongen wordt vraagtekens te zetten bij de oprechtheid van haar man.

In haar zoektocht naar de werkelijkheid wordt ze een wereld ingezogen van samenzweringen, misleiding en geweld, die haar tot op de rand van de waanzin brengt. Wie is haar man?
Schrijver: Dennis Lehane
Oorspronkelijke titel: Since we fell
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026336263
Uitgever: Ambo | Anthos
Gesloten kamer
Zomer 1954. U.S. marshal Teddy Daniels komt aan op Shutter Island, waar het Ashecliffe Hospital, een inrichting voor psychopatische misdadigers is gesitueerd.
Samen met zijn partner, Chuck Aule, onderneemt hij een speurtocht naar Rachel Solando, een voortvluchtige moordenares. Maar ook Teddy Daniels heeft zijn geheimen. Wat is zijn werkelijke opdracht?
Terwijl een orkaan losbarst, nemen de vragen toe. Hoe heeft een vrouw op blote voeten uit een gesloten kamer kunnen ontsnappen? Wie laat er aanwijzingen achter in de vorm van cryptische codes? Wat speelt zich af op afdeling C?
Hoe dichter Teddy en Chuck de waarheid naderen, des te meer ze beginnen te geloven dat ze Shutter Island misschien nooit meer zullen verlaten. Want iemand is bezig hen tot waanzin te drijven.
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Shutter Island.
Shutter Island - 2009
Regisseur: Martin Scorsese
Cast: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, e.a.
Schrijver: Dennis Lehane
Oorspronkelijke titel: Shutter Island
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-443-1002-X
Uitgever: The House of Books
Het loket
Het loket vertelt het verhaal van de eenzame Bob Saginowski, die barman is in de kroeg van zijn neef Marv, waar geld van gangsters uit de onderwereld van Boston wordt verborgen.

Bob raakt betrokken bij een mislukte overval en tegelijkertijd is hij verwikkeld in een onderzoek dat heel diep graaft in het verleden van de buurt. Een buurt waar vrienden, families en vijanden allemaal samenwerken om het hoofd boven water te houden - wat er ook gebeurt.
The Drop - 2014
Regisseur: Michaël R. Roskam
Cast: Tom Hardy, Noomi Rapace, James Gandolfini, e.a.
Schrijver: Dennis Lehane
Oorspronkelijke titel: The drop
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789026329685
Uitgever: Ambo | Anthos
Vuile handen
De jongens Sean Devine, Jimmy Marcus en Dave Boyle zijn goede vrienden van elkaar. Op een dag stopt er een vreemde auto in hun straat. Eén jongen stapt in terwijl de twee anderen toekijken. De gevolgen zijn verschrikkelijk.
Vijfentwintig jaar later is Sean rechercheur bij de politie. Jimmy is een ex-crimineel die een buurtwinkel drijft. En Dave probeert wanhopig zijn huwelijk te redden en zijn demonen op afstand te houden – demonen die hem tot huiveringwekkende daden aanzetten.
Wanneer de dochter van Jimmy dood wordt aangetroffen, wordt Sean op de zaak gezet. Terwijl zijn privé-leven net een beetje op orde begint te komen, is Sean gedwongen terug te keren naar een wereld die hij dacht achter zich te hebben gelaten. Hij gaat de confrontatie aan met de nachtmerries uit zijn verleden.
En dan is er Dave, die dezelfde nacht dat Jimmy’s dochter lafhartig werd vermoord, onder het bloed is thuisgekomen. Leidt Dave een dubbelleven? Langzamerhand merkt Jimmy dat hij vanwege zijn wraakgevoelens steeds dichter naar de rand van een morele afgrond wordt gedreven.…
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Mystic River.
Mystic River - 2003
Regisseur: Clint Eastwood
Cast: Sean Penn, Kevin Bacon, Tim Robbins, e.a.
Schrijver: Dennis Lehane
Oorspronkelijke titel: Mystic River
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-443-0305-8
Uitgever: The House of Books

