Boekenplank:
Kies

Boeken van Robert Fabbri

Robert Fabbri is geboren in Zwitserland, maar verhuisde op jonge leeftijd naar West Sussex in Engeland. Hij studeerde theaterwetenschappen en werkte 25 jaar als regie-assistent in de tv- en filmindustrie. Daarna besloot hij om een carrière als schrijver te beginnen. Hij woont afwisselend in Londen en Berlijn.

Meer over Robert Fabbri

Genre: Roman

Geboren: 1961

Geboorteland: Zwitserland

Website: Robert Fabbri


Overzicht

 • Arminius - Arminius: The limits of empire
 • Broederschap van de kruising - The Crossroads Brotherhood
 • Magnus - Verhalenbundel

Alexanders erfenis / Alexander's Legacy

 1. De sterkste wint - To the strongest
 2. De drie paradijzen - The three paradises
 3. De verlaten troon - An empty throne

Vespasianus

 1. Tribuun van Rome - Tribune of Rome
 2. Scherprechter van Rome - Rome's executioner
 3. Afgod van Rome - False god of Rome
 4. Adelaar van Rome - Rome's fallen eagle
 5. Heersers van Rome - Masters of Rome
 6. Verloren zoon van Rome - Rome's lost son
 7. Furie van Rome - Furies of Rome
 8. Heilig vuur van Rome - Rome's sacred flame
 9. Keizer van Rome - Emperor of Rome
Alexanders erfenis / Alexander's Legacy

gedetailleerd overzicht

OverzichtArminius
Met Arminius, een van de helden uit de Vespasianus-serie, vertelt Robert Fabbri een verhaal dat is gebaseerd op ware gebeurtenissen en diepgravend onderzoek over deze Germaanse hoofdman. De grootste overwinning van één man is de grootste nederlaag van Rome.

Het jaar 9 na Christus. In de diepten van het Teutoburgerwoud, in een landschap vol diepe ravijnen, verduisterd door oeroude eiken en verscheurd door snelstromende rivieren, leidde Arminius van de Cherusken een bondgenootschap van zes Germaanse stammen tijdens hun grootste overwinning: de bloederige vernietiging van drie Romeinse legioenen.

Diep in het bos werden bijna twintigduizend mannen genadeloos afgeslacht; minder dan tweehonderd van hen zouden ooit terugkeren naar de andere kant van de Rijn. Tot diepe schaamte van Rome verloor zij die dag drie heilige standaarden met daarop in goud gegoten Adelaren. Wat de nederlaag des te vernederender maakte: Arminius was niet opgegroeid in Germania Magna (Groot-Germanië) - hij was opgevoed als een Romein.
Schrijver: Robert Fabbri
Oorspronkelijke titel: Arminius: The limits of empire
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789045212005
Ebook: 9789045212012
Uitgever: Karakter
Broederschap van de kruising

Broederschap van de Kruising vertelt wat voorafging aan het eerste deel van de Vespasianus-serie, Tribuun van Rome. We maken kennis met personages uit de serie, worden meegenomen naar de criminele onderwereld van Rome in het jaar 25 na Christus en aan het einde van het boek maakt de jonge Vespasianus zijn opwachting.

Marcus Salvius Magnus, patroon van de Broederschap van de Kruising heeft een probleem. Of eigenlijk twee. Een van de bordelen waar hij beschermheer van is, is geplunderd door een rivaliserende broederschap, en waardevolle goederen zijn daarbij ontvreemd. Magnus kan geen gezichtsverlies lijden en de aanval niet onbestraft laten, maar hij kan onmogelijk terugslaan zonder een onderlinge oorlog te veroorzaken.


Vrouwe Antonia, de schoonzus van de keizer, heeft senator Gaius Vespasius Pollo laten weten dat ze een geschil heeft dat alleen door middel van bloedvergieten beslecht kan worden, en de senator staat nog bij Magnus in het krijt. Een simpele moord zou geen enkel probleem zijn voor een man als Magnus, maar hij krijgt de instructie dat hij dit keer wat inventiever moet zijn dan de gewoonlijke mes-in-de-rug-in-een-donker-steegje-moord. Misschien kan de patroon van de Broederschap van de Kruising twee vliegen in één klap slaan.

Schrijver: Robert Fabbri
Oorspronkelijke titel: The Crossroads Brotherhood
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789045205854
Ebook: 9789045205953
Uitgever: Karakter
Magnus

Marcus Salvius Magnus is leider van het Broederschap van de Zuidelijke Quirinaal. Hij domineert de Romeinse onderwereld en doet er alles aan om dat te behouden. Magnus bevindt zich in de lagere klasse van Rome. De boeiende verhalen die vanuit zijn perspectief worden verteld, geven de lezer een bijzondere kijk op Vespasianus. Twee klassen, twee totaal verwijderde werelden. Maar Magnus is door de oom van Vespasianus wel verbonden met de hogere klasse. Zo is Magnus de verbindende schakel tussen de twee werelden en krijgt de lezer een unieke kijk op het leven in Rome.

Magnus bevat de volgende verhalen:

 1. Broederschap van de Kruising (25 na Christus) - The Crossroads Brotherhood
 2. De renfacties (32 na Christus) - The racing factions
 3. De dromen van Morpheus (34 na Christus) - The dreams of Morpheus
 4. Het Alexandrijnse gezantschap (39 na Christus) - The Alexandrian embassy
 5. De keizerlijke triomftocht (44 na Christus) - The imperial triumph
 6. De opvolging (51 na Christus) -The succession

Schrijver: Robert Fabbri
Oorspronkelijke titel: Verhalenbundel
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789045215983
Ebook: 9789045212098
Uitgever: Karakter

Alexanders erfenis / Alexander's LegacyDe sterkste wint

De dood van een titaan... Een nieuwe dynastie...

Babylon, 323 v.Chr. Alexander de Grote ligt op sterven en laat het grootste en angstaanjagendste rijk achter dat de wereld ooit heeft gezien. Terwijl hij zijn laatste adem uitblaast in een kamer met zeven lijfwachten, weigert Alexander een opvolger te benoemen.

Maar wie gaat de touwtjes dan in handen nemen, als er geen natuurlijke opvolger is?

Schrijver: Robert Fabbri
Oorspronkelijke titel: To the strongest
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789045216188
Uitgever: Karakter
De drie paradijzen

De plotselinge en onverwachte dood van Alexander de Grote heeft het grootste en machtigste rijk dat de wereld ooit heeft gekend zonder leider achtergelaten. De strijd om de opvolging ontaardt in meedogenloze intriges en bloedige gevechten en niemand - geen man, vrouw of kind - is veilig.

Oorlogen te land en ter zee golven heen en weer, beloftes worden even snel gedaan als gebroken, en geheimen komen aan het licht in de zoektocht naar de ware toedracht van Alexanders dood. Werd hij vermoord, en zo ja, door wie? Heeft hij met opzet tweedracht gezaaid door te weigeren een erfgenaam te noemen? En wie zal uiteindelijk de macht over het rijk in handen krijgen - als het al blijft bestaan.

Kan één pretendent alle andere overwinnen...?

Schrijver: Robert Fabbri
Oorspronkelijke titel: The three paradises
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789045221717
Uitgever: Karakter
De verlaten troon

Wie wint het gevecht om het grootste rijk ter wereld?

In De verlaten troon blijkt dat Alexander de Grote niet plotseling is gestorven, maar meedogenloos is vermoord. De vraag is: wie is de moordenaar? Terwijl zijn volgelingen worstelen om de macht in eigen hand te houden, worden vriendschap, familiebanden en politieke loyaliteit flink op de proef gesteld.

Nooit eerder werd het westen zo geplaagd door chaos en bedreiging voor de beschaving. Levens, steden en legers worden stuk voor stuk vernietigd door wraakzuchtige aanstaande koningen. Of koninginnen. Zou een huwelijk de enige oplossing kunnen zijn om harmonie in het Rijk te brengen?

Schrijver: Robert Fabbri
Oorspronkelijke titel: An empty throne
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789401616256
Ebook: 9789401616355
Uitgever: Xander

VespasianusTribuun van Rome
Een man: geboren in de diepste duisternis
Zijn doel: de beste keizer van Rome te worden


Het jaar 9 na Christus: Titus Flavius Vespasianus wordt onder een ongelukkig gesternte geboren en groeit op in de schaduw van zijn oudere broer Sabinus. Op zestienjarige leeftijd verlaat Verspasianus, toekomstig keizer van Rome, de boerderij van zijn familie en gaat op weg naar de hoofdstad van het Romeinse keizerrijk met als doel het vinden van een leermeester en toe te treden tot het leger.

Terwijl de situatie in Rome slechter en slechter wordt, vlucht Vespasianus de stad uit en accepteert hij een post als tribuun van een impopulair legioen aan de grens met de Balkan. Onervaren als hij is, moet hij zijn mannen leiden in een bloedig gevecht tegen vijandige bergstammen. Nog gevaarlijker wordt het als er ook nog gedeserteerde Pretorianen en spionnen van de keizer op uit zijn om hem te vermoorden. Vespasianus moet het op een of andere manier in ieder geval zien vol te houden totdat hij de verraders achter de beraamde opstand ontmaskerd heeft...
Schrijver: Robert Fabbri
Oorspronkelijke titel: Tribune of Rome
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789045200750
Ebook: 9789045202457
Uitgever: Karakter
Scherprechter van Rome
Thracië, 30 na Christus. Zelfs aan de rand van de Romeinse wereld kan Vespasianus niet ontsnappen aan de tumultueuze politiek van een rijk dat uiteen dreigt te vallen. Hij krijgt vanuit Rome de geheime opdracht een oude vijand uit een fort aan de oevers van de Donau te halen, voordat het na belegering in handen van de Romeinen valt.

