Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Bjørn Andreas Bull-Hansen

Boeken van Bjørn Andreas Bull-Hansen

Bjørn Andreas Bull-Hansen besloot zich, nadat hij in 1995 bij een auto-ongeluk gewond raakte en niet in staat was verder te gaan met zijn opleiding, te wijden aan het schrijven. Voor zijn ongeluk was hij een succesvol gewichtsheffer en na zijn herstel heeft hij op 40-jarige leeftijd meegedaan aan de Wereldkampioenschappen Gewichtsheffen 2012 en plaatste hij zich als 10e.

Meer over Bjørn Andreas Bull-Hansen

Genre: Roman

Geboren: 1972

Geboorteland: Noorwegen

Website: Bjørn Andreas Bull-Hansen


Jomsviking

  1. De viking - Jomsviking
  2. Vinland - Vinland
  3. Het leger van de Denen - Danehæren
  4. Het land van Danelagh - Danelovs land
  5. De val van de koningen - Kongenes fall

Jomsviking Serie

De serie Jomsviking is gebaseerd op jarenlang onderzoek naar een turbulente en dramatische tijd in de geschiedenis. Het neemt ons mee door grote delen van Noord-Europa (Zweden, Denemarken, Polen, Engeland en Schotland), zoals ze duizend jaar geleden waren, en is gebaseerd op historische gebeurtenissen. Als Jomsviking is Torstein betrokken bij de machtsstrijd tussen Scandinavische koningen en graven die uitmondt in een bloedige zeestrijd bij Svolder in het jaar 1000.

gedetailleerd overzicht

JomsvikingDe viking

Torstein Tormodson, krijger en huurling, raakt betrokken bij een gruwelijke machtsstrijd...

Het jaar is 993. Tijdens een aanval ten oosten van Viken in Noorwegen wordt Torsteins vader wreed vermoord door de mannen van Olaf Trygvasson. De twaalfjarige Torstein wordt meegenomen als slaaf, maar ziet zijn kans schoon om te vluchten. Hij ontsnapt naar de Orkney-eilanden - op zoek naar zijn oudere broer.

In De Viking volgen we Torstein Tormodson in zijn jonge jaren als slaaf en banneling, en later als krijger en huurling van de legendarische Jomsvikings broederschap. Al snel wordt hij betrokken bij de machtsstrijd tussen Olaf Trygvasson en de andere Scandinavische leiders.

Schrijver: Bjørn Andreas Bull-Hansen
Oorspronkelijke titel: Jomsviking
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022583647
Ebook: 9789402311273
Uitgever: Boekerij
Vinland

Torstein Tormodson vaart aan het hoofd van zijn Jomsvikings naar het beloofde land aan de andere kant van de oceaan...

Torstein Tormodson moet na de beruchte Slag van Svolder gedwongen met zijn familie naar het westen vluchten om aan de toorn van Olaf Tryggvason en zijn leger te ontsnappen. Torstein staat nu aan het hoofd van de Jomsvikings, een genootschap van Viking-huurlingen. Hij wil een toekomst voor zichzelf en zijn familie veiligstellen, en heeft plannen om scheepsbouwer te worden en een vermogen op te bouwen.

Hij gaat op zoek naar de mythische larixbossen die volgens geruchten aan de andere kant van de oceaan te vinden zijn, in het land dat de Vikingen ‘Vinland’ noemen. Maar Vinland zit vol gevaren en al snel moet Torstein vechten voor zijn leven. Zal hij ooit herenigd worden met zijn familie?

Schrijver: Bjørn Andreas Bull-Hansen
Oorspronkelijke titel: Vinland
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022588246
Ebook: 9789402314410
Uitgever: Boekerij
Het leger van de Denen

Viking Torstein raakt verstrikt in een conflict tussen de heersers van Engeland en Denemarken. Een nieuw tijdperk breekt aan...

Het is het jaar 1007. Jomsviking Torstein is als heerser van het gebied Vingulmörk een van de machtigste mannen van Scandinavië geworden. Zijn leven als tot slaaf gemaakte is slechts een vage herinnering.

