Boekenplank:
Kies

Boeken van Gregg Loomis

Meer over Gregg Loomis

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Gregg Loomis


Overzicht

  • De poorten van de hel - Gates of Hades

Langdon Reilly

  1. De Pegasus-connectie - The Pegasus secret
  2. De Julianus-inscriptie - The Julian secret
  3. Het Sinaï geheim - The Sinai secret
  4. Het koptische geheim - The coptic secret
  5. Het Bonaparte geheim - The Bonaparte secret
  6. Het geheim der katharen - The Cathar secret
  7. Het geheim van Mithridates - The poison secret
  8. Het Nassau geheim - The Nassau secret
  9. Het Elizabeth geheim - The Elizabethan secret

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe poorten van de hel
Jason Peters werkt voor Narcom, een bedrijf dat klusjes opknapt die te gevaarlijk of politiek riskant zijn voor de geheime dienst. Maar direct na zijn laatste opdracht wordt er een aanslag op hem gepleegd en kan hij nog net uit de rokende puinhopen van zijn huis ontsnappen.
Het begon met een laptop van een Arabische wapenhandelaar. Wat heeft deze te maken met de vermoorde bemanning van een visserskotter in de Beringzee en wat is precies de 'Adem van de Aarde'?
Met huurmoordenaars in zijn kielzog en een mooie wetenschapster aan zijn zijde moet Jason de hele wereld bereizen - van Washington naar de Dominicaanse Republiek en de vulkanen van Sicilië - in een wanhopige poging het oude geheim te ontraadselen dat het hart vormt van een onvoorstelbaar en zeer dodelijk plot!
De poorten van de hel is gebaseerd op de echt bestaande 'Poorten van de Hel' - een aantal grotten die in de jaren zestig werden ontdekt en die nog steeds met veel geheimzinnigheid omringd zijn.
Schrijver: Gregg Loomis
Oorspronkelijke titel: Gates of Hades
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-6112-279-1
Uitgever: Karakter

Langdon ReillyDe Pegasus-connectie
Zeven en vijf. Zevenenvijftig graden. Een kompasaanduiding of alleen maar een datum?
Een week geleden zou Langdon nog geen cryptische boodschap in een datum op een kruis hebben gezien. Maar toen had hij ook nog nooit nagedacht over schilderijen als landkaarten of Latijnse anagrammen.
Bij een bomexplosie in Parijs komen twee Amerikanen om: een jonge vrouw en haar geadopteerde kind. De broer van de vrouw, de Amerikaanse advocaat Langdon Reilly, is vastbesloten om uit te vinden wie de explosie heeft veroorzaakt en wie zijn zus en neefje heeft vermoord.
Het enige aanknopingspunt dat hij heeft is een kopie van een 17e-eeuws schilderij van de Franse schilder Nicolas Poussin, waarvan het origineel in het Louvre hangt. Deze kopie, waarvan de achtergrond afwijkt van het origineel, was in het bezit van zijn zus.
Het bezit van het schilderij blijkt ook voor Langdon levensgevaar op te leveren, want keer op keer worden aanslagen op zijn leven gepleegd. Naspeuringen leiden naar Rome, waar hij erachter komt dat het schilderij eigenlijk een soort landkaart is en de Latijnse tekst die erop staat een anagram voor een andere boodschap.
Zijn achtervolgers zijn leden van de Orde van de Tempeliers, waarvan iedereen altijd heeft aangenomen dat deze in de Middeleeuwen al is opgeheven. Maar de organisatie blijkt nog wel degelijk te bestaan en al die eeuwen in het bezit te zijn geweest van een groot geheim waarmee ze het Vaticaan chanteren...
Schrijver: Gregg Loomis
Oorspronkelijke titel: The Pegasus secret
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-611-2265-1
Uitgever: Karakter
De Julianus-inscriptie
In de 3e eeuw voor Christus laat een Romeinse keizer een kist begraven in één van de oude heuvels van Rome. Maar in het jaar 1939, als de paus sterft en wordt begraven, komt de kist weer aan het licht en valt in handen van niemand minder dan Hitler. En dan blijkt dat de kist één van de grootste geheimen van het christendom bevat.
Meer dan zestig jaar later wordt de Amerikaanse schrijver Don Huff op gruwelijke wijze vermoord, kort voordat hij erin slaagt om de betekenis van de geheimzinnige inhoud van de kist te doorgronden. En om de moord op haar vader op te lossen, roept zijn dochter de hulp in van een oude vriend, Langdon Reilly.
Het spoor dat Langdon volgt voert hem op een race dwars door Europa, en brengt hem steeds dichter bij het geheim dat sinds de dagen van de eerste christenen verborgen is gebleven...
Schrijver: Gregg Loomis
Oorspronkelijke titel: The Julian secret
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-611-2316-3
Uitgever: Karakter
Het Sinaï geheim
De Nederlandse wetenschapper dr. Yadish wordt tijdens een bezoek aan Amsterdam vermoord, ongeveer op hetzelfde moment dat een Amerikaanse collega van hem in Atlanta ook door geweld om het leven komt. Wat de twee gemeenschappelijk hadden is dat ze allebei onderzoek deden naar alternatieven voor fossiele brandstoffen.
Onderzoek naar deze misdaden brengt Langdon Reilly naar Amsterdam, waar hij op Schiphol wordt ontvoerd. Hij weet te ontsnappen en komt uiteindelijk terecht in Tel Aviv, waar hij de link vindt met een oud perkament, waarvoor mensen bereid zijn te doden...
Schrijver: Gregg Loomis
Oorspronkelijke titel: The Sinai secret
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-6112-539-6
Uitgever: Karakter
Het koptische geheim
Een gewelddadige overval in het British Museum. De buit: de archeologische vondst van de eeuw...
Een gala-avond in het British Museum om de vondst van de eeuw te vieren wordt ruw verstoord. Overvallers gaan ervandoor met kostbare rollen van een tot dusver onbekend evangelie.
Langford Reilly onderneemt een race over de hele wereld op zoek naar dit kostbare manuscript - terwijl een mysterieuze organisatie geen enkel middel schuwt om te voorkomen dat hij het vindt...
Schrijver: Gregg Loomis
Oorspronkelijke titel: The coptic secret
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-6112-527-3
Uitgever: Karakter
Het Bonaparte geheim
Het was Napoleon Bonapartes meest kostbare bezit, de sleutel waarmee hij andere landen kon overmeesteren en zijn militaire overwinningen kon behalen. Bijna twee eeuwen lang is het verborgen gebleven, maar nu is er één natie die er alles voor over heeft het in handen te krijgen. En Lang Reilly is misschien de enige man die hen in de weg staat, behalve als ze hem uit de weg ruimen...

