Boekenplank:
Kies

Boeken van James Rollins

James Rollins studeerde dierengeneeskunde aan de University of Missouri en werkte ruim 20 jaar als dierenarts. Tegenwoordig is hij fulltime schrijver en werkt hij een dag in de week voor een kattenopvang. Rollins heeft een duikbrevet en is amateur speleoloog (grotonderzoek).

Meer over James Rollins

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): James Czajkowski, James Clemens

Geboren: 1961

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: James Rollins


Overzicht

 • Hof van Eden - Altar of Eden
 • IJsjacht - Ice hunt

De Orde van de Sanguinisten / The Order of the Sanguines

 1. De dodenstad - City of Screams
 2. In bloed geschreven - The blood gospel
 3. Onschuldig bloed - Innocent blood

Sigma Force

 1. Zandstorm - Sandstorm
 2. Steen der wijzen - Map of bones
 3. De Zwarte Orde - Black Order
 4. Taal der engelen - The Judas Strain
 5. Het laatste orakel - The last oracle
 6. Dag des oordeels - The doomsday key
 7. De duivelkolonie - The devil colony
 8. Bloedspoor - Tracker
 9. Bloedlijn - Bloodline
 10. Het oog van God - The eye of God
 11. Het zesde uitsterven - The sixth extinction

Jake Ransom (Young Adult)

 1. Het Maya mysterie - Jake Ransom and the Skull King's shadow
 2. De Sfinx - Jake Ransom and the Howling Sphinx
De Orde van de Sanguinisten / The Order of the Sanguines
Jake Ransom (Young Adult)

gedetailleerd overzicht

OverzichtHof van Eden
Dr. Lorna Polk is dierenarts en onderzoeker aan een high-tech instituut dat bedreigde diersoorten beschermt. Door een helikopter van de grenspolitie wordt zij naar een vastgelopen vissersboot gebracht. De bemanning wordt vermist, maar aan boord zitten talloze exotische dieren in kooien...

Een papegaai zonder veren, bovenmaatse vleermuizen, kapucijnaapjes die een heup delen, een jaguarjong met het gebit van een sabeltandtijger. En ze hebben iets gemeen: een verontrustend hoge mate van intelligentie.

Lorna ontdekt een afschuwelijk geheim dat zijn oorsprong vindt in het prilste begin van de beschaving. Maar kan ze voorkomen dat er iets geboren wordt wat niet alleen de wereld bedreigt, maar ook de basis aantast van wat het betekent om mens te zijn?
Schrijver: James Rollins
Oorspronkelijke titel: Altar of Eden
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789024542260
Ebook: 9789024542437
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
IJsjacht
Diep verborgen in de ijskap van de noordpool bevindt zich een ultrageheime basis. Daar vindt een opmerkelijk experiment plaats dat voortijdig is afgebroken. Als het doorgang had gevonden, zou het angstaanjagende gevolgen voor de aarde hebben gehad.

De wetenschappers uit de voormalige Sovjet-Unie die het zeventig jaar oude IJsstation Grendel hebben gecreëerd, zouden graag zien dat het simpelweg uit de menselijke herinnering wegsmelt. Maar dat wordt onmogelijk als een Amerikaanse onderzeeër, de Polar Sentinel, per ongeluk te dicht in de buurt van de uitgeholde ijsberg komt.

Twee mensen weten al te veel: Matthew Pike, een voormalig lid van de Special Forces, die aan de rand van de poolcirkel woont, en zijn ex-vrouw.

Terwijl een Russische nucleaire aanvalsonderzeeër de Polar Sentinel geluidloos nadert, loopt de slag om Grendel langzaam maar zeker uit de hand. Dan doemt er iets huiveringwekkends op uit de ijsberg. Iets dat nooit had mogen overleven...
Schrijver: James Rollins
Oorspronkelijke titel: Ice hunt
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044308556
Uitgever: The House of Books

De Orde van de Sanguinisten / The Order of the SanguinesDe dodenstad
De dodenstad van James Rollins en Rebecca Cantrell is een spannend kort verhaal en tevens een intrigerende introductie voor In bloed geschreven, het eerste deel van De orde van de Sanguinisten-serie.

* Geschreven door James Rollins en Rebecca Cantrell.
Schrijver: James Rollins
Oorspronkelijke titel: City of Screams
Eerste uitgave: 2012
Ebook: 9789024562923
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
In bloed geschreven
Een verwoestende aardbeving in Masada, Israël, brengt een onbekende graftombe aan het licht. In de tombe wordt het gekruisigde en gemummificeerde lichaam van een jong meisje aangetroffen. Drie deskundigen gaan op pad om de ontdekking te onderzoeken: forensisch expert Jordan Stone, archeologe Erin Granger en Rhun Korza, een Vaticaanse priester.