De missie van Vespasianus is cruciaal in de dodelijke strijd om het recht om het bestuur van Rome. De man die hij uit het fort moet halen is mogelijk een getuige die Seianus kan vernietigen. Seianuns, die aanvoerder van de Pretoriaanse Garde en heerser over het Romeinse Rijk is, in alles behalve in naam.

Voor Vespasianus zijn missie kan vervullen, komt hij in het besneeuwde gebergte in een hinderlaag terecht, moet hij het op open zee opnemen tegen piraten en wordt hij voortdurend geschaduwd door de spionnen van Seianus. Maar het grootste gevaar komt ongetwijfeld uit het hart van het rijk, uit het helse hof van Tiberius, de krankzinnige maar rechtmatige keizer van het Romeinse Rijk.
Schrijver: Robert Fabbri
Oorspronkelijke titel: Rome's executioner
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789045203461
Ebook: 9789045203560
Uitgever: Karakter
Afgod van Rome
Vespasianus is als officier aan de grens van het Romeinse Rijk gestationeerd, waar hij lokale opstanden moet onderdrukken en de Romeinse wet moet implementeren. Maar politieke gebeurtenissen in Rome - Tiberius' toenemende krankzinnige uitspattingen en de groeiende graancrisis - roepen hem terug naar de stad.

Als Caligula keizer wordt, hoopt Vespasianus dat de situatie zal verbeteren. In plaats daarvan ziet hij de jonge keizer van Romes rijzende ster veranderen in een bloeddorstige, incestueuze, machtsbeluste gek. Overdadige bouwprojecten, eindeloos veel gladiatorenspelen, Caligula's openbare vertoningen van de relatie met zijn zuster Drusilla en een doodsbange senaat staan in het niet bij zijn meest ambitieuze plan.

Caligula wil de brug slaan naar de baai van Napels en gekleed in het borststuk van Alexander de Grote de stad binnenrijden. En Vespasianus krijgt de taak toebedeeld om naar Alexandrië te reizen en het borststuk uit het mausoleum van Alexander te stelen. De missie van Vespasianus leidt tot diefstal, geweld en chaos - en uiteindelijk tot hoogverraad...
Schrijver: Robert Fabbri
Oorspronkelijke titel: False god of Rome
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789045202303
Ebook: 9789045203706
Uitgever: Karakter
Adelaar van Rome
Caligula is vermoord en de praetoriaanse garde heeft Claudius tot keizer uitgeroepen, maar zijn positie is wankel. Drie door hem vrijgekochte slaven, Narcissus, Pallas en Callistus, moeten ervoor zorgen dat het een snelle overwinning wordt voor Claudius - maar hoe?

Pallas heeft het antwoord: de Adelaar van het Zeventiende Garnizoen, die bijna veertig jaar daarvoor in Germania in vijandelijke handen is gevallen, terughalen. Wie anders dan Vespasianus zou zo'n gevaarlijke missie naar de naargeestige wouden van Germania moeten leiden? Samen met een aantal ruiters, proberen Vespasianus en zijn broer het spoor van de Adelaar op te pikken.

Maar ze worden geschaduwd door krijgers die het 's nachts op de manschappen gemunt hebben, ze een voor een uitschakelen waarna de lichamen op de weg worden neergelegd. Iemand is er duidelijk op uit om de missie van Vespasianus te dwarsbomen. De zoektocht van Vespasianus naar de Adelaar en de waarheid, terwijl hij achtervolgd wordt door barbaren, zal eindigen aan de kust van Britannia. Maar kan hij ook ontkomen aan de toorn van zijn eigen keizer?
Schrijver: Robert Fabbri
Oorspronkelijke titel: Rome's fallen eagle
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789045205342
Ebook: 9789045207148
Uitgever: Karakter
Heersers van Rome
Britannia, 45 na Christus: Sabinus, de broer van Vespasianus is gevangengenomen door druïden. De druïden willen een groots offer brengen aan hun goden: niet een, maar twee Romeinen. Ze weten dat Vespasianus zijn broer zal komen redden en maken plannen om de broers op midzomernacht te offeren. Maar aan wie maken ze het offer? Wie waren de goden van dit land voordat de Kelten er kwamen? Alleen de druïden kennen dat onheilspellende geheim.