Op de hielen gezeten door buitenlandse huurmoordenaars, racet Reilly over de hele wereld op zoek naar het historische kunstwerk waarvan Napoleon geloofde dat het hem in staat stelde de hele wereld te veroveren. Van Venetië naar Port-au-Prince, van Alexandrië naar Parijs: Reilly moet er voortdurend voor zorgen dat hij zijn achtervolgers één stap voor blijft.
Schrijver: Gregg Loomis
Oorspronkelijke titel: The Bonaparte secret
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789045202860
Uitgever: Karakter


Het geheim der katharen
In Het geheim der Katharen voert de vondst van een oud, geheim manuscript Lang Reilly naar Londen, Praag en Rome. Al snel ontdekt hij dat er personen zijn die eerder bereid zijn tot moord dan tot het prijsgeven van de inhoud van het document...
Schrijver: Gregg Loomis
Oorspronkelijke titel: The Cathar secret
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789045203089
Uitgever: Karakter
Het geheim van Mithridates
In het jaar 88 voor Christus sterft koning Mithridates van Pontus ogenschijnlijk aan een vergiftiging. Zijn zoon, prins Mithridates, verdween daarna zeven jaar het woud in, op zoek naar gevlekte scheerling en andere giftige planten. Na zijn terugkomst genoot hij een avondmaal met zijn moeder en broer, beiden overleefden het niet. Mithridates, die daarna tot koning werd gekroond, had zijn bord niet aangeroerd.

In het hedendaagse Turkije wordt een jongen gebeten door een giftige slang. Zijn dokter meldt dat het kind er geen enkel gevolg van ondervindt en dat hij immuun lijkt voor het gif. Vanaf dat moment ontstaat er een strijd om zijn bloed, en willen verschillende mensen het koste wat kost in handen krijgen. Ze gaan zelfs zover dat de dokter die de ontdekking deed het met zijn leven moet bekopen.

