Boekenplank:
Kies

Boeken van Blake Crouch

Blake Crouch (Statesville, North Carolina, VS) heeft meerdere thrillers geschreven, maar pas met de boeken van de Wayward Pines-serie en de verfilming daarvan, raakte hij bekend bij het grote publiek.
Meer over Blake Crouch

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1978

Website: Blake Crouch


Overzicht

  • Dark matter - Dark matter
  • Reset - Recursion
  • Vlucht - Run

Wayward Pines

  1. Verloren - Pines
  2. Verbeten - Wayward
  3. Verlaten - The last town

gedetailleerd overzicht

OverzichtDark matter
Het leven bestaat uit keuzes. Door één pad te kiezen, sluit je het andere af. Maar wat als dat nu eens niet zo is? Wat als je in een andere werkelijkheid dat andere pad volgt. Wat als je spijt krijgt van je keuzen?

'Ben je gelukkig met je leven?' Dat zijn de laatste woorden die Jason Desson hoort vóórdat de gemaskerde ontvoerder hem bewusteloos slaat. En voordat hij wakker wordt en merkt dat hij vastgeketend is aan een ziekenhuisbed, omgeven door mensen die hij niet kent, die gekleed zijn in beschermende pakken en een man die Jason nog nooit heeft gezien naar hem glimlacht en zegt: 'Welkom terug, vriend.'

In de wereld waarin Jason wakker is geworden is niets zoals hij gewend is. Zijn vrouw is niet zijn vrouw. Zijn zoon is nooit geboren. Jason zelf is geen doorneeprofessor in natuurkunde. Is déze wereld of de wereld waar hij vandaan komt een droom? En zelfs als de wereld die hij zich herinnert echt is, hoe kan hij die dan ooit weer terugvinden?

De antwoorden liggen in een reis die wonderlijker en afschuwelijker is dan alles wat hij zich ooit had kunnen voorstellen. Een reis die hem dwingt naar de donkerste krochten van zijn ziel te kijken, terwijl hij het moet opnemen tegen een angstaanjagende, nagenoeg onverslaanbare vijand.
Schrijver: Blake Crouch
Oorspronkelijke titel: Dark matter
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789045211244
Uitgever: Karakter
Reset

Wat als jouw herinneringen van iemand anders zijn...

'Mijn zoon is gewist.' Dat zijn de laatste woorden die de vrouw tegen Barry Sutton zegt voor ze van het dak van een wolkenkrabber springt. Barry begint onderzoek naar haar te doen en komt erachter dat er in het hele land mensen in een ander leven wakker worden dan dat waarin ze in slaap vielen.

Barry's zoektocht naar de waarheid mondt uit in een onmogelijke, haast hallucinatoire zoektocht als hij ontdekt dat de technologie van neurowetenschapper Helena Smith iets beangstigends heeft voortgebracht: de mogelijkheid om herinneringen niet alleen te opnieuw te beleven maar ook veranderen...

Schrijver: Blake Crouch
Oorspronkelijke titel: Recursion
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789044355826
Ebook: 9789044355833
Uitgever: The House of Books
Vlucht

Vijf dagen geleden... Een invasie van bizarre moorden trekt over het land. Een agent richt een bloedbad aan in een bejaardentehuis, er zijn meerdere schietincidenten op scholen, hevige opstanden in gevangenissen en het land wordt overspoeld door onbegrijpelijke agressie in alle staten.

Vier dagen geleden... De moorden vertienvoudigen.

Drie dagen geleden... De president smeekt het volk tot kalmte.

Twee dagen geleden... De moordenaars verenigen zich.

Gisteren... De elektriciteit valt uit.

Vanavond... Op de radio worden namen voorgelezen: zij moeten worden gedood.

Je zit in de keuken en hebt zojuist je eigen naam gehoord. Jij heet Jack Colcough. Je hebt een vrouw, een dochter en een zoontje. Je woont in Albuquerque. Mensen zijn onderweg naar je huis om jou en je familie te vermoorden. Je weet niet waarom, maar je hebt geen tijd om daarover na te denken, je moet weg, rennen: vlucht!

