Boekenplank:
Kies

Boeken van Jack Hight

Meer over Jack Hight

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1977

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jack Hight


Saladin Trilogie

  1. Arend - Eagle
  2. Koninkrijk - Kingdom
  3. Heilige oorlog - Holy war

gedetailleerd overzicht

Saladin TrilogieArend
Salah ad-Din, of Saladin, zoals de Franken hem noemen, was een Koerd, een zoon van een veracht volk, maar toch werd hij sultan van Egypte en Syrië. Hij verenigde de volgelingen van Allah, heroverde Jeruzalem en dreef de kruisvaarders naar de kust. Hij streed tegen koning Richard Leeuwenhart, die deze schrikwekkende naam met recht verdiende en slaagde erin hem te temmen. Saladin was een groot man, de grootste die ik ooit heb gekend, maar toen ik hem voor het eerst ontmoette, was hij nog maar een mager jongetje...
- De kronieken van Yahya al-Dimashq

Zo begint het verhaal van twee vijanden die door het lot bij elkaar gebracht worden en van een vriendschap die de toekomst van het Heilige Land zal bepalen. Wanneer het leger van de kruisvaarders in 1148 voor de muren van Damascus staat wordt John, een jonge Saks, gevangengenomen en tot slaaf gemaakt.

Hij wordt gekocht door Yoessoef, een tenger, sullig jongetje, voor de prijs van een paar sandalen. Schuchtere Yoessoef zal opgroeien tot de krijger Saladin, bijgenaamd 'de Arend'; John zal zijn jonge meester eerst de vechtkunst bijbrengen, alvorens hij terugkeert naar het Westen om de koning van Jeruzalem en daarna koning Richard zelf te dienen.
Schrijver: Jack Hight
Oorspronkelijke titel: Eagle
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789045202686
Ebook: 9789045201290
Uitgever: Karakter
Koninkrijk
1164. De jonge strijder Saladin sluit zich aan bij het Saraceense leger, dat op weg is naar Egypte. Daar wordt hij omgeven door vijanden en geplaagd door een geheim dat hem dreigt kapot te maken. Ondertussen is Saladins beste vriend, oud-kruisvaarder John van Tatewic, tot verrader uitgeroepen. Nadat hij executie ontloopt op voorwaarde dat hij Koning Amalric gaat dienen, raakt hij verwikkeld in geheimzinnige intriges aan het hof.

Donkere krachten in Jeruzalem zweren samen om een gooi naar de troon te doen. Dat is het startschot voor de strijd om Egypte en het Heilige Land, een conflict dat zal woeden van de duinen in de Sahara tot aan de muren van Alexandrië, van de op de bergtop liggende citadel van de dodelijke Assassijnen tot aan de vlakte van Montgisard, slechts enkele mijlen van Jeruzalem vandaan. Strijdplannen worden beraamd en dit keer zullen Saladin en John als vijanden tegenover elkaar staan.
Schrijver: Jack Hight
Oorspronkelijke titel: Kingdom
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789045202501
Ebook: 9789045203904
Uitgever: Karakter
Heilige oorlog
Saladin is verslagen en Boudewijn is opnieuw heerser, met de Saksische ridder John van Tatewic aan zijn zijde. Maar het is geen pais en vree in het Koninkrijk van Jeruzalem. Boudewijn is langzaam stervende en rivaliserende groeperingen hebben het Koninkrijk verdeeld terwijl ze azen op de troon.

Saladin heeft ondertussen een ongekend groot leger om zich heen verzameld. In juni 1187 marcheert hij als leider van een vierentwintigduizendkoppig leger richting het Koninkrijk. Hij heeft gezworen Jeruzalem te veroveren of te sterven in een poging daartoe.

Maar terwijl de twee legers op een gewelddadige confrontatie afstevenen, rijst er ver weg, aan de andere kant van de zee, een nieuwe dreiging. In Engeland heeft de toekomstige koning Richard Leeuwenhart het kruis opgepakt. Hij is de grootste krijger van zijn generatie, een vijand zoals Saladin nog nooit tegenover zich heeft gehad. En Leeuwenhart komt eraan...
Schrijver: Jack Hight
Oorspronkelijke titel: Holy war
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789045206165
Ebook: 9789045207766
Uitgever: Karakter