Boekenplank:
Kies

Boeken van James Clemens

Meer over James Clemens

Genre: Fantasy / SF

Website: James Clemens


De kronieken van de Godengebieder

  1. Schaduwval - Shadowfall
  2. Schaduwridder - Hinterland

Verboden & Verbannen

  1. Het boek van vuur - Wit'ch fire
  2. Het boek der stormen - Wit'ch storm
  3. Het boek van wraak - Wit'ch war
  4. Het boek der poorten - Wit'ch gate
  5. Het boek der sterren - Wit'ch star
De kronieken van de Godengebieder

gedetailleerd overzicht

De kronieken van de GodengebiederSchaduwval
In een wereld waarin onsterfelijke goden de aarde bewandelen, strompelt Tylar de Noche door het nachtelijk duister naar huis. Ooit maakte hij deel uit van de gevreesde Schaduwridders van Myrillia. Maar nu, door verraad onderuitgehaald, zijn geest gebroken op een slavenschip en voorgoed kreupel, leidt hij een mensonwaardig bestaan.
De angstkreet van een vrouw voert hem onverwacht terug naar zijn roemrijke jaren als Schaduwridder. Voor hij het goed en wel beseft, heeft hij een dolk in zijn hand en schiet hij het slachtoffer te hulp.
Te laat, maar nog net op tijd om getuige te zijn van de dood van een godin, Meeryn van de Zomeringeilanden. Tyler kan zijn ogen nauwelijks geloven - in zijn wereld worden goden geacht onsterfelijk te zijn.
Tot zijn verbijstering wordt hij beschuldigd van de moord. En vanaf dat moment is Tylar zijn leven niet langer zeker.
Opgejaagd door goden en nagejaagd door verschillende legeronderdelen, neemt hij de benen, onbekende streken tegemoet. Maar al te goed beseffend dat hij, als hij zijn onschuld niet kan aantonen, hij niet lang meer zal leven.
Schrijver: James Clemens
Oorspronkelijke titel: Shadowfall
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-245-5684-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Schaduwridder
Ooit behoorde Tylar de Noche tot de onbevreesde Schaduwridders van Myrillia, nu staat hij bekend onder een andere naam, een naam waarin de huiver doorklinkt: godengebieder.
Geheel tegen alle verwachtingen in is Tylar de Noche weer opgenomen in de Orde van de Schaduwridders, zijn naam is in ere hersteld. Wat hij evenwel niet weet, niet kan weten, is dat dit eerherstel onderdeel is van een listig bedachte valstrik.
Dit komt aan het licht als Naethrynse strijdkrachten uit IJsnest overkomen en een dodelijk offensief inzetten waardoor Tylar en zijn vrienden vast komen te zitten. Ondanks zijn krachtige magie en krijgskunst kan Tylar er niet voor zorgen dat de Citadel van Tashijan, het eeuwenoude hoofdkwartier van de Schaduwridders, gespaard blijft.
Dan blijkt dat het hart van de Orde al tientallen jaren geleden is aangevreten door rotting en verderf. Tylar en zijn bondgenoten hebben geen andere keuze dan te vluchten. Maar is er ergens ter wereld nog wel een plek waar zij veilig zijn voor het alles en iedereen aangrijpende kwaad?
Schrijver: James Clemens
Oorspronkelijke titel: Hinterland
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-245-2210-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Verboden & VerbannenHet boek van vuur
Op een allesbeslissende avond lang geleden hebben drie wijzen zich opgeofferd in een poging het mooie en gedoemde land van Alasea van de ondergang te redden.
Nu, vijf eeuwen later, erft Elena de verloren gegane krachten. Maar nog voordat zij beseft welke gave zij heeft gekregen, stuurt de Duistere Heer zijn volgelingen om haar gevangen te nemen en haar bij hem te brengen.
Samen met haar kameraden probeert ze uit handen te blijven van de Duistere Heer en gaat ze de strijd met hem aan.
Schrijver: James Clemens
Oorspronkelijke titel: Wit'ch fire
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-245-4773-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het boek der stormen
Vijf eeuwen na de vernietiging van de wijzen van Alasea erft een jong meisje, Elena, de krachten die de wijzen zo goed verborgen hadden gehouden voor hun verschrikkelijke vijand, de Duistere Heer.
Maar Elena heeft haar gave nog niet helemaal onder controle, sterk en onbeheersbaar als die is.
Om het kwaad te stoppen, moet ze naar Aloa Glen reizen. Dit is een levensgevaarlijke onderneming, want als ze in handen valt van de Duistere Heer wordt ze zelf zijn grootste wapen.
Schrijver: James Clemens
Oorspronkelijke titel: Wit'ch storm
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-245-4783-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het boek van wraak
De toekomst van het mooie Alasea ligt in handen van de jonge Elena, dienares van de wilde magie.
Elena moet een krachtige amulet opsporen om de Duistere Heer te verslaan. Dit voorwerp is verborgen in Aloa Glen, waarvandaan nog nooit iemand levend is teruggekeerd.
Met haar bondgenoten organiseert ze een invasie. Een van hen is echter een mogelijke verrader. Zal hij voor haar kiezen of toch voor de donkere zijde?
Schrijver: James Clemens
Oorspronkelijke titel: Wit'ch war
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-245-4793-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het boek der poorten
In een spectaculaire actie hebben Elena en haar bende vogelvrijen de machten van het kwaad verslagen en de eeuwenoude geheimen van het Boek van Bloed ontketend.
Maar de Duistere Heer heeft op zijn beurt zijn nietsontziende vazallen de wereld ingestuurd: Weerpoorten, de zwarte kolken levensbedreigende energie die zijn grootste krachtbron vormen. Als gevolg daarvan zien Elena en haar reisgenoten zich genoodzaakt op zoek te gaan naar de Poorten, om die voorgoed te vernietigen.
En dat terwijl windschepen de schermutselingen naar alle windstreken verplaatsen, naar de vrieskou van het noorden, naar het zinderende woestijnzand van het zuiden en naar het oosten, naar de troosteloze en gruwelijke verlatenheid van de Gul-Gotha.
Dan weet Elena het zeker - niet alle leden van haar reisgezelschap zullen de barre tocht die in het verschiet ligt overleven.
Schrijver: James Clemens
Oorspronkelijke titel: Wit'ch gate
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-245-4803-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het boek der sterren
Drie van de vier dodelijke Weerpoorten, kolken levensbedreigende energie, werden vernietigd, maar de dreiging van de Duistere bleef.
En dus besloten Elena en haar reisgenoten uiteen te gaan en zich afzonderlijk voor te bereiden op wat onvermijdelijk te gebeuren staat, de beslissende eindstrijd. Om zowel fysiek als geestelijk te herstellen van de doorstane beproevingen, reisde Elena naar de stad Aloa Glen.
En daar verschijnt hij op het toneel.
Harlequin Quail wordt door sommigen beschouwd als een gevaarlijke gek, maar deze kleine man beweert niets meer of minder te zijn dan een spion. En hij is juist teruggekeerd uit het bolwerk van de Duistere Heer.
Daar heeft hij dingen ontdekt die in de nabije toekomst onvermijdelijk tot nieuwe rampspoed zullen leiden - rampspoed veroorzaakt door de vierde Weerpoort, de grootste en sterkste van allemaal.
Schrijver: James Clemens
Oorspronkelijke titel: Wit'ch star
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-245-5454-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff