Boekenplank:
Kies

Boeken van Giles Kristian

Giles Kristian werkte als copywriter voor een reclamebureau, als model, als singer-songwriter en was de leadzanger van de boyband Upside Down. Zijn Noorse familiegeschiedenis (zijn moeder is afkomstig uit Noorwegen) inspireerde hem tot het schrijven van historische fictie.

Meer over Giles Kristian

Genres: Historisch, Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1975

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Giles Kristian


Overzicht

  • Camelot - Camelot
  • Lancelot - Lancelot
  • Waar bloed bevriest - Where blood runs cold

gedetailleerd overzicht

OverzichtCamelot

Hun legers zijn verwoest. Hun helden dood of vermist. Eén man kan het verschil maken...

Groot-Brittannië wordt getergd door duisternis: moordpartijen, hongersnood en anarchie verscheuren het land. Haar legers zijn verwoest, alle helden dood of vermist. Zowel Arthur als Lancelot sneuvelde in de laatste grote veldslag en Merlijn is sindsdien niet meer gezien. Wat de Engelse adel betreft is de tijd van samenwerking voorbij: ze bekommeren zich voortaan enkel nog om hun eigen land en zullen zich nooit meer verenigen zoals ze dat voor Arthur deden.

Maar in een geïsoleerd klooster in de moerassen van Avalon woont het nieuwste lid uit de orde: Galahad. Na een bloederig gevecht neemt hij zich voor om zijn geloften af te leggen en het leven dat hij tot dan toe heeft gekend voorgoed achter zich te laten. De temperamentvolle Iselle en verouderde krijger Gawain nemen hem onder hun hoede. Langzaam maar zeker zal de jongeman zijn lot als de zoon van Lancelot moeten accepteren en de meest gevierde en beruchte krijger worden die Groot-Brittannië ooit heeft gekend.

Schrijver: Giles Kristian
Oorspronkelijke titel: Camelot
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022592557
Ebook: 9789402316414
Uitgever: Boekerij
Lancelot

Geliefd en gehaat. Bewonderd en gevreesd. Verlaten, maar niet vergeten. Hij is Lancelot.

Koning Uther Pendragon is stervende, en zijn vijanden naderen de Engelse grens met rasse schreden. In dit land vol onzekerheid vlucht de jonge Lancelot weg van alle vuur, moord en verraad. Met als gezelschap enkel een norse havik en zijn herinneringen, begint hij aan een lange reis. Onderweg ontmoet hij de wilde, trotse en betoverend mooie Guinevere, en Arthur, krijger, leider en een baken van hoop voor de bevolking.

Het zijn duistere tijden. Tijden van strijd en bloed, waarin zelfs vriendschap en liefde gedoemd lijken te falen. Tijden waarin verraad en jaloezie de harten van de mensen beheersen, en het lot van Engeland op het spel staat. Maar de jongen die zijn huis verliet met niets dan een vogel en een verlangen naar wraak, wordt met de dag krachtiger...

Schrijver: Giles Kristian
Oorspronkelijke titel: Lancelot
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022587331
Ebook: 9789402313611
Uitgever: Boekerij
Waar bloed bevriest

Verstoppen is zinloos. Je kunt alleen maar vluchten...

Erik Amdahl en zijn dochter Sofia vertrekken op een lang beloofde langlauftocht tot diep in de noordpoolcirkel. Voor Erik is dit de kans om de band met zijn enige overgebleven dochter Sofia te herstellen, nadat haar zus om het leven kwam bij een tragisch ongeval. Voor Sofia is dit het bewijs dat haar vader haar vertrouwt en haar als een volwassene behandelt.

Op de eerste dag in de besneeuwde wildernis, als de temperatuur ver onder nul daalt, dwingt een ongeluk hen op zoek te gaan naar hulp en onderdak. Vlakbij vinden ze het huis van een stel dat ze eerder hebben ontmoet en dat hen welkom heet. Erik is opgelucht. Hij gelooft dat het ergste voorbij is. Hij denkt dat Sofia nu veilig is. Maar het tegendeel is waar.

Want Erik en Sofia zijn die avond niet de enige bezoekers van het oude stel - en als ze getuige zijn van iets verschrikkelijks, zullen ze moeten rennen voor hun leven. Onder de wervelende lichtshow van het noorderlicht ontstaat een huiveringwekkend gevecht - tegen hun achtervolgers en tegen de natuur.

Schrijver: Giles Kristian
Oorspronkelijke titel: Where blood runs cold
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022596913
Ebook: 9789402319996
Uitgever: Boekerij