Boekenplank:
Kies
 • Home
 • H
 • Jilliane Hoffman

Boeken van Jilliane Hoffman

Jilliane Hoffman werkte als officier van Justitie in Miami, waar ze vooral werkte aan zware misdrijven. Ze was adviseur voor Justitie in Florida en heeft de FBI bijgestaan in talloze misdaadonderzoeken. Hoffman woont met haar gezin in Florida.

Meer over Jilliane Hoffman

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1967

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jilliane Hoffman


Overzicht

 • De kleine getuige - All the little pieces
 • In een vlaag van waanzin - Plea of insanity

Bobby Dees

 1. Doodsangst - Pretty little things
 2. Nummer 9 - Number 9 (e-book)
 3. Insomnia - Insomnia

C.J. Townsend

 1. Vergelding - Retribution
 2. De laatste getuige - Last witness
 3. De snijkamer - The cutting room
 4. Regels van het spel - Nemesis

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kleine getuige

Wanneer Faith met haar vierjarige dochtertje 's avonds laat naar huis rijdt, knalt er opeens iemand op haar auto: vanuit het bos is een meisje in paniek de weg op gerend. "Help me!' schreeuwt ze, maar Faith is in blinde paniek: een donkere weg, niemand in de buurt... ze besluit door te rijden. In haar achteruitkijkspiegel ziet ze hoe het meisje door een man het bos in wordt gesleurd.

Wanneer steeds meer jonge vrouwen verdwijnen en er Vermist-posters opduiken met daarop het gezicht van het meisje, blijkt dat Faith's dochtertje die bewuste avond helemaal niet sliep op de achterbank. Ze heeft alles gezien. En vertelt dat ook. Aan de politie. In plaats van getuige is Faith opeens schuldig aan het feit dat ze iets had kúnnen doen.

En de dader? Die heeft haar misschien wel gezien en nu hij weet wat zij weet...

Schrijver: Jilliane Hoffman
Oorspronkelijke titel: All the little pieces
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026139307
Ebook: 9789026139314
Uitgever: De Fontein
In een vlaag van waanzin
Een wreed misdrijf
Een onwaarschijnlijke verdachte
Een pleidooi voor een vlaag van waanzin
En het vonnis zal luiden: doodstraf... maar dat is nog slechts het begin...

Het alarmnummer van de politie is gebeld door een klein meisje dat wanhopig om hulp roept. Ter plekke treft de politie een drama aan. David Marquette, een vooraanstaand chirurg, is zwaargewond en ligt te midden van de lichamen van zijn vrouw en drie kinderen.

De verdenking voor deze viervoudige moord valt toch al snel op de chirurg zelf. Julia Valenciano, een jonge ambitieuze openbaar aanklager, wordt gevraagd de officier van justitie - en sinds kort haar minnaar - te assisteren in deze grote moordzaak.

Marquettes advocaat pleit voor ontoerekeningsvatbaarheid. Waanbeelden zouden hem ertoe gedreven hebben zijn vrouw en kinderen te redden van een duivels bestaan. Julia en haar team moeten bewijzen dat zijn schizofrenie één grote maskerade is om een koelbloedige familiemoord te verdoezelen. Maar in haar strijd om rechtvaardigheid moet Julia de confrontatie aan met haar eigen verleden. Een verleden dat ze al jaren angstvallig probeert te onderdrukken...
Schrijver: Jilliane Hoffman
Oorspronkelijke titel: Plea of insanity
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-261-2387-0
Uitgever: De Fontein

Bobby DeesDoodsangst
Inspecteur Bobby Dees weet wat pijn is. Hij weet hoe het voelt om een kind te verliezen. En hij doet er alles aan om te voorkomen dat het iemand anders ook overkomt.

Als de dertienjarige Lainey Emerson na Halloween niet thuiskomt, wordt Dees opgeroepen om haar te zoeken. Dus onttrekt hij zich aan het zelfgekozen isolement vol slapeloze nachten, verdriet en onrust waarin hij zich heeft teruggetrokken na de verdwijning van zijn eigen dochter - en belandt hij in een wereld die nog veel duisterder is dan die waarin hij zich al bevond.

Lainey werd voor het laatst werd gezien met haar vriendje, een mysterieus type dat ze via internet had ontmoet en die zichzelf 'El Capitan' noemt. Dan komt Dees op het spoor van een kinderpornonetwerk en wordt hij geconfronteerd met het grootste monster dat hij ooit is tegengekomen. De klok tikt. En Laineys tijd is bijna om...
Schrijver: Jilliane Hoffman
Oorspronkelijke titel: Pretty little things
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-261-2758-8
Uitgever: De Fontein
Nummer 9

Nummer 9 is een kort verhaal dat voorafgaat aan Insomnia en  interessante achtergrondinformatie geeft over The Handyman...

* Nummer 9 is alleen als e-book verkrijgbaar.

Schrijver: Jilliane Hoffman
Oorspronkelijke titel: Number 9 (e-book)
Eerste uitgave: 2016
Ebook: 9789026147128
Uitgever: De Fontein
Insomnia

Na de vondst van het mobieltje en de bebloede jas van de vermiste 17-jarige Mallory, is de politie in de hoogste staat van paraatheid. Mallory voldoet aan het profiel van de slachtoffers van de seriemoordenaar die zich in tweets aan de FBI "Handyman' noemt.