De ontdekking bereikt zelfs het Amerikaanse continent, het kantoor van Lang Reilly om precies te zijn. Lang besluit om meteen naar Turkije af te reizen om de zaak tot op de bodem uit te zoeken. Al snel nadat hij er aankomt wordt zijn huis leeggeroofd, wordt zijn auto binnenstebuiten gehaald door mannen vermomd als politieagenten en wordt zijn vrouw ontvoerd door leden van de Turkse maffia. Langs leven is niet het enige dat in gevaar is en hij moet het immuniteitsserum snel in handen krijgen voor het te laat is...

Schrijver: Gregg Loomis
Oorspronkelijke titel: The poison secret
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789045205908
Uitgever: Karakter
Het Nassau geheim
In de Britse kolonie De Bahama's vond in juli 1943 zo'n sensationele moord plaats dat die tijdelijk de Tweede Wereldoorlog van de voorpagina's verdrong.

Sir Harry Oakes, een steenrijke zakenman, werd vermoord aangetroffen op zijn landgoed. De hertog en hertogin van Windsor behoorden tot zijn vriendenkring. De hertog, voormalig koning van Engeland, en zijn gescheiden Amerikaanse vrouw, Wallace Warfield Simpson, voor wie hij de troon had opgegeven, waren tijdens de oorlog naar de afgelegen kolonie gestuurd. Het was bij de Britse regeringsinstanties welbekend dat ze sympathieën koesterden voor de nazi's. De moord is tot op de dag van vandaag onopgelost gebleven.

Werd de moord misschien gepleegd omdat sir Harry Oakes de hertogin ervan verdacht vriendschappelijke banden te onderhouden met een nazispion? Het feit dat de hertog als gouverneur-generaal de leiding nam van het onderzoek was er bijna een garantie voor dat de zaak onprofessioneel zou worden aangepakt. Maar wie was de moordenaar en wat was het motief dan geweest? Wilde de hertogin er soms voor zorgen dat haar echtgenoot de koninklijke status terugkreeg waar hij volgens haar recht op had, en wilde ze zo graag een einde maken aan hun ellendige ballingschap dat ze haar toevlucht zocht tot verraad, ja zelfs tot moord?

Zeventig jaar na het delict raakt Lang Reilly verstrikt in een strijd om nieuw opgedoken bewijsmateriaal dat uiteindelijk een geheim blootlegt: een radicaal koningsgezind genootschap dat bereid is tot het uiterste te gaan om de Kroon niet in verlegenheid te brengen, zowel in het verleden als in het heden. Lang moet voor zijn speurwerk de Atlantische Oceaan oversteken, waar hij met gevaar voor eigen leven het geheim van Nassau ontrafelt.

Schrijver: Gregg Loomis
Oorspronkelijke titel: The Nassau secret
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789045209852
Uitgever: Karakter
Het Elizabeth geheim
John Dee was een wetenschapper en beoefende alchemie, tovenarij, sterrenkunde, geografie en navigatie op zee. Veel van zijn kennis deed hij op in de Republiek der Verenigde Nederlanden. Hij was een van de belangrijkste vertrouwelingen van Queen Elizabeth I.

Dee was verantwoordelijk voor de opleiding van de ontdekkingsreizigers die later het British Empire zouden stichten, dat bijna een derde van het aardoppervlak zou beslaan. Gregg Loomis gebruikt de fascinerende en nauwelijks te geloven geschiedenis van deze mysterieuze figuur als basis voor zijn negende thriller. John Dee combineerde een haast bovenmenselijke kennis van verschillende wetenschapsdisciplines met obscure kennis van magie en tovenarij. Er gingen geruchten dat hij zijn ziel verkocht had aan de duivel en dat een van zijn uitvindingen ertoe heeft geleid dat een klein eiland in de Noordzee zou uitgroeien tot een van de machtigste naties ter wereld.

Een schimmige organisatie is ervan overtuigd dat dit object nog steeds bestaat en dat dit gebruikt kan worden om de huidige machtsverhoudingen in de wereld ingrijpend te veranderen. Wanneer Lang Reilly het mysterieuze object in zijn handen weet te krijgen, volgt een dodelijke achtervolgingsjacht van Londen tot het Paleis van de Romeinse keizer Diocletianus in het huidige Split in Kroatië, en terug naar Atlanta. De enige die nog tussen zijn familie en meedogenloze geheim agenten staat die er alles aan doen om het object in handen te krijgen, is Lang Reilly zelf.

Schrijver: Gregg Loomis
Oorspronkelijke titel: The Elizabethan secret
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789045211299
Uitgever: Karakter

Gerelateerde schrijvers