Boekenplank:
Kies

Boeken van Karen Dionne

Karen Dionne woonde jarenlang met haar man en kind in de wildernis van Upper Peninsula, Michigan, waar zij zichzelf ‘de wetten van de wildernis’ leerden. Tegenwoordig woont en werkt ze in Detroit.

Meer over Karen Dionne

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1953

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Karen Dionne


Overzicht

  • Dochter van het moeras - The marsh king's daughter
  • Geworteld in het kwaad - The wicked sister

gedetailleerd overzicht

OverzichtDochter van het moeras
Als je in afzondering opgroeit, wanneer weet je dan dat er thuis iets mis is?

Helena’s moeder is als tiener ontvoerd en in een afgelegen hut diep in het moerasgebied bij Michigan vastgehouden. Geen elektriciteit of stromend water, geen mensen in de buurt. Helena, die twee jaar later geboren werd, hield van het leven daar: jagen, vissen, één zijn met de natuur. Ondanks haar vaders temperament en vaak brute gedrag, hield ze van hem. Tot het moment dat ze ontdekte hoe wreed hij werkelijk was.

Twintig jaar later heeft Helena een stabiel leven opgebouwd. Maar dan ontsnapt haar vader uit de gevangenis. Hij houdt zich waarschijnlijk schuil in het moerasgebied dat hij als geen ander kent. De politie zet een grote klopjacht in, maar Helena weet dat die geen schijn van kans maakt. Zij is de enige die haar vader kan vinden, want zij heeft de geheimen van het moerasgebied juist van hém geleerd.

Schrijver: Karen Dionne
Oorspronkelijke titel: The marsh king's daughter
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026142413
Ebook: 9789026142420
Uitgever: De Fontein
Geworteld in het kwaad

Ze had het verleden begraven. Dacht ze...

Al jarenlang leeft Rachel in een psychiatrische inrichting, als straf voor de moord op haar ouders, die ze als kind pleegde. Maar wanneer ze door een journalistiek onderzoek nieuwe details over de moorden ontdekt, keert ze terug naar de blokhut in het afgelegen moerasgebied waar ze met haar ouders en zus woonde.

Terwijl Rachel zich steeds meer herinnert over wat er echt gebeurde op de dag dat haar ouders werden vermoord, beseft ze dat de geschiedenis en de geheimen die ze met haar zus deelt, misschien wel het allergrootste gevaar vormen...

Schrijver: Karen Dionne
Oorspronkelijke titel: The wicked sister
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026152443
Ebook: 9789026152450
Uitgever: De Fontein