Als Mallory twee dagen later verward en bebloed wordt aangetroffen en zegt ontsnapt te zijn aan de Handyman is er geen reden om aan haar verhaal te twijfelen. Of toch wel? Heeft zij nu juist zijn aandacht op haar gevestigd en is zijn jacht nu echt begonnen?

Schrijver: Jilliane Hoffman
Oorspronkelijke titel: Insomnia
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026144455
Ebook: 9789026144462
Uitgever: De Fontein

C.J. TownsendVergelding
New York, 1988. Chloe Larson, bijna afgestudeerd als advocate, wordt op een avond thuis opgewacht door een man die zijn gezicht verborgen heeft achter een clownsmasker. Hij mishandelt en verkracht haar en laat haar in de vroege morgen voor dood achter. Chloe overleeft, maar is psychisch gebroken en stort in. Langzaam probeert zij later onder een nieuwe identiteit een nieuw leven op te bouwen als officier van justitie.

Miami, 2000. Een seriemoordenaar, bijgenaamd Cupido, zaait angst onder de bevolking na een reeks verkrachtingen en moorden op jonge blondines. Wanneer officier van justitie C.J. Townsend geconfronteerd wordt met de verdachte, herkent zij de stem van de man die haar twaalf jaar eerder heeft overvallen.

Op dat moment zweert C.J. dat hij zijn verdiende straf niet zal ontlopen. Haar persoonlijke zaak tegen hem is verjaard, maar zij zal niet rusten voordat hij ter dood is veroordeeld. Is vergelding of gerechtigheid haar drijfveer?

Ze zet alles opzij voor deze zaak, waarbij ze bereid is de mazen van de wet op te zoeken om deze man voorgoed uit haar leven te bannen. Maar Cupido is een genadeloze tegenstander en bevecht haar met alle middelen...
Schrijver: Jilliane Hoffman
Oorspronkelijke titel: Retribution
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789026136511
Ebook: 9789026136665
Uitgever: De Fontein
De laatste getuige
Het politiekorps van Miami wordt opgeschrikt door een ongebruikelijke reeks moorden: agenten uit de eigen gelederen worden omgebracht, waarbij de plaats delict steeds duidelijk in scène is gezet.

De politie herkent de hand van een seriemoordenaar en zet rechercheur Dominick Falconetti op de zaak. Zijn vriendin en openbare aanklager C.J. Townsend wordt aan het team toegevoegd, aangezien zij enkele jaren geleden het onderzoek leidde naar de beruchte lustmoordenaar Cupido en hem achter de tralies zette.

Maar nu, drie jaar later, is de terreur terug in de straten van Miami en jaagt er iemand op de politie. Details op de plaatsen delict en een ontvoering van een drugsbaron lijken te wijzen op een mogelijk verband met interne corruptie en een drugsoorlog, maar al spoedig begint C.J. te vermoeden, dat er een geheel ander motief is, waarom de agenten zo bruut worden vermoord.

Een motief dat zij echter nooit kan openbaren, want als zij dat geheim zou onthullen, wordt een beestachtige moordenaar onmiddellijk op vrije voeten gesteld. C.J. zal haar vroegere belager en kwelgeest op haar eigen terrein, in de rechtszaal, moeten bestrijden, waarbij zij haar carrière, haar relatie en zelfs haar leven op het spel zet.
Schrijver: Jilliane Hoffman
Oorspronkelijke titel: Last witness
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789026129940
Ebook: 9789026136672
Uitgever: De Fontein
De snijkamer
Het lichaam van een verdwenen studente wordt gevonden in een vuilcontainer. Een afschuwelijk einde voor een jonge vrouw, maar dat is nog niets vergeleken met de horror die zij heeft moeten doormaken in haar laatste uren: gedrogeerd en gemarteld voor het plezier van een online publiek van zieke sadisten.

Rechercheur Manny Alvarez en de jonge, ambitieuze assistent officier van justitie Daria DeBianchi moeten samenwerken om de zaak op te lossen. Hun onderzoek legt een nieuw patroon bloot tussen een verbijsterend aantal onopgeloste moorden en vermissingen door het hele land - en hun enige aanwijzing is de getuigenis van veroordeelde seriemoordenaar William Bantling.

Bantling is persoonlijk bekend met de gruwelijke praktijken van de organisatie achter deze misdaden. Bantlings informatie is te koop: hij wil zijn terdoodveroordeling ongedaan gemaakt zien. Maar voor Manny en Daria is dit pas het begin van de nachtmerrie, en wat betekent dit voor officier van justitie C.J. Townsend?
Schrijver: Jilliane Hoffman
Oorspronkelijke titel: The cutting room
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789026128844
Ebook: 9789026133978
Uitgever: De Fontein
Regels van het spel

Wanneer in Miami het zwaar toegetakelde lijk van een vermiste vrouw wordt gevonden, komt procureur C.J. Townsend in haar onderzoek een geheim forum op het spoor: mannen betalen veel geld om live toe te kunnen kijken hoe argeloze vrouwen deelnemen aan een gruwelijk spel waarbij ze uiteindelijk sterven.

Ze zet alles op alles om de groep op te rollen, maar dan verdwijnt er weer een jonge vrouw. Terwijl C.J. doorkrijgt dat de regels van het macabere spel gewijzigd zijn, verandert haar eigen leven in een nachtmerrie...

Schrijver: Jilliane Hoffman
Oorspronkelijke titel: Nemesis
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026150494
Ebook: 9789026150500
Uitgever: De Fontein