Boekenplank:
Kies

Boeken van Robert Crais

Meer over Robert Crais

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Robert Crais


Overzicht

  • De lijfwacht - The watchman
  • De tweeminutenregel - The two minute rule
  • Explosief - Demolition angel
  • Gijzeling - Hostage

Elvis Cole

  1. Eerherstel - L.A. requiem
  2. De laatste detective - The last detective
  3. De vergeten man - The forgotten man

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe lijfwacht
Eén moment dacht ze de stad voor zichzelf te hebben: Larkin Barkley, 22 jaar, blonde society-dochter van een steenrijke vader, scheurde met haar Aston Martin door de nachtelijke straten van L.A., en trok zich niets aan van verkeerslichten of andere weggebruikers. Heel even voelde ze zich helemaal vrij. Die andere auto had ze nooit kunnen zien aankomen. Toen ze zich achter haar airbag vandaan had geworsteld, zag ze de Mercedes en diens passagiers; ze was op dat moment de verkeerde vrouw op de verkeerde plek.
Joe Pike, ex-politieman en ex-marinier, wordt ingehuurd om Larkin als lijfwacht te beschermen. Haar getuigenis van die nacht is essentieel voor het proces dat het Openbaar Ministerie wil voeren tegen enkele drugsbaronnen. Maar wanneer ze binnen een paar uur op hun nieuwe schuilplaats worden aangevallen, weet Pike dat de andere partij beter geïnformeerd is dan hij.
Joe besluit niet af te wachten en de jagers zelf op te sporen, daarbij gehinderd door het verwende Paris Hilton-achtige gedrag van zijn beschermelinge enerzijds en het nietsontziende geweld van drugsbendes en doodseskaders anderzijds.
Schrijver: Robert Crais
Oorspronkelijke titel: The watchman
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-261-2351-1
Uitgever: De Fontein
De tweeminutenregel
Bij het beroven van een bank heeft een overvaller doorgaans twee minuten voordat de politie arriveert. Bankrover Max Holman kent deze tweeminutenregel beter dan wie ook, en wanneer hij die overtreedt wordt hij gearresteerd door FBI-agente Katherine Pollard.
Na tien jaar komt Holman vrij uit de gevangenis. Daags voordat hij zijn zoon Richard, een politieagent, wil opzoeken, wordt die samen met drie andere agenten doodgeschoten. Het lijkt een gewone schietpartij, maar als het slachtoffer een agent is - en dan ook nog met een criminele vader - zijn de motieven zelden gewoon.
De verdachte wordt gezocht binnen een groep corrupte agenten die de buit van een berucht bankroversduo wil vinden. De moord is vermoedelijk een wraakactie en Holman is vastberaden om de naam van zijn zoon te zuiveren. De enige die hem hierbij kan helpen is... Katherine Pollard.
Schrijver: Robert Crais
Oorspronkelijke titel: The two minute rule
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-261-2352-8
Uitgever: De Fontein
Explosief
Drie jaar na de explosie waarbij haar partner en geliefde David 'Sugar' Boudreaux om het leven kwam, probeert bomexpert Carol Starkey haar leven weer op te pakken.
Terwijl ze zichzelf op de been houdt met drank en pijnstillers, is ze voorzichtig weer begonnen bij de criminele recherche van de Los Angeles Police Department, de LAPD.
Wanneer een op het eerste gezicht niet zo schadelijke bom toch een verwoestende uitwerking heeft, wordt Carol op de zaak gezet. Het onderzoek richt zich op een hele reeks explosies en legt een sinister complot bloot.
De bommen blijken expres ontworpen te zijn om bomexperts te doden. En aangezien Carol de enige professional is die zo'n moordaanslag heeft overleefd, loopt zij groot gevaar.
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Explosief talent.
Schrijver: Robert Crais
Oorspronkelijke titel: Demolition angel
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-225-3113-9
Uitgever: Boekerij
Gijzeling
Tijdens Jeff Talleys werk als politieonderhandelaar in Los Angeles, overleed een jonge gijzelaar. Talley, inmiddels hoofdcommissaris van politie in een klein stadje in Californië, heeft er nog altijd nachtmerries over.
Nu zijn drie ogenschijnlijk kleine crimineeltjes op de vlucht na een foutgelopen overval op een drankhandel, waarbij een dode viel. De drie hebben een man en zijn twee kinderen gegijzeld, en Talley moet de onderhandelingen voor hun leven voeren totdat de speciale districtseenheid het van hem komt overnemen.
Wat Talley en de gijzelnemers echter niet weten, is dat de gegijzelde man de boekhouder is van de plaatselijke maffiabaas, Sonny Benza. Benza zal geen middel schuwen om de uiterst gevoelige en bezwarende informatie terug te krijgen voordat de politie het huis bestormt. En hij kent het geheim van Talley.
Uit alle macht probeert Talley niet alleen de gijzelaars te redden, maar ook zichzelf, zijn ex-vrouw en hun dochter. De tijd tikt door, ook voor de gevaarlijke psychopaat die tussen de gijzelnemers zit...
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Hostage - Gijzeling -.
Hostage - 2005
Regisseur: Florent Emilio Siri
Cast: Bruce Willis, Ben Foster, Kevin Pollak, e.a.
Schrijver: Robert Crais
Oorspronkelijke titel: Hostage
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-225-3111-2
Uitgever: Boekerij

Elvis ColeEerherstel
Wanneer het levenloze lichaam van Karen Garcia wordt aangetroffen in Griffith Park, lijkt het aanvankelijk op de zoveelste gewelddadige moord in Los Angeles. Maar Karens vader, de machtige zakenman Frank Garcia, denkt daar heel anders over. Hij schakelt Joe Pike in, een goede bekende, om het politieonderzoek op de voet te volgen.
Joe Pike is zelf ooit politieman geweest, maar moest het corps verlaten toen hij werd verdacht van de moord op zijn partner. Zijn aanwezigheid bij het lopende onderzoek wordt dan ook op zijn zachtst gezegd niet op prijs gesteld. Zeker niet als de politie hém als verdachte nummer 1 blijkt te beschouwen...
Maar Joe weet inmiddels dat Karen het slachtoffer is van een onvindbare seriemoordenaar. De politie is teneinde raad en probeert de zaak in de doofpot te stoppen. Maar hoe bewijs je dat?
Het is aan Elvis Cole, Joe's partner en eigenaar van hun detectivebureau, om alle zeilen bij te zetten in de zaak van zijn leven...
Schrijver: Robert Crais
Oorspronkelijke titel: L.A. requiem
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-225-3112-0
Uitgever: Boekerij
De laatste detective
De relatie van privé-detective Elvis Cole met zijn vriendin advocate Lucy Chenier wankelt. En dan gebeurt het ondenkbare: als Lucy’s tienjarige zoontje Ben bij Elvis logeert, verdwijnt hij. En nadat Elvis een duister telefoontje heeft gekregen wordt snel duidelijk dat de jongen niet is weggelopen...
Elvis roept de hulp in van oud-collega Joe Pike en ze gaan wanhopig op zoek naar Ben, bijgestaan door politie-detective Carol Starkey.
Terwijl de tijd dringt, vraagt Elvis zich af of zijn eigen verleden hier misschien een rol speelt – zou hij medeschuldig kunnen zijn aan de verdwijning?
Schrijver: Robert Crais
Oorspronkelijke titel: The last detective
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-225-3786-2
Uitgever: Boekerij
De vergeten man
Los Angeles, 3.58 a.m. Privé-detective Elvis Cole wordt gebeld door de Los Angeles Police Department, de LAPD, met de vraag of hij wil helpen bij het identificeren van een dode. Vlak voor hij stierf vertelde de man dat hij op zoek was naar zijn zoon – Elvis Cole.
Elvis Cole heeft zijn vader nooit gekend. Zijn moeder was een zeer labiele vrouw, die af en toe voor langere periodes verdween. Cole werd tijdens een van deze periodes verwekt. Zijn leven lang is Cole al op zoek naar zijn vader, en misschien heeft hij hem dan nu – te laat – gevonden. Hij wendt zich tot de enige persoon die hem met zijn zoektocht kan helpen, zijn oude partner en vriend Joe Pike.
Samen met rechercheur Carol Starkey zoeken Cole en Pike koortsachtig naar de identiteit van de dode man. Elke nieuwe aanwijzing brengt hen een stap dichter bij het geheim dat hij bij zich droeg. Maar elke nieuwe aanwijzing brengt ook Elvis Cole meer in gevaar...
Schrijver: Robert Crais
Oorspronkelijke titel: The forgotten man
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-225-4194-0
Uitgever: Boekerij