Maar na een brute aanval op het tempelcomplex moeten de drie rennen voor hun leven en datgene vinden wat ooit werd bewaard in de sarcofaag van de tombe: een boek. Een handgeschreven testament van Christus zelf, dat volgens onofficiële bronnen het geheim van zijn goddelijkheid prijsgeeft.

Langs eeuwenoude ruïnes en prachtige kerken gaat het trio op zoek naar een geheime geschiedenis van meer dan duizend jaar. Maar wees gewaarschuwd: sommige boeken zouden nooit gevonden mogen worden...

* Geschreven door James Rollins en Rebecca Cantrell.
Schrijver: James Rollins
Oorspronkelijke titel: The blood gospel
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024540167
Ebook: 9789024590353
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Onschuldig bloed
Een ruwe aanval op een paardenstal in Californië brengt archeologe Erin Granger terug bij de sanguinisten. Deze onsterfelijke orde is gesticht met het bloed van Christus en belast met het beschermen van de wereld tegen duistere krachten.

Opnieuw moet Erin, samen met sergeant Jordan Stone en de mysterieuze priester Rhun Korza, de strijd aanbinden om een jongen te beschermen die wordt verondersteld een engel te zijn...

* Geschreven door James Rollins en Rebecca Cantrell.
Schrijver: James Rollins
Oorspronkelijke titel: Innocent blood
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024562770
Ebook: 9789024574520
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Sigma ForceZandstorm
Verborgen onder het zand van de woestijn ligt de legendarische stad Oebar, het immens rijke handelscentrum van het oude Arabië. De locatie is ook een geheimzinnige bron van antimaterie, die krachtig genoeg is om de aarde van energie te voorzien... of te vernietigen...

Een expeditie van wetenschappers en Sigma-specialisten trotseert zandstormen om de verdwenen stad binnen te komen. Ze moeten de antimaterie vinden voordat deze in handen valt van het Gilde, dat er kwaadaardige bedoelingen mee heeft.
Schrijver: James Rollins
Oorspronkelijke titel: Sandstorm
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789024528639
Ebook: 9789024532858
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Steen der wijzen
Een nachtmis in de Dom van Keulen ontaardt in een bloedbad. De daders verdwijnen spoorloos met hun buit: het relikwie van de bijbelse Wijzen uit het Oosten. De getuigenis van de enige overlevende veroorzaakt opschudding in het Vaticaan.

Een kardinaal verzoekt de Romeinse agente Rachel Verona een discreet onderzoek in te stellen. Ook doet hij een beroep op Sigma - een geheime Amerikaanse elite-eenheid. Sigma stuurt een team wetenschappers en militairen onder leiding van Grayson Pierce om de getuigenverklaring te verifiëren.

De daders behoren tot een mystieke, geheime broederschap van alchemisten en moordenaars, die de relieken willen gebruiken om de wereld diepgaand te veranderen. Het zijn fanatici die zich door niets en niemand laten tegenhouden.

Pierce en Verona worden zowel jager als prooi en moeten alle zeilen bijzetten om te overleven. Het spoor leidt naar een historische locatie waar wetenschap en religie samenkomen...
Schrijver: James Rollins
Oorspronkelijke titel: Map of bones
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789024557301
Ebook: 9789024565108
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De Zwarte Orde
Het begint met een aanslag op een Deens antiquariaat. Toevallig is commandant Grayson Pierce ter plaatse. Hij weet te voorkomen dat de daders vertrekken met een bijbel die ooit van Darwin was. Waarom zijn de terroristen geobsedeerd door de nalatenschap van een wetenschapper die ooit betrokken was bij gruwelijke experimenten?

In Nepal is een vallei ontvolkt door een mysterieuze plaag. Schimmige machten dreigen de arts Lisa Cummings, die de zaak onderzoekt, voorgoed het zwijgen op te leggen. Haar enige bondgenoot is de pelgrim Painter Crowe, het hoofd van de elite-eenheid Sigma Force. Maar Painter vertoont de eerste symptomen van de dodelijke ziekte...