CoughlinDe infiltrant
De infiltrant is gesitueerd tegen het einde van de Eerste Wereldoorlog - een spectaculair epos dat de politieke onrust van een natie beschrijft die heen en weer geslingerd wordt tussen een chaotisch verleden en een onvoorspelbare toekomst.
Het is het verhaal van Danny, politieman en de rechtschapen zoon van een inspecteur van politie, wiens leven totaal verandert in één fataal jaar dat wordt gekenmerkt door anarchistische aanslagen, een politiestaking en het vertrek van de gevierde honkballer Babe Ruth naar de New York Yankees.
Centraal staan twee families - één blank, één zwart - die in het Boston van 1918 worden meegevoerd door de maalstroom van de geschiedenis. Terwijl depersonages van Lehane in een turbulente wereld proberen een nieuw leven op te bouwen, gaan ze gezamenlijk de confrontatie aan met de opstekende storm van verandering.
Schrijver: Dennis Lehane
Oorspronkelijke titel: The given day
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044322248
Uitgever: The House of Books
Nachtleven
Boston, 1926: illegale stokerijen schieten tijdens de drooglegging als paddenstoelen uit de grond. Kruimeldieven, gangsters en corrupte agenten
zien hun kansen schoon. Joe Coughlin is zo'n jonge crimineel. Bij een gewaagde overval ontmoet hij de mooie Emma. Ambitie en macht brengen Emma en Joe samen en in het diepste geheim genieten ze van het leven en de liefde.

Maar in een wereld van geld, drank en wapens is niemand te vertrouwen. Joe staat niet alleen onder aan de ladder van de georganiseerde misdaad, maar ook aan het begin van een duizelingwekkende reis die hem van de roerige undergroundscene in Boston naar de swingende straten van Cuba voert.

Schrijver: Dennis Lehane
Oorspronkelijke titel: Live by night
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789041424402
Uitgever: Ambo | Anthos
Verloren wereld
Florida, 1943. De wereld staat in brand en dat heeft ook zijn weerslag op het leven in de stad Tampa. Joe Coughlin werkt er als consigliere van de familie Bartolo en begeeft zich daardoor moeiteloos in de onder- en bovenwereld.

Van kleine criminelen tot aan de elite van Tampa en de spionnen van de Naval Intelligence: iedereen kent hem. Hij heeft het allemaal - geld, macht, een maîtresse. En het belangrijkste is dat niet veel mensen weet hebben van de daadwerkelijke omvang van zijn macht.

Maar succes kan hem niet beschermen tegen zijn verleden: het gerucht gaat dat een huurmoordenaar het op hem voorzien heeft...

Schrijver: Dennis Lehane
Oorspronkelijke titel: World gone by
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026331350
Uitgever: Ambo | Anthos