Maar conflicten blijken niet ver weg. Zowel de rechtschapen Erik Håkonsson, graaf van Trøndelag, als de Deense koning Sven Gaffelbaard heeft zijn zinnen gezet op de Engelse koninkrijken. Gebieden die ooit onder Deense heerschappij vielen worden opnieuw veroverd, en de verachte koning Ethelred wordt omvergeworpen.

Het leger van de Denen voert de lezer naar de gewelddadige tijd waarin de Scandinavische heersers allianties vormden om de Engelse koninkrijken te veroveren. Met het christendom in aantocht staat de Oudnoorse samenleving op het punt voor altijd te veranderen.

Schrijver: Bjørn Andreas Bull-Hansen
Oorspronkelijke titel: Danehæren
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022593349
Ebook: 9789402316964
Uitgever: Boekerij
Het land van Danelagh

Torstein vertrekt naar Engeland en voegt zich bij het Deense leger. Hij zal voor zijn leven moeten vechten - en strijden naast zijn zoon...

Torstein is verbannen naar de Schotse Orkney-eilanden en zint op wraak. Zijn land in Vingulmork is op wrede wijze van hem afgenomen door Ros, de moordenaar van zijn vader. Torstein en zijn mannen reizen af naar Canterbury: hij hoopt dat de monniken daar - vrijwillig of desnoods met het zwaard op de keel - zijn ernstig gewonde zoon kunnen genezen.

Ondertussen is er een oorlog op komst: Sweyn Vorkbaard is vastbesloten om Ethelred van de troon te stoten en zelf heerser te worden van het Engels-Deense rijk. Torstein weet dat hij zijn bondgenoten voorzichtig moet kiezen en mee zal moeten vechten voor de Deense koning. Hij weet ook dat hij gezocht wordt en steeds minder bondgenoten overhoudt. Daarbij vreest hij voor de veiligheid van zijn vrouw Sigrid en hun zoons.

Het land van Danelagh neemt lezers mee terug naar de jaren waarin Engeland werd verwoest door een invasie die de loop van de geschiedenis zou veranderen. In de oorlog die volgt vechten Denen tegen Denen, en Saksen tegen Saksen. Torstein zal voor zijn leven moeten vechten. En, voor de eerste keer, zal hij strijden naast zijn jongste zoon.

Schrijver: Bjørn Andreas Bull-Hansen
Oorspronkelijke titel: Danelovs land
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022596029
Ebook: 9789402319194
Uitgever: Boekerij
De val van de koningen

Torstein vecht samen met zijn oudste zoon tegen Olaf Haraldsson. Een nieuw tijdperk in Noorwegen is aangebroken...

Torstein Herse, terug van zijn veldtocht in Engeland, woont met zijn vrouw in Jomsborg. Er hangt onrust in de lucht: een boodschapper arriveert namens de koning van Ryge, Erling Skjalgsson. De jonge Olaf Haraldsson, die in Engeland diende onder de machtige Torkjell Høye, bedreigt de oude leiders en koningen en wil Noorwegen aan zijn rijk toevoegen. De koning van Ryge roept de hulp in van de Jomsvikingen om te vechten tegen deze nieuwe tegenstander.

Het lef van Olaf kent geen grenzen: Jomsborg wordt aangevallen en een nieuwe krijger bestijgt de troon van Noorwegen. Samen met zijn oudste zoon vaart Torstein naar het noorden, waar hij ziet hoe trotse mannen moeten buigen voor Olafs macht. Maar dan ontstaat er een opstand op een plek waar Torstein die het minst verwachtte - een opstand die Olafs wreedheid en zucht naar macht aan de hele wereld zal openbaren.

In dit vijfde boek van de Jomsviking-serie zien we de conflicten rondom Olaf Haraldsson, bekend als Olaf de Heilige, en krijgen we een indruk van de eeuw waarin Noorwegen veranderde van een samenleving met een raad van stamhoofden en een lokale autonomie, naar een gecentraliseerde monarchie. Door Torsteins ogen zien we hoe alles wat hij kent als goed en rechtvaardig bedreigd wordt.

Schrijver: Bjørn Andreas Bull-Hansen
Oorspronkelijke titel: Kongenes fall
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789049202736
Ebook: 9789402322781
Uitgever: Boekerij