Schrijver: Blake Crouch
Oorspronkelijke titel: Run
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789045212609
Ebook: 9789045212708
Uitgever: Karakter

Wayward PinesVerloren
Secret Service agent Ethan Burke komt aan in Wayward Pines (Idaho) met een duidelijke missie: hij moet twee verdwenen collega-agenten zien te vinden die tien dagen daarvoor in het idyllische dorpje zijn verdwenen. Maar als hij nog maar net in het dorp is, raakt hij betrokken bij een ernstig verkeersongeluk. Hij komt in het ziekenhuis terecht, zonder identiteitsbewijs, zonder mobiel, zonder portemonnee. De medische staf is alleraardigst, maar... er klopt iets niet.

Naarmate de dagen verstrijken, levert de zoektocht naar de verdwijning van zijn collega's meer vragen op dan antwoorden. Waarom kan hij zijn vrouw en kind in de buitenwereld niet bereiken? Waarom gelooft niemand dat hij is wie hij zegt dat hij is? En waarom dient het onder hoogspanning staande hek dat om het dorp staat? Is het bedoeld om de inwoners erbinnen te houden? Of om iets buiten te houden?

Hoe dichter Burke bij de waarheid komt, hoe verder hij verwijderd raakt van de wereld die hij kende, van die man die hij dacht dat hij was. Op een gegeven moment moet hij een angstaanjagend feit onder ogen zien: hij zal Wayward Pines misschien wel nooit kunnen verlaten...

Wayward Pines - 2015 - TV-serie
Regisseur: Diversen
Cast: Siobhan Fallon Hogan, Toby Jones, Shannyn Sossamon, e.a.
Schrijver: Blake Crouch
Oorspronkelijke titel: Pines
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789045206196
Ebook: 9789045205120
Uitgever: Karakter
Verbeten
Welkom in Wayward Pines, een dorpje met 461 inwoners. Idyllisch gelegen in een vallei en omgeven door schilderachtige bergpartijen waan je je in een modern paradijs... ware het niet dat het dorp door een onder stroom staand hek met daarop prikkeldraad is omgeven, dat scherpschutters het 24 uur per dag in de gaten houden en er in het hele dorp verborgen camera's hangen die elk woord en elke beweging registeren.

De inwoners weten geen van allen hoe ze er terecht zijn gekomen. Hun wordt verteld waar ze komen te wonen. Waar ze komen te werken. Met wie ze moeten trouwen. Sommigen denken dat ze dood zijn en zich in het hiernamaals bevinden. Anderen denken dat ze in een experimentele gevangenis zitten. En iedereen droomt er stiekem van om te vluchten, maar de weinigen die het proberen komen voor een angstaanjagende verrassing te staan.

Ethan Burke heeft de wereld achter de afscherming gezien. Hij is de sheriff en de enige die de waarheid kent - Wayward Pines is niet zomaar een dorp. En wat er zich aan de andere kant bevindt is een nachtmerrie die ieders voorstelling te boven gaat.

Schrijver: Blake Crouch
Oorspronkelijke titel: Wayward
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789045205939
Ebook: 9789045205441
Uitgever: Karakter
Verlaten
Secret Service-agent Ethan Burke bevindt zich al drie weken in Wayward Pines in Idaho. Een stadje waar mensen verteld wordt met wie ze moeten trouwen, waar ze komen te wonen en waar ze komen te werken. De gehele bevolking is overgeleverd aan de grillen van David Pilcher, de megalomane gek die hen in zijn macht heeft.

Maar Burke heeft ontdekt wat voor verbijsterend geheim zich bevindt achter het onder stroom staand hek waarmee het stadje omgeven is, een nachtmerrie die ieders voorstelling te boven gaat. Burke ziet het echter als zijn plicht om de inwoners te vertellen wat hij ontdekt heeft. Als Pilcher daarachter komt haalt hij de stroom van het hek en zijn Burke en de andere inwoners overgeleverd aan wat er zich buiten de hekken bevindt...

Schrijver: Blake Crouch
Oorspronkelijke titel: The last town
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789045204277
Ebook: 9789045204376
Uitgever: Karakter