Grayson heeft de sleutel in handen om Painter en Lisa te redden - als hij zou weten wat er op het spel staat. Sigma Force zet alles op alles om daar achter te komen. Vóór de huidige wereldorde voorgoed vernietigd wordt...
Schrijver: James Rollins
Oorspronkelijke titel: Black Order
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789024557400
Ebook: 9789024565115
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Taal der engelen
Diep in het oerwoud verbergt een eeuwenoude ruïne een dodelijk geheim. Een beroemde ontdekkingsreiziger heeft de waarheid lang geleden mee het graf in genomen. Een mysterie van epische proporties ligt verborgen in de genetische code van de mens...

Maar geen geheim blijft voor eeuwig verborgen, en Sigma ziet zich geplaatst tegenover een pandemie die mens en dier van de aardbodem kan wegvagen. Painter Crowe en Commander Gray Pierce zullen moeten samenwerken met hun grootste vijand om deze strijd te winnen.
Schrijver: James Rollins
Oorspronkelijke titel: The Judas Strain
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789024557608
Ebook: 9789024565122
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het laatste orakel
Als de volgende Boeddha, Mohammed of Jezus met bio-engineering tot leven gewekt zou kunnen worden? Zou dat dan de wederopstanding betekenen of zou het een kettingreactie in gang zetten die het einde van de mensheid inluidt?

Een denktank van wetenschappers, opgericht tijdens de Koude Oorlog, heeft een manier ontwikkeld om de talenten van autistische wonderkinderen nog veel verder uit te vergroten. Maar geheel zonder gevaar is die procedure niet...
Schrijver: James Rollins
Oorspronkelijke titel: The last oracle
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789024528622
Ebook: 9789024532841
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Dag des oordeels
Een Amerikaans geneticus vindt de dood in zijn lab, middenin de St. Pieter wordt een archeoloog dood gevonden en in een Afrikaans kamp sterft de zoon van een Amerikaanse senator een wrede dood. Drie moorden op drie continenten en de slachtoffers hebben allen eenzelfde brandmerk.

Sigma's Gray Pierce moet dit mysterie, met wortels tot diep in de vroege middeleeuwen, zien te ontrafelen. Van hem wordt een immens offer gevraagd om de mensheid te behoeden voor uitsterven...
Schrijver: James Rollins
Oorspronkelijke titel: The doomsday key
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789024531004
Ebook: 9789024532650
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De duivelkolonie
In een Indianengrot in de Rocky Mountains worden levenloze lichamen gevonden die in de vorm van een ster en een maansikkel zijn neergelegd. De menselijke resten wijzen op een rituele slachting.

Slechts één man ziet een waarschuwing in deze moordpartij: Painter Crowe, directeur van Sigma en native American. Hij heeft de symbolen eerder gezien en weet dat ze een persoonlijke bedreiging betekenen... en een van de doden is zijn neef.

Van de bevroren vulkanen van IJsland tot de verschroeiende woestijnen in het zuidwesten: Painter Crowe en zijn bevelhebber Grayson Pierce doorkruisen het Amerikaanse continent om het geheim achter de moorden te ontrafelen. Maar kunnen ze de waarheid achterhalen voordat alles wat zij liefhebben vernietigd wordt?
Schrijver: James Rollins
Oorspronkelijke titel: The devil colony
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789024532889
Ebook: 9789024532896
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Bloedspoor

In het middeleeuwse stadshart van Boedapest redden Tucker Wayne en zijn militaire hond Kane een mysterieuze vrouw uit handen van drie gewapende mannen. De vrouw bewaart een geheim over een schat verborgen sinds de val van het Derde Rijk.

Aan Tucker en Kane de taak om de vrouw te beschermen wanneer diep in de krochten van een oude begraafplaats het geheim wordt geopenbaard.

Schrijver: James Rollins
Oorspronkelijke titel: Tracker
Eerste uitgave: 2012
Ebook: 9789024560868
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Bloedlijn
Galilea, 1025. In een eeuwenoude citadel vindt een tempeliersridder een lang verborgen heilige schat: de Bachal Isu, de staf van Jezus. De staf is een relikwie van onschatbare waarde en bevat mysterieuze krachten die de mensheid voor altijd zullen veranderen.

Bijna duizend jaar later kapen Somalische piraten voor de kust van Afrika een jacht en ontvoeren daarbij een passagier, de zwangere dochter van een prominente Amerikaanse politicus. Het Sigma-team krijgt de opdracht om de vrouw uit de Somalische jungle te redden.