Vespasianus wil zijn broer redden en tegelijkertijd het zuidwesten van het behekste eiland Britannia zien te veroveren, voordat hij onverbiddelijk wordt teruggeroepen naar Rome, het hart van de politiek van het keizerrijk. Drie door Claudius vrijgelaten slaven bevinden zich nog steeds dicht bij het centrum van de macht. En wanneer Messalinas periode als keizerin tot een bloederig einde komt, steunen de vrije mannen ieder een andere meesteres. Maar wie zal er winnen? En welke gevolgen heeft dat voor Vespasianus?
Schrijver: Robert Fabbri
Oorspronkelijke titel: Masters of Rome
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789045205182
Ebook: 9789045206585
Uitgever: Karakter


Verloren zoon van Rome
Rome, 51 na Chr. Vespasianus keert terug naar Rome met de grootste vijand van het rijk. Na acht jaar weerstand te hebben geboden, is de Britse strijder Caratacus gevangengenomen. Maar zelfs deze overwinning van Vespasianus is niet voldoende om de net aangewezen consul en zijn eigen aartsvijand, uit de Romeinse politiek te weren: Agrippina, de vrouw van keizer Claudius verleent Caratacus gratie.

Claudius is een dronken gek. Narcissus en Pallas, zijn vrijmannen, strijden om hem op de troon te houden. Tegelijkertijd besluiten ze Vespasianus naar het oosten te sturen om in Armenië de belangen van Rome te verdedigen. Maar er staat meer op het spel dan een bevriend koninkrijk.

Want in het oosten wordt het alsmaar onrustiger. Er is een nieuwe joodse cultus die aan populariteit wint en waarvan de aanhangers weigeren trouw aan de keizer te zweren. Maar als hij in Armenië komt, wordt Vespasianus gevangengenomen. Ingesloten in de oudste stad op aarde, hoe kan hij er ooit uit ontsnappen? En is een Rome dat geregeerd wordt door een vrouw die hem haat veiliger dan een gevangeniscel?
Schrijver: Robert Fabbri
Oorspronkelijke titel: Rome's lost son
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789045208725
Ebook: 9789045210421
Uitgever: Karakter
Furie van Rome
Het jaar 58 na Christus: in Rome heerst chaos. Keizer Nero heeft zich omringd met handlangers en trekt 's nachts plunderend door de straten, dood en verderf zaaiend. Intussen heeft Nero's extravagantie nieuwe hoogten bereikt. Zijn astronomische uitgaven zetten de noodlijdende provincies zwaar onder druk. Kan Nero zich terugtrekken uit Britannia en welke prijs zal dat hebben voor het keizerrijk?

Terwijl de bankiers van het keizerrijk in paniek hun uitstaande bedragen proberen te innen, wordt Vespasianus naar Londinium gestuurd op een geheime missie. Hij raakt tegen zijn wil betrokken bij de wrede opstand van Boudicca, een vrouwelijke krijger die uitzonderlijk dapper is. Als de rebellie aan steun wint, moet Vespasianus vechten om de vijanden van Rome het hoofd te bieden en zijn taak te volbrengen voordat Britannia in vlammen opgaat.
Schrijver: Robert Fabbri
Oorspronkelijke titel: Furies of Rome
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789045210254
Ebook: 9789045211657
Uitgever: Karakter
Heilig vuur van Rome
Rome, 63 na Christus. De onvoorspelbare keizer Nero benoemt Vespasianus tot gouverneur van Afrika en geeft hem de opdracht naar het afgelegen koninkrijkje Garama af te reizen. Hij moet de honderden Romeinse burgers die daar als slaaf worden gehouden zien te bevrijden. Vespasianus hoopt de klu snel te klaren en als held naar Rome terug te keren om zo bij Nero in de gunst te komen.

Hij heeft de Romeinse burgers nog maar net vrij gekregen of de andere slaven in Garama komen in opstand en in het kleine woestijnrijk breekt een bloederige strijd uit. Vespasianus moet de stad ontvluchten en begint met tweehonderd Romeinse burgers aan een lange en verraderlijke tocht door de woestijn. Intussen lijdt Rome onder de uitspattingen van Nero. De situatie verslechtert met de dag en de bovenlaag van Rome vreest voor zijn leven. Kan iemand de keizer stoppen voor hij Rome in de afgrond stort?

Schrijver: Robert Fabbri
Oorspronkelijke titel: Rome's sacred flame
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789045215365
Ebook: 9789045213279
Uitgever: Karakter
Keizer van Rome

Vespasianus staat voor een onmogelijke taak. Zal hij de opstand in Judaea neerslaan, zoals Nero hem heeft opgedragen? Of besluit hij voor het ondenkbare te gaan, namelijk zijn eigen missie tegenwerken?

Want als zijn verovering succesvol is, riskeert hij dat de geestelijk instabiele keizer jaloers op hem wordt met alle gevaren van dien. Maar als hij zijn andere plan doorzet, zal hij daarvoor gestraft worden.

Schrijver: Robert Fabbri
Oorspronkelijke titel: Emperor of Rome
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789045218519
Uitgever: Karakter