Kenzie & GennaroSlapende honden
Twee machtige politici bieden de privé-detectives Patrick Kenzie en Angela Gennaro, die al sinds hun jeugd bevriend zijn, een aanzienlijk bedrag voor een betrekkelijk eenvoudige opdracht: vind schoonmaakster Jenna Angeline, die spoorloos is verdwenen.
De politici, twee vooraanstaande senatoren, beschuldigen de zwarte vrouw van diefstal van vertrouwelijke documenten.
Patrick Kenzie en Angela Gennaro denken dat het oplossen van deze zaak een fluitje van een cent is. Maar er is veel meer aan de hand dan men beseft. Wat deze vrouw wilde was rechtvaardigheid en in de straten van Boston is dat levensgevaarlijk.
Wanneer dan ook nog de maffia, die de stad in een wurggreep heeft, jaagt op iets wat Patrick Kenzie in zijn bezit heeft, ontstaat er een bloedige gangoorlog. Patrick en Angela krijgen te maken met corruptie, prostitutie, chantage en worden geconfronteerd met een brute moord.
Schrijver: Dennis Lehane
Oorspronkelijke titel: A drink before the war
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-443-0398-8
Uitgever: The House of Books
Duister als de nacht
Patrick Kenzie en Angela Gennaro kennen elkaar al sinds hun zesde toen ze samen over de speelplaatsen van Zuid-Boston renden. Nu zijn ze partners van hun eigen detectivebureau. Wat ze hebben meegemaakt op de gevaarlijkste plekken van de stad heeft de oude banden versterkt.
Dit keer roept een vooraanstaand psychiater de hulp van Patrick en Angela in omdat hij wordt achtervolgd door de Ierse maffia. Maar er is iets veel bedreigenders aan de hand. De dood zelf steekt zijn kille, met bloed bevlekte vingers naar hen uit en rakelt het verleden op.
Een golf van huiveringwekkende moorden houdt Boston in zijn greep. Deze gewelddadige misdrijven dragen de onmiskenbare signatuur van een psychopaat die al sinds lange tijd in de gevangenis zit.
Geleidelijk aan ontdekken Patrick en Angela dat het motief van de moordenaar geworteld is in hun eigen verleden.
Schrijver: Dennis Lehane
Oorspronkelijke titel: Darkness, take my hand
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-443-0712-6
Uitgever: The House of Books
Verloren dochter
Trevor Stone, een stervende miljonair, huurt de privé-detectives Patrick Kenie en Angela Gennaro in om zijn spoorloos verdwenen dochter, Desiree, te vinden.
Maar niets is wat het lijkt terwijl het speurdersduo een spoor volgt van halve waarheden en corruptie, op zoek naar een vrouw die zowel een zondares als een heilige kan zijn. Desiree, een vrouw in de greep van verdriet, óf een manipulatieve intrigante die precies weet wat ze wil... tot elke prijs.
Deze zaak leidt Kenzi en Gennaro naar het broeierige Florida, waar iemand in vertrouwen nemen de dood kan betekenen... waar iedere misstap hun laatste kan zijn.
Schrijver: Dennis Lehane
Oorspronkelijke titel: Sacred
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-443-1226-X
Uitgever: The House of Books
Over mijn lijk
Dorchester, de ruige buurt van Boston, is niet geschikt voor onschuldigen of zwakken. Hier wonen gebroken gezinnen, aan lager wal geraakte criminelen en verbitterde wethandhavers.
Op een warme zomeravond ziet een apathische moeder zichzelf op de televisie. Haar vierjarige dochtertje Amanda is enkele uren eerder uit haar bedje ontvoerd.
Privédetectives Patrick Kenzie en Angela Gennaro kunnen de smeekbeden van de tante van het vermiste meisje niet weerstaan. Ondanks hardnekkig politiewerk, de meedogenloze media en enorme publieke belangstelling, stuit het onderzoek herhaaldelijk op een muur. Dan verdwijnt er een tweede kind...
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Gone baby gone.
Gone, Baby, Gone - 2007
Regisseur: Ben Affleck
Cast: Casey Affleck, Michelle Monaghan, Morgan Freeman, e.a.
Schrijver: Dennis Lehane
Oorspronkelijke titel: Gone, baby, gone
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-443-0168-3
Uitgever: The House of Books
Tenger en blond
Ze was tenger en blond, lief en onschuldig. Zes maanden later heeft ze, verdronken in een zee van drugs, alcohol en prostitutie, een eind aan haar leven gemaakt.
Patrick Kenzie, privédetective in Boston, gelooft niet in toeval. Hij wil weten hoe het zo ver heeft kunnen komen met Karen Nichols.
Met behulp van zijn oude vlam Angela Gennaro en zijn ruige vriend Bubba, komt Kenzie op het spoor van een genadeloze psychopaat, die zijn slachtoffers ertoe drijft zichzelf te vernietigen.
Tact en decorum zijn nauwelijks Kenzies stijl. Hij kan en wil zich niet neerleggen bij het feit dat de moordenaar van Karen vrijuit zal gaan. Een explosie van geweld is het gevolg.
Schrijver: Dennis Lehane
Oorspronkelijke titel: Prayers for rain
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-5108-415-3
Uitgever: The House of Books


Het verleden spreekt
Twaalf jaar geleden spoorden Patrick Kenzie en Angela Gennaro een verdwenen kind op, Amanda McCready, en gaven haar terug aan haar nalatige moeder. Het was een beslissing waar geen van beide speurders ooit vrede mee heeft gehad.
Nu, twaalf jaar later, is Amanda McCready opnieuw verdwenen. Om haar te vinden kruisen Patrick en Angie het pad van een krankzinnige Russische gangster, zijn al net zo geschifte vrouw en hun opgewekte handlangers. Patrick en Angie zetten de achtervolging in en komen terecht in een duistere wereld van illegale adopties, identiteitsdiefstal en frauduleuze operaties.
Schrijver: Dennis Lehane
Oorspronkelijke titel: Moonlight mile
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-443-2800-4
Uitgever: The House of Books

Dubbel uitgegeven titelsGone baby gone
Zie voor de beschrijving van dit boek: Over mijn lijk.
Schrijver: Dennis Lehane
Oorspronkelijke titel: zie Over mijn lijk
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789044320770
Uitgever: The House of Books
Mystic River
Zie voor de beschrijving van dit boek: Vuile handen.
Schrijver: Dennis Lehane
Oorspronkelijke titel: zie Vuile handen
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044308419
Uitgever: The House of Books
Shutter Island
Zie voor de beschrijving van dit boek: Gesloten kamer.
Schrijver: Dennis Lehane
Oorspronkelijke titel: zie Gesloten kamer
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044325362
Uitgever: The House of Books