Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Bjørn Andreas Bull-Hansen

Boeken van Bjørn Andreas Bull-Hansen

Bjørn Andreas Bull-Hansen besloot zich, nadat hij in 1995 bij een auto-ongeluk gewond raakte en niet in staat was verder te gaan met zijn opleiding, te wijden aan het schrijven. Voor zijn ongeluk was hij een succesvol gewichtsheffer en na zijn herstel heeft hij op 40-jarige leeftijd meegedaan aan de Wereldkampioenschappen Gewichtsheffen 2012 en plaatste hij zich als 10e.

Meer over Bjørn Andreas Bull-Hansen

Genre: Roman

Geboren: 1972

Noorwegen

Website: https://bull-hansen.com/

Overzicht

De viking

De Viking is het eerste boek in een serie. De reeks is gebaseerd op jarenlang onderzoek naar een turbulente en dramatische tijd in de geschiedenis. Het neemt ons mee door grote delen van Noord-Europa (Zweden, Denemarken, Polen, Engeland en Schotland), zoals ze duizend jaar geleden waren, en is gebaseerd op historische gebeurtenissen. Als Jomsviking is Torstein betrokken bij de machtsstrijd tussen Scandinavische koningen en graven die uitmondt in een bloedige zeestrijd bij Svolder in het jaar 1000.

Het jaar is 993. Tijdens een aanval ten oosten van Viken in Noorwegen wordt Torsteins vader wreed vermoord door de mannen van Olaf Trygvasson. De twaalfjarige Torstein wordt meegenomen als slaaf, maar ziet zijn kans schoon om te vluchten. Hij ontsnapt naar de Orkney-eilanden - op zoek naar zijn oudere broer.

In De Viking volgen we Torstein Tormodson in zijn jonge jaren als slaaf en banneling, en later als krijger en huurling van de legendarische Jomsvikings broederschap. Al snel wordt hij betrokken bij de machtsstrijd tussen Olaf Trygvasson en de andere Scandinavische leiders.

Schrijver: Bjørn Andreas Bull-Hansen
Oorspronkelijke titel: Jomsviking
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022583647
Ebook: 9789402311273
Uitgever: Boekerij