Het team moet de confrontatie aangaan met het Gilde, een duistere orde die door de eeuwen heen belangrijke historische gebeurtenissen heeft gemanipuleerd. Hun volgende doelwit: de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen.
Schrijver: James Rollins
Oorspronkelijke titel: Bloodline
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789024558469
Ebook: 9789024560837
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het oog van God
Als in Mongolië een onderzoekssatelliet neerstort, wordt de jacht geopend op de waardevolle lading ervan: een ultrageheim wetenschappelijk onderzoek naar donkere energie - de energie die in verband wordt gebracht met de geboorte van ons universum.

Ondertussen ontvangt een professor in het Vaticaan een pakketje met een schedel die Aramese inscripties bevat en een boek gebonden in mensenhuid, verzonden door een reeds overleden collega. Een DNA-test onthult dat de schedel en de huid afkomstig zijn van de Mongoolse wereldveroveraar Dzjengis Khan.

Vergezeld van Vaticaanse archeologen gaan commandant Gray Pierce en zijn Sigma-team op zoek naar de waarheid. Het leidt hen via de ineenstorting van het Romeinse Rijk en de beginselen van het christendom naar een eeuwenoud wapen dat het onheil dat de mensheid bedreigt kan afwenden...
Schrijver: James Rollins
Oorspronkelijke titel: The eye of God
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024564187
Ebook: 9789024564194
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Het zesde uitsterven

Een militair onderzoeksstation verstuurt een noodoproep met de ijzingwekkende boodschap: vermoord ons allemaal. Wanneer soldaten aankomen om dit bericht te onderzoeken, ontdekken ze dat elk levend wezen in de omgeving van het lab dood is. Het land is compleet steriel en het verderf blijft zich verspreiden. Het Sigma-team krijgt de opdracht om deze vreemde gebeurtenissen te stoppen, en de ondergang van de wereld te voorkomen.

Aan de hand van een oude kaart die ooit uit de Bibliotheek van Alexandrië is gered, komt het Sigma-team tot een schokkende ontdekking. Kilometers onder het ijs ligt een nieuwe vorm van de dood verborgen. Lukt het commandant Gray Pierce en het Sigma-team de ondergang van de mensheid te stoppen - of is het al te laat?

Schrijver: James Rollins
Oorspronkelijke titel: The sixth extinction
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789024596911
Ebook: 9789024596942
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Jake Ransom (Young Adult)Het Maya mysterie
Jake en Kady's ouders, beiden toonaangevend archeoloog, zijn spoorloos verdwenen in Yucatan, Mexico. Daar verrichtten zij onderzoek naar de oude Maya-beschaving. Nooit heeft iemand meer iets van hen gehoord, totdat Jake en Kady een mysterieuze envelop ontvangen. In de envelop zitten de notitieboekjes van hun ouders en een in twee stukken gebroken Maya-munt.

Niet lang daarna ontvangen zij een uitnodiging voor de opening van een Maya-tentoonstelling in het Museum voor Volkenkunde. Daar gebeurt het: door een magisch 'stom toeval' belanden zij in een prehistorische jungle. Maya's voeren er strijd tegen de Schedelkoning, die kwade bedoelingen heeft en zich alleen gehuld in schaduwen vertoont.

Jake en Kady ontdekken aanwijzingen rond de verdwijning van hun ouders. Wat betekent het horloge van hun vader dat in plaats van vooruit achteruit loopt? Leven hun ouders nog? Hoe komen ze terug in hun eigen tijd? Maar vooral: waarom achtervolgt de Schedelkoning Jake en Kady?
Schrijver: James Rollins
Oorspronkelijke titel: Jake Ransom and the Skull King's shadow
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789026127571
Ebook: 9789026135545
Uitgever: De Fontein
De Sfinx
Wanneer Jake en zijn zus Kady in Egypte onderzoek doen naar mummies, wordt er een vreemd gemummificeerd schepsel ontdekt. In de betreffende graftombe lopen Jake en Kady in een val van de Schedelkoning en belanden ze in de prehistorische wereld. Niet alleen zijzelf maar ook hun oude vrienden Marika, Pindor en Bachuuk lopen nu gevaar.

Om de wereld te redden moet Jake de geheimzinnige herkomst van een mythisch vuuroog achterhalen, een talisman met afgrijselijke krachten. Als hij alle aanwijzingen uit de Egyptische mythologie samenvoegt, wordt hij gedwongen het lot van zijn verloren ouders onder ogen te zien. Zal hij de waarheid over zijn moeder en vader ontdekken?
Schrijver: James Rollins
Oorspronkelijke titel: Jake Ransom and the Howling Sphinx
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789026127755
Ebook: 9789026135538
Uitgever: De Fontein