Boekenplank:
Kies

Boeken van R.J. Ellory

R.J. (Roger Jon) Ellory begon te schrijven in 1987 en werkte 22 romans af, die allemaal geweigerd werden door meerdere uitgevers, zowel in Engeland als in Amerika. Hij kreeg standaard te horen dat het commercieel niet verantwoord was voor een Britse schrijver om romans te publiceren die zich afspelen in Amerika. Inmiddels heeft hij met zijn boeken vele prijzen in de wacht gesleept en worden zijn boeken in meer dan 20 talen uitgebracht. Ellory woont in Birmingham en schrijft voor en zingt in de band The Whiskey Poets.

Meer over R.J. Ellory

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1965

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: R.J. Ellory


Overzicht

 • Bekraste zielen - Bad signs
 • Broedertwist - Mockingbird songs
 • De derde kogel - Three bullets
 • De helden van New York - Saints of New York
 • De koning van Amerika - Kings of America
 • Een circus van schimmen - Carnival of shadows
 • Een inktzwart hart - A dark and broken heart
 • Een mooie dag om te sterven - The anniversary man
 • Een stil geloof in engelen - A quiet belief in angels
 • Een teken van leven - Proof of life
 • Een volmaakte vendetta - A quiet vendetta
 • Het kwaad en de rivier - The devil and the river
 • Schijnwereld - Ghostheart
 • Stervensuur - Candlemoth
 • Tijden van duisternis - The darkest season

Drie dagen in Chicago (e-books)

 1. Drie dagen in Chicago - Three days in Chicagoland
 2. De zus - The sister
 3. De cop - The cop
 4. De killer - The killer

Dubbel uitgegeven titels

 • Een ongenode gast - zie Schijnwereld
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtBekraste zielen
De halfbroertjes Clarence en Elliot wonen in een weeshuis sinds hun moeder door geweld omkwam. Hun veilige leven neemt een bizarre wending wanneer ze gegijzeld worden door Earl Sheridan, een veroordeelde moordenaar en psychopaat van het ergste soort.

Het trio trekt door Californië en Texas, op de vlucht voor de autoriteiten. De jongens worden geconfronteerd met een groeiende stroom van geweld waar ze beiden totaal anders mee omgaan. De keuzes die ze maken zullen hun levens voor altijd veranderen, evenals hun onderlinge relatie.
Schrijver: R.J. Ellory
Oorspronkelijke titel: Bad signs
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789026137310
Ebook: 9789026133596
Uitgever: De Fontein
Broedertwist
Henry Quinn doorstond zijn tijd in de gevangenis dankzij zijn vriendschap met Evan Riggs, een countryzanger die een moord beging en nu levenslang uitzit. Op de dag van zijn vrijlating belooft Henry dat hij Evans dochter zal opsporen en haar een brief zal overhandigen. Een dochter die Evan zelf nooit heeft ontmoet.

Henry gaat op weg naar het kleine stadje in Texas waar Evan opgroeide en waar diens broer Carson inmiddels sheriff is. Er is geen spoor van het meisje en Carson beweert niets te weten van haar woon- of verblijfplaats. Maar Henry geeft niet zomaar op; beloofd is immers beloofd.

Wanneer Carson zich steeds vijandiger gaat gedragen, realiseert Evan zich dat er veel broeit onder het oppervlak van het rustige stadje. Wat dreef de broers ooit uit elkaar en wat is er met Evans dochter gebeurd?
Schrijver: R.J. Ellory
Oorspronkelijke titel: Mockingbird songs
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026138997
Ebook: 9789026139000
Uitgever: De Fontein
De derde kogel

Stel dat de kogel gemist had...

Op 22 november 1963 werd John F. Kennedy vermoord in Dallas, Texas. Maar stel dat de kogel had gemist? In deze what if-roman leeft JFK, en staat hij aan de vooravond van een tweede termijn als president.

Fotojournalist Mitch Newman heeft twijfels bij de vermeende zelfdoding van zijn ex-verloofde Jean. Zij was bezig met een groot onderzoek naar de handel en wandel van JFK, een onderzoek dat zo dicht bij de waarheid kwam, dat het haar fataal werd. Mitch is vastbesloten haar werk voort te zetten, al betekent dat dat hij goed bewaakte geheimen over de machtigste personen van het land aan de kaak moet stellen.

Schrijver: R.J. Ellory
Oorspronkelijke titel: Three bullets
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026149856
Ebook: 9789026149863
Uitgever: De Fontein
De helden van New York
Wie draait op voor misstappen uit het verleden?

De jonge drugsdealer Danny lijkt het zoveelste slachtoffer in de drugsoorlog te zijn. Maar wanneer ook zijn zus dood wordt aangetroffen, worden er vraagtekens bij de zaak gezet.

NYPD-detective Frank Parrish probeert de moorden op te lossen maar worstelt tegelijkertijd met demonen uit het verleden. Hij probeert de reputatie van zijn vader te evenaren. Deze was ook politieman en een van de 'Helden van New York', mannen belast met het oprollen van de overblijfselen van de maffia in de jaren tachtig.

Terwijl de tijd dringt worden niet alleen de motieven achter de moordenaar duidelijk, maar moet Frank ook de waarheid over zijn vader onder ogen zien...
Schrijver: R.J. Ellory
Oorspronkelijke titel: Saints of New York
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789026133633
Ebook: 9789026128530
Uitgever: De Fontein
De koning van Amerika

1937. De Ierse bokser Danny heeft een misdaad met fatale afloop op zijn geweten en neemt de boot naar Amerika. Hij ontmoet broer en zus Mariani, eveneens immigranten die in de hoop op een beter leven naar New York zijn vertrokken. Alle drie jagen ze hun dromen na, via de sloppenwijken van New York tot de glamour van Hollywood. Een weg die niet zonder gevaar is. Ze gaan voor elkaar door het vuur, maar hebben geheimen... zelfs voor elkaar.

Schrijver: R.J. Ellory
Oorspronkelijke titel: Kings of America
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026145261
Uitgever: De Fontein


Een circus van schimmen
Kansas, 1959. Reizend circus Diablo strijkt neer in Seneca Falls. Wanneer er een lijk onder het carrousel wordt aangetroffen, wordt FBI-agent Michael Travis op de zaak gezet. Travis krijgt te maken met Edgar Doyle, de illustere leider van het circus, die ontwijkend en raadselachtig antwoordt.

De zaak voert veel verder dan het in eerste instantie lijkt. Wanneer zelfs de hoogste bazen als J. Edgar Hoover, van de FBI en de CIA betrokken lijken te zijn, beseft Travis dat hij niets meer als waarheid kan aannemen. Hij begint zijn onderzoek van voren af aan en duikt er dieper in dan alle betrokkenen hadden gehoopt...
Schrijver: R.J. Ellory
Oorspronkelijke titel: Carnival of shadows
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789026137600
Ebook: 9789026137617
Uitgever: De Fontein
Een inktzwart hart
Rechercheur Vincent Madigan is een charmante en vindingrijke vent. En hij zit tot over zijn oren in de schulden bij Sandia, de drugsbaron van East Harlem. Hij bedenkt een plan, dat er op zich waterdicht uitziet: jat wat drugs bij een rivaliserende bende waarmee je je schuld kunt voldoen en zet je leven weer op de rit.

Maar het loopt mis; bij de overval vallen er doden en raakt een kind zwaargewond. Nu zit niet alleen Sandia maar ook het gehele NYPD achter hem aan. En een van de agenten is de persoon die hij het minst verwacht had ooit nog terug te zien. Kan hij ontkomen aan de politie en berechting of zal zijn eigen geweten zijn ondergang worden?
Schrijver: R.J. Ellory
Oorspronkelijke titel: A dark and broken heart
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789026133855
Ebook: 9789026133862
Uitgever: De Fontein
Een mooie dag om te sterven
In 1984 stopte John Costello's leven. Maar zijn hart bleef kloppen...

Hij en zijn vriendin Nadia waren het slachtoffer van 'de Hamer van God', één van de beruchtste Amerikaanse seriemoordenaars aller tijden. Nadia was op slag dood, maar wonderbaarlijk genoeg overleefde Costello de brute aanval. Door het gebeurde is hij ernstig geestelijk beschadigd en wordt zijn leven beheerst door angsten en neuroses. Ondanks zijn verschrikkelijke trauma is er niemand die méér weet over seriemoordenaars dan hij.

Twintig jaar later overspoelt een nieuwe golf van moorden New York, schijnbaar willekeurig, tot Costello een complex patroon denkt te ontwarren dat de delicten onderling verbindt. Maar deze duistere kennis brengt zijn leven opnieuw in gevaar.
Schrijver: R.J. Ellory
Oorspronkelijke titel: The anniversary man
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789026135910
Ebook: 9789026128899
Uitgever: De Fontein
Een stil geloof in engelen
Augusta Falls, Georgia, 1939. De twaalfjarige Joseph Vaughan hoort dat een meisje uit zijn klas op brute wijze is vermoord. Het blijkt de eerste in een reeks van tien moorden op jonge meisjes te zijn die het kleine dorp gedurende een decennium in de greep zal houden. Joseph voelt zich moreel verplicht iets te doen, en richt The Guardians op, een groep kinderen die vastbesloten is om de inwoners van Augusta Falls te beschermen tegen het kwaad dat hun kleine gemeenschap is binnengedrongen.

Maar de moordenaar wordt niet gevonden en machteloos moeten ze toezien hoe het ene slachtoffertje na het andere uit hun midden wordt weggerukt. Het dorp is gebroken van verdriet, en zelfs nadat het moorden is gestopt trekt de schaduw die over Josephs leven geworpen is niet op. Pas vijftig jaar na de eerste moord volgt er een ontknoping, wanneer Joseph de confrontatie aangaat met datgene wat hem zijn hele leven achtervolgd heeft.
Schrijver: R.J. Ellory
Oorspronkelijke titel: A quiet belief in angels
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789026133619
Ebook: 9789026127694
Uitgever: De Fontein
Een teken van leven

1977. Oorlogsfotograaf Stroud is meermaals aan de dood ontkomen. Zijn vriend en collega Raphael helaas niet, hij kwam om bij een explosie, zijn lichaam werd nooit teruggevonden. Maar dan krijgt Stroud een telefoontje van zijn oud-hoofdredacteur: twee maanden geleden is Raphael gezien in Istanbul.

Voor Stroud valt er geld te verdienen als hij kan aantonen dat Raphael dood is. Strouds zoektocht voert hem van Londen naar Istanbul, Amsterdam, Parijs en Berlijn. Een zoektocht naar een man die dood zou moeten zijn, maar die misschien wel nooit bestaan heeft...

Schrijver: R.J. Ellory
Oorspronkelijke titel: Proof of life
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026156892
Ebook: 9789026156908
Uitgever: De Fontein


Een volmaakte vendetta
Wanneer Catherine Ducane verdwijnt in hartje New Orleans duikt de lokale politie meteen boven op de zaak - het gaat namelijk om de dochter van de gouverneur van Louisiana. Maar algauw neemt de zaak een bizarre wending. Nadat het gruwelijk toegetakelde lijk van Catherines lijfwacht wordt aangetroffen in de kofferbak van een oldsmobile, neemt de ontvoerder contact op met de politie. Hij vraagt niet om losgeld, maar eist een gesprek met Ray Hartmann, een onbeduidende functionaris van een in Washington gevestigd team dat onderzoek doet naar georganiseerde misdaad.

Hartmann reist af naar het diepe zuiden, terwijl hij zich afvraagt waarom de mysterieuze ontvoerder, een oude Cubaan met de naam Ernesto Perez, juist hem heeft uitgekozen om zijn levensverhaal aan te vertellen. Pas wanneer hij zich realiseert dat Perez één van de meest gevreesde huurmoordenaars is die sinds de jaren vijftig voor de maffia hebben gewerkt, begint hem iets te dagen. Maar tegen de tijd dat de stukjes van de puzzel op hun plaats beginnen te vallen, is het al te laat.
Schrijver: R.J. Ellory
Oorspronkelijke titel: A quiet vendetta
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789026133626
Ebook: 9789026142482
Uitgever: De Fontein
Het kwaad en de rivier
Het lichaam van een meisje dat twintig jaar geleden verdween, wordt teruggevonden aan de oever van een rivier. Het onderzoek wordt heropend en sherrif John Gaines komt erachter dat er meer meisjes in die tijd verdwenen zijn.

Waarom weigeren haar vrienden te praten? Wat is de rol van de invloedrijke familie Wade? Is het toeval dat een belangrijke getuige bij een brand omkomt? En hoe betrouwbaar is het geheugen van de aan Alzheimer lijdende vader van een van de verdachten?
Schrijver: R.J. Ellory
Oorspronkelijke titel: The devil and the river
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789026133916
Ebook: 9789026133923
Uitgever: De Fontein
Schijnwereld
Wanneer een vreemdeling de boekwinkel van Annie O'Neill in Manhattan binnenstapt en beweert een vriend te zijn geweest van haar vader, komt haar leven op zijn kop te staan. De 30-jarige Annie heeft haar vader nooit echt leren kennen omdat hij stierf toen zij nog een kind was. Nu krijgt zij eindelijk de kans meer te weten te komen over de man die altijd een mysterie voor haar is gebleven.

De vreemdeling, Forrester genaamd, blijkt echter terughoudend in wat hij kwijt wil over haar vader. In plaats daarvan overhandigt hij Annie een manuscript en vraagt haar om dit te lezen. Het is het verhaal van een weeskind dat opgroeit tot een van de machtigste onderwereldfiguren van New York. Het is een verhaal over moord, liefde en verraad, een verhaal dat leidt van de gaskamers in Auschwitz naar het New York van de jaren zestig.

Maar is het verhaal verzonnen of waar gebeurd? Langzaam maar zeker begint Annie zich af te vragen of Forrester wel de hele waarheid heeft verteld...

Schrijver: R.J. Ellory
Oorspronkelijke titel: Ghostheart
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022989289
Uitgever: Bruna
Stervensuur
'Viermaal ben ik verraden: tweemaal door een vrouw, eenmaal door de beste vriend die je je maar kunt wensen, en uiteindelijk door een natie. En misschien heb ik ook mijzelf verraden...'

Twaalf jaar geleden werd Daniel Ford veroordeeld voor de moord op Nathan Verney, zijn beste vriend. Nu heeft hij nog 36 dagen te leven voordat zijn executie wordt voltrokken. Zesendertig dagen onder het meedogenloze regime van de gevangenisbewaarders, terwijl alle juridische ontsnappingswegen zijn afgesloten.

Tijdens zijn laatste weken krijgt Daniel gezelschap van de geestelijke John Rousseau. Aan hem vertelt Daniel nog één keer hoe het allemaal zover heeft kunnen komen. Het is een verhaal van vriendschap en verraad. De vriendschap tussen de blanke Daniel en de zwarte Nathan, in een land dat verscheurd wordt door rassentegenstellingen en oorlog. Hun vriendschap houdt lang stand, ondanks de grote verschillen tussen hen. Maar geleidelijk neemt de onderlinge spanning toe. Dan breekt die fatale dag in 1970 aan, de dag waarop Nathan wordt vermoord...
Schrijver: R.J. Ellory
Oorspronkelijke titel: Candlemoth
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789026134357
Ebook: 9789026134364
Uitgever: Bruna
Tijden van duisternis

Jasperville, Québec, het stadje dat Jack Devereaux na een moeilijke jeugd zo snel mogelijk verliet. Maar dan wordt hij gebeld met het bericht dat zijn jongere broer een man heeft aangevallen en verwond. Niemand weet waarom, maar Jack vermoedt dat het iets te maken heeft met de Jasperville-meisjes die al jaren vermist zijn.

Terwijl hij aan de lange reis naar huis begint door het bevroren, meedogenloze landschap, vraagt Jack zich niet af waaróm zijn kleine broertje gek is geworden. Hij vraagt zich vooral af waarom het zo lang heeft geduurd...

Schrijver: R.J. Ellory
Oorspronkelijke titel: The darkest season
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026162503
Ebook: 9789026162527
Uitgever: De Fontein

Drie dagen in Chicago (e-books)Drie dagen in Chicago

Drie dagen in Chicago bevat de boeken:

 1. De zus
 2. De cop
 3. De killer

Schrijver: R.J. Ellory
Oorspronkelijke titel: Three days in Chicagoland
Eerste uitgave: 2012
Ebook: 9789026156380
Uitgever: De Fontein
De zus
In Drie dagen in Chicago wordt vanuit drie perspectieven het verhaal verteld van een gruwelijke moord op een jong meisje in Chicago in 1956.

In dit eerste deel van het drieluik is 'De zus' aan het woord.
Schrijver: R.J. Ellory
Oorspronkelijke titel: The sister
Eerste uitgave: 2012
Ebook: 9789026134029
Uitgever: De Fontein
De cop
In Drie dagen in Chicago wordt vanuit drie perspectieven het verhaal verteld van een gruwelijke moord op een jong meisje in Chicago in 1956.

In dit tweede deel van het drieluik is 'De cop' aan het woord.

Schrijver: R.J. Ellory
Oorspronkelijke titel: The cop
Eerste uitgave: 2012
Ebook: 9789026134005
Uitgever: De Fontein
De killer
In Drie dagen in Chicago wordt vanuit drie perspectieven het verhaal verteld van een gruwelijke moord op een jong meisje in Chicago in 1956.

In dit derde deel van het drieluik is ''De killer' aan het woord.

Schrijver: R.J. Ellory
Oorspronkelijke titel: The killer
Eerste uitgave: 2012
Ebook: 9789026134012
Uitgever: De Fontein

Dubbel uitgegeven titelsEen ongenode gast
Zie voor de beschrijving van dit boek: Schijnwereld.
Schrijver: R.J. Ellory
Oorspronkelijke titel: zie Schijnwereld
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789026134371
Ebook: 9789026134388
Uitgever: De Fontein