Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Bjørn Andreas Bull-Hansen

Boeken van Bjørn Andreas Bull-Hansen

Bjørn Andreas Bull-Hansen besloot zich, nadat hij in 1995 bij een auto-ongeluk gewond raakte en niet in staat was verder te gaan met zijn opleiding, te wijden aan het schrijven. Voor zijn ongeluk was hij een succesvol gewichtsheffer en na zijn herstel heeft hij op 40-jarige leeftijd meegedaan aan de Wereldkampioenschappen Gewichtsheffen 2012 en plaatste hij zich als 10e.

Meer over Bjørn Andreas Bull-Hansen

Genre: Roman

Geboren: 1972

Noorwegen

Website: https://bull-hansen.com/

Jomsviking

  1. De viking - Jomsviking
  2. Vinland - Vinland

Jomsviking Serie

De serie Jomsviking is gebaseerd op jarenlang onderzoek naar een turbulente en dramatische tijd in de geschiedenis. Het neemt ons mee door grote delen van Noord-Europa (Zweden, Denemarken, Polen, Engeland en Schotland), zoals ze duizend jaar geleden waren, en is gebaseerd op historische gebeurtenissen. Als Jomsviking is Torstein betrokken bij de machtsstrijd tussen Scandinavische koningen en graven die uitmondt in een bloedige zeestrijd bij Svolder in het jaar 1000.

gedetailleerd overzicht

Jomsviking

De viking

Torstein Tormodson, krijger en huurling, raakt betrokken bij een gruwelijke machtsstrijd...

Het jaar is 993. Tijdens een aanval ten oosten van Viken in Noorwegen wordt Torsteins vader wreed vermoord door de mannen van Olaf Trygvasson. De twaalfjarige Torstein wordt meegenomen als slaaf, maar ziet zijn kans schoon om te vluchten. Hij ontsnapt naar de Orkney-eilanden - op zoek naar zijn oudere broer.

In De Viking volgen we Torstein Tormodson in zijn jonge jaren als slaaf en banneling, en later als krijger en huurling van de legendarische Jomsvikings broederschap. Al snel wordt hij betrokken bij de machtsstrijd tussen Olaf Trygvasson en de andere Scandinavische leiders.

Schrijver: Bjørn Andreas Bull-Hansen
Oorspronkelijke titel: Jomsviking
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022583647
Ebook: 9789402311273
Uitgever: Boekerij
Vinland

Torstein Tormodson vaart aan het hoofd van zijn Jomsvikings naar het beloofde land aan de andere kant van de oceaan...

Torstein Tormodson moet na de beruchte Slag van Svolder gedwongen met zijn familie naar het westen vluchten om aan de toorn van Olaf Tryggvason en zijn leger te ontsnappen. Torstein staat nu aan het hoofd van de Jomsvikings, een genootschap van Viking-huurlingen. Hij wil een toekomst voor zichzelf en zijn familie veiligstellen, en heeft plannen om scheepsbouwer te worden en een vermogen op te bouwen.

Hij gaat op zoek naar de mythische larixbossen die volgens geruchten aan de andere kant van de oceaan te vinden zijn, in het land dat de Vikingen ‘Vinland’ noemen. Maar Vinland zit vol gevaren en al snel moet Torstein vechten voor zijn leven. Zal hij ooit herenigd worden met zijn familie?

Schrijver: Bjørn Andreas Bull-Hansen
Oorspronkelijke titel: Vinland
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022588246
Ebook: 9789402314410
Uitgever: Boekerij