Boekenplank:
Kies

Boeken van Giles Blunt

Meer over Giles Blunt

Genre: Thriller / Spanning / Mysterie

Website: http://www.gilesblunt.com


Overzicht

  • Bloedrode zomer - Black fly season
  • De ijsregen - The delicate storm
  • Een rijpe prooi - Cold eye
  • Veertig woorden voor verdriet - Forty words for sorrow

gedetailleerd overzicht

OverzichtBloedrode zomer
De zomer is net begonnen in Algonquin Bay en de zon staat hoog aan de hemel. De muskieten maken zich klaar voor hun aanval. Ze zijn niet de enigen die bloed ruiken. Iemand heeft geprobeerd een jonge, roodharige vrouw te vermoorden. Ze is met een wapen van klein kaliber in haar hoofd geschoten, maar de kogel is op wonderbaarlijke wijze blijven steken en heeft haar hersenen nauwelijks beschadigd. Alleen kan ze zich niet meer herinneren wie ze is of waar ze vandaan komt, laat staan dat ze weet wie haar uit de weg zou willen ruimen. Als korte tijd daarna het zwaar verminkte lichaam van motorrijder en drugsdealer Wombat Guthrie wordt gevonden, is er geen reden om aan te nemen dat zijn dood iets met de roodharige vrouw te maken heeft. Tot detective John Cardinal ontdekt dat de vrouw, die stukje bij beetje haar geheugen terugkrijgt, wat minder onschuldig is dan wordt aangenomen, en dat haar ‘teruggevonden’ herinneringen niet helemaal stroken met de waarheid.
Schrijver: Giles Blunt
Oorspronkelijke titel: Black fly season
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-225-4123-1
Uitgever: Boekerij
De ijsregen
Een door beren aangevreten lijk van een Amerikaanse toerist wordt ontdekt in de buurt van Algonquin Bay en detective John Cardinal wordt op de zaak gezet. In eerste instantie lijkt het een eenvoudige moord. Maar als kort daarna een bewoner van het stadje in hetzelfde bos dood wordt aangetroffen, beseft Cardinal dat deze zaak een stuk minder rechttoe rechtaan is dan hij eerste instantie dacht. Dan slaat het weer om, een aanhoudende ijsregen daalt neer op Algonquin Bay. Het leven wordt lamgelegd en het onderzoek wordt ernstig vertraagd.
Schrijver: Giles Blunt
Oorspronkelijke titel: The delicate storm
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-225-3542-8
Uitgever: Boekerij
Een rijpe prooi
Nick Hood is artiest en een wanhopig man. Zijn sombere schilderijen zijn prachtig, maar ze verkopen niet. Op een dag loopt Nick, ten einde raad, met zelfmoordplannen rond. Dan ontmoet hij in een café een klein, mismaakt mannetje dat belooft Nick te helpen - tegen een hoge prijs! De dwerg beschikt over bizarre, mysterieuze gaven. Hij kan Nick rijk en beroemd maken, mits deze bereid is alles te doen wat hem wordt opgedragen. Nick accepteert het aanbod en wordt meegelokt naar lugubere oorden, waar hij gedwongen wordt de meest brute misdaden te aanschouwen. Daarna zijn Nicks schilderijen zó levensecht, zó briljant en zó bezeten van een duistere, negatieve kracht dat het grote succes niet langer uit kan blijven. Maar dan komt het sinistere mannetje zijn gruwelijke beloning opeisen...
Schrijver: Giles Blunt
Oorspronkelijke titel: Cold eye
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-6790-323-X
Uitgever: Kadmos
Veertig woorden voor verdriet
Wanneer in het kleine Noord-Canadese stadje Algonquin Bay vier tieners worden vermist, verricht de politie een uitgebreid onderzoek dat echter niets oplevert. Iedereen wil het dossier sluiten, behalve rechercheur John Cardinal, een sympathieke eenling wiens verbetenheid en volharding slechts leiden tot zijn verwijdering uit de afdeling Moordzaken. En erger nog: men verdenkt hem ervan dat hij in het recente verleden corrupt is geweest, dat hij gevoelige informatie heeft doorgespeeld aan een crimineel. Dan wordt het verminkte lichaam van een van de verdwenen tieners gevonden en lijkt Cardinals voorgevoel bewaarheid te worden: dat er in het vredige stadje een wrede en koelbloedige moordenaar actief is. Cardinal mag zijn onderzoek voortzetten – bijgestaan door een nieuwe collega van wie hij vermoedt dat zij de opdracht heeft niet zozeer deze moord, als wel Cardinals verleden te onderzoeken.
Schrijver: Giles Blunt
Oorspronkelijke titel: Forty words for sorrow
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-225-3337-9
Uitgever